Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για πρόεδρος της Κομισιόν ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Πρωτοβουλία Αντ. Σαμαρά για την παράνομη μετανάστευση
  • [03] Δεν θα γίνουν εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη Δευτέρα
  • [04] Έβαψαν τις κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου
  • [05] Γαλλία: Στέγη για τον ανάπηρο γιο του, ζητά ο ένοπλος που κρατά όμηρο μία γυναίκα
  • [06] Αίγυπτος: Διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι
  • [07] Γαλλία: Ελεύθεροι οι δυο όμηροι
  • [08] Α. Μέρκελ: Δεν θα υπάρξει νέα κυβέρνηση πριν τον Δεκέμβριο

  • [01] Υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για πρόεδρος της Κομισιόν ο Αλ. Τσίπρας

    Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, το Συμβούλιο Προέδρων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς καταλήγει στην πρόταση της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις προσεχείς Ευρωεκλογές του 2014, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Η πρόταση θα παρουσιαστεί επισήμως στο 4ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στις 13-15 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη, το οποίο είναι αρμόδιο να λάβει και την τυπική, τελική απόφαση.

    Όπως αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίχθηκε με πολύ θερμά λόγια από το σύνολο των συμμετεχόντων και υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ηθική, πολιτική και ιδεολογική δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Πρωτοβουλία Αντ. Σαμαρά για την παράνομη μετανάστευση

    Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, αναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2014.

    Τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σε Μάλτα και Ιταλία για επαφές με τους ομολόγους του, προκειμένου να διαμορφωθεί για το θέμα μια σαφής και ξεκάθαρη ευρωπαϊκή πολιτική, με έμφαση, όμως, στις χώρες του Νότου, που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

    Τον Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του σε Ιταλία και Μάλτα θα συνοδεύσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

    [03] Δεν θα γίνουν εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη Δευτέρα

    Με την προκήρυξη νέας πενθήμερης απεργίας κλιμακώνουν τον αγώνα τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών κι ενώ την Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης με τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους.

    Η εισήγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία στη σημερινή γενική συνέλευση των υπαλλήλων αφού συνάντησε την έντονη αντίδραση τους.

    Νέα πενθήμερη απεργία αναμένεται να εισηγηθεί στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) ο πρόεδρος του οργάνου Φραγκίσκος Βορτελίνος. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αργά σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί.

    [04] Έβαψαν τις κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου

    Τις κάμερες ασφαλείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έβαψαν με μαύρο σπρέι, άγνωστοι κουκουλοφόροι, που μπήκαν το πρωί στο προαύλιο κατά τη διάρκεια λειτουργίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες λειτουργίας του ιδρύματος.

    Ύστερα από εντολή του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ. Αντώνη Γρηγοράκη, η διοίκηση του Νοσοκομείου «άνοιξε» για το γεγονός Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

    Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες, έχει καταγραφεί ανησυχία, αλλά και δυσφορία πολιτών για τις δυνατότητες του νοσοκομείου σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας με δεδομένη την υποστελέχωση, την έλλειψη πιστώσεων για ιατρικά και παραφαρμακευτικά υλικά, καθώς επίσης και την υπολειτουργία αρκετών τμημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

    Τόσο παραγωγικοί φορείς και σύλλογοι του νομού, όσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν υποβάλει αιτήματα προς το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξευρεθούν οι δυνατές λύσεις για τη σωστότερη λειτουργία του νοσοκομείου.

    [05] Γαλλία: Στέγη για τον ανάπηρο γιο του, ζητά ο ένοπλος που κρατά όμηρο μία γυναίκα

    Μία γυναίκα παραμένει όμηρος του ενόπλου που εισέβαλε το απόγευμα σήμερα σε υποκατάστημα τράπεζας στο Παρίσι ζητώντας να βρεθεί ένα κατάλυμα για να στεγαστεί ο ίδιος και ο ανάπηρος γιος του.

    Αρχικά ο δράστης κρατούσε τέσσερις ομήρους μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας Credit Industriel et Commercial (CIC) όμως πολύ σύντομα άφησε ελεύθερες δύο από τις γυναίκες υπαλλήλους και μιάμιση ώρα αργότερα επέτρεψε να φύγει και ο μοναδικός άνδρας υπάλληλος της τράπεζας. Μέσα στο υποκατάστημα παραμένει ακόμη μία γυναίκα, σύμφωνα με μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

    "Εξετάζουμε με μεγάλη προσοχή, με τη συνδρομή της δημαρχίας και της νομαρχίας, το αίτημα" που υπέβαλε ο ένοπλος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κριστιάν Φλασκ, ο διευθυντής της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού.

    [06] Αίγυπτος: Διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι

    Χιλιάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος από τον στρατό προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι διαδήλωσαν σήμερα στο Κάιρο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του επικεφαλής του στρατού στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, που έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Ένας άνθρωπος ο οποίος συμμετείχε σε διαδήλωση υπέρ του Μόρσι τραυματίστηκε από πυροβολισμό στο Φαγιούμ, στο νότιο Κάιρο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο MENA.

    Τέσσερις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου στην πόλη Ζαγκαζίγκ στο Δέλτα του Νείλου, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

    Εκατοντάδες ισλαμιστές βγήκαν στους δρόμους στην Αλεξάνδρεια και την επαρχία Μπουχάιρα, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Οι σημερινές διαδηλώσεις πάντως ήταν οι πιο ειρηνικές που έχουν πραγματοποιηθεί από την ανατροπή του Μόρσι στις 3 Ιουλίου.

    Στο μεταξύ ένοπλοι σκότωσαν σήμερα έναν αστυνομικό σε ένα δρόμο της πόλης ελ Αρίς στο βόρειο Σινά, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    [07] Γαλλία: Ελεύθεροι οι δυο όμηροι

    Ο ένοπλος που εισέβαλε σήμερα το απόγευμα σε υποκατάστημα τράπεζας στο Παρίσι άφησε ελεύθερους δύο από τους τέσσερις ομήρους που κρατούσε, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

    Ο άνδρας μπήκε στην τράπεζα, στα νοτιοανατολικά προάστια του Παρισιού, οπλισμένος με ένα περίστροφο και έπιασε ομήρους τους τέσσερις ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

    Λίγη ώρα αργότερα όμως άφησε τους δύο από αυτούς να φύγουν.

    Ένας από τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος μπόρεσε να σημάνει τον συναγερμό, ειδοποιώντας τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Ο ένοπλος έχει ζητήσει να μιλήσει με έναν διαπραγματευτή της αστυνομίας και να του βρουν ένα κατάλυμα για τον ίδιο και για τον γιο του.

    [08] Α. Μέρκελ: Δεν θα υπάρξει νέα κυβέρνηση πριν τον Δεκέμβριο

    Η Γερμανία δεν θα έχει καινούργια κυβέρνηση πριν τον Δεκέμβριο, προειδοποίησαν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Χέρμαν Γκρέε.

    Ο Γκρέε δήλωσε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της Μέρκελ θα χρειαστούν όλο τον Νοέμβριο για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Οι διαπραγματεύσεις θα είναι «γρήγορες και εκτενείς» σημείωσε ο Γκρέε.

    Η εφημερίδα Die Welt αναφέρει ότι η Μέρκελ προειδοποίησε πως ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τον σχηματισμό κυβέρνησης, πιθανόν ως τις 25 Δεκεμβρίου.

    «Τα Χριστούγεννα θα έρθουν νωρίτερα απ' όσο νομίζετε», είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

    Οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού έχουν στόχο την κατάρτιση ενός οδικού χάρτη για τις νέες πολιτικές και τις νομοθετικές προτάσεις που θα υποβάλει η νέα κυβέρνηση, ο οποίος θα ακολουθηθεί επακριβώς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 October 2013 - 18:30:22 UTC