Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα έτοιμη να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και την κρίση αξιών
  • [02] Φ. Κουβέλης: Ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο κατά της ΧΑ κι όχι μικροκομματικά οφέλη
  • [03] Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του Χρήστου Παππά
  • [04] Φθινόπωρο θα θυμίσει ο καιρός από απόψε
  • [05] Παρασύρθηκε και σκοτώθηκε εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Ιεράπετρας
  • [06] Πτωτικά κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω του πολιτικού αδιεξόδου στις ΗΠΑ και την Ιταλία
  • [07] Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός»
  • [08] Νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, τον Σεπτέμβριο
  • [09] Σειρά μεταρρυθμίσεων ανακοίνωσε ο Ερντογάν
  • [10] Οι πάπες Ιωάννης Παύλος 2ος και Ιωάννης 23ος θα ανακηρυχθούν άγιοι
  • [11] Η Μέρκελ ξεκινά συνομιλίες με το SPD την Παρασκευή
  • [12] Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για τα δασικά οικοσυστήματα ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις
  • [13] Σημαντικό πλήγμα για την ΑΕΚ: Δύο μήνες εκτός ο Ανάκογλου

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα έτοιμη να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και την κρίση αξιών

    Η Ελλάδα και η κυβέρνηση έχουν την αποφασιστικότητα να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση αξιών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

    Τόνισε επίσης ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Πολιτείας, τα οποία έπρεπε να είχαν ενεργοποιηθεί από καιρό, αλλά, όπως σημείωσε, αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε ιστορική μνήμη και επίγνωση.

    [02] Φ. Κουβέλης: Ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο κατά της ΧΑ κι όχι μικροκομματικά οφέλη

    "Η συνεννόηση και κοινή δράση των κομμάτων της δημοκρατίας και όλων των δυνάμεων της κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το ξερίζωμα της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και την αντιμετώπιση των απάνθρωπων ιδεών της. Η καλύτερη απάντηση στο νεοναζιστικό κόμμα είναι η νομιμότητα και η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών" υπογραμμίζει σε δήλωση του με αφορμή τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

    Εκφράζει την εμπιστοσύνη του στις ενέργειες της Δικαιοσύνης καλώντας την να κάνει το καθήκον της για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, ενώ επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστεί η διαδικασία, χωρίς καθυστερήσεις και με πλήρη αξιοποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου και να διαλυθούν οι όποιοι διασυνδεμένοι θύλακοι εντός του κρατικού μηχανισμού που παρείχαν κάλυψη στη Χρυσή Αυγή.

    Θεωρεί ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος σε πολιτικό, κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο παραμένει ανοικτό ζήτημα και επισημάνει ότι δεν ωφελούν στρατηγικές που, αντί να προωθούν τη συντονισμένη δράση έναντι της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, επιδιώκουν να αποκομίσουν κομματικά οφέλη.

    Τέλος, προτείνει για την πλήρη αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής:

    - Την αυστηρή εφαρμογή των νόμων από τα όργανα του κράτους έναντι των πράξεών της και την πλήρη αξιοποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

    -Την ενίσχυση της αντιρατιστικής νομοθεσίας .

    -Την πολιτική παρέμβαση και κοινωνική δράση για την αντιμετώπιση των έκρυθμων κοινωνικών καταστάσεων.

    "Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπίσει το ενιαίο μέτωπο όλων των κομμάτων της δημοκρατίας. Δεν πρέπει να της επιτραπεί να γίνει παράγοντας επηρεασμού των πολιτικών εξελίξεων και να ορίσει τα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης", καταλήγει ο Φώτης Κουβέλης.

    [03] Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του Χρήστου Παππά

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής από τη Θεσσαλονίκη, που έφτασε το πρωί στα Γιάννενα, στο σπίτι του Χρήστου Παππά, στο προάστιο Ανατολή.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε προηγηθεί χθες το βράδυ αυτοψία στους χώρους του σπιτιού, του εισαγγελέα και ανδρών της κρατικής ασφάλειας.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βρέθηκαν δύο πιστόλια -ένα κολτ και ένα δεύτερο από το οποίο είχε αφαιρεθεί ο μηχανισμός- τα οποία πρόκειται να σταλούν στην Αθήνα, για βαλλιστική εξέταση.

    Αυτή την ώρα, οι αστυνομικοί βρίσκονται μέσα στην οικία του Χρήστου Παππά και συλλέγουν ευρήματα, τα οποία τοποθετούν σε χάρτινα μεγάλα κιβώτια.

    Στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας όλοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καλούνται να λογοδοτήσουν στους ειδικούς ανακριτές Διαφθοράς ως «διευθύνοντες» σε εγκληματική ομάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που «δένουν» τον ποινικό χαρακτηρισμό του «διευθύνοντος» όχι μόνο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και για τους υπόλοιπους βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Η ανάκριση φαίνεται να έχει ισχυρά στοιχεία ώστε να μπορεί να αποδώσει κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο και στους έξι πολιτικούς, όπως και σε τουλάχιστον δύο εκ των κατηγορουμένων στελεχών τού κόμματος, αλλά και αδιάσειστα δεδομένα για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της «εγκληματικής οργάνωσης» ως «δομημένης», γεγονός που είναι κρίσιμο για την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι βουλευτές.

    Οι απολογίες των κατηγορούμενων βουλευτών ξεκινούν αύριο, οπότε θα βρεθούν ενώπιον των ανακριτών οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου μετατέθηκε για την Τετάρτη, από αύριο που αρχικά είχε προσδιοριστεί, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισής του, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

    Οι απολογίες των συγκατηγορουμένων τους, στελεχών της Χρυσής Αυγής ξεκινούν επίσης αύριο, οπότε είναι προγραμματισμένες οι τρεις πρώτες, πριν από αυτές των βουλευτών και συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες, με την πλειονότητα των κατηγορουμένων να λογοδοτούν την Τετάρτη, όπως τουλάχιστον είχε αρχικά οριστεί πριν αλλάξει η ημέρα απολογίας του κ. Μιχαλολιάκου.

    Οι ανακριτές εξέδωσαν πριν λίγο εννέα εντάλματα σύλληψης για κατηγορούμενους οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος αναφέρεται στο ιστορικό της οργάνωσης, τονίζει ότι έχει ιεραρχική-πυραμιδική δομή, με "εξουσία του αρχηγού" κατά το χιτλερικό δόγμα. Επισημαίνει, επίσης, ότι η Χρυσή Αυγή, επιλέγει άτομα με γνώσεις στις πολεμικές τέχνες, τα οποία, όπως αναφέρει, εκπαιδεύει σε περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, την Μάνδρα και τη Σαλαμίνα.

    Υπογραμμίζει επίσης, -γεγονός που φέρονται να επιβεβαιώνουν και οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην μέλη της οργάνωσης- ότι η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί όπλα που φυλάσσονται σε άγνωστους μέχρι στιγμής χώρους.

    [04] Φθινόπωρο θα θυμίσει ο καιρός από απόψε

    Φθινόπωρο θα θυμίσει ο καιρός από απόψε, με την επικράτηση καταιγίδων, ισχυρών βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας.

    Αργά το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά.

    Αύριο Τρίτη, εκτός από τα δυτικά όπου μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

    Από τα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν σταδιακά βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη και μετά.

    [05] Παρασύρθηκε και σκοτώθηκε εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Ιεράπετρας

    Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ένας εργαζόμενος στην καθαριότητα του δήμου Ιεράπετρας, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αγροτικό αυτοκίνητο.

    Το δυστύχημα έγινε λίγο πριν 08:00, στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας Βιάννου, στην περιοχή Γρα Λυγιάς. Ο άτυχος 45χρονος βρισκόταν δίπλα από το απορριμματοφόρο αδειάζοντας κάδους του δήμου.

    Ο οδηγός διερχόμενου ΙΧ δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του εργάτη με αποτέλεσμα να τον παρασύρει στις ρόδες του και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

    [06] Πτωτικά κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω του πολιτικού αδιεξόδου στις ΗΠΑ και την Ιταλία

    Πτωτικά κινούνται τα διεθνή χρηματιστήρια και το δολάριο, καθώς η μερική αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών του αμερικανικού κράτους φαίνεται πιο πιθανή από ποτέ, ενώ το ευρώ έχει τα δικά του προβλήματα με την ιταλική κυβέρνηση να κινείται στο χείλος της κατάρρευσης.

    Η πτώση των προθεσμιακών τιμών στα αμερικανικά χρηματιστήρια παρέσυρε σε καθοδική πορεία και τις άλλες χρηματιστηριακές αγορές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης τιμών μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει απώλειες 0,68%, ενώ το ευρώ υποχωρεί κατά 0,16% έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,35 δολάρια. Την κατάσταση δεν βοήθησαν τα αναθεωρημένα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, τα οποία έδειξαν μικρότερη άνοδο σε σχέση με τα προσωρινά στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί στο προηγούμενο διάστημα.

    Το αποτέλεσμα ήταν μία μετατόπιση των επενδυτών από τις μετοχές προς τις επενδύσεις που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, συμπεριλαμβανομένου του γεν, του ελβετικού φράγκου και ορισμένων κρατικών ομολόγων. Τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου ωφελήθηκαν επίσης από την άποψη ότι η οικονομική ζημιά από την αναστολή λειτουργίας αμερικανικών υπηρεσιών θα ήταν ένας ακόμη λόγος για να διατηρήσει η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) για μεγαλύτερο διάστημα χαμηλά τα επιτόκια.

    Οι ζημιές στις αγορές προέκυψαν, ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα δήλωνε ότι θα ζητήσει την Τετάρτη ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, μετά την αποχώρηση το Σαββατοκύριακο από την κυβέρνησή του των υπουργών που ανήκουν στο κεντροδεξιό κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο κ. Λέτα δήλωσε ότι επιθυμεί να αποφύγει τις εκλογές με το ισχύον εκλογικό σύστημα, που έχει δεχθεί μεγάλη κριτική, λέγοντας ότι αυτές θα προκαλούσαν μεγαλύτερο αδιέξοδο, αλλά δεν ήταν σαφές, εάν μπορεί να βρεθεί μία εναλλακτική πλειοψηφία.

    Εν τω μεταξύ, στην Ουάσιγκτον φαινόταν όλο και πιο απίθανο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μία συμφωνία για τη χρηματοδότηση του κράτους πριν το τέλος του δημοσιονομικού έτους σήμερα τα μεσάνυχτα. Αν συμβεί αυτό, πολλοί υπάλληλοι του αμερικανικού δημοσίου θα λάβουν υποχρεωτική άδεια και το υπουργείο Εργασίας δεν θα εκδώσει τη μηνιαία έκθεσή του που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα τεθεί επίσης η βάση για μία διαμάχη με πολύ μεγαλύτερες συνέπειες που αφορά στη δυνατότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να αυξήσει το όριο δανεισμού της. Σε περίπτωση αδυναμίας να αυξηθεί το όριο των 16,7 τρις. δολαρίων έως τα μέσα Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ θα αναγκάζονταν να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών σε κάποιες υποχρεώσεις τους - ένα γεγονός που θα παρέλυε την οικονομία και θα προκαλούσε σοκ σε όλο τον κόσμο.

    [07] Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός»

    Σε καθεστώς δικαστικής προστασίας του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα εντάχθηκε, βάσει σχετικής δικαστικής απόφασης, η οικοδομική εταιρεία Μπάμπης Βωβός.

    [08] Νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, τον Σεπτέμβριο

    Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε σημαντικά στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, πέφτοντας στο 1,1% σε ετήσια βάση από 1,3% τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία στατιστικής Eurostat, η οποία δημοσιοποίησε μια πρώτη εκτίμηση γι' αυτό το δείκτη.

    Σ' αυτή τη νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού συνέβαλε η ισχυρή μείωση των τιμών της ενέργειας (-0,9% έναντι -0,3% τον Αύγουστο). Πριν από ένα χρόνο, ο πληθωρισμός βρισκόταν ακόμη στο 2,6%.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [09] Σειρά μεταρρυθμίσεων ανακοίνωσε ο Ερντογάν

    Μέτρα τα οποία σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο, την παιδεία σε γλώσσες εκτός της τουρκικής, την μαντίλα και κάποιες παροχές προς τους Συροχαλδαίους και τους Ρομά περιλαμβάνονται στη δέσμη μέτρων εκδημοκρατισμού που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρά τα σχετικά δημοσιεύματα τους τελευταίους δύο μήνες, τελικά δεν περιλήφθηκε στη δέσμη η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για «ιστορική στιγμή» και «πολύ σημαντική φάση στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας», υπογράμμισε ότι πρόκειται για μέτρα «που θα διευρύνουν τις ελευθερίες».

    Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Άγκυρα, ο Ερντογάν επέκρινε την αντιπολίτευση λέγοντας πως «με μια αντιπολίτευση που στέκεται εμπόδιο στις λύσεις, δεν κατέστη δυνατόν να προχωρήσουμε σε ένα σύνταγμα».

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα που προϋποθέτουν νομοθετική ρύθμιση, αλλά και άλλα που θα εφαρμοστούν με διοικητικές αποφάσεις.

    Ως προς τα μέτρα που προϋποθέτουν νομοθετική ρύθμιση, ο Ερντογάν αναφέρθηκε πρώτα από όλα στον εκλογικό νόμο. Είπε ότι το κόμμα του προτείνει τρεις εναλλακτικές λύσεις. Πρώτον να συνεχιστεί το εθνικό όριο του 10%, δεύτερον να μειωθεί στο 5% και τρίτον να καταργηθεί το όριο και να εφαρμοστεί εκλογικό σύστημα στενής περιφέρειας.

    Η οικονομική ενίσχυση των πολιτικών κομμάτων από το κράτος θα επεκταθεί και θα δίνεται σε κόμματα που συγκεντρώνουν ποσοστό πάνω από 3% στις εκλογές. Το ισχύον ποσοστό είναι το 7%.

    [10] Οι πάπες Ιωάννης Παύλος 2ος και Ιωάννης 23ος θα ανακηρυχθούν άγιοι

    Ο πάπας Ιωάννης Παύλος 2ος, ο πολωνός ποντίφικας που ηγήθηκε επί 27 χρόνια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και στη διάρκεια της θητείας του κατέρρευσε ο κομμουνισμός, και ο πάπας Ιωάννης 23ος, ο οποίος συγκάλεσε τη μεταρρυθμιστική Δεύτερη Βατικάνεια Σύνοδο, θα ανακηρυχθούν άγιοι στις 27 Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος.

    Η ανακοίνωση της ημερομηνίας της αγιοποίησής τους αναμενόταν από τον Ιούλιο, όταν ο πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε ένα δεύτερο θαύμα που αποδίδεται στον Ιωάννη Παύλο, κατά κόσμον Κάρολ Βοϊτίλα, ανοίγοντας το δρόμο για την ταχύτερη αγιοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στη σύγχρονη εποχή.

    Ο ποντίφικας ενέκρινε επίσης την αγιοποίηση του Ιωάννη, κατά κόσμον Άντζελο Τζουζέπε Ρονκάλι, ο οποίος διετέλεσε πάπας από το 1958 ως το 1963 και ηγήθηκε σαρωτικών μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μολονότι μόνο ένα θαύμα τού έχει πιστωθεί μετά το θάνατό του.

    [11] Η Μέρκελ ξεκινά συνομιλίες με το SPD την Παρασκευή

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες διερευνητικές συνομιλίες τους για την πιθανότητα σχηματισμού ενός κυβερνητικού συνασπισμού την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε σήμερα από πηγές και των δύο πλευρών.

    Οι συνομιλίες προγραμματίσθηκαν για τη 1 μ.μ. (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας).

    [12] Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για τα δασικά οικοσυστήματα ζητούν περιβαλλοντικές οργανώσεις

    Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου «Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης», που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρχέλων, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, Greenpeace, ΜΟm και WWF Ελλάς, καθώς το χαρακτηρίζουν «καταστροφικό για το περιβάλλον και επιζήμιο για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας».

    Μέσα από το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ προωθείται έντονη ανάπτυξη ενάντια στο φυσικό περιβάλλον, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Εύη Κορακάκη, υπεύθυνη δασικών προγραμμάτων του WWF και υποστηρίζει ότι «καταδικάζει ολόκληρες εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση, στις οποίες περιλαμβάνονται και περιοχές με φρίγανα, δηλαδή θυμάρι, ρίγανη και άλλα πολύ σημαντικά φυτά τόσο από οικολογικής πλευράς, αλλά και για τη δική μας καθημερινότητα. Επίσης τα είδη αυτά αποτελούν βασικό υπόβαθρο για τη μελισσοκομία».

    Οι περισσότερες από αυτές τις εκτάσεις βρίσκονται σε παραθεριστικές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, όπως Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, όπου πλέον επιτρέπονται αβίαστα μια σειρά από επεμβάσεις.

    «Καταργείται το καθεστώς προστασίας οικολογικά πολύτιμων εκτάσεων που τώρα καλύπτονται από αραιή και χαμηλή θαμνώδη βλάστηση. Έτσι, το 15% τουλάχιστον της ελληνικής επικράτειας παύει οριστικά να προστατεύεται από τη δασική ή όποια άλλη νομοθεσία» επισημαίνει η κ. Κορακάκη.

    [13] Σημαντικό πλήγμα για την ΑΕΚ: Δύο μήνες εκτός ο Ανάκογλου

    Σημαντικό πλήγμα για την ΑΕΚ, αφού θα στερηθεί για το επόμενο δίμηνο των υπηρεσιών του Δημήτρη Ανάκογλου, ο οποίος τραυματίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι με τη Θύελλα Ραφήνας.

    Ο Ανάκογλου υποβλήθηκε σε εξετάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι θα πρέπει να υποβληθεί αύριο σε εγχείρηση για την αποκατάσταση του τραυματισμού του (κάκωση ακρομυοκλειδική). Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της «Ενωσης» ο Τραϊανός Δέλλας δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του νεαρού μέσου για τουλάχιστον δύο μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 September 2013 - 10:30:28 UTC