Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έχασε την ψυχραιμία του ο κ. Τσίπρας. Είναι παγιδευμένος στον κακό του εαυτό»
  • [02] Στον ανακριτή αύριο οι δύο «γονείς» Ρομά
  • [03] Στην πλατεία της «Πόρτα Πία» διαδηλωτές κατά της λιτότητας
  • [04] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η νοτιοανατολική Αυστραλία λόγω των πυρκαγιών
  • [05] «Μεγαλειόταται Βασιλεύ Κωνσταντίναι, καλημέρα σας...»

  • [01] «Έχασε την ψυχραιμία του ο κ. Τσίπρας. Είναι παγιδευμένος στον κακό του εαυτό»

    «Αδιόρθωτο» και «αμετανόητο» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τον Αλέξη Τσιπρα.

    «'Έχασε και πάλι την ψυχραιμία του ο κ. Τσίπρας. Παραμένει κολλημένος στην καλή και κακή βία, στα βαρίδια και στις συνιστώσες του κόμματός του», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Επίσης πρόσθεσε πως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον ενοχλεί η σθεναρή στάση της κυβέρνησης και οι επιτυχίες που αναγνωρίζονται διεθνώς, και τον κατηγόρησε οτι επαναλαμβάνει «χωρίς ντροπή» κάθε επιχείρημα κατά της χώρας που χρησιμοποιούν οι χειρότεροι αντίπαλοί της.

    «Όσο κι αν του είπαν ότι σιγά σιγά πρέπει να δείχνει ότι αλλάζει, ο κ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος στον κακό του εαυτό», συμπλήρωσε ο κ.Κεδίκογλου.

    [02] Στον ανακριτή αύριο οι δύο «γονείς» Ρομά

    Η αστυνομία συνεχίζει μεθοδικά τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις, σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς, που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανηλίκων παιδιών.

    Τη Δευτέρα, μετά από εντολή του εισαγγελέα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζεύγους των αθιγγάνων, που είχαν υπό την κηδεμονία τους τη μικρή Μαρία.Η αστυνομία εκτιμάότι η δημοσιοποίηση και των φωτογραφιών αυτών, θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης.

    Εξάλλου, αύριοπρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή οι δυο αθίγγανοι που κρατούνται στην αστυνομία, καθώς μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

    Σημειώνεται πωςη οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχει δεχθεί περισσότερες από 5.000 τηλεφωνικές κλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την υπόθεση της 4χρονης.

    [03] Στην πλατεία της «Πόρτα Πία» διαδηλωτές κατά της λιτότητας

    Στην πλατεία Πόρτα Πια της Ρώμης πέρασαν τη νύχτα με σκηνές πολλά μέλη των οργανώσεων που πήραν μέρος χθες στη διαδήλωση κατά των πολιτικών λιτότητας που οργανώθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα.

    Στα κύρια αιτήματά τους είναι το δικαίωμα στην απασχόληση και σε μια βέβαιη στέγη για όλους, η άμεση αλλαγή των οικονομικών πολιτικών με υποστήριξη των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων και η πραγματική ένταξη των μεταναστών στην ιταλική κοινωνία.

    Πολλοί διαδηλωτές που βρίσκονται στην Πόρτα Πία κάλεσαν τους πολίτες της Ρώμης να επισκεφθούν την περιοχή, να πάρουν μέρος στις συνελεύσεις τους και να τους στηρίξουν.

    «Στοπ στις εξώσεις, στις κατασχέσεις σπιτιών και στις υποχρεωτικές εκκενώσεις», γράφει ένα από τα πανό που έχουν ξεδιπλώσει οι διαδηλωτές. Μέρος των «κατασκηνωμένων» (Acampados, όπως βαπτίσθηκαν) πρόκειται, πιθανότατα, να μείνει εντός της πλατείας και τις επόμενες ημέρες.

    Στο μεταξύ, ο απολογισμός των χθεσινών συγκρούσεων είναι 15 προσαγωγές και 20 τραυματίες αστυνομικοί και καραμπινιέροι. Ένας φωτορεπόρτερ επίσης της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα», τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν μπροστά από το υπουργείο οικονομικών της Ρώμης.

    Οι αστυνομικές αρχές υπολογίζουν ότι οι μπλακ μπλοκ που προκάλεσαν τα χθεσινά επεισόδια δεν υπερέβαιναν τους εκατό, ενώ ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει ότι οι ειρηνικοί διαδηλωτές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να απομονώσουν τα βίαια στοιχεία.

    Ο ιταλός υπουργός εσωτερικών, Ανζτελίνο Αλφάνο, ευχαρίστησε τόσο τα όργανα τους τάξης όσο και την μεγάλη, ειρηνική και υπεύθυνη πλειοψηφία των διαδηλωτών, για τις επιτυχείς προσπάθειες που κατέβαλαν και την υπεύθυνη στάση τους.

    Οι πυροτεχνουργοί, τέλος, αργά χθες βράδυ, απενεργοποίησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που «σε περίπτωση που δεν είχε εντοπισθεί και είχε εκραγεί, θα μπορούσε να έχει προκαλέσει πολλούς νεκρούς», όπως έκανε γνωστό η διεύθυνση της αστυνομίας της ιταλικής πρωτεύουσας.

    [04] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η νοτιοανατολική Αυστραλία λόγω των πυρκαγιών

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα η νοτιοανατολική Αυστραλία, η οποία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές από τις δεκάδες πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια.

    Ο αριθμός των σπιτιών που καταστράφηκαν ξεπέρασε τα 200, ενώ αναμένεται ότι οι καιρικές συνθήκες θα δυσχεράνουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες κατάσβεσης, καθώς η θερμοκρασία κατά τις επόμενες δύο ημέρες προβλέπεται να φτάσει ή και να υπερβεί τους 30 βαθμούς Κελσίου.

    Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης προβλέπει ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μπορούν να προχωρήσουν σε εκκενώσεις περιοχών και στο κλείσιμο των δικτύων ηλεκτροδότησης.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] «Μεγαλειόταται Βασιλεύ Κωνσταντίναι, καλημέρα σας...»

    «Μεγαλειόταται Βασιλεύ Κωνσταντίναι, καλημέρα σας. ... Θα σας παρακαλούσα θερμός να μου στέλναται μία δικής σας φωτογραφία οικογενιακός να την στολίσο στο δοματιάκι μου βλέποντας προϊ και βράδι για να ξεχνώ που βρήσκομαι στην ξενιτιά...»

    Είναι τα ανορθόγραφα λόγια που έγραψε μια «απλή και αμόρφωτη χοριατοπούλα» την 1η Φεβρουαρίου 1967, στον τότε βασιλιά Κωνσταντίνο. Αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα της έκθεσης αρχειακού υλικού των Γενικών Αρχείων του Κράτους, που εγκαινιάζεται την Δευτέρα 21 του μηνός, στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, με τίτλο «Αρχεία, πολίτες και πολιτικοί. Έκθεση αρχειακού υλικού. Μιά άλλη ανάγνωση της σχέσης πολιτών και πολιτικών».

    Επιλέχθηκαν έγγραφα που δεν αφορούν τη μεγάλη Ιστορία αλλά τα αιτήματα απλών ανθρώπων προς τους πολιτικούς σε όλη την διάρκεια του 20ου αιώνα, συχνά διατυπωμένα με τον δικό τους απλοϊκό τρόπο, καμιά φορά και πολύπλοκο.

    «Θέλουμε να δείξουμε την πολιτική κουλτούρα, πώς αντιλαμβάνονται δηλαδή, απλοί άνθρωποι τη σχέση τους με την πολιτική και την εξουσία, από την οποία περιμένουν τα πάντα» σχολιάζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Ιστορίας, Νίκος Καραπιδάκης, πρόεδρος της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 Νοεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 October 2013 - 12:30:20 UTC