Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει τα περί παραίτησής του ο υπουργός Δικαιοσύνης
  • [02] Προφυλακίστηκε η ανθυπαστυνόμος που κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
  • [03] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Χ. Σβόμποντα
  • [04] Στον Κορυδαλλό ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός
  • [05] Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη διαθεσιμότητα ζήτησε ο υπουργός Παιδείας
  • [06] Ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων για οφειλές στα ταμεία
  • [07] Μ. Ντράγκι: Σε τροχιά αργής ανάκαμψης παραμένει η οικονομία της Ευρωζώνης

  • [01] Διαψεύδει τα περί παραίτησής του ο υπουργός Δικαιοσύνης

    «Αστειότητες» χαρακτήρισε, από τις Βρυξέλλες, τις φήμες περί παραίτησής του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

    Αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, ο υπουργός δήλωσε πως για έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής διετάχθη προσωρινή κράτηση, ενώ για τους υπόλοιπους υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και για τον λόγο αυτόν διατάχθηκαν περιοριστικοί όροι.

    «Θα συνεχιστεί η ανάκριση και θα δούμε τι θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη» σημείωσε ο κ. Αθανασίου και κατέληξε: «Η ελληνική δικαιοσύνη είναι θεσμικά ανεξάρτητη και έχει μια ζηλευτή ανεξαρτησία, που δεν έχουν άλλες χώρες».

    [02] Προφυλακίστηκε η ανθυπαστυνόμος που κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

    Προφυλακιστέα κρίθηκε η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στον Πειραιά και κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, μετά την απολογία της στον ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

    Η ανθυπαστυνόμος φέρεται να είχε σχέσεις με την οργάνωση, ενώ στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα μαχαίρι με σιδερογροθιά, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέϊζερ) 4 μαχαίρια - πεταλούδα, 4 σουγιάδες, 3 σιδερογροθιές, 2 χατζάρες, 20 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G-3, 4 καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

    [03] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Χ. Σβόμποντα

    Την ανησυχία του για τον «ανερχόμενο νεοναζιστικό εξτρεμισμό και τη βία στην Ελλάδα, που οδήγησαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσα από μέλη της Χρυσής Αυγής», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες.

    Ο Χ. Σβόμποντα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «κατάλληλη και ισχυρή απάντηση» της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι «πρέπει να διασφαλιστεί ότι στο μέλλον θα διατηρηθεί το ίδιο επίπεδο ελέγχου».

    «Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Τσίπρα ότι οι νεοναζί εξτρεμιστές και η βία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, μπορεί να καταπολεμηθούν μόνο με την ενότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων», ανέφερε ο Χάνες Σβόμποντα σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην ίδια ανακοίνωση, ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών χαρακτηρίζει την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα «απαράδεκτη και μη βιώσιμη», υπογραμμίζοντας το υψηλό ποσοστό ανεργίας στους νέους, που ξεπερνά το 60%.

    [04] Στον Κορυδαλλό ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός

    Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σήμερα ή αύριο το πρωί, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, που κρίθηκε προφυλακιστέος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

    Ο βουλευτής θα κρατηθεί στις συγκεκριμένες φυλακές, καθώς εκτιμάται ότι θα κληθεί εκ νέου για διευκρινίσεις από τους ανακριτές της υπόθεσης.

    [05] Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη διαθεσιμότητα ζήτησε ο υπουργός Παιδείας

    Τη συνδρομή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ζήτησε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να αποστείλουν οι πρυτανικές αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων, που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

    Ο Κ. Αρβανιτόπουλος διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την παραγγελία του προς τα πανεπιστήμια να αποστείλουν τις λίστες με τα ονόματα στο ΑΣΕΠ, ενώ την ίδια παραγγελία κοινοποίησε στις εισαγγελίες πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.

    «Παρακαλούμε να επιληφθείτε και να εκδώσετε παραγγελία για την άμεση και πριν την 10η Οκτωβρίου, χορήγηση των ως άνω πινάκων συνδρομής κριτηρίων σε ψηφιακή μορφή και κάθε συναφούς εγγράφου και τη αποστολή τους στα ΑΣΕΠ, κατά τα οριζόμενα από τον νόμο, επιφυλασσόμενοι για τη λήψη και άσκηση κάθε ενδεικνυόμενου και προβλεπόμενου μέσου προστασίας των έννομων συμφερόντων του Δημοσίου» αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού προς τις εισαγγελικές αρχές.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες, ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, ενώ σχετική εγκύκλιο είχε αποστείλει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Θανάσης Κυριαζής.

    Οι πρυτάνεις, από την πλευρά τους, έχουν ζητήσει ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί διαθεσιμότητας και συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καθοριστεί μία κοινά αποδεκτή μέθοδος αξιολόγησης των δομών του πανεπιστημίου.

    Σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων τους προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να ζητήσουν ασφαλιστικά μέτρα.

    [06] Ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων για οφειλές στα ταμεία

    Ξεκίνησε από χθες, 1 Οκτωβρίου, η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων για τακτοποίηση ασφαλιστικών οφειλών από το ενιαίο Κέντρο Εξόφλησης Ασφαλιστικών Οφειλών.

    Με έγγραφο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), ενημερώθηκαν τα υποκαταστήματα ότι οι ταμειακές υπηρεσίες που λειτουργούν σε αυτά αποτελούν περιφερειακές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ και στο εξής θα εξακολουθήσουν κανονικά και με την ισχύουσα διαδικασία να εκτελούνται οι εργασίες εξόφλησης και ρύθμισης οφειλών και για τις οφειλές που μεταφέρονται στο ΚΕΑΟ.

    Σκοπός του ΚΕΑΟ, στο οποίο διαβιβάζονται από 1/7/2013 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ και από 1-1-2014 του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ, είναι η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και η δημιουργία μητρώου οφειλετών.

    [07] Μ. Ντράγκι: Σε τροχιά αργής ανάκαμψης παραμένει η οικονομία της Ευρωζώνης

    Η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει σε τροχιά αργής ανάκαμψης και ο πληθωρισμός θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα σε χαμηλά επίπεδα, εκτίμησε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Παρίσι μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα ή θα μειωθούν περαιτέρω για μία παρατεταμένη χρονική περίοδο.

    «Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν θετικός στο δεύτερο τρίμηνο μετά από έξι τρίμηνα αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης και οι δείκτες οικονομικού κλίματος έως τον Σεπτέμβριο επιβεβαιώνουν την αναμενόμενη βελτίωση στην οικονομική δραστηριότητα από χαμηλά επίπεδα», δήλωσε ο κ. Ντράγκι.

    Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, ο κ. Ντράγκι είπε ότι αυτές δεν επηρεάζουν τα θεμέλια της Ευρωζώνης, η οποία είναι σήμερα πιο ανθεκτική απ' ότι ήταν πριν από λίγα χρόνια. «Αν παρατηρήσετε τις περιόδους αστάθειας --τις βλέπουμε στην Ελλάδα, τις βλέπουμε στην Πορτογαλία, τις βλέπουμε τώρα στην Ιταλία--, ενώ η αστάθεια μπορεί να περιορίζει τις ελπίδες ανάκαμψης αυτών των χωρών, δεν πλήττουν τα θεμέλια της Ευρωζώνης, όπως συνέβαινε πριν από λίγα χρόνια», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 October 2013 - 16:30:20 UTC