Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρία άτομα καταδικάστηκαν για το "σκάνδαλο" με τα πετρέλαια στο ΑΠΘ
  • [02] «Μάχη του σκόρδου» μεταξύ Πεκίνου και Βύσσας Έβρου
  • [03] Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν βιάζεται να γίνει βασιλιάς

  • [01] Τρία άτομα καταδικάστηκαν για το "σκάνδαλο" με τα πετρέλαια στο ΑΠΘ

    Ποινές κάθειρξης από 7 έως 9 έτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρία άτομα, που κρίθηκαν ένοχα για το "σκάνδαλο" με τα πετρέλαια στο ΑΠΘ.

    Πρόκειται για δύο υπαλλήλους του Ιδρύματος, εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτήθηκε, κι έναν υπάλληλο βυτιοφόρου. Οι δύο πρώτοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 9 και 7 ετών, αντίστοιχα, κι ο τρίτος σε κάθειρξη 7 ετών, επίσης.

    Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους κατά περίπτωση για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, άμεση συνέργεια στην συγκεκριμένη πράξη και ψευδή βεβαίωση, πράξεις που ωστόσο δεν είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

    [02] «Μάχη του σκόρδου» μεταξύ Πεκίνου και Βύσσας Έβρου

    Με ποιο τρόπο θα μπορούσε ένας μικρός συνεταιρισμός τριάντα πέντε παραγωγών από ένα μικρό χωριό του Έβρου να αντιπαλέψει την κινεζική υπερδύναμη στις εξαγωγές σκόρδου; «Με όπλο την ποιότητα, το ευεργετικό κλίμα της περιοχής, και τις υψηλές προδιαγραφές στη συσκευασία» απαντά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής, Επεξεργασίας και Εμπορίας Σκόρδου Βύσσας, Αναστάσιος Γιακμολίδης.

    Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, λοιπόν, και η "μάχη του σκόρδου", βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μεταξύ Πεκίνου και Βύσσας Έβρου, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού να εμφανίζεται αισιόδοξος. «Οι παραγωγοί της περιοχής έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο καλύπτοντας την ελληνική αγορά αλλά προωθώντας το ποιοτικά ανώτερο σκόρδο της περιοχής στην Ευρωπαϊκή αγορά» τονίζει.

    Ο κ. Γιακμολίδης παραδέχεται, σε ό,τι αφορά στην αναμέτρηση με τον "Κινέζο γίγαντα", είναι δύσκολο να τον συναγωνιστεί κανείς στις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές του, ωστόσο, όπως σημειώνει, τα πράγματα αλλάζουν όταν στη μάχη ?πέφτει? το όπλο της ποιότητας.

    [03] Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν βιάζεται να γίνει βασιλιάς

    Το πάθος του πρίγκιπα Καρόλου είναι το φιλανθρωπικό του έργο και θέλει να κάνει όσο περισσότερο είναι δυνατόν προτού γίνει βασιλιάς, όταν -σύμφωνα με τα λόγια ενός συνεργάτη του- θα κλείσουν "οι πύλες της φυλακής", σύμφωνα με την Κάθριν Μέιερ, διευθύντρια του αμερικανικού περιοδικού Time.

    Ύστερα από μήνες έρευνας σχετικά με τον 64χρονο πρίγκιπα της Ουαλίας σε μια από τις λιγοστές φορές που κάποιος αποκτά πρόσβαση στον ίδιο, αλλά και μέσα από συνεντεύξεις με περισσότερους από 50 βοηθούς του, φίλους και βιογράφους του, η Μέιερ έγραψε ένα εκτενές αφιέρωμα για τον διάδοχο του θρόνου στο περιοδικό.

    Σε ένα άρθρο της που συνοδεύει το αφιέρωμα και παρουσιάζει την προσωπική της άποψη για τον πρίγκιπα, η Μέιερ αποπειράται να καταρρίψει την επικρατούσα άποψη ότι ο Κάρολος ανυπομονεί να γίνει βασιλιάς.

    Ωστόσο, εκπρόσωπος του πρίγκιπα Καρόλου διέψευσε το ότι βλέπει ως "φυλακή" την ανάληψη των καθηκόντων του βασιλιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 October 2013 - 14:30:21 UTC