Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Απαιτείται πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί το φίδι του φασισμού
  • [02] Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Το υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί άκαιρη τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών
  • [04] Απειλή μαχαιρώματος κατά συνδικαλιστή της, καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [05] Η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έρευνα
  • [06] Στην Τεχεράνη ο έλεγχος του πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ
  • [07] Τι πρέπει να ξέρουμε για τον πόνο στο παιδικό στήθος

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Απαιτείται πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί το φίδι του φασισμού

    Απαιτείται πολιτική βούληση για νααντιμετωπιστεί το φίδι του φασισμού, είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και εκείνος συμφώνησε απολύτως.

    «Από μικρό παιδί πολέμησα τον φασισμό και τον ναζισμό. Υπέρτατο καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ τον ελληνικό λαό από τη λαίλαπα που επέρχεται» σημείωσε ο κ. Παπούλιας στον κ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου που είχαν με την έναρξη της συνάντησής τους.

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Είχαμε για καιρό στον κόρφο μας κρυμμένο το φίδι. Κάποιοι νόμισαν ότι ήταν φιδάκι. Κάποιοι τώρα ξαφνιάζονται. Έφτασε η στιγμή η Πολιτεία να το αντιμετωπίσει και υπάρχει το νομικό πλαίσιο».

    [02] Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας

    Σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, σε πολιτικό, κοινωνικό και αστυνομικό επίπεδο αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά την συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τις αμέσως επόμενες ημέρες, η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιδιώξει να αναδείξει την οικονομική παράμετρο, ως βασική αιτία του προβλήματος και παράλληλα αναμένεται να αναπτύξει την οπτική του για τη στάση της κυβέρνησης, όχι μόνο στο πρόβλημα της Χρυσής Αυγής, αλλά στο συνολικό πρόβλημα της χώρας.

    Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας, αλλά και κορυφαία στελέχη τονίζουν το πρόβλημα υποβάθμισης του Κοινοβουλίου από υπουργούς, αλλά και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά που, όπως λένε, έχει καταργήσει στην πράξη την «ώρα του πρωθυπουργού», την αποφυγή συζητήσεων για επίκαιρα, εσωτερικά και διεθνή προβλήματα, την θεσμική παράλυση της χώρας και κυρίως την αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί και με την Τρόικα και στο διακυβερνητικό επίπεδο με χώρες της ΕΕ προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες της κρίσης.

    [03] Το υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί άκαιρη τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών

    Άκαιρη θεωρούν, στην παρούσα χρονική στιγμή, τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού αυτό μπορεί, όπως σημειώνουν, να εκληφθεί ως παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

    Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι ο κ. Αθανασίου εκτιμά ότι «οποιαδήποτε ανάμειξη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στις επίμαχες υποθέσεις, και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι δικαστικές διαδικασίες, τίποτα ουσιαστικό δεν θα προσφέρει».

    Όπως τονίζουν συνεργάτες του κ. Αθανασίου «το νομικό οπλοστάσιο είναι επαρκές για την αντιμετώπιση των παρόμοιων φαινομένων και δράσεων και οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία απαιτηθεί, θα εξετασθεί με ψυχραιμία», ενώ προσθέτουν ότι «σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».

    Εξάλλου, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, πεποίθηση του υπουργού είναι ότι η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί όλων των υποθέσεων (κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα), στις οποίες εμπλέκονται βουλευτές, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής και υπό την εποπτεία της ίδιας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κινείται με ταχύτατους ρυθμούς για τη σε βάθος διαλεύκανσή τους και την παραπομπή των υπαιτίων σε δίκη.

    [04] Απειλή μαχαιρώματος κατά συνδικαλιστή της, καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Απειλή μαχαιρώματος εναντίον συνδικαλιστή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ζητάει πλήρη διαλεύκανση της επίθεσης και παραπομπή του υπεύθυνου στη Δικαιοσύνη.

    Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την περασμένη Παρασκευή στις 6 το πρωί, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Βύρωνα Χρήστος Παναγιωτόπουλος, και ενώ πήγαινε στην εργασία του, απειλήθηκε να μαχαιρωθεί από άτομο, που είναι γνωστό στις τοπικές αστυνομικές αρχές. «Μια ενέργεια καθόλου τυχαία», σημειώνεται, «καθώς ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος είναι γνωστός τόσο για τη συνδικαλιστική, όσο και για την κοινωνική του δράση στον δήμο Βύρωνα».

    «Η τρομοκράτηση των αγωνιστών του εργατικού κινήματος, είναι ο προφανής στόχος τέτοιων επιθέσεων. Να είναι σίγουροι ότι δεν θα τα καταφέρουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και ζητείται «πλήρη διαλεύκανση της επίθεσης και παραπομπή του υπευθύνου στην ελληνική Δικαιοσύνη».

    [05] Η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έρευνα

    Η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο περισσότερο από ότι αναμενόταν, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Markit. Τα αποτελέσματα αυτά έδειξαν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης αποκτά μεγαλύτερη βάση, καθώς καταγράφεται αύξηση της δραστηριότητας τόσο στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία.

    Ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit - που καταγράφει την εξέλιξη της δραστηριότητας στις επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα και του τομέα των υπηρεσιών - αυξήθηκε από 51,5 μονάδες τον Αύγουστο στις 52,1 μονάδες, φθάνοντας στο υψηλότερο από τον Ιούνιο του 2011 και υπερβαίνοντας την πρόβλεψη των 51,9 μονάδων που έγινε σε έρευνα του Ρόιτερ (κάθε τιμή πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει αύξηση της δραστηριότητας). Επιτάχυνση σημείωσε η αύξηση της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών, με τον αντίστοιχο δείκτη PMI να αυξάνεται στις 52,1 μονάδες από 50,7 μονάδες τον Αύγουστο.

    [06] Στην Τεχεράνη ο έλεγχος του πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ

    To Ιράν αναλαμβάνει σήμερα τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού του Μπουσέρ, στο νότο της χώρας, ένα παλιό πρόγραμμα ηλικίας τουλάχιστον 35 ετών που ολοκληρώθηκε από τη Ρωσία και γνώρισε πολλά προβλήματα πριν τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

    Η Μόσχα είχε αναλάβει το 1995 την κατασκευή του μοναδικού ιρανικού πυρηνικού σταθμού την οποία είχε αρχίσει η γερμανική Siemens πριν από την ισλαμική επανάσταση του 1979 και η οποία είχε αρνηθεί να συνεχίσει τις εργασίες. Το έργο διακόπηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ (1980-1988) και η κατασκευή του σταθμού θα ολοκληρωνόταν σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις το 1999.

    Το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο επίκεντρο της σύγκρουσης μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων. Οι δυνάμεις αυτές τρέφουν υποψίες ότι η Τεχεράνη, παρά τις διαψεύσεις της, επιδιώκει να αποκτήσει ατομικά όπλα, κυρίως μέσω του προγράμματός της εμπλουτισμού ουρανίου. Σύμφωνα με τους ξένους παρατηρητές, οι Ιρανοί προσδίδουν μεγάλη σημασία στην ανάληψη του ελέγχου αυτού, που δείχνει ότι είναι σε θέση να κατέχουν την πυρηνική τεχνολογία για μη στρατιωτική χρήση, ώστε να σταματήσει η εξάρτησή τους πλέον από το εξωτερικό.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [07] Τι πρέπει να ξέρουμε για τον πόνο στο παιδικό στήθος

    Ο πόνος στο στήθος είναι μια πολύ συχνή ενόχληση στα παιδιά. Τι κίνδυνος μπορεί να κρύβεται πίσω από έναντέτοιο πόνο και τι θα πρέπει να κάνουν οι γονείς σε αυτές τις περιπτώσεις; Πού οφείλονται αυτοί οι πόνοι; Μπορεί να υποκρύπτουν κάποια καρδιακή νόσο;

    Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνει η παιδοκαρδιολόγος Αναστασία Κεϊνανίδου, η οποία ανέπτυξε το θέμα "Παιδί με πόνο στο στήθος", στην 3η Επιστημονική Συνάντηση Παιδιάτρων - Καρδιολόγων, με θέματα Παιδοκαρδιολογίας, που διοργάνωσε το Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ.

    "Πολύ συχνά, παιδίατροι και καρδιολόγοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε παιδιά που παραπονούνται για πόνο στο στήθος. Κάθε φορά που εξετάζουμε ένα παιδί με πόνο στο στήθος, έχουμε απέναντί μας γονείς ιδιαίτερα ανήσυχους, γιατί συνήθως συνδέουν τον πόνο αυτό με πόνο καρδιακής αιτιολογίας. Στα παιδιά, ωστόσο, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και το σύμπτωμα του πόνου σπάνια αντιστοιχεί σε σοβαρό οργανικό αίτιο. Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες - και αυτό είναι αρκετά καθησυχαστικό από μόνο του - ο πόνος στο στήθος στα παιδιά είναι καρδιακής αιτιολογίας σε ποσοστό μικρότερο από 1%. Και αλίμονο αν ήταν διαφορετικά" εξηγεί η κ. Κεϊνανίδου, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    Όσον αφορά την αιτιολογία του πόνου στο στήθος του παιδιού, η κ. Κεϊνανίδου αναφέρει ότι η συχνότερη αιτία είναι ο ιδιοπαθής πόνος, ο οποίος διαρκεί έως λίγα λεπτά και παρά τον ενδελεχή έλεγχο δεν ανευρίσκεται κάποια οργανική αιτία. Από τα υπόλοιπα, μη καρδιακής αιτιολογίας αίτια, τα συχνότερα είναι τα μυοσκελετικά και σπανιότερα τα αναπνευστικά και τα γαστρεντερικά. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν σπάνια, αλλά δυνητικά επικίνδυνη αιτία πόνου στο στήθος. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι ο πόνος εμφανίζεται ή επιδεινώνεται στην άσκηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 September 2013 - 10:30:22 UTC