Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ωρολογιακός μηχανισμός, σε σακ βουαγιάζ, προκάλεσε την έκρηξη στη ΔΟΥ Κηφισιάς
  • [02] Στον «αέρα» και η Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία
  • [03] Δύο ένοπλες ληστείες το πρωί στην Αθήνα
  • [04] Αλ. Τουρκολιάς: Το τραπεζικό σύστημα, έτοιμο να στηρίξει την πραγματική οικονομία

  • [01] Ωρολογιακός μηχανισμός, σε σακ βουαγιάζ, προκάλεσε την έκρηξη στη ΔΟΥ Κηφισιάς

    Ωρολογιακός μηχανισμός με μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, που είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακ βουαγιάζ, προκάλεσε την έκρηξη τα ξημερώματα στην εφορία της Κηφισιάς.

    Στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν χρονοδιακόπτης, μπαταρίες 1,5 βολτ και άλλα εξαρτήματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

    Υπενθυμίζεται ότι το προειδοποιητικό τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε με ηχογραφημένο μήνυμα στις 04.20 στην Εφημερίδα των Συντακτών, στην ιστοσελίδα Zougla. gr και στην Άμεση Δράση. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο, όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Κηφισιάς και σε παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    [02] Στον «αέρα» και η Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία

    Με την ονομασία «Πρώτο Πρόγραμμα» η Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία άρχισε να εκπέμπει, από σήμερα το πρωί, από τη συχνότητα 95,6. Με δημοσιογράφους και παραγωγούς κυρίως από τις παλιές συχνότητες της ΕΡΤ και ΕΡΑ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπομπές λόγου, μουσικές εκπομπές, ανά μία ώρα μεταδίδονται δελτία ειδήσεων, ενώ θα μεταδίδονται και αθλητικές εκπομπές, ώστε να καλύπτονται και οι υποχρεώσεις των μεταδόσεων.

    Η συχνότητα είναι προσιτή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δυτική Ελλάδα και Μαγνησία, ενώ γίνονται προσπάθειες να ανοίξουν και άλλες συχνότητες.

    Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Παρασκευή, πρόκειται να εξεταστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ για το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

    [03] Δύο ένοπλες ληστείες το πρωί στην Αθήνα

    Δύο ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν το πρωί στην Αθήνα. Την πρώτη ληστεία διέπραξαν δύο άγνωστοι, στις 06.15 τα ξημερώματα περίπου, σε βενζινάδικο της λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ηλιούπολη. Οι δράστες αφαίρεσαν χρηματικό ποσό με την απειλή όπλου και διέφυγαν.

    Η δεύτερη ληστεία πραγματοποιήθηκε στις 09.10 σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Ξάφου 2 στο Νέο Ψυχικό. Διαπράχθηκε από άγνωστο άτομο, ο οποίος με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγε με μοτοσικλέτα.

    [04] Αλ. Τουρκολιάς: Το τραπεζικό σύστημα, έτοιμο να στηρίξει την πραγματική οικονομία

    Τo εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα στηρίξει πιο ενεργά την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ήταν το βασικό μήνυμα που απηύθυνε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ναυτιλιακή λέσχη Πειραιά , ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

    «Το 2013 ήταν έτος "σταθμός" για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς πραγματοποιήθηκαν συγχωνεύσεις και εξαγορές αλλά και ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών από το ΤΧΣ, με συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στις 3 από τις 4 τράπεζες, οι οποίες και κατ' ουσίαν διατηρούν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα. Έτσι, θωρακίζεται το τραπεζικό σύστημα και προετοιμάζεται να στηρίξει πιο ενεργά τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη της υγιούς ζήτησης για πιστώσεις» επισήμανε ο κ.Τουρκολιάς.

    Αναφερόμενος ειδικότερα, στο ρόλο της Εθνικής Τράπεζας τόνισε ότι η εξομάλυνση των συνθηκών δίνει ιδιαίτερα ενθαρρυντικές ενδείξεις για τη μελλοντική πορεία των εργασιών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία εξαμήνου 2013, η Τράπεζα πέτυχε θετική κερδοφορία, βασισμένη στα λειτουργικά αποτελέσματα για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι τα λειτουργικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου του 2013 υπερκάλυψαν τις προβλέψεις, για πρώτη φορά, μετά από εννέα τρίμηνα, λόγω της βελτίωσης των εσόδων και της συνεχιζόμενης συγκράτησης του κόστους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 September 2013 - 10:30:20 UTC