Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μπροστά" η ΝΔ στην Α΄ Αθηνών - Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών
  • [02] Σε εκδήλωση του Καποδιστριακού Παν/μιου για τη διαθεσιμότητα στην Παιδεία, θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] «Ακριβαίνει» η παροχή υπηρεσιών προστατευτικής φύλαξης ιδιωτών από την ΕΛ.ΑΣ
  • [04] Θαλαμηγός με 73 Σύρους έμεινε από καύσιμα ανοικτά της Πύλου
  • [05] Κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση των International New York Times
  • [06] Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ασύρματης μετάδοσης δεδομένων
  • [07] Ποια είναι η μέρα του "λευκού μπαστουνιού";
  • [08] Φ. Σάντος: Τίποτα δεν έχει κριθεί
  • [09] Ο Αναστόπουλος φαβορί για τον πάγκο του Λεβαδειακού

  • [01] "Μπροστά" η ΝΔ στην Α΄ Αθηνών - Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών

    Τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται στην Α΄ Αθηνών και τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών δείχνει δημοσκόπηση της GPO για τον ενημερωτικό ιστότοπο newpost.gr .

    Συγκεκριμένα, και στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών, η ΝΔ λαμβάνει το 21,2% της πρόθεσης ψήφου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,0%. Σημειώνεται ότι τα δύο κόμματα είχαν λάβει στις εκλογές τις 17 Ιουνίου 2013 30,9% και 27,0% αντίστοιχα. Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου της GPO, στην Α΄ Αθηνών, εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 8,5% (7,8%) τέταρτο το ΚΚΕ με 5,9% (4,7%), πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 5,0% (8,7%), έκτο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,9% (6,3%) και έβδομο η ΔΗΜΑΡ με 3,6% (7,4%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στην Α΄ Αθηνών στο 19,9%.

    Στη Β΄ Αθηνών, πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,2% (31,4% στις τελευταίες εκλογές), και δεύτερο η ΝΔ με 17,0% (26,2%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,2% (6,4%), το ΚΚΕ με 6,5% (5,4%), το ΠΑΣΟΚ με 4,1% (8,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1% (7,4%) και η ΔΗΜΑΡ με 3,8% (7,7%). Υψηλό είναι και στη Β΄ Αθηνών το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στο 18,0%.

    Η δημοσκόπηση διεξήχθη κατά το διάστημα 7-11 Οκτωβρίου

    [02] Σε εκδήλωση του Καποδιστριακού Παν/μιου για τη διαθεσιμότητα στην Παιδεία, θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα στις 18:00, θα μιλήσει σε εκδήλωση ? δημόσια συζήτηση που συνδιοργανώνουν οι Σύλλογοι Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο, με θέμα: «Το μέτρο της διαθεσιμότητας και οι συνέπειες του για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία», στα Προπύλαια.

    Μιλώντας χθες βράδυ στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον ενικό» ο Αλέξης Τσίπραςδήλωσε ότι οΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρογγυλέψει τις θέσεις του και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ως κυβέρνηση με τη συνέχιση του μνημονίου.

    O κ. Τσίπρας τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάζονταν, αυτό θα σήμαινε την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία του κόμματος.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι μια κυβέρνηση του κόμματός του θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν έχει τις δεσμεύσεις και τις εξαρτήσεις των κομμάτων που κυβέρνησαν και ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα όπως το σκάνδαλο Ζήμενς.

    [03] «Ακριβαίνει» η παροχή υπηρεσιών προστατευτικής φύλαξης ιδιωτών από την ΕΛ.ΑΣ

    Σημαντικά ποσά θα κληθούν να καταβάλουν κάθε μήνα ιδιώτες με ετήσιο καθαρό εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ, εφόσον τους παρέχονται υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης από την Ελληνική Αστυνομία.

    Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έχει διαβιβαστεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς υπογραφή από τον συναρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τροποποιεί το υφιστάμενο πλαίσιο, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

    Με τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται θα προβλέπεται ότι οι ιδιώτες στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης (φρούρηση-συνοδεία ασφάλειας) από την Ελληνική Αστυνομία και έχουν συνολικό ετήσιο καθαρό ατομικό εισόδημα που υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ, θα καταβάλλουν μηνιαίως ως τέλος υπέρ του Δημοσίου τα ποσά των 2.000 ευρώ για κάθε αστυνομικό που διατίθεται για την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών και των 50 ευρώ ανά ημέρα, για κάθε διατιθέμενο όχημα.

    Για τις προθέσεις του υπουργείου ενημερώνει, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου για την αστυνομική φύλαξη ιδιωτών. Ο βουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί πόσοι ιδιώτες έχουν σήμερα αστυνομική φύλαξη, ποιες ιδιότητες κατέχουν αλλά και πόσα είναι τα έσοδα που έχει εισπράξει μέχρι σήμερα το Δημόσιο από την πληρωμή εξόδων φύλαξης. Ως προς το τελευταίο ερώτημα, και βάσει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον κ. Δένδια, φαίνεται ότι τα ποσά αυτά είναι περιορισμένα. Αναφέρεται ειδικότερα ότι από τις 15.03.2012 που εκδόθηκε η πρώτη ΚΥΑ για την παροχή υπηρεσιών και μέσων από την ΕΛΑΣ προς ιδιώτες, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, με καταβολή ανταλλάγματος, και μέχρι την 18.09.2013, έχει κατατεθεί συνολικό ποσό ύψους 411.379,63 ευρώ στον Φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας. Με την υφιστάμενη ΚΥΑ, τα έσοδα από την εν λόγω παροχή υπηρεσιών και τη διάθεση μέσων εισπράττονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων εσόδων και περιέρχονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό ως δημόσιο έσοδο, προσαυξημένων ισόποσα των πιστώσεων του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ ποσοστό 4% των εισπρακτέων αποδίδονται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

    [04] Θαλαμηγός με 73 Σύρους έμεινε από καύσιμα ανοικτά της Πύλου

    Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Καλαμάτας, όταν έφτασε η θαλαμηγός που νωρίτερα το βράδυ ζήτησε βοήθεια 60 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου, γιατί ξέμεινε από καύσιμα και συνοδεία πλωτού του Λιμενικού ρυμουλκήθηκε από ιταλικό φορτηγό πλοίο στην Καλαμάτα.

    Επί της θαλαμηγού, τα στοιχεία της οποίας ερευνώνται από τις αρχές γιατί έχουν σβηστεί, επέβαιναν συνολικά 73 παράνομοι μετανάστες από τη Συρία, εκ των οποίων 44 είναι άνδρες, 11 γυναίκες και 18 παιδιά.

    Όλοι είναι ταλαιπωρημένοι, έχουν μεταφερθεί σε αποθήκες του Λιμεναρχείου Καλαμάτας και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού τους έδωσαν κουβέρτες και τρόφιμα, ενώ για προληπτικούς λόγους ένας άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

    Με τη βοήθεια μεταφραστή έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταγραφής και διεξάγεται προανάκριση.

    [05] Κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση των International New York Times

    Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα παγκοσμίως στον χώρο του παραδοσιακού τύπου δεν είναι πλέον σε λειτουργία. Η International Herald Tribune δημοσίευσε την τελευταία έκδοση της υπό αυτήν την επωνυμία τη Δευτέρα. Στο εξής στη θέση της θα υπάρχει η International New York Times η οποία θα αυξήσει την παγκόσμια απήχηση της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας.

    Η αλλαγή στην επωνυμία είχε ανακοινωθεί πριν μήνες, αλλά σήμερα είναιη πρώτη ημέρα όπου θα εμφανιστεί η νέα έκδοση της International New York Times. Η Herald Tribune ιδρύθηκε το 1887 και ήταν μια κοινή επιχείρηση μοιρασμένη ανάμεσα στους Times της Νέας Υόκρης και στο αντίπαλον δέος την Washington Post

    Αυτό όμως έως το 2003 όταν η μεγάλη εφημερίδα της Νέας Υόρκης απέκτησε την πλήρη κυριότητα της Herald Tribune.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [06] Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ασύρματης μετάδοσης δεδομένων

    Γερμανοί ερευνητές πέτυχαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ ασύρματης μετάδοσης δεδομένων με ταχύτητα 100 Gbit ανά δευτερόλεπτο, σε απόσταση άνω των 20 μέτρων στο εργαστήριό τους και με συχνότητα 237,5 Ghz. Αν και σε πειραματικό ακόμα στάδιο, πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης των ασύρματων ευρυζωνικών επικοινωνιών, οι οποίες αποτελούν μια εναλλακτική και φθηνότερη λύση σε σχέση με τα σταθερά δίκτυα οπτικών ινών, ιδίως για τις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, όπου η τοποθέτηση καλωδίων απαιτεί μεγάλες επενδύσεις.

    Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης (ΚΙΤ), του πανεπιστημίου της Στουγκάρδης και του Ινστιτούτου Φραουνχόφερ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ίνγκμαρ Κάλφας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα φωτονικής "Nature Photonics", ανέφεραν ότι «με ταχύτητα μετάδοσης 100 Gbit/s, θα είναι δυνατό να μεταδώσουμε ασύρματα τα περιεχόμενα ενός δίσκου blue-ray ή πέντε DVD ανάμεσα σε δύο συσκευές μέσα σε μόνο δύο δευτερόλεπτα».

    Το επίτευγμα των Γερμανών ερευνητών συνδύασε την ηλεκτρονική και τη φωτονική τεχνολογία, καθώς τα υψηλής συχνότητας ραδιοσήματα δημιουργούνται από συστήματα οπτικών ινών μέσω μιας οπτικής (φωτονικής) μεθόδου, η οποία επιτρέπει την ταυτόχρονη μετάδοση πολύ περισσότερων δεδομένων (bits), τα οποία στη συνέχεια λαμβάνονται από ενεργά ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Τα εν λόγω «τσιπάκια» (ευρυζωνικοί δέκτες), που κατασκευάζονται από το διάσημο γερμανικό Ινστιτούτο Φραουνχόφερ, λειτουργούν σε εύρος συχνοτήτων 200 έως 280 Ghz, έχουν μέγεθος λίγων μόνο τετραγωνικών χιλιοστών και μπορούν να ενσωματωθούν χωρίς πρόβλημα σε ένα υφιστάμενο δίκτυο οπτικών ινών.

    [07] Ποια είναι η μέρα του "λευκού μπαστουνιού";

    Καμπάνια ενημέρωσης για την προσβασιμότητα στα δημόσια νοσοκομεία διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, με αφορμή τη σημερινή, παγκόσμια ημέρα "λευκού μπαστουνιού" που αποτελεί έναυσμα ευαισθητοποίησης σε ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

    "Εχουμε επικεντρώσει όλες τις προσπάθειές μας στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ατόμων με προβλήματα όρασης στα νοσοκομεία της χώρας. Ζητάμε να γίνει ενημέρωση στους νοσηλευτές για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά και τις ειδικές τους ανάγκες, ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση στις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Μονάδες Υγείας" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών Ελένη Καρυπίδου.

    Ιδιαίτερα προβλήματα, επισημαίνει, αντιμετωπίζουν κυρίως οι τυφλοί που προσέρχονται χωρίς συνοδεία στα νοσοκομεία ή στα εξωτερικά ιατρεία και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν. Ετσι, για τη φετινή χρονιά, οι δράσεις της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας θα επικεντρωθούν στην υποστήριξη των τυφλών ατόμων και των οικογενειών τους σε συνθήκες νοσηλείας.

    "Με το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης που υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια, θα προωθήσουμε την προσπάθεια ενημέρωσης όλων των παραγόντων υγείας της περιοχής μας" δηλώνει η κ. Καρυπίδου.

    [08] Φ. Σάντος: Τίποτα δεν έχει κριθεί

    Ενενήντα λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) απομένουν για τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στον 7ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζεισήμερα το βράδυ (20:00) το Λιχτενστάιν, στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τη Βοσνία να παραμένει το μεγάλο φαβορί του ομίλου για απευθείας πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας, καθώς θα αντιμετωπίσει στο Κάουνας την «αδιάφορη» Λιθουανία.

    Οι πιθανότητες σαφώς και δεν είναι με το μέρος της Εθνικής, όμως ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της «γαλανόλευκης» ομάδας, Φερνάντο Σάντος, παραμένει αισιόδοξος ότι ακόμη κι έτσι τίποτα δεν έχει κριθεί και πως η Ελλάδα μπορεί να πανηγυρίσει την άμεση πρόκρισή της στα τελικά της σπουδαίας διοργάνωσης.

    «Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο δικό ματς παιχνίδι και στο πώς θα νικήσουμε εμείς. Στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει στον άλλο αγώνα, για να μάθουμε αν θα πάμε απευθείας στο Μουντιάλ ή στα μπαράζ. Εγώ προσωπικά δεν θα μαθαίνω τι γίνεται στο άλλο ματς, όμως θα υπάρχουν άλλοι και ο κόσμος που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του αγώνα της Βοσνίας», δήλωσε ο κ. Σάντος.

    Για τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει στην ενδεκάδα, ο Πορτογάλος τεχνικός είπε ότι «το σίγουρο είναι πως ο Μανιάτης δεν θα αγωνιστεί λόγω τιμωρίας και από εκεί και πέρα θα προφυλάξω τον Παπασταθόπουλο, όχι επειδή είναι τραυματίας αλλά επειδή δεν θέλουμε να ρισκάρουμε».

    [09] Ο Αναστόπουλος φαβορί για τον πάγκο του Λεβαδειακού

    Ο Νίκος Αναστόπουλος θα είναι ο νέος προπονητής του Λεβαδειακού.

    Ο 55χρονος τεχνικός βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τη διοίκηση και συγκεκριμένα με το αφεντικό της ομάδας, Γιάννη Κομπότη, και πιθανώς ακόμη και σήμερα ν' ανακοινωθεί η πρόσληψη του, αντικαθιστώντας τον Τάκη Λεμονή και κάνοντας ντεμπούτο το Σάββατο απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι (16:00).

    Υπενθυμίζεται ότι ο Λεμονής ανέλαβε τον Λεβαδειακό το περασμένο καλοκαίρι και στις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος είχε δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, αφήνοντας την ομάδα της Βοιωτίας στη 12η θέση της βαθμολογίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 October 2013 - 8:30:27 UTC