Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις πυροδότησε δήλωση του Ιω. Στουρνάρα στην εφημερίδα «Τα Νέα»
  • [02] Κυβερνητικές πηγές: Δεv θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα
  • [03] Δεν υπάρχει διάθεση για περαιτέρω ενοποίηση της Ευρωζώνης, δηλώνουν αξιωματούχοι της

  • [01] Αντιδράσεις πυροδότησε δήλωση του Ιω. Στουρνάρα στην εφημερίδα «Τα Νέα»

    Αντιδράσεις εκ μέρους κομμάτων της αντιπολίτευσης πυροδότησε δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στην εφημερίδα «Τα Νέα», σύμφωνα με την οποία «δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το "όχι" σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ υποστηρίζω, έως το όχι, κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, σημειώνει με γραπτή δήλωσή του: «Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του, ευθέως υποστηρίζει πως "δεν λέμε όχι σε κάθε μέτρο". Η αλήθεια είναι ότι όπως και να τα βαφτίσει κανείς τα νέα μέτρα, "οριζόντια", "στοχευμένα" ή "διαρθρωτικά", η προώθησή τους αποτελεί τη μόνιμη και σταθερή δέσμευση της συγκυβέρνησης έναντι των δανειστών».

    «Με τους συνταξιούχους και όσους έχουν θεμελιώσει δικαιώματα δεν επιτρέπεται καμία κυβέρνηση να παίζει» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

    Με αντίστοιχη δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ν. Μαριάς, υποστηρίζει: «Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ? ΠΑΣΟΚ, αποτελώντας την εγγύηση της απόλυτης υποταγής στην τρόικα, κρύβεται τώρα πίσω από τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ως "λαγός" προετοιμάζει το έδαφος για τη λήψη και νέων δυσβάστακτων μέτρων που οδηγούν σε πλήρη εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία».

    [02] Κυβερνητικές πηγές: Δεv θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα

    Τη βεβαιότητα ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα επανέλαβαν, σήμερα από τις Βρυξέλλες, κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2014 δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

    Συγκεκριμένα, όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό για το 2014, κυβερνητικές πηγές βεβαίωναν ότι εκτιμάται στα 500 εκατ. ευρώ, «με το χειρότερο δυνατό σενάριο». Για τον λόγο αυτό, οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι η τρόικα προσδιορίζει το ίδιο κενό γύρω στα 2 δισ. ευρώ. Όπως σημείωναν, από την τελευταία αξιολόγηση του Ιουλίου έως σήμερα, τα στοιχεία καταγράφουν βελτίωση, καθώς ο προϋπολογισμός του 2013 εκτελείται καλύτερα από τους στόχους και το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί πολύ υψηλότερα από το προϋπολογισμένο.

    Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν, επίσης, ότι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των 500 εκατ. ευρώ, είναι δυνατή με στοχευμένες παρεμβάσεις μείωσης δαπανών. Ως παράδειγμα ανέφεραν την καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, χωρίς καμία εξαίρεση.

    [03] Δεν υπάρχει διάθεση για περαιτέρω ενοποίηση της Ευρωζώνης, δηλώνουν αξιωματούχοι της

    Η τραπεζική ένωση θα είναι πιθανόν η τελευταία μεγάλη πρωτοβουλία στην Ευρωζώνη, η οποία υποφέρει από «κόπωση ενοποίησης», δηλώνουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης.

    Μετά από τρία έτη στενότερης συνεργασίας, η οποία προκλήθηκε από την κρίση κρατικών χρεών, η Ευρωζώνη φθάνει μάλλον στο όριο, όπου οι κυβερνήσεις δεν θέλουν να εκχωρήσουν περαιτέρω εξουσία. «Οι κυβερνήσεις θεωρούν τώρα ότι έχουν γίνει ήδη αρκετά και πρέπει αυτά πρώτα να εφαρμοστούν, να λειτουργήσουν και μετά βλέπουμε» δήλωσε ένας από τους τέσσερις υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωζώνης που μίλησαν με τον όρο της ανωνυμίας στο Ρόιτερ.

    Οι πιο φιλόδοξες ιδέες - για δημοσιονομική ένωση, ενιαίο υπουργείο Οικονομικών ή ακόμη και κοινή έκδοση χρέους - που αιωρούνταν όταν η κρίση έφθασε στο ζενίθ της, φαίνονται τώρα υπερβολικά αισιόδοξες ή ακόμη και μη αναγκαίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 October 2013 - 12:30:19 UTC