Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο
  • [02] Εξερράγη βόμβα στην εφορία Κηφισιάς
  • [03] Επτά νεκροί από επίθεση εναντίον ινδικού αστυνομικού τμήματος
  • [04] «Η Σαουδική Αραβία είναι μια πολύ παρεξηγημένη χώρα»
  • [05] Το διαστημόπλοιο Σογιούζ έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

  • [01] Συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

    "Η Ομογένεια είναι στο πλευρό των αδελφών μας της Ελλάδος" τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι μια συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής είναι πάντοτε «ουσιαστική και ενδιαφέρουσα, είναι μια πνευματική απόλαυση», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Αρχιεπισκοπή και «ως Ελληνισμός και Ορθοδοξία είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος εδώ, σε ένα χώρο πολύ κρίσιμο, πάντα, για τα εθνικά μας συμφέροντα».

    Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος είναι αυτός που, με το κύρος του, μπορεί να εκφράσει πραγματικά όχι μόνο τον λόγο της Ορθοδοξίας, αλλά και τον λόγο του Ελληνισμού, και αυτός ο λόγος να γίνει ακουστός από την αμερικανική κυβέρνηση, από το Κογκρέσο, από τους ισχυρούς κοινωνικούς και πολιτικούς κύκλους, σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και παντού». Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε πολύ τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική για το έργο και για την «πολύτιμη βοήθειά» του.

    Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, αφού ευχαρίστησε τον Ευ. Βενιζέλο για την επίσκεψη, επισήμανε ότι τον γνωρίζει όχι μόνο ως πολιτικό αλλά και ως ακαδημαϊκό πρόσωπο και ειδικό σε δύσκολα, νομικά θέματα.

    [02] Εξερράγη βόμβα στην εφορία Κηφισιάς

    Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 5 τα ξημερώματα στην εφορία Κηφισιάς που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 43. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλέφωνημα στις 04:20 στην Εφημερίδα των Συντακτών, το Zougla.gr και την 'Αμεση Δράση και η περιοχή είχε αποκλειστεί.

    Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο, ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κτιρίου. Στο σημείο διεξάγεται έρευνα από ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

    [03] Επτά νεκροί από επίθεση εναντίον ινδικού αστυνομικού τμήματος

    Ομάδα ενόπλων εξαπέλυσε σήμερα επίθεση εναντίον ινδικού αστυνομικού τμήματος στο κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, σκοτώνοντας επτά άτομα και στη συνέχεια επιτέθηκε σε στρατόπεδο όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Οι ένοπλοι πέταξαν χειροβομβίδες και άνοιξαν πυρ εναντίον του αστυνομικού τμήματος της Χιραναγκάρ, που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από τη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή, την Σριναγκάρ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας. "Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πέντε αστυνομικοί και δύο πολίτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση", πρόσθεσε ο ίδιος.

    "Οι ένοπλοι κατέλαβαν ένα φορτηγό μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα και κατευθύνθηκαν προς την πόλη Τζαμού, όπου πραγματοποίησαν άλλη επίθεση στο στρατόπεδο Μεσάρ στον εθνικό αυτοκινητόδρομο Δελχίου-Τζαμού, κοντά στην πόλη Σαμπ", δήλωσε ο Ρατζές Κουμάρ, γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας της περιοχής του Τζαμού. "Οι ένοπλοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται μέσα στο στρατόπεδο και υπάρχει ανταλλαγή πυρών. Πυροβόλησαν έναν αξιωματικό του στρατού που φύλαγε το στρατόπεδο", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] «Η Σαουδική Αραβία είναι μια πολύ παρεξηγημένη χώρα»

    «Πήγα στη Σαουδική Αραβία σα νεαρή σύζυγος και μητέρα, όμως ζώντας εκεί κατέληξα να γίνω παιδί. Ήμουν απόλυτα εξαρτημένη από τον σύζυγό μου. Κατοικούσαμε σε μια συντηρητική γειτονιά. Ήμουν υποχρεωμένη να φοράω μαύρο μανδύα και πέπλο, όταν έβγαινα από το σπίτι ή όταν ερχόμουν σε επαφή με άγνωστους άνδρες και δεν με άφηναν να φεύγω από το σπίτι χωρίς ανδρική συνοδεία. Δεν μπορούσα να πάω για ψώνια, ούτε να πάω την κόρη μου στον γιατρό, ούτε να επισκεφθώ φίλους, χωρίς να με συνοδεύει ο σύζυγός μου. Επειδή του έγινα τέτοιο βάρος, άρχισε να με αποφεύγει. Περνούσε τόσες πολλές ώρες στα ανδρικά διαμερίσματα του σπιτιού -στα οποία μου απαγορευόταν να μπω- που δεν τον έβλεπα για πολλές μέρες. Μερικές φορές είχα την αίσθηση ότι ήμουν παντρεμένη με τη μητέρα του και τις αδελφές του. Σήμερα, όλες σχεδόν οι κόρες της πρώην κουνιάδας μου φοιτούν σε πανεπιστήμια - μερικές μάλιστα σπουδάζουν στο εξωτερικό. Έχουν κινητά τηλέφωνα και χρησιμοποιούν ελεύθερα το διαδίκτυο και όλες τους σχεδιάζουν να δουλέψουν εκτός σπιτιού. Έχουν ακόμα να αντιμετωπίσουν την μεταχείριση των γυναικών, όμως δεν ζουν στην ίδια κοινωνία που ζούσε η μητέρα τους».

    Η Ζωή Φερράρις (Ζoe Ferraris), Αμερικανίδα στην καταγωγή, μετοίκησε στη Σαουδική Αραβία μετά την πρώτη επίθεση στον Περσικό Κόλπο για να ζήσει με τον τότε συζυγό της και τη μεγάλη του οικογένεια από Σαουδάραβες -Παλαιστίνιους βεδουίνους, οι οποίοι μάλιστα πρώτη φορά υποδέχονταν Αμερικάνο πολίτη στη ζωή τους.

    Ο γάμος δεν ευοδώθηκε. Η νεαρή γυναίκα αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα της, αλλά η σχέση της με τη χώρα και τους ανθρώπους της έγινε αφορμή για μια σειρά αστυνομικών βιβλίων. Το πρώτο τής σειράς, το «Αναζητώντας τη Νουφ», κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελλάδα από τις εκδόσεις «Χρυσαλλίδα» και έπεται συνέχεια, καθώς οι δύο ήρωες, η Κάτια με τη μπούργκα, και ο Ναγίρ, ευσεβής Μουσουλμάνος μέχρι... κοκκάλου συνεχίζουν τις έρευνες τους....

    Η συγγραφέας απάντησε στις ερωτήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ και δεν δίστασε να μιλήσει για τη χώρα που η ίδια έζησε με πολλή καταπίεση, αλλά που τελικά υπήρξε και ο τόπος έμπνευσής της για να αρχίσει να γράφει.

    [05] Το διαστημόπλοιο Σογιούζ έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, μεταφέροντας τρία νέα μέλη πληρώματος, μετέδωσε νωρίς σήμερα Πέμπτη το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

    Ύστερα από πτήση σχεδόν έξι ωρών, το διαστημόπλοιο προσδέθηκε στο νέο τμήμα του ISS, τον Poisk,τον μεταλλικό κύλινδρο μήκους 4 μέτρων που είναι σχεδιασμένος για επιστημονικά πειράματα, στις 0245 GMT, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η ΝΑΣΑ. Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Σογιούζ χρησιμοποιεί μία νέα, συντομότερη διαδρομή προς τον διαστημικό σταθμό, μία απόσταση που παλαιότερα απαιτούσε ταξίδι δύο ημερών.

    Το Σογιούζ μεταφέρει τον Ρώσο διοικητή Όλεγκ Κοτόφ και τους μηχανικούς πτήσης Μάικ Χόπκινς και Σεργκέι Ριαζάνσκι, οι οποίοι θα παραμείνουν στο διάστημα πεντέμισι μήνες μαζί με τον Ρώσο Φίοντορ Γιουρτσίχιν, την Αμερικανίδα Κάρεν Νάιμπεργκ και τον Ιταλό Λούκα Πααρμιτάνο.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 September 2013 - 6:30:29 UTC