Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρόλος επιχειρησιακού αρχηγού διαφαίνεται για τον Ηλία Κασσιδιάρη
  • [02] «"Πολιτική αυτοκτονία" θα ήταν για τη Χρυσή Αυγή ενδεχόμενες παραιτήσεις των βουλευτών της»
  • [03] Τέλος στις "μαϊμού" συντάξεις, δηλώνει ο Ιω. Βρούτσης
  • [04] Πρόταση των πρυτάνεων στον υπουργό Παιδείας για διάλογο
  • [05] Με το πιστόλι του Η. Παναγιώταρου οι πυροβολισμοί στην κηδεία του χουντικού Ντερτιλή
  • [06] Την Πόλυ Πάνου αποχαιρετούν από το πρωϊ φίλοι, συγγενείς και απλός κόσμος
  • [07] Έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματικά φάρμακα κατά της τύφλωσης

  • [01] Ρόλος επιχειρησιακού αρχηγού διαφαίνεται για τον Ηλία Κασσιδιάρη

    Ρόλος «επιχειρησιακού αρχηγού» της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται να προκύπτει για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασσιδιάρη, από τα στοιχεία της δικογραφίας για τη δράση του κόμματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία της υπόθεσης που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές της υπόθεσης φαίνεται να οδηγούν στον προσδιορισμό του κ. Κασσιδιάρη ως «επιχειρησιακού αρχηγού» που φέρεται να είχε την ευθύνη της εκπαίδευσης των μελών της οργάνωσης που θα αποτελούσαν τα αποκαλούμενα «τάγματα εφόδου».

    Εξάλλου, από το υλικό των τηλεφωνικών συνακροάσεων τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες συνομιλία του βουλευτή Γ. Λαγού με τον συνάδελφό του Ηλία Παναγιώταρο και τον αρχηγό της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο.

    [02] «"Πολιτική αυτοκτονία" θα ήταν για τη Χρυσή Αυγή ενδεχόμενες παραιτήσεις των βουλευτών της»

    «Πολιτική αυτοκτονία» θα ήταν για τη Χρυσή Αυγή ενδεχόμενες παραιτήσεις των βουλευτών της και των αναπληρωματικών τους, «με την έννοια ότι θα χάσει τον κοινοβουλευτικό μανδύα και θα μείνει με το γυμνό προσωπείο της εγκληματικής οργάνωσης» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Σωτηρέλης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    «Σε κάθε περίπτωση δεν θα έχει η Χρυσή Αυγή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και δεν νομίζω ότι θα θελήσουν να χάσουν τα προνόμια που έχουν αυτή τη στιγμή ως βουλευτές» σημειώνει ο κ. Σωτηρέλης.

    Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θεωρεί ότι είναι «θεμιτή κίνηση» μια αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή.

    Σε ερώτηση αν η Χρυσή Αυγή μπορεί να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία στη χώρα, διά των παραιτήσεων των βουλευτών της, ο κ. Σωτηρέλης τονίζει: «Αν θεωρήσουμε ότι με τις εκλογές υπάρχει πολιτική ανωμαλία εγώ αυτό δεν το δέχομαι. Οι εκλογές δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία είναι γιορτή. Αλλά εν πάση περιπτώσει επειδή είναι καταχρηστική αυτή η εφαρμογή του δικαιώματος της παραίτησης που προβλέπεται για τους βουλευτές από τη στιγμή που το κόμμα αποφασίσει και μάλιστα το προβάλει τόσο προκλητικά, θεωρώ ότι υπάρχει δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης ώστε να αποτραπεί μια τέτοια καταχρηστική παραίτηση».

    Ο κ. Σωτηρέλης εκτιμά ότι «κακώς έως τώρα δεν έχει έλθει στη Βουλή το αντι-ρατσιστικό νομοσχέδιο διότι σε πολλά σημεία το υπάρχον πλαίσιο είναι παρωχημένο, αλλά και η ατολμία να υπάρξει μια νομοθετική λύση αυτού του είδους είχε υπακούσει σε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Θα πρέπει το νομοθετικό, το ποινικό οπλοστάσιο ειδικότερα να εμπλουτιστεί και η Δημοκρατία να απαντήσει όπως πρέπει στους εχθρούς της Δημοκρατίας».

    [03] Τέλος στις "μαϊμού" συντάξεις, δηλώνει ο Ιω. Βρούτσης

    Στα 926, 89 ευρώ, προ κρατήσεων υγείας και φόρου, φθάνει το μέσο εισόδημα από συντάξεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» του υπουργείου Εργασίας.

    «Για μια ακόμη φορά, η πέμπτη μηνιαία έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για τον μήνα Οκτώβριο 2013, μας παρέχει χρήσιμα και αξιόπιστα στοιχεία» δήλωσε με αφορμή την ανακοίνωση της έκθεσης ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    «Ωστόσο, εκείνο που θα ήθελα με έμφαση να σημειώσω» συνέχισε ο υπουργός Εργασίας, «είναι ότι το οργανωτικό νοικοκύρεμα που καταφέραμε στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας με τη δημιουργία και λειτουργία από την 1η Ιουνίου 2013 του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ», δεν αποτελεί μια απλή αναβάθμιση ή βελτίωση των διοικητικών διαδικασιών. Συνιστά, ουσιαστικά, μια μεταρρυθμιστική τομή με πραγματικά και μετρήσιμα οφέλη», σημείωσε ο κ. Βρούτσης και τόνισε:

    «Η παραβατικότητα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά (με την οριστική εξάλειψη των «μαϊμού» συντάξεων), επιφέροντας εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ για πρώτη φορά, η ανάλυση και, κυρίως, η διαχείριση του ασφαλιστικού στη χώρα μας στηρίζεται πλέον σε αντικειμενικά, αξιόπιστα, διαφανή και αναλυτικά δεδομένα και όχι αποσπασματικά στοιχεία ή αστήρικτες υποθέσεις όπως στο παρελθόν.

    Γι' αυτόν τον λόγο, εξάλλου, και παρά τα υψηλά επίπεδα ανεργίας και ύφεσης, είμαστε απολύτως εντός στόχων και προβλέψεων σε ό,τι αφορά στην απορρόφηση της προϋπολογισθείσας συμμετοχής του Κρατικού Προϋπολογισμού στη συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη.

    [04] Πρόταση των πρυτάνεων στον υπουργό Παιδείας για διάλογο

    Πρόταση για άρση του αδιεξόδου που έχει σημειωθεί στην ανώτατη εκπαίδευση από το μέτρο της διαθεσιμότητας, κατέθεσαν οι πρυτάνεις προς το υπουργείο Παιδείας, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, ζητώντας απαντήσεις σε πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα.

    «Προτείνουμε, το υπουργείο να αναστείλει την εφαρμογή της ΚΥΑ και στη συνέχεια να βρούμε μία κοινά αποδεκτή επιστημονική μεθοδολογία για την αξιολόγηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων, Γ. Μυλόπουλος.

    Ο κ. Μυλόπουλος έκανε γνωστό ότι οι πρυτάνεις θα καταθέσουν αύριο ή μεθαύριο προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ. «Εμείς καταθέτουμε προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα, ο υπουργός έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Λύνονται, όμως, τα προβλήματα της Παιδείας στα δικαστήρια;» διερωτήθηκε.

    «Προχωρήσαμε σε μία συμβολική αναστολή της λειτουργίας των ιδρυμάτων. Η δική μας επιδίωξη είναι τα πανεπιστήμια να παραμείνουν ανοικτά» υπογράμμισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καλώντας το υπουργείο σε διάλογο.

    Σε κάθε περίπτωση, οι διοικητικοί υπάλληλοι μπαίνουν στη τέταρτη εβδομάδα των κινητοποιήσεών τους με νέα πενθήμερη απεργία, ενώ οι καθηγητές προκήρυξαν απεργία για αύριο και μεθαύριο, 1 και 2 Οκτωβρίου.

    Επίσης, οι πρυτάνεις τόνισαν ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών με την παράταση που έχει δοθεί από τα ιδρύματα.

    [05] Με το πιστόλι του Η. Παναγιώταρου οι πυροβολισμοί στην κηδεία του χουντικού Ντερτιλή

    Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ήταν ένας από αυτούς που «αποχαιρετούσαν» με πυροβολισμούς τον χουντικό Νικόλαο Ντερτιλή στην κηδεία του, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες που διενεργούνται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, στα όπλα και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

    Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από τις βαλλιστικές εξετάσεις σε πιστόλι των 9mm, που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Η. Παναγιώταρου και το οποίο ο συλληφθείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατείχε νόμιμα, προκύπτει ότι από το όπλο αυτό ερρίφθησαν άσκοποι πυροβολισμοί στην κηδεία του Ντερτιλή την 31-1-2013, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

    Για τους πυροβολισμούς τότε είχε γίνει έρευνα από την Αστυνομία και είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο ένας νεαρός.

    [06] Την Πόλυ Πάνου αποχαιρετούν από το πρωϊ φίλοι, συγγενείς και απλός κόσμος

    Τη μεγάλη κυρία του ελληνικού πενταγράμμου αποχαιρετούν από το πρωϊ φίλοι και συγγενείς, απλός κόσμος που έρχεται στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών με λουλούδια αλλά και δάκρυα στα μάτια για να τιμήσουν την Πόλυ Πάνου που έφυγε από τη ζωή στα 73 της χρόνια, την περασμένη Παρασκευή.

    «Σήμερα αποχαιρετούμε μια σπουδαία ερμηνεύτρια η οποία δεν απασχόλησε ποτέ με την προσωπική της ζωή καθώς ότι είχε να πει το έλεγε πάντα με τη φωνή και τα τραγούδια της» λένε συγκινημένοι πολλοί συνάδελφοί της που προσέρχονται στο παρεκκλήσι των Αγ. Θεοδώρων ( Καίτη Γκρεϋ, Αννούλα Βασιλείου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σταμάτης Κόκκοτας, Στάθης Αγγελόπουλος και πολλοί άλλοι).

    Τραγικές φιγούρες οι κοντινοί συγγενείς, ο γιός της, τα αδέλφια της αλλά και δύο οικιακές βοηθοί που τη φρόντιζαν τις τελευταίες της στιγμές.

    [07] Έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματικά φάρμακα κατά της τύφλωσης

    Νεότερα δεδομένα που παρουσιάσθηκαν στο πανευρωπαϊκό συνέδριο για της παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου στο Αμβούργο, δείχνουν ότι τα ενέσιμα φάρμακα κατά του αυξητικού παράγοντα του αγγειακού ενδοθηλίου βελτιώνουν σημαντικά την όραση των ασθενών με σοβαρές παθήσεις του αμφιβληστροειδους, οι οποίες σχετίζονται με την ηλικία.

    «Με τα νεότερα δεδομένα μπορούμε να πούμε ότι περιορίζοντας τα συμπτώματα, περιορίζουμε τις βλάβες και αποτρέπουμε την τύφλωση. Είναι συμπτωματική αγωγή, δεν μπορείς να σταματήσεις την εξέλιξη της νόσου. Όμως, μπορούμε να την σταθεροποιήσουμε, ώστε να μην χάνεται η όραση. Οι ασθενείς μπορούν να δουν καλύτερα και αυτό είναι το ζητούμενο. Κάποιοι δεν χρειάζεται να σταματήσουν να εργάζονται» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χ. Αγκοστίνι, ειδικός σε παθήσεις του αμφιβληστροειδούς.

    Εξάλλου, οι νεότερες θεραπείες που χορηγούνται ανά διαστήματα με ενέσιμη μορφή στον οφθαλμό αποδεικνύονται σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τονίζουν οι ειδικοί, πιο αποτελεσματικές ακόμη και από την επεμβατική χρήση των λέιζερ. Νεώτερα δεδομένα που παρουσιάσθηκαν στο συνέδριο δείχνουν ότι τα φάρμακα νέας γενιάς μπορούν, σε συνδυασμό με στενή παρακολούθηση τους ασθενούς, να περιορίσουν ακόμη κατά 90% την απώλεια όρασης και κατ? επέκταση την τύφλωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 September 2013 - 12:30:20 UTC