Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Απαραίτητο να συζητήσουμε για την συνολική πολιτική για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης»
  • [02] Ο Ισ. Ντογιάκος θα εποπτεύσει τις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Με ποιόν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;
  • [04] Βγήκε από το νοσοκομείο ο Φώτης Κουβέλης
  • [05] Διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, την Κυριακή
  • [06] Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Καναδάς
  • [07] Γαλλία: Ένοπλος κρατά ομήρους μέσα σε τράπεζα
  • [08] Σε απεργία κατέβηκαν οι εργαζόμενοι στο κοσμηματοπωλείο Cartier ζητώντας αυξήσεις μισθών
  • [09] Πορτογαλία: Περικοπές στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Απαραίτητο να συζητήσουμε για την συνολική πολιτική για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης»

    «Είναι απαραίτητο να συζητήσουμε για την συνολική πολιτική για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και όχι μόνο για την κινητικότητα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

    Ο κ. Βενιζέλος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι έχει τονίσει «την ανάγκη αποσύνδεσης της κινητικότητας από τις απολύσεις και ολοκληρωμένης αξιολόγησης του συνόλου των δομών και προσώπων στο δημόσιο τομέα», σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να στοχεύουμε σε συγκεκριμένες ομάδες δίκην καταδρομικής επιχείρησης».

    [02] Ο Ισ. Ντογιάκος θα εποπτεύσει τις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή

    O εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, ορίσθηκε επόπτης των ερευνών σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εισαγγελίας Εφετών, το έργο του κ. Ντογιάκου θα συνδράμει, εφόσον χρειαστεί, και έτερος εισαγγελικός λειτουργός.

    Δεν αποκλείεται, δε, να οριστεί και τρίτος εφέτης, πλην των δύο ειδικών ανακριτριών, που με εντολή της Ολομέλειας Εφετών, αναλαμβάνουν τη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση, ώστε να περατωθούν ταχύτερα οι έρευνες της Δικαιοσύνης για όλες της πτυχές της υπόθεσης.

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Με ποιόν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη δήλωσε ότι είναι αδιανόητο την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει ότι δήθεν δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα.

    «Επιτέλους με ποιόν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε ο κ. Κεδίκογλου.

    [04] Βγήκε από το νοσοκομείο ο Φώτης Κουβέλης

    Εξιτήριο και με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών πήρε αργά το απόγευμα από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

    Το ιατρικό δελτίο αναφέρει:

    «Υπεβλήθη σε πλήρη κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και εξήλθε σήμερα στις 16.00 από το Νοσοκομείο, σε πολύ καλή γενική κατάσταση, με οδηγίες».

    [05] Διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, την Κυριακή

    Κλειστά θα παραμείνουν την Κυριακή για τέσσερις ώρες και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και ανατολικού Αιγίου.

    Ειδικότερα, το κομμάτι της εθνικής θα κλείσει από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες σε δίκτυα της ΔΕΗ.

    Στη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας, τα οχήματα θα κινούνται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

    [06] Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Καναδάς

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Καναδάς κατέληξαν σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά τις συνομιλίες, τις οποίες είχε στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό του Καναδά Στίβεν Χάρπερ.

    Η συμφωνία αυτή «ανοίγει μια νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις, καθώς «προσφέρει σημαντικές νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις στην ΕΕ και στον Καναδά, αυξάνοντας την πρόσβαση στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών και παρέχοντας νέες ευκαιρίες για τους ευρωπαίους επενδυτές» ανέφερε ο Μπαρόζο σε ανακοίνωση.

    Η συμφωνία «αυτή θα αποτελέσει τη βάση ώστε (οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις) να αποκτήσουν μια ισχυρή βάση για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη βορειοαμερικανική αγορά, προσφέροντας έναν καταλύτη ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

    Η ΕΕ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Καναδά μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ ο Καναδάς ο 11ος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ένωσης, σύμφωνα με την Επιτροπή. Το διμερές εμπόριο αγαθών μεταξύ των δύο μερών έφθασε τα 61,7 δισεκ. ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    [07] Γαλλία: Ένοπλος κρατά ομήρους μέσα σε τράπεζα

    Ένας ένοπλος κρατά τέσσερις ομήρους μέσα στο υποκατάστημα μιας τράπεζας στο Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

    Γύρω στις 17:50 (ώρα Ελλάδας) ένας άνδρας μπήκε στο υποκατάστημα, κρατώντας ένα περίστροφο. Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, ζήτησε να διαπραγματευτεί με τις αρχές καθώς και να βρεθεί ένα κατάλυμα για τον ίδιο και για τον γιο του.

    [08] Σε απεργία κατέβηκαν οι εργαζόμενοι στο κοσμηματοπωλείο Cartier ζητώντας αυξήσεις μισθών

    Το γαλλικό κοσμηματοπωλείο Cartier, που ιδρύθηκε το 1847 και βρίσκεται στην καρδιά της πολυτελούς οδού ντε λα Πε, βρίσκεται αντιμέτωπο με την πρώτη απεργία εργαζομένων στην ιστορία του.

    "Είναι μια ιστορική στιγμή, είναι η πρώτη φορά που γίνεται απεργία στο Cartier", δήλωσε μια στιλβώτρια κοσμημάτων η οποία υποστηρίζει ότι μετά από 13 χρόνια στο κοσμηματοπωλείο ο μισθός της ανέρχεται "μόλις στα 1.300 ευρώ". "Δεν θα υποχωρήσουμε, πιθανότατα χάνουμε μερικές δεκάρες αλλά εκείνοι χάνουν εκατομμύρια", πρόσθεσε.

    Περίπου πενήντα εργαζόμενοι, ειδικοί χρυσοχόοι και αργυροχόοι, έφτασαν με πούλμαν από τη Ρεν όπου εδρεύει η θυγατρική Cartier Joaillerie International (CJI) και συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα φωνάζοντας συνθήματα όπως "Το Cartier είναι θωρακισμένο και οι μισθωτοί καταχρεωμένοι" και "Κακοπληρωμένοι εργάτες".

    [09] Πορτογαλία: Περικοπές στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων

    Το πορτογαλικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα μια επίμαχη μεταρρύθμιση, η οποία θα μεταφρασθεί σε περικοπές σχεδόν 10% στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων που υπερβαίνουν τα 600 ευρώ το μήνα.

    Το κείμενο υιοθετήθηκε σε πρώτη ανάγνωση με τις ψήφους της πλειοψηφίας που υποστηρίζει τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από τον Ιούλιο του 2011, ενώ το σύνολο της αριστερής αντιπολίτευσης ψήφισε κατά.

    Το μέτρο έχει στόχο τη σύγκλιση του συνταξιοδοτικού συστήματος των δημοσίων υπαλλήλων με αυτό του ιδιωτικού τομέα και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να εξοικονομήσει 728 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014.

    Η κυβέρνηση υπολογίζει να εξοικονομήσει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ χάρη στον καθορισμό εισοδηματικών προϋποθέσεων για την καταβολή συντάξεων χηρείας, ενώ η αύξηση της ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης στα 66 χρόνια από τα 65, θα της επιτρέψει να εξοικονομήσει την ερχόμενη χρονιά 205 εκατ. ευρώ.

    Όλοι οι συνταξιούχοι έχουν ήδη κληθεί φέτος να καταβάλουν μια "έκτακτη συνεισφορά αλληλεγγύης" υπολογισμένη από το 3,5% ως το 10% μηνιαίων συντάξεων από 1.350 ευρώ και άνω. Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα θα συνεχίσουν να καταβάλλουν αυτή τη συνεισφορά το 2014, όμως οι περισσότεροι από τους συνταξιούχους δημόσιους υπαλλήλους θα εξαιρεθούν, διαβεβαίωσε η κυβέρνηση.

    Η Πορτογαλία, η οποία δέχεται διεθνή οικονομική βοήθεια, έχει δεσμευθεί στους πιστωτές της να μειώσει την ερχόμενη χρονιά το δημόσιο έλλειμμα στο 4% του ΑΕΠ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 October 2013 - 16:30:22 UTC