Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Αδ. Γεωργιάδη με αφορμή τη σύλληψη του προέδρου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
  • [02] Ευ. Τσακαλώτος: «Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει μαγικές ικανότητες»
  • [03] Την Πέμπτη η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ
  • [04] Εφέτη ειδικό ανακριτή, ζητά για τις Σκουριές ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών
  • [05] Συνελήφθη, για δεύτερη φορά, 32χρονος, για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα
  • [06] Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί με την είσπραξη του ενός ευρώ ανά συνταγή
  • [07] Δίωξη για κακούργημα στον συνδικαλιστή του «Σωτηρία»
  • [08] Αναβλήθηκε για τις 12 Νοεμβρίου η δίκη του βουλευτή της ΧΑ Κώστα Μπαρμπαρούση
  • [09] Η οργάνωση «Δυνάμεις του Επαναστατικού Τόξου» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη ΔΟΥ Κηφισιάς
  • [10] Η κυβέρνηση Ερντογάν ήρε την απαγόρευση της χρήσης ισλαμικής μαντίλας

  • [01] Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Αδ. Γεωργιάδη με αφορμή τη σύλληψη του προέδρου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

    Για «γκεμπελικού τύπου μεθοδεύσεις» κατηγορεί το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι ο υπουργός «προσπαθεί αξιοποιώντας ένα μεμονωμένο, απαράδεκτο και απόλυτα καταδικαστέο περιστατικό να συκοφαντήσει τους αγώνες των χιλιάδων υγειονομικών και όσων αντιστέκονται στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας που ο ίδιος φανατικά και καθ' υπόδειξη της τρόικας προωθεί».

    Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και με φαιδρό τρόπο ο κ. Γεωργιάδης επιδιώκει να συνδέσει τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή με τον χώρο της αριστεράς, όταν είναι γνωστό ότι ο συλληφθείς επανεξελέγη πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Σωτηρία με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ μόλις πριν πέντε μήνες».

    «Πληροφορούμε λοιπόν τον Υπουργό Υγείας», προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «πως τα ψέματά του τα οποία συνηθίζει αφειδώς να εκστομίζει στις συχνές εμφανίσεις του στα κανάλια και όχι μόνο, έχουν κοντά ποδάρια και δεν είναι ικανά να σπιλώσουν και να αναστείλουν την πάλη του ελληνικού λαού για να μην κλείσουν νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες, ενάντια στα χαράτσια για φάρμακα, νοσηλεία και εξετάσεις, στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, για την ανατροπή των αντικοινωνικών πολιτικών που τόσο ευλαβικά εφαρμόζει».

    [02] Ευ. Τσακαλώτος: «Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει μαγικές ικανότητες»

    «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι το πλεόνασμα έχει σχεδόν μαγικές ιδιότητες»τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και προσθέτει:«Αν πάρεις αρκετά μέτρα, αυξήσεις τους φόρους αρκετά, μειώσεις τις δαπάνες αρκετά, κάποια στιγμή θα έχεις πλεόνασμα. Οι αριστεροί οικονομολόγοι δεν λένε ότι τα ελλείμματα είναι καλά πράγματα, αλλά λέμε ότι δεν πρέπει να είναι άμεσος στόχος το πλεόνασμα. Πρέπει να διορθώσουμε τις αιτίες της κρίσης και μετά, ως αποτέλεσμα, θα βελτιωθούν τα δημοσιονομικά της χώρας. Μειώνοντας τις κρατικές επενδύσεις, μη επιστρέφοντας χρήματα, που χρωστάς στην αγορά, τοπλεόνασμα είναι και μη βιώσιμο και οικονομικά μη αποτελεσματικό».

    Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ακόμη:«Για μια οικονομία που είναι σε τόσο μεγάλη ύφεση, με τόσο μεγάλη ανεργία, με τόσες επιχειρήσεις, που καταρρέουν από μέρα σε μέρα, ο στόχος να έχεις πολύ μεγάλα πλεονάσματα για να μειώσεις το χρέος, αυτοαναιρείται. Μπαίνεις σε μια παγίδα χρέους, καθώς αρχίζεις να ξεπληρώνεις το χρέος, αλλά πιο γρήγορα μειώνεται το εισόδημα και άρα σαν ποσοστό του ΑΕΠ το χρέος μεγαλώνει».

    Εκτιμά πως«το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο» και σημειώνει:«Δεν ξέρω ποια λύση θα βρεθεί. Στην ουσία, πάντως, κάθε αναδιάρθρωση είναι χρεοκοπία, αφού δεν πληρώνεις αυτά που έχεις υποσχεθεί. Είναι σαφές, όμως, ότι δεν θα μειωθεί το χρέος με τον τρόπο, που λέει το μεσοπρόθεσμο, δηλαδή με χρόνια πλεονάσματος στον προϋπολογισμό και συνεχούς ανάπτυξης».

    Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιμετώπιση του προβλήματος του δημόσιου χρέους«δεν είναι αμιγώς οικονομικό ερώτημα. Έχει σχέση και με το πόσο μπορούν να βοηθήσουν την κυβέρνηση πολιτικά η κ. Μέρκελ και η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας και η ΕΕ».

    [03] Την Πέμπτη η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

    Την ερχόμενη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου θα καταβληθούν σε 497.894 δικαιούχους τα νέα οικογενειακά επιδόματα, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, ενώ το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 189.830.585,04 ευρώ.

    Από το σύνολο των δικαιούχων, οι 263.306 είναι ήδη δικαιούχοι και θα τους καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για το τρίτο τρίμηνο 2013 και η δεύτερη δόση του ειδικού επιδόματος για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

    Οι υπόλοιποι 234.588 είναι νέοι δικαιούχοι, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους.

    Στους δικαιούχους αυτούς, θα καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για τα τρία τρίμηνα 2013 και οι δύο δόσεις του Ειδικού Επιδόματος.

    [04] Εφέτη ειδικό ανακριτή, ζητά για τις Σκουριές ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών

    Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητά ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Εφετών Παναγής Γιαννάκης προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής, που θα αναλάβει την ποινική διερεύνηση της καταδρομικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της "Ελληνικός Χρυσός", τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Όπως έγινε γνωστό, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε έγγραφο αίτημα προς την προϊσταμένη της τριμελούς διοίκησης του Εφετείου Άννα Μιχαλοπούλου, κάνοντας επίκληση στην εξαιρετική σπουδαιότητα της υπόθεσης, που "έχει απασχολήσει ευρέως την κοινή γνώμη".

    Ως εκ τούτου, "είναι ανάγκη να γίνει η ανάκριση υπό την αιγίδα του Εφετείου για να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος στις ενέργειες της ανάκρισης" αναφέρεται στο έγγραφο αίτημα του εισαγγελέα Εφετών.

    [05] Συνελήφθη, για δεύτερη φορά, 32χρονος, για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

    Συνελήφθη, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για δεύτερη φορά, ένα ακόμα άτομο που εμπλέκεται, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών, στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

    Πρόκειται για τον 32χρονο, ο οποίος φέρεται ότι ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον δράστη της δολοφονίας, Γ. Ρουπακιά, αλλά εξαφανίστηκε αμέσως μετά.

    Η παρουσία του στο αυτοκίνητο διαπιστώθηκε, γιατί φεύγοντας εγκατέλειψε στο όχημα την αστυνομική ταυτότητα και το κινητό τηλέφωνό του.

    Σε βάρος του 32χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ΣΤ΄ ανακρίτρια Πειραιά, με βάση το οποίο τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής και, πιθανόν το απόγευμα, θα οδηγηθεί ενώπιόν της.

    Σημειώνεται ότι ο 32χρονος είχε συλληφθεί και με βάση την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα 32 άτομα σχετικά με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τη Χρυσή Αυγή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, επειδή η συγκεκριμένη σύλληψη δεν αφορούσε την υπόθεση στο Κερατσίνι.

    Τελικά, όμως, εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης από τον Πειραιά, ειδικά για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, οπότε συνελήφθη για δεύτερη φορά.

    [06] Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί με την είσπραξη του ενός ευρώ ανά συνταγή

    Την πλήρη αντίθεσή του στην προετοιμαζόμενη διαδικασία επιβάρυνσης των ασφαλισμένων κατά ένα ευρώ ανά συνταγή, εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

    Το ένα ευρώ που θα πρέπει όλοι να πληρώνουν από 1/1/2014, κατά τον σχεδιασμό θα εισπράττεται από το φαρμακείο και θα αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ.

    «Το φαρμακείο δεν είναι μηχανισμός είσπραξης και απόδοσης δημοσίων εσόδων», αναφέρει ο ΠΦΣ και ζητά διάλογο με τον υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας, ότι εκτός από την κοινωνική πλευρά δημιουργούνται για τα φαρμακεία και σοβαρά ζητήματα φορολογικής φύσεως.

    [07] Δίωξη για κακούργημα στον συνδικαλιστή του «Σωτηρία»

    «Είναι μια πρωτοφανής περίπτωση κι όταν μου έκαναν την καταγγελία, στην αρχή σχεδόν δεν κατάλαβα τι μου είπαν. Έχουμε ήδη αρκετή αποτελεσματικότητα (σσ. στους ελέγχους). Αρκετοί γιατροί έχουν πάει στον εισαγγελέα, αλλά συνδικαλιστή που ζητάει λεφτά για να μην κάνει απεργία, δεν έχω ξανακούσει», δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με τον συνδικαλιστή που ζήτησε μίζα 50.000 ευρώ για μην προκηρύξει απεργία.

    Εν τω μεταξύ, σε βάρος του προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ», ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

    Η δίωξη αφορά την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της απόπειρας εκβίασης και της παράνομης οπλοκατοχής.

    Ο συνδικαλιστής παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί την Πέμπτη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδικαλιστής αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι τα χρήματα προορίζονταν για το Σωματείο και δεν αποτελούσαν προϊόν συναλλαγής για τις κινητοποιήσεις.

    [08] Αναβλήθηκε για τις 12 Νοεμβρίου η δίκη του βουλευτή της ΧΑ Κώστα Μπαρμπαρούση

    Αναβλήθηκε η δίκη που επρόκειτο να γίνει σήμερα στο Μεσολόγγι, με κατηγορούμενους τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, και άλλα δέκα άτομα, για την επίθεση σε πάγκους μικροπωλητών στο Μεσολόγγι, τον Σεπτέμβριο του 2012.

    Ο Κ. Μπαρμπαρούσης και τα άλλα 10 άτομα, κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για αντιποίηση Αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και πρόκληση παράνομης βίας, από κοινού.

    Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος που είχε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης και το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης στις 12 Νοεμβρίου.

    Τόσο κατά την άφιξη του Κώστα Μπαρμπαρούση και των υπόλοιπων κατηγορουμένων, όσο και κατά την αποχώρησή τους, έξω από το δικαστικό μέγαρο Μεσολογγίου υπήρχαν συγκεντρωμένοι, που φώναζαν συνθήματα. Από την πλευρά της η Αστυνομία είχε πάρει έκτακτα μέτρα, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει.

    [09] Η οργάνωση «Δυνάμεις του Επαναστατικού Τόξου» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη ΔΟΥ Κηφισιάς

    Η οργάνωση «Δυνάμεις του Επαναστατικού Τόξου» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στην Εφορία της Κηφισιάς, στις 26 Σεπτεμβρίου.

    Από την έκρηξη είχαν προκληθεί μόνο υλικές ζημιές.

    Η οργάνωση, με ανάρτησή της σε διαδικτυακό τόπο του αντεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη, χαρακτηρίζοντάς την «ως πρώτη αντίδραση στην προσπάθεια του κράτους να παρουσιαστεί ως διαιτητής και τιμωρός των υπαλλήλων του, χρυσαυγιτών, και να στήσει ένα θέαμα ως προπέτασμα καπνού, με απώτερο σκοπό να κρύψει τον δικό του φασιστικό τρόπο διακυβέρνησης και τα νέα δολοφονικά μέτρα».

    Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου αναφέρεται στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ η οργάνωση κάνει λόγο και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστηρίζοντας ότι «γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση». Σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρεται ότι «ο ρόλος της Χρυσής Αυγής ήταν και παραμένει να κάνει τη βρώμικη δουλειά του συστήματος, αποτελώντας την εμπροσθοφυλακή τής πιο ακραίας πολιτικής του κράτους».

    [10] Η κυβέρνηση Ερντογάν ήρε την απαγόρευση της χρήσης ισλαμικής μαντίλας

    Η Τουρκία ήρε σήμερα την απαγόρευση της χρήσης ισλαμικής μαντίλας σε δημόσια ιδρύματα, τερματίζοντας έτσι έναν περιορισμό δεκαετιών. Η απόφαση αυτή, όπως σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, εντάσσεται στο πακέτο δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η απαγόρευση, η οποία ίσχυε εδώ και σχεδόν 90 χρόνια, απέτρεπε ουσιαστικά πολλές γυναίκες από το να εργαστούν στον δημόσιο τομέα. Ωστόσο, οι υποστηρικτές του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, τονίζει το Ρόιτερς, χαρακτηρίζουν το μέτρο αυτό απόδειξη της κυβερνητικής ισλαμικής πολιτικής.

    Ο νέος κανονισμός, ο οποίος δεν αφορά το δικαστικό ή το στρατιωτικό σώμα, δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας και θα έχει άμεση ισχύ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 October 2013 - 14:30:22 UTC