Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να επαγρυπνεί, κάλεσε τον λαό ο Δημ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο
  • [02] Κ. Παπούλιας: Νέα ώθηση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις
  • [03] Συνάντηση Φ. Κουβέλη με τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • [04] Από το ίδιο όπλο προέρχεται και ο 13ος κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο της διπλής ανθρωποκτονίας στο Ν. Ηράκλειο
  • [05] Ι. Πανούσης: Να βοηθήσουμε όλοι να ξεριζωθεί το κακό, γιατί αλλιώς θα ξαναμιλήσουμε, δυστυχώς, για το επόμενο θύμα
  • [06] Εισαγγελική έρευνα, με αφορμή δημοσίευμα για μη νόμιμη διεξαγωγή διαγωνισμού του Λιμενικού Σώματος
  • [07] Σε διασταυρώσεις των ασφαλιστικών εισφορών που δηλώνονται και των ποσών που τελικά καταβάλλονται από τις επιχειρήσεις προχωρά το
  • [08] Γ. Κουτρουμάνης: Η διαπραγμάτευση με την τρόικα να επικεντρωθεί στη διασφάλιση των εσόδων και όχι στις μειώσεις
  • [09] Σημάδια σταθεροποίησης στην οικονομία το 2014, εντοπίζει ο οικονομικός σύμβουλος της Eurobank Γκ. Χαρδούβελης
  • [10] Στην Αθήνα η τρόικα. Οι ελληνικές Αρχές έστειλαν όλες τις πληροφορίες τις οποίες ανέμενε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [11] Αναβλήθηκε για τις 8 Ιανουαρίου η δίκη του Μόρσι

  • [01] Να επαγρυπνεί, κάλεσε τον λαό ο Δημ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα σε εργαζόμενους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση κατά μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια επίθεση που γεννά πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τους στόχους και τις επιδιώξεις των εκτελεστών.

    Δημιουργεί, φυσικά, εύλογη ανησυχία στον λαό, όμως, ο λαός δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί, γιατί ένας από τους στόχους είναι και το να τρομοκρατήσουν τον λαό, να τον βάλουν ξανά να καθίσει στο σπίτι του και να μην συμμετέχει στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις».

    «Πάντα τέτοιες δολοφονικές ενέργειες έχουν συγκεκριμένη στόχευση (και) αντικειμενικά εμείς λέμε ότι λειτουργούν προβοκατόρικα», πρόσθεσε.

    Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «δεν είναι ώρα για σενάρια, όμως η πείρα του παρελθόντος λέει ότι σε τέτοιες ενέργειες συνήθως διαπλέκονται τμήματα του κρατικού μηχανισμού, εγχώριες και ξένες υπηρεσίες, αξιοποιείται το οργανωμένο έγκλημα».

    «Το ΚΚΕ απαντά λέγοντας ότι ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί. Η επιδίωξη να συμψηφιστούν δολοφονικές ενέργειες, σαν αυτή του Νέου Ηρακλείου, να αξιοποιηθεί, δηλαδή, σε όφελος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν θέση. Είναι απαράδεκτες. Επιμένουμε ότι η έρευνα πρέπει να φθάσει ως το κόκκαλο», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [02] Κ. Παπούλιας: Νέα ώθηση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις

    Για «νέα ώθηση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά τη συνάντησή του, στα Τίρανα, με τον Αλβανό ομόλογό του Μπουγιάρ Νισάνι, κατά την οποία οι δύο πρόεδροι συζήτησαν όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων.

    «Να βασίσουμε τις σχέσεις μας στα στοιχεία που μας ενώνουν» τόνισε ο κ. Παπούλιας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Νισάνι, τον οποίο κι ευχαρίστησε για την «ένθερμη υποδοχή».

    Υπογράμμισε δε, πως «η ελληνική εθνική μειονότητα αποτελεί σταθερό στοιχείο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας». Οι Έλληνες της Αλβανίας, συνέχισε ο κ. Παπούλιας, «είναι από τα πιο δυναμικά τμήματα της αλβανικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, τα δικαιώματα των οποίων όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνονται σεβαστά».

    Στη συνάντηση των δύο προέδρων συζητήθηκε και η διμερής συνεργασία σε ενεργειακά ζητήματα. «Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε την ελληνοαλβανική ενεργειακή συνεργασία, που συνιστά σημαντική πτυχή των διμερών μας σχέσεων. Ο διαδριατικος αγωγός φυσικού αερίου, η επιλογή του οποίου αποτελεί νέο πεδίο συνεργασίας, δημιουργεί νέα δεδομένα στον ενεργειακό χαρτί της περιοχής» τόνισε ο κ. Παπούλιας.

    «Διαβεβαίωσα τον κ. Νισάνι, ότι κατά τη διάρκεια της επερχόμενης ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, η Ελλάδα θα προωθήσει ενεργά την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, όπως και στο παρελθόν» πρόσθεσε.

    [03] Συνάντηση Φ. Κουβέλη με τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Την πλήρη συμπαράστασή του στους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία.

    Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τις εξελίξεις στο Ναυπηγείο, καθώς από τον Απρίλιο του 2012 αυτό εξακολουθεί να είναι κλειστό και οι ίδιοι απλήρωτοι, το δε σύνολο των υποβρυχίων παραμένουν ασυντήρητα και εκτεθειμένα σε πολύ μεγαλύτερους κινδύνους.

    [04] Από το ίδιο όπλο προέρχεται και ο 13ος κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο της διπλής ανθρωποκτονίας στο Ν. Ηράκλειο

    Ο 13ος κάλυκας των 9 mm, που βρέθηκε χθες στο σημείο της διπλής ανθρωποκτονίας στο Ν. Ηράκλειο, προέρχεται από το ίδιο όπλο με τους υπόλοιπους κάλυκες, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία μετά από τη βαλλιστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

    [05] Ι. Πανούσης: Να βοηθήσουμε όλοι να ξεριζωθεί το κακό, γιατί αλλιώς θα ξαναμιλήσουμε, δυστυχώς, για το επόμενο θύμα

    «Το ερώτημα δεν είναι ποιοι είναι οι δολοφόνοι, αλλά τι κάνει η Πολιτεία γι αυτό το φαινόμενο» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Πανούσης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχολιάζοντας τις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής. «Αν δεν βοηθήσουν όλα τα κόμματα με ό,τι στοιχεία και αναλύσεις έχουν κάνει από το '74 και μετά, το κράτος, την Αστυνομία, την Πολιτεία, τη Δημοκρατία, να ξεριζώσει το κακό, θα ξαναμιλήσουμε, δυστυχώς, για το επόμενο θύμα» σημειώνει ο κ.Πανούσης.

    Αναφερόμενος στους εκτελεστές, ο κ. Πανούσης τονίζει ότι «ο τρόπος που έδρασαν είναι τρόπος επαγγελματιών, είναι τρόπος ανθρώπων που δεν έχουν ανθρώπινο οίκτο, δεν τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή και κάνουν αυτή τη δουλειά -προσέχτε- διότι οι παλιοί τρομοκράτες σκοτώναν οι ίδιοι διότι θεωρούσαν ότι ήταν ιδεολογικό τους χρέος κατά την άποψή τους να εκτελέσουν τον Χ ή τον Ψ. Εδώ, δεν κάνουν αυτοί τη δουλειά, την αναθέτουν, άρα αυτοί που σκοτώσαν ήταν εκτελεστές. Τώρα, με ποιο συμβόλαιο κ.λπ. δεν έχει σημασία. "Ποιος τους έβαλε" είναι το ερώτημα, με ποια στόχευση και γιατί. Αυτό πρέπει να ψάξει να το βρει η Αστυνομία, αλλά θα σας πω το εξής: είναι δυνατόν 40 μεταπολιτευτικά χρόνια ή, αν θέλετε, μετά τη 17 Νοέμβρη και τον ΕΛΑ να φυτρώνουν από παντού τρομοκρατικές οργανώσεις σε αυτή τη χώρα, να καίνε ανθρώπους, να καταστρέφουν την Αθήνα, να σκοτώνουν, να ληστεύουν και εμείς να λέμε "δεν βαριέσαι, η ζωή συνεχίζεται κανονικά"; Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα συμβαίνει αυτό;».

    Σύμφωνα με τον κ. Πανούση «ήρθε μια καυτή πατάτα στην Πολιτεία αυτήν τη στιγμή. Μπορεί από αύριο στα καφενεία, στα σχολεία, στις αυλές, στους δρόμους, στις πλατείες, οι άνθρωποι ν' αρχίσουν να μαλώνουν μεταξύ τους ποιος είναι ο καλός δολοφόνος, το κακό θύμα και πάει λέγοντας. Έτσι αρχίζουν οι μικροί εμφύλιοι, δεν αρχίζουν με όπλα στο βουνό. Αρχίζουν με αυτήν τη λογική των συμψηφισμών των δολοφονιών.

    [06] Εισαγγελική έρευνα, με αφορμή δημοσίευμα για μη νόμιμη διεξαγωγή διαγωνισμού του Λιμενικού Σώματος

    Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τίθενται καταγγελίες στον Τύπο για παρατυπίες σε διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος.

    Με αφορμή δημοσίευμα της «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με καταγγελία περί μη νόμιμης διεξαγωγής του διαγωνισμού για την κατάταξη 80 δόκιμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελέα να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επίμαχος διαγωνισμός καταγγέλλεται ιδίως για τον τρόπο βαθμολόγησης των δοκίμων, που φέρεται να είναι αποτέλεσμα πιέσεων που ασκήθηκαν στους βαθμολογητές.

    Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνα είναι να διακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπιστούν, εφόσον υπάρχουν, αξιόποινες πράξεις.

    [07] Σε διασταυρώσεις των ασφαλιστικών εισφορών που δηλώνονται και των ποσών που τελικά καταβάλλονται από τις επιχειρήσεις προχωρά το υπ. Εργασίας

    Σε μηνιαίες διασταυρώσεις των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) με τα ποσά που καταβάλλονται για την ασφάλιση των εργαζομένων, θα προχωρεί από τις 6 Νοεμβρίου το υπουργείο Εργασίας, μετά τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, σύμφωνα με τα οποία από την 1η Μαρτίου που καθιερώθηκε η υποβολή ΑΠΔ σε μηνιαία βάση έως σήμερα, 200.000 επιχειρήσεις εμφανίζουν αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων και καταβληθέντων ποσών που φθάνουν τα 700 εκατ. ευρώ, ποσό που έως το τέλος του έτους αναμένεται να αυξηθεί στο 1 δισ. ευρώ. Ακόμη, στο εξής οι επιχειρήσεις που θα εμφανίζουν αποκλίσεις, θα χάνουν το δικαίωμα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

    Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι από το ποσόν αυτό, μέσω των διασταυρώσεων, μπορεί να εισπράξει έως το 35% δηλαδή περίπου 350 εκατ. ευρώ.

    Τα στοιχεία αυτά έδωσαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

    Κατ? αρχάς θα εφαρμοσθεί η αυτόματη διασταύρωση των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που έχουν υποβληθεί και των ποσών που καταβλήθηκαν και, εάν διαπιστωθούν διαφορές, θα εκδίδεται ηλεκτρονικά πράξη καταβολής εισφορών και θα επικυρώνεται η παράβαση. Με τον τρόπο αυτό, διευκρίνισε ο κ. Σπυρόπουλος, θα παύσει οριστικά η δυνατότητα επιχειρήσεων να αγοράζουν «επί πιστώσει» ασφάλιση εφόσον έως τώρα η διασταύρωση μπορούσε να γίνει ακόμη και σε βάθος δεκαετίας που αποτελούσε και το όριο της παραγραφής.

    Οι επιχειρήσεις που θα εντοπίζονται να εμφανίζουν διαφορές, θα αποκλείονται από τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της ΑΠΔ και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να εμφανίζονται αυτοπροσώπως στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

    Το ίδιο θα ισχύσει και για τους παλαιούς οφειλέτες οι οποίοι θα πρέπει πρώτα να ενταχθούν στη ρύθμιση και να καταβάλουν την πρώτη δόση, προκειμένου να ανακτήσουν τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής ΑΠΔ.

    Ακόμη, με συγκεκριμένη μηχανογραφική εφαρμογή θα γίνεται διασταύρωση των εισφορών που δηλώνονται με τις εργατοώρες που έχουν πραγματοποιηθεί και εμφανίζονται στο σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν διαφορές, θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα για μη ασφάλιση προσωπικού.

    Τέλος από την 1η Ιανουαρίου του 2014, ξεκινά η διασταύρωση των στοιχείων των δηλωθέντων αμοιβών και του καταβληθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα σταλούν επιστολές προς τους 200.000 οφειλέτες του ΙΚΑ προσκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση, διαφορετικά θα εφαρμοσθούν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

    [08] Γ. Κουτρουμάνης: Η διαπραγμάτευση με την τρόικα να επικεντρωθεί στη διασφάλιση των εσόδων και όχι στις μειώσεις

    «Στη διασφάλιση των εισφορών προς τα ταμεία πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας στην αυριανή συνάντηση με την τρόικα, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, σχολιάζοντας τον αυριανό γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών. Τα θέματα που θα τεθούν σε συζήτηση, όπως αναμένεται, είναι το Ασφαλιστικό, το ενιαίο μισθολόγιο και οι απολύσεις με αιχμή της αμυντικές βιομηχανίες, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.

    Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό, ο κ. Κουτρουμάνης υπογραμμίζει ότι «ήταν αναμενόμενο, λόγω της μεγάλης πίεσης που ασκήθηκε για να ληφθούν αυτά τα ιδιαίτερα επώδυνα μέτρα, στα οποία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν όλοι οι πολίτες».

    Τώρα, συνεχίζει, «η απόκλιση δεν είναι μεγάλη, το δημοσιονομικό κενό δεν είναι μεγάλο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυφθεί με νέες περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς».

    Επιπλέον, υποστηρίζει: «Η προσπάθεια και η διαπραγμάτευση πρέπει να επικεντρωθούν στο επίπεδο της διασφάλισης των εσόδων, ειδικά για τα ταμεία όπου υπάρχουν μεγάλα περιθώρια είσπραξης μέσα από τον έλεγχο της φοροδιαφυγής. Σε αυτήν την προσπάθεια θεωρώ ότι πρέπει να προσανατολιστεί το υπουργείο Εργασίας και βέβαια υπάρχει και ένα πρόσθετο μέτρο, το οποίο νομίζω ότι θα βοηθούσε σημαντικά να υπάρξει βελτίωση στις ρυθμίσεις οφειλών. Αυτές οι ρυθμίσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα νομίζω ότι δεν βοήθησαν όσο έπρεπε και πρέπει να επανέλθουμε στις προηγούμενες που είχαν εξασφαλίσει ένα σημαντικά μεγαλύτερο ποσό για τα ταμεία τα προηγούμενα χρόνια. Εκτιμώ ότι δεν μπορούμε κάθε φορά που υπάρχει αναποτελεσματικότητα στο κομμάτι που αφορά τα έσοδα, να περνάμε σε μειώσεις που είναι επώδυνες και έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό τα προηγούμενα χρόνια, άρα εκεί δεν υπάρχουν περιθώρια».

    [09] Σημάδια σταθεροποίησης στην οικονομία το 2014, εντοπίζει ο οικονομικός σύμβουλος της Eurobank Γκ. Χαρδούβελης

    Την εκτίμηση ότι για πρώτη φορά από την αρχή της ύφεσης υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η οικονομία μπορεί να σταθεροποιηθεί το 2014, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επιβληθούν νέες οριζόντιες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς και δεν θα αυξηθούν περαιτέρω οι φόροι, ώστε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών να σταθεροποιηθεί και το οικονομικό κλίμα να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, διατύπωσε ο οικονομικός σύμβουλος και επικεφαλής Οικονομικών Μελετών ομίλου Eurobank καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο συνέδριο «Risk management» της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

    Ειδικότερα, ο κ. Χαρδούβελης, εκτίμησε ότι μετά το 2014, αναμένονται υγιείς ρυθμοί ανάπτυξης εφόσον συνεχίζεται η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες πρέπει να γίνουν κτήμα της κοινωνίας.

    Η οικονομία πρέπει να κάνει μια στροφή από την κατανάλωση, στις εξαγωγές και τις επενδύσεις, χωρίς όμως να μειώνεται το απόλυτο μέγεθος της κατανάλωσης. Αυτή η σταδιακή στροφή μπορεί να γίνει, αφού ήδη από τους παράγοντες που η διεθνής ακαδημαϊκή έρευνα αναδεικνύει ως σημαντικούς για την ανάπτυξη, η χώρα μας παρουσιάζει βελτίωση στους περισσότερους (πληθωρισμός, ανταγωνιστικότητα κόστους, εξωστρέφεια της οικονομίας, μέγεθος του κράτους). Η χώρα υπολείπεται, όμως, σημαντικά στο μέγεθος των ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων καθώς και στην ποιότητα των θεσμών, την ποιότητα της εκπαίδευσης, και την αποτελεσματικότητα του κράτους, ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης.

    [10] Στην Αθήνα η τρόικα. Οι ελληνικές Αρχές έστειλαν όλες τις πληροφορίες τις οποίες ανέμενε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, δεδομένου ότι οι ελληνικές Αρχές έστειλαν όλες τις πληροφορίες τις οποίες ανέμενε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επανέλαβε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι πληροφορίες που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Παρασκευή αφορούσαν δημοσιονομικά ζητήματα και συγκεκριμένα το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού για το 2014, καθώς και πληροφορίες σχετικές με τους όρους του ελληνικού προγράμματος. Όπως είπε ο κ. Ο Κόνορ, η Επιτροπή ανέμενε αυτές τις πληροφορίες προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα. «Οι εκπρόσωποί μας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα και η αξιολόγηση του προγράμματος προχωρά και πάλι» σημείωσε.

    Ερωτηθείς κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδιορίζει το δημοσιονομικό κενό στα 2,9 δισ. ευρώ, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, ο εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι το ποσό αυτό δεν βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα. «Δεν αναγνωρίζω αυτό το ποσό» απάντησε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, σε ερώτηση εάν την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε διάσταση απόψεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς το θέμα της έλευσης της τρόικας, ο κ. Ο Κόνορ είπε ότι «αυτό δεν είναι αλήθεια».

    [11] Αναβλήθηκε για τις 8 Ιανουαρίου η δίκη του Μόρσι

    Ο έκπτωτος ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και οι συγκατηγορούμενοί του μεταφέρθηκαν στη φυλακή Τόρα του Καΐρου μετά την αναβολή της δίκης τους για τις 8 Ιανουαρίου του 2014, δήλωσε πηγή των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

    Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο Μόρσι δήλωσε ότι "είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αιγύπτου" και ότι "αυτοί που πρέπει να δικαστούν είναι οι ηγέτες του στρατιωτικού πραξικοπήματος".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 November 2013 - 13:30:24 UTC