Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντώνη Σαμαρά - Τζο Μπάιντεν
  • [02] Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ στο Συμβούλιο της Ευρώπης η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [03] Ελεύθεροι άλλοι 4 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής
  • [04] Ευ. Βενιζέλος για ΧΑ: Δεν υπάρχει ολοκληρωμένη δικαστική κρίση
  • [05] Ενώπιον του ανακριτή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος
  • [06] Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν οκτώ πανεπιστήμια για τη διαθεσιμότητα
  • [07] Δημοσκόπηση MARC: Τέσσερις στους δέκα δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους φόρους για τα ακίνητα
  • [08] Νέα κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτούν οι «αντιφρονούντες» της ιταλικής κεντροδεξιάς

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Αντώνη Σαμαρά - Τζο Μπάιντεν

    Με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν συναντάται αυτή την ώρα στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Παρά τα προβλήματα στη λειτουργία του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τα μέλη της γερουσίας και της αμερικανικής βουλής θα εξελιχθεί κανονικά.

    Στις 15:45 (τοπική ώρα) θα συναντηθεί με την επικεφαλής των Δημοκρατικών κα Νάνσι Πελόζι και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στις 16:55 (τοπική ώρα) θα συναντηθεί με μέλη της Hellenic Caucus -πρόκειται για ομάδα βουλευτών που προωθούν τα ελληνικά θέματα στο Κογκρέσο.

    Στις 17:00 (τοπική ώρα) θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Γερουσίας στο Καπιτώλιο. Πάντως λόγω του κλεισίματος του ομοσπονδιακού κράτους ακυρώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεση βυζαντινής τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον.

    "Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στη φυλακή" δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

    Απευθυνόμενος σε οικονομικούς, επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες μερικούς από τους σημαντικότερους policy makers της Ουάσινγκτον ο κ. Σαμαράς περιέγραψε την πορεία για την έξοδο από την κρίση και τις προοπτικές της χώρας.

    Αναφερόμενος στην κρίση είπε: "Τα τελευταία έξι χρόνια χάσαμε 25% του ΑΕΠ, 40% του βιοτικού επιπέδου μας, έχουμε 27% ανεργία και πάνω από 60% στους νέους. Δεν νομίζω ότι άλλη χώρα έχει περάσει παρόμοια κρίση, συγκρίνεται μόνο με την κρίση του 1930 στην Αμερική. Οι Έλληνες έζησαν έναν εφιάλτη. Έλεγαν ότι μία Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει σε τέτοιες συνθήκες. Τους διαψεύσαμε. Το ποσοστό ανεργίας για πρώτη φορά εμφανίζει σημάδια μείωσης, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται, το έλλειμμα έχει μηδενιστεί από το 15% που ήταν το 2009.Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην έξοδο από τη κρίση".

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πολιτικό θέμα που δημιουργείται από τη οικονομική κρίση καθώς ενισχύεται ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός. Έκανε ρητή αναφορά στο νεοναζιστικό κόμμα, στην Χρυσή Αυγή το οποίο η κυβέρνηση έδειξε ότι έχει την πολιτική βούληση να συντρίψει καθώς η ηγεσία της Χρυσής οδηγήθηκε στην φυλακή.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρετίζει την «ισχυρή θέση» της κυβέρνησης για τη Χρυσή Αυγή

    Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Κρ. Λαγκάρντ

    [02] Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ στο Συμβούλιο της Ευρώπης η Ντόρα Μπακογιάννη

    Ηβουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη εξελέγη, ομόφωνα, μετά από σχετική ψηφοφορία, στη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

    [03] Ελεύθεροι άλλοι 4 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή της υπόθεσης για τη Χρυσή Αυγή άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

    Σε τρεις εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ η σύντροφος του προφυλακισμένου βουλευτή, Γιάννη Λαγού, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

    Νωρίτερα, είχε κριθεί προφυλακιστέα η εμπλεκόμενη στην υπόθεση αστυνομικός που υπηρετούσε στον Πειραιά.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των ανακριτών, αυτήν την ώρα απολογείται ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ θα ακολουθήσουν οι απολογίες άλλων πέντε κατηγορουμένων στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και του φερόμενου ως «πυρηνάρχη» της οργάνωσης στη Νίκαια.

    [04] Ευ. Βενιζέλος για ΧΑ: Δεν υπάρχει ολοκληρωμένη δικαστική κρίση

    Κανένας δεν πρέπει να βιάζεται, διότι δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις, γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

    Ο Ευ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια ποινική υπόθεση, η οποία μόλις αρχίζει να ερευνάται, είναι «στην πρώτη, πρώιμη φάση της». Είναι, τόνισε, μια ιστορική υπόθεση θεσμών, αξιών, δημοκρατίας και κράτους δικαίου.

    [05] Ενώπιον του ανακριτή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος

    Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων μετήχθη από τη ΓΑΔΑ, όπου εκρατείτο, ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, προκειμένου να απολογηθεί για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΧΑ θα υποστηρίξει ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι καταδικάζει τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η ΧΑ είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.

    Παράλληλα με τον Ν. Μιχαλολιάκο, στην οδό Ευελπίδων μετήχθησαν άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης. Όλοι οι μεταχθέντες έτυχαν υποδοχής από υποστηρικτές της ΧΑ, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο, φωνάζοντας «αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή». Στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν και οι βουλευτές του κόμματος, που αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελεύθεροι άλλοι 4 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    Δεν απώλεσαν την ιδιότητα του κατηγορούμενου οι τρεις βουλευτές της ΧΑ που αφέθηκαν ελεύθεροι

    Προφυλακίστηκε η ανθυπαστυνόμος που κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

    Στον Κορυδαλλό ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός

    Δηλώσεις εκπροσώπων κομμάτων για τις μη προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    [06] Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν οκτώ πανεπιστήμια για τη διαθεσιμότητα

    Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν, όπως είχαν προαναγγείλει, οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων που θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας.

    «Κατατέθηκαν σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, από τα 8 πανεπιστήμια (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) οι αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής της εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι από τα Ιδρύματα αυτά» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο των πρυτάνεων.

    Οι πρυτανικές αρχές υποστηρίζουν ότι με την ΚΥΑ αφενός παραβιάστηκε το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και αφετέρου ότι η πολιτεία στερεί τα ιδρύματα από πόρους που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία τους.

    [07] Δημοσκόπηση MARC: Τέσσερις στους δέκα δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους φόρους για τα ακίνητα

    Την εκτίμηση ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, διατυπώνουν οι τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες, σε έρευνα της εταιρείας MARC με θέμα «Οι τάσεις στην αγορά ακινήτων», που παρουσιάστηκε σήμερα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Θωμά Γεράκη, στο συνέδριο για την ανάπτυξη και αξιοποίηση ακινήτων της Prodexpo.

    Ειδικότερα, το 25,1% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στην ερώτηση «πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να πληρώσετε τους φόρους που αφορούν το ακίνητο σας;», ενώ ένα επιπλέον 20,3% απαντά μάλλον «όχι».

    «Ναι», απαντά το 18,9% και «μάλλον ναι» το 35,7%.

    Ανησυχία εκφράζει ένα σημαντικός αριθμός ερωτηθέντων για το ενδεχόμενο αδυναμίας αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου που έχει λάβει. Ειδικότερα, το 10,1% απαντά «όχι» στην ερώτηση εάν «πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να αποπληρώσετε κανονικά τις δόσεις του στεγαστικού σας δανείου στο μέλλον;» ενώ ένα επιπλέον 27,4% απαντά «μάλλον όχι». «Ναι» απαντά το 29,8% και «μάλλον ναι» το 32,7%.

    Το 12,3% των ερωτηθέντων απαντά ότι «έχει καθυστερημένες οφειλές αναφορικά με το στεγαστικό του δάνειο» και το 19,9% ότι ανταποκρίνεται στις δόσεις «συχνά με κάποια καθυστέρηση». Το 67,8% ανταποκρίνεται «πάντα στην ώρα του».

    Σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης αποτελεί το ότι το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι καλύτερα να νοικιάζει σπίτι ενώ μόλις ένα 32,3% εκτιμά ότι συμφέρει να έχει ιδιόκτητο σπίτι.

    [08] Νέα κοινοβουλευτική ομάδα συγκροτούν οι «αντιφρονούντες» της ιταλικής κεντροδεξιάς

    Την δημιουργία νέας ομάδας στην ιταλική βουλή από αντιφρονούντες κεντροδεξιούς βουλευτές ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), Φαμπρίτσιο Τσικίτο.

    Σύμφωνα με τον Τσικίτο, η ομάδα αυτή απαρτίζεται από 12 βουλευτές, αλλά αναμένεται να φτάσει τα 26 μέλη.

    Απόψε, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, πρόκειται να συνεδριάσουν και οι «αντάρτες» γερουσιαστές, που συσπειρώνονται γύρω από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αντζελίνο Αλφάνο και να προχωρήσουν στην σύσταση δικής τους αυτόνομης ομάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 October 2013 - 18:30:21 UTC