Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νέο κεφάλαιο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις"
  • [02] Συζητήθηκε στο ΣτΕ η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ
  • [03] Στάσεις εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 6/11
  • [04] Προβλήματα στις μετακινήσεις από την Τρίτη
  • [05] Και στα ΚΕΠ συμπλήρωση του δελτίου απογραφής από τους στρατεύσιμους
  • [06] Α. Μέρκελ: Οι δεσμοί με τις ΗΠΑ δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο
  • [07] Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες ΕΕ-ΗΠΑ για τη συνθήκη ελεύθερου εμπορίου
  • [08] Πρώτη δημόσια εμφάνιση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι

  • [01] "Νέο κεφάλαιο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις"

    Η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ του πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, στα Τίρανα.

    Οι κ.κ. Παπούλιας και Ράμα εξέφρασαν την πεποίθηση, ότι με αμοιβαία εμπιστοσύνη και με καλή θέληση μπορούν να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα του παρόντος καθώς και αυτά τα οποία "κληρονομήθηκαν" από τα βάθη της ιστορίας.

    Ο κ. Παπούλιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει δυναμικά τη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), κυρίως κατά τη διάρκεια της επερχόμενης ελληνικής προεδρίας της Ένωσης.

    Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τόνισε ότι ο ρόλος της Ελλάδας, ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή και η αλβανική κυβέρνηση, όπως είπε, εκτιμά ιδιαίτερα την προσοχή που αποδίδει η ελληνική πλευρά σε θέματα που αφορούν την περιοχή μας.

    Διαβάστε επίσης:

    Κ. Παπούλιας: Νέα ώθηση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις

    [02] Συζητήθηκε στο ΣτΕ η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

    Με την παρουσία οκτώ πρυτάνεων από διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας συζητήθηκαν σήμερα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, οι αιτήσεις των Πανεπιστημίων και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τις οποίες ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

    Κατά τη συζήτηση της αίτησης, που διήρκεσε 4 ώρες, επισημάνθηκε ότι η κατάργηση των 1.349 οργανικών θέσεων θα προκαλέσει αδυναμία λειτουργίας των Πανεπιστημίων, ενώ είναι αδύνατη η διαφύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεων τους και των περουσίων τους (γραφεία, αίθουσες, κ.λπ.)

    Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, επισημάνθηκε ότι η απομάκρυνση των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων είναι μνημονιακή υποχρέωση και δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό.

    Η έκδοση της απόφασης αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.

    [03] Στάσεις εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 6/11

    Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με αεροπλάνο μεθαύριο Τετάρτη, λόγω της απόφασης των Eλεγκτών Eναέριας Kυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

    Ειδικότερα, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, ενώ η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) θα πραγματοποιήσει τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 16.00.

    [04] Προβλήματα στις μετακινήσεις από την Τρίτη

    Tροποποιήσεις και ματαιώσεις στα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου θα υπάρξουν αύριο και μεθαύριο λόγω της τρίωρης στάσης (9 πμ-12) και της 24ωρης απεργίας αντίστοιχα, που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο.

    Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και μεθαύριο, Τετάρτη όλη την ημέρα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

    Εξάλλου, προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με αεροπλάνο μεθαύριο Τετάρτη, λόγω της απόφασης των Eλεγκτών Eναέριας Kυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

    Ειδικότερα, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, ενώ η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) θα πραγματοποιήσει τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 16.00.

    Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

    Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό, με εξαίρεση στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ ακινητοποιημένα θα είναι όλο το 24ωρο τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

    [05] Και στα ΚΕΠ συμπλήρωση του δελτίου απογραφής από τους στρατεύσιμους

    Τη δυνατότητα να μπορούν οι στρατεύσιμοι να προσέρχονται σε οποιαδήποτε στρατολογική υπηρεσία ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για να συμπληρώσουν το δελτίο απογραφής, παρέχει απόφαση που υπέγραψε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά και προωθήθηκε στα συναρμόδια υπουργεία.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την απόφαση αυτή εναρμονίζονται οι διαδικασίες παρακολούθησης και απογραφής στρατευσίμων με την πλήρη μηχανογράφηση των στρατολογικών υπηρεσιών. Με την ίδια απόφαση παρατείνεται, από δύο σε τρεις μήνες, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να καταθέσουν τα δελτία απογραφής.

    [06] Α. Μέρκελ: Οι δεσμοί με τις ΗΠΑ δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ υπογράμμισε και πάλι σήμερα τη σημασία των δεσμών της χώρας της με τις ΗΠΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί να τους βλάψουν οι εκκλήσεις να δώσει το Βερολίνο άσυλο στον πρώην τεχνικό σύμβουλο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.

    Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι εκκλήσεις πολιτικών της αντιπολίτευσης και επιφανών Γερμανών διανοούμενων να δοθεί άσυλο στον Σνόουντεν σε αντάλλαγμα για την κατάθεσή του σχετικά με μια έρευνα για τις καταγγελίες ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της Μέρκελ.

    Σε μια προσπάθεια να τερματιστεί αυτή η συζήτηση πριν καν ξεκινήσει, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ ξεκαθάρισε σήμερα ότι η Μέρκελ δεν προτίθεται να κάνει κινήσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις του Βερολίνου με την Ουάσινγκτον.

    [07] Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες ΕΕ-ΗΠΑ για τη συνθήκη ελεύθερου εμπορίου

    Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην ΕΕ για την σύναψη μιας συνθήκης ελεύθερου εμπορίου θα επαναληφθούν στις Βρυξέλλες στις 11 Νοεμβρίου μετά την αναβολή τους λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που αντιμετώπισε πρόσφατα η Ουάσινγκτον, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο πλευρές.

    Ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ, έπειτα από αυτόν που είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον, θα πραγματοποιηθεί ως τις 15 Νοεμβρίου, διευκρίνισαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η υπηρεσία Εμπορίου της κυβέρνησης των ΗΠΑ (USTR) σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους.

    Οι συνομιλίες αυτές στις Βρυξέλλες, οι οποίες αποσκοπούν στην δημιουργία μιας εκ των μεγαλύτερων ζωνών ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο, προβλεπόταν αρχικά να διεξαχθούν στις αρχές του Οκτωβρίου στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά είχαν αναβληθεί λόγω της διακοπής της λειτουργίας μέρους των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

    Οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες θα αφορούν κυρίως "τις υπηρεσίες, τις επενδύσεις, την ενέργεια και τις πρώτες ύλες, όπως και τα θέματα κανονισμών", επισημαίνει επίσης η USTR στην ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων προβλέπεται να γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου στην Ουάσινγκτον.

    [08] Πρώτη δημόσια εμφάνιση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι

    Σε καλή κατάσταση εμφανίστηκε ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι σήμερα, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση αφότου ανατράπηκε από το στρατό της χώρας, στις 3 Ιουλίου.

    Ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος μεταφέρθηκε από τη φυλακή Τόρα του Καΐρου στο δικαστήριο για την πρώτη ημέρα της δίκης του, η οποία ωστόσο αναβλήθηκε για τις 8 Ιανουαρίου. Η δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου πρόβαλε ένα ρεπορτάζ στο οποίο διακρίνεται ο Μόρσι, που φορά σκούρο κοστούμι και γαλάζιο πουκάμισο, να βγαίνει από ένα λευκό φορτηγάκι, περιτριγυρισμένος από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 November 2013 - 17:30:23 UTC