Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Εξαπατήθηκε» από τον Α. Τσοχατζόπουλο ο Γ. Σαχπατζίδης, υποστηρίζουν οι συνήγοροί του
  • [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά με Α. Μέρκελ
  • [03] Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και συζήτηση στη Βουλή, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] Ι. Βρούτσης: «Θα δώσω τη μάχη για να μη χρειαστεί να κοπούν οι συντάξεις»
  • [05] Από σήμερα έως τις 25/9 η έκθεση τροφίμων «Agrotierra 2013» στον σταθμό μετρό του Συντάγματος
  • [06] Η ιταλική τράπεζα Monte Paschi δεν θα αποπληρώσει τοκομερίδια υβριδικών δανείων της
  • [07] Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν τον έλεγχο της κατάστασης στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι
  • [08] «Η πορεία της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν θα αλλάξει», τονίζει η Α. Μέρκελ
  • [09] Εκατοντάδες χριστιανοί διαδήλωσαν σήμερα στο Πακιστάν, στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης
  • [10] Ο Ρέσλερ και οι υπαρχηγοί του παραιτούνται από την ηγεσία του FDP
  • [11] Η συγκρότηση "μεγάλου συνασπισμού" το στοίχημα της επόμενης μέρας
  • [12] Συναρμολογούμενα κινητά που αντέχουν μια ζωή;

  • [01] «Εξαπατήθηκε» από τον Α. Τσοχατζόπουλο ο Γ. Σαχπατζίδης, υποστηρίζουν οι συνήγοροί του

    Ως θύμα του Άκη Τσοχατζόπουλου, περιέγραψαν τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη, στις αγορεύσεις τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οι συνήγοροί του, Βασίλης Αρβανίτης και Ιωάννης Ηρειώτης.

    Οι δικηγόροι του επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, υποστήριξαν ότι ο εντολέας τους «εξαπατήθηκε» από τον πρώην υπουργό, ο οποίος «τον χρησιμοποίησε, τον έστυψε, του πήρε χρήματα και μετά τον πέταξε, χωρίς ποτέ να του πει καν την αλήθεια», όπως ανέφερε ο πρώτος εκ των υπερασπιστών, Βασίλης Αρβανίτης.

    Σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, ο κ. Σαχπατζίδης έχει ομολογήσει πως έδωσε 9 εκατ. ευρώ στον πρώην υπουργό από την πώληση ακινήτων, που κατά το κατηγορητήριο ανήκαν στον κ. Τσοχατζόπουλο, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ότι συνδέονται με παράνομα χρήματα.

    Ο συνήγορος ανέφερε ότι οι τακτικές επαφές του πρώην υπουργού με τον εντολέα του ξεκίνησαν το 2006, περίοδο που ο κ. Σαχπατζίδης ήταν ένας μεγάλος επιχειρηματίας.

    [02] Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά με Α. Μέρκελ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγγελα Μέρκελ είχε ο Αντώνης Σαμαράς.

    Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στη Γερμανίδα καγκελάριο για την επιτυχία της στις εκλογές.

    [03] Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και συζήτηση στη Βουλή, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας

    «Ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η οποία διήρκησε 40 λεπτά.

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, ώστε με αποφασιστικότητα και συντεταγμένα να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση των νεοναζί. «Ήρθε η ώρα να μπει τέλος στο χάϊδεμα από μερικά ΜΜΕ της Χρυσής Αυγής και να δοθεί τέλος στις ανιστόρητες εξισώσεις που νομιμοποιούν την εγκληματική της δραστηριότητα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε τον πρωθυπουργό επειδή -όπως είπε- δεν επιθυμεί να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. «Θλίβομαι», ανέφερε και είπε ότι σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας «για να καταθέσουμε ενώπιον του ελληνικού λαού τις θέσεις μας για την αντιμετώπιση της δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής», σημειώνοντας ότι αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα ζητήσει με την έναρξη της νέας συνόδου της Βουλής τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης.

    «Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εγγυητής της ομαλότητας και των δημοκρατικών θεσμών και μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να απομονώσουμε τους εγκληματίες και να προστατέψουμε την κοινωνία από τη βαρβαρότητα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

    [04] Ι. Βρούτσης: «Θα δώσω τη μάχη για να μη χρειαστεί να κοπούν οι συντάξεις»

    «O δημόσιος και καθολικός χαρακτήρας του συνταξιοδοτικού συστήματος παραμένει και έχουμε κάνει πολλά θετικά βήματα στο να νοικοκυρέψουμε αυτό το άχαρο συνταξιοδοτικό σύστημα που έχει η χώρα μας. Ναι, είναι απολύτως διασφαλισμένες οι συντάξεις» διαβεβαίωσε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

    Σχετικά με την ανεργία, υποστήριξε ότι με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία «θα έχουμε συγκράτηση, το 2013 και θα αρχίσει η κάμψη το 2014. Είναι ένα θετικό δείγμα ότι κάτι αλλάζει. Δεν πανηγυρίζουμε, όμως, γιατί η μάχη είναι μεγάλη. Είναι κάτι το 0,3%, μετά από 48 μήνες».

    Υπογράμμισε πως το ασφαλιστικό σύστημα, που χρηματοδοτείται κυρίως από τον προϋπολογισμό, «πρέπει να πατήσει στα πόδια του και υπάρχουν πολλά περιθώρια: να αυξήσουμε τις εισφορές, να χτυπήσουμε τη μαύρη εργασία και να νοικοκυρέψουμε το σύστημα. Θυμίζω ότι μόνο με τον "Ήλιο", που δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ ως Δημόσιο, νικήσαμε τις μαϊμού συντάξεις μέσα σε επτά μήνες και, από την 1η Ιουνίου του 2013 δεν υπάρχει μαϊμού σύνταξη στην Ελλάδα- διότι ήταν 54.000 αυτές που δεν είχαν απογραφεί και το όφελος είναι ηθικό. Όχι οικονομικό, διότι οι Έλληνες ξέρουν ότι κανείς δεν τους κοροϊδεύει. Και αυτό στοίχισε στον ελληνικό λαό πάνω από 5 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια?»

    Εκτίμησε ότι, λόγω του υψηλού προστίμου που ανακοινώθηκε ότι θα επιβάλλεται για μαύρη εργασία, δηλώθηκαν 49.000 εργαζόμενοι. «Δεν θα αφήσω σε χλωρό κλαρί κανέναν που θέλει να κοροϊδέψει το κράτος και τις συνεπείς επιχειρήσεις και τα ταμεία που αιμορραγούν από την αδήλωτη εργασία. Και επειδή οι συντάξεις, επίσης, κρέμονται από αυτό. Τα αποτελέσματα από αυτό το κυνήγι της μαύρης εργασίας θα φανούν το Νοέμβριο» είπε χαρακτηριστικά.

    [05] Από σήμερα έως τις 25/9 η έκθεση τροφίμων «Agrotierra 2013» στον σταθμό μετρό του Συντάγματος

    Ανοίγει σήμερα τις πύλες της στον εκθεσιακό χώρο του μετρό Συντάγματος, η έκθεση τροφίμων «Agrotierra 2013», η οποία θα διαρκέσει έως και τις 25 Σεπτεμβρίου.

    Σκοπός της έκθεσης, στην οποία συμμετέχουν η ΠΑΣΕΓΕΣ, εταιρείες του πρωτογενούς τομέα και συνεταιρισμοί, είναι η ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και η προώθηση στο αθηναϊκό κοινό της ελληνικής περιφέρειας ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού.

    Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν προϊόντα συνεταιριστικών οργανώσεων και Ελλήνων παραγωγών με σύγχρονη επιχειρηματική λειτουργία και παρουσία στις αγορές του εξωτερικού, αλλά και μια πλούσια γκάμα ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.

    [06] Η ιταλική τράπεζα Monte Paschi δεν θα αποπληρώσει τοκομερίδια υβριδικών δανείων της

    Η τρίτη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena ανακοίνωσε ότι δεν θα αποπληρώσει τοκομερίδια (coupons) τριών υβριδικών δανείων της που λήγουν στο τέλος του μήνα, προϋπόθεση που είχαν θέσει οι ευρωπαϊκές αρχές για να μπορέσει να λάβει κρατική βοήθεια.

    Η Monte Paschi, η οποία αντιμετώπισε το φάσμα της κατάρρευσης λόγω της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, πρόκειται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα το σχέδιο αναδιάρθρωσής της. Ο Επίτροπος της ΕΕ για τον ανταγωνισμό Χοακίν Αλμούνια έχει ζητήσει από την τράπεζα να κάνει πιο αυστηρό το σχέδιο αυτό. Σε επιστολή του προς την ιταλική κυβέρνηση, ο κ. Αλμούνια ανέφερε επίσης ότι οι πληρωμές στους κατόχους υβριδικού χρέους και χρέους χαμηλότερου βαθμού διασφάλισης (subordinated debt) από τη Monte Paschi πρέπει να «αποτραπούν στο μεγαλύτερο δυνατό νομικά βαθμό».

    [07] Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν τον έλεγχο της κατάστασης στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι

    Οι κενυατικές αρχές ανακοίνωσαν έπειτα από μια σειρά από ισχυρές εκρήξεις και πυροβολισμούς που ακούστηκαν από το εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι Ουέστγκεϊτ, ότι έχουν τον έλεγχο της κατάστασης και ότι οι κενυατικές δυνάμεις "συγκλίνουν" προς τους ισλαμιστές μαχητές που βρίσκονται οχυρωμένοι μέσα σε αυτό και απειλούν να σκοτώσουν τους ομήρους που κρατούν.

    "Καλούμε όλον τον κόσμο να διατηρήσει την ηρεμία του. Οι δυνάμεις μας έχουν τον έλεγχο", αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση Καταστροφών. "Αποφύγετε εντελώς την περιοχή του Ουέστγκεϊτ. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται", προσθέτει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης και έναν αξιωματούχο που επικαλέστηκε το Ρόιτερς, οι εκρήξεις που ανακοινώθηκε νωρίτερα ότι ακουγόντουσαν στο εμπορικό κέντρο προκλήθηκαν από τις κενυατικές ειδικές δυνάμεις.

    Η τηλεόραση μετέδωσε εικόνες στις οποίες φαίνονται στρατιώτες με στολές παραλλαγής να τρέχουν και να παίρνουν νέες θέσεις, την ώρα που ένα θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού μετακινήθηκε επίσης σε άλλη θέση.

    [08] «Η πορεία της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν θα αλλάξει», τονίζει η Α. Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι έχει ήδη συνομιλήσει με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), για το ενδεχόμενο να σχηματίσει μαζί τους τον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό, πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνομιλήσει με άλλους δυνητικούς εταίρους, αναφερόμενη στους Πράσινους.

    «Εμείς, οι συντηρητικοί, έχουμε μια ξεκάθαρη εντολή να σχηματίσουμε κυβέρνηση και η Γερμανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, έτσι θα εφαρμόσουμε την εντολή αυτή», είπε η Μέρκελ, η οποία αναμένεται να αναλάβει καγκελάριος για τρίτη θητεία μετά τον θρίαμβο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) χθες Κυριακή.

    «Είμαστε ασφαλώς ανοιχτοί σε συνομιλίες και ήδη είχα μια πρώτη επαφή με τον πρόεδρο του SPD (Ζίγκμαρ Γκάμπριελ), ο οποίος μου είπε ότι το SPD πρέπει να πραγματοποιήσει πρώτα μια σύσκεψη της ηγετικής του ομάδας την Παρασκευή», δήλωσε η Μέρκελ.

    Το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γερμανία αποτέλεσε επίσης ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πρέπει να επιμείνει στην διαδικασία των μεταρρυθμίσεων για να γίνει πιο ανταγωνιστική, ανέφερε ακόμη η Μέρκελ. Η ίδια διαβεβαίωσε ότι «η CDU και η CSU συνεργάζονται στενά. . . είχα ορισμένες πολύ εντατικές συζητήσεις με τον Χορστ Ζεεχόφερ (σ.σ. τον ηγέτη της CSU)», ανέφερε.

    Εξάλλου, η Μέρκελ υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει καμιά αλλαγή στη γερμανική πολιτική έναντι της ευρωζώνης στη διάρκεια της θητείας της.

    Η επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης επισήμανε πως η εντολή των ψηφοφόρων είναι «να επιδείξουμε υπευθυνότητα για το συμφέρον της Γερμανίας στην πολιτική που ασκούμε στην Ευρώπη και στον κόσμο, και επίσης είναι μια εντολή για μια ενωμένη Ευρώπη».

    «Η πορεία της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν θα αλλάξει», υπογράμμισε.

    Η Μέρκελ είπε ότι η ΕΕ πρέπει να εμφανίζεται «ενωμένη». «Είναι μια από τις επιτυχίες μου το ότι εξασφαλίσαμε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή διπλωματία να έχει μία φωνή όσον αφορά τη Συρία. Το θεώρησα καθήκον μου να εξασφαλίσω ότι οι 28 έχουν κοινή άποψη».

    [09] Εκατοντάδες χριστιανοί διαδήλωσαν σήμερα στο Πακιστάν, στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης

    Εκατοντάδες χριστιανοί διαδήλωσαν σήμερα στο Πακιστάν, την επομένη της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον εκκλησίας, κατά την οποία 81 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ήταν η πιο αιματηρή επίθεση στα χρονικά κατά της χριστιανικής κοινότητας στο Πακιστάν.

    Ο απολογισμός αυξήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε 81 νεκρούς, εκ των οποίων 37 γυναίκες, και 131 τραυματίες, δήλωσε ο γιατρός Αρσαντ Τζαβέντ, του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης, του Lady Reading.

    Εκατοντάδες χριστιανοί διαδήλωσαν το πρωί, κυρίως στο Καράτσι και στο Φαϊσαλαμπάντ ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την προστασία τους.

    Στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, τουλάχιστον 100 διαδηλωτές απέκλεισαν επί ώρες κεντρική οδική αρτηρία σε ώρα αιχμής προκαλώντας μεγάλα μποτιλιαρίσματα.

    Δράστες των δύο επιθέσεων ήταν δύο καμικάζι βομβιστές που ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Πάντων στην Πεσαουάρ, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνχβα στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κατά την έξοδο τουλάχιστον 400 χριστιανών --σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες-- από τη λειτουργία.

    Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε η οργάνωση Τζουνούντ ουλ-Χίφσα, του Κινήματος των πακιστανών ταλιμπάν (ΤΤΡ).

    [10] Ο Ρέσλερ και οι υπαρχηγοί του παραιτούνται από την ηγεσία του FDP

    Ο αρχηγός του γερμανικού Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Φίλιπ Ρέσλερ και οι υπαρχηγοί του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, δήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο πηγές προς το Γερμανικό Πρακτορείο.

    Εξάλλου, σύμφωνα με άλλες πηγές του DPA, η ηγεσία του Κόμματος των Πρασίνων σχεδιάζει επίσης να υποβάλει την παραίτησή της μετά την πτώση που σημείωσε το κόμμα στις χθεσινές εκλογές.

    Η απόφαση των αρχηγών του κόμματος Κλαούντια Ροτ και Τζεμ Οζντεμίρ ελήφθη ενόψει του συνεδρίου του Κόμματος των Πρασίνων, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στους ερχόμενους μήνες.

    Οι Ροτ και Οζντεμίρ κάλεσαν σύσσωμη την ηγεσία του κόμματος να παραιτηθεί, δήλωσαν πηγές προς το Γερμανικό Πρακτορείο.

    Ο κοινοβουλευτικός ηγέτης των Πρασίνων Φόλκερ Μπεκ ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση που κατέχει.

    [11] Η συγκρότηση "μεγάλου συνασπισμού" το στοίχημα της επόμενης μέρας

    Η συγκρότηση ενός "μεγάλου συνασπισμού" ανάμεσα στους συντηρητικούς και τους σοσιαλδημοκράτες, το πιο πιθανό σενάριο που αρχίζει να σχηματοποιείται στη Γερμανία, επιτρέπει μία ελαφρά διαφοροποίηση προς μία περισσότερο ανεκτική στάση απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους που βρίσκονται σε οικονομική κρίση.

    Την επομένη των εκλογών, η επανάληψη του σεναρίου της περιόδου 2005-2009 είναι η μόνη υπόθεση που σχολιάζουν οι οικονομικοί αναλυτές.

    Ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, οικονομολόγος της Βerenberg Βank, περιμένει από μία τέτοια συμμαχία "μία ελαφρά διαφοροποίηση της θέσης της Γερμανίας υπέρ των χωρών της ευρωζώνης σε οικονομική κρίση". Την ίδια πρόβλεψη κάνει ο Αντρέας Ρεες της Unicredit , ο οποίος κάνει λόγο για "την εφαρμογή μίας φιλο-ευρωπαϊκής πολιτικής, ίσως περισσότερο εποικοδομητικής".

    Τα τελευταία χρόνια, το SPD, όπως και οι Πράσινοι, συμπαρατάχθηκαν με την καγκελάριο ψηφίζοντας τα περισσότερα από τα προγράμματα βοήθειας για τις ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε οικονομική κρίση. Στην πράξη "η ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας υπήρξε αντικείμενο συν-διαχείρισης από την CDU και το SPD", σύμφωνα με τον Ζιλ Μέκ της Deutsche Βank. Ενας συνασπισμός ανάμεσα στους δύο δεν θα είχε άλλο αποτέλεσμα από την "επισημοποίηση αυτής της από κοινού διαχείρισης", λέει, και "δεν θα άλλαζε πολλά πράγματα".

    Το SPD έχει καταγγείλει επανειλημμένως την πολιτική της Αγγελα Μέρκελ, η οποία βασίζεται στην απαίτηση της εφαρμογής κοινωνικά οδυνηρών μεταρρυθμίσεων και της μείωσης των ελλειμμάτων σε αντάλλαγμα της γερμανικής αλληλεγγύης. Ο υποψήφιος για την καγκελαρία του SPD Πέερ Στάινμπρουκ δήλωσε κατ΄επανάληψιν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι η πολιτική αυτή πνίγει την ανάπτυξη στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση.

    Αλλά η συμμετοχή του στην γερμανική κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τη βάση της λογικής "μεταρρυθμίσεις έναντι βοήθειας", στην οποία η εφημερίδα Handelsblatt βλέπει την κύρια αιτία του εκλογικού θριάμβου της καγκελαρίου Μέρκελ.

    Ωστόσο, με την Αγγελα Μέρκελ επικεφαλής ενός "μεγάλου συνασπισμού", θα αμβλυνθεί η πίεση των ευρωσκεπτικιστών του κόμματός της και αναμφίβολα η καγκελάριος θα είναι περισσότερο διατεθειμένη να αφήσει λίγο μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση για να επιτύχουν τους στόχους της οικονομικής ανάταξης.

    Ως προς την τραπεζική ένωση, "περιμένουμε αργά ή γρήγορα έναν συμβιβασμό ανάμεσα στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες επί της συγκρότησης μίας αρχής εκκαθάρισης και ενός ταμείου αναδιάρθρωσης", προβλέπει ο Αντρέας Ρεες .

    Ηδη η Αγγελα Μέρκελ είχε εδώ και μερικούς μήνες χαμηλώσει τους τόνους απέναντι στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση, ανάγοντας, για παράδειγμα, σε προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

    Περισσότερο σημαντικές υποχωρήσεις, όπως ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους ή η αμοιβαιοποίηση του χρέους των ευρωπαϊκών χωρών φαίνονται ανέφικτες, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    [12] Συναρμολογούμενα κινητά που αντέχουν μια ζωή;

    Φανταστειτε ένα συναρμολογούμενο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε χρήστη και όποτε υπάρχει κάποια βλάβη, ο κάτοχός του θα μπορεί εύκολα να αλλάξει το χαλασμένο κομμάτι με ένα καινούργιο επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της συσκευής. Εάν η ιδέα φαίνεται μακρινή, δεν είναι και τόσο. Εμπνευστής της είναι ο Ολλανδός σχεδιαστής Ντέιβ Χάκερς και το όνομα του σχεδίου είναι Phonebloks.

    Στόχος του πρότζεκτ είναι να μειωθούν κατακόρυφα τα εκατομμύρια ηλεκτρονικά «σκουπίδια» που παράγονται ετησίως από τα παλιά χρησιμοποιημένα κινητά τηλέφωνα.

    Παράλληλα, το Phonebloks «υπόσχεται» να δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους, προσθέτοντας κομμάτια, όπως μνήμη, μπαταρία, κάμερα με μεγαλύτερη ευκρίνεια και καλύτερη ανάλυση, πιο εξελιγμένο επεξεργαστή κτλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 September 2013 - 12:30:27 UTC