Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογείται σήμερα o πρώην υπουργός της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης
  • [02] Πρυτάνεις: Κατάργηση της διαθεσιμότητας «ώστε να παραμείνουν ανοικτά» τα ΑΕΙ
  • [03] ΔΝΤ: Χρειάζονται «περιορισμοί στην ταχύτητα» εφαρμογής των σχεδίων λιτότητας
  • [04] Μπ. Ομπάμα: Χρειάζεται ένας καλύτερος τρόπος ελέγχου των αγοραστών όπλων
  • [05] Δεύτερη επέτειος του κινήματος Occupy Wall Street
  • [06] Σε «εικαστικό παλίμψηστο» μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη
  • [07] Η Microsoft κλείνει επειγόντως κενό ασφαλείας στον Internet Explorer

  • [01] Απολογείται σήμερα o πρώην υπουργός της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης

    Σήμερα, μετά το μεσημέρι, θα μεταχθεί για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία των παράνομων αμοιβών του ¶κη Τσοχατζόπουλου ο κατηγορούμενος στην υπόθεση, πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης που εκδόθηκε από την Κύπρο πριν λίγες ημέρες.

    Ο κ. Μιχαηλίδης κατηγορείται για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που, όπως και για τον επίσης κατηγορούμενο γιο του, Μιχάλη, αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν , με τελικό αποδέκτη τον Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των ΤΟR M1.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος των δύο, προέκυψαν στοιχεία για υπεράκτια εταιρεία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τα 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του .

    [02] Πρυτάνεις: Κατάργηση της διαθεσιμότητας «ώστε να παραμείνουν ανοικτά» τα ΑΕΙ

    Για έλλειμμα 2.500 υπαλλήλων κάνουν λόγο οι πρυτάνεις στο ψήφισμα που εξέδωσαν μετά το πέρας της έκτακτης συνόδου η οποία πραγματοποιήθηκετην Τρίτηστις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο Λαύριο για το θέμα της διαθεσιμότητας.

    «Η Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων διαπιστώνει την κρισιμότητα του προβλήματος και το αδιέξοδο το οποίο θα προκύψει με κάθε εφαρμογή πολιτικών διαθεσιμότητας των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια» αναφέρεται στο ψήφισμα που προστίθεται ότι «η διαθεσιμότητα του προσωπικού χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των διοικήσεων των Πανεπιστημίων, εγείρει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και οδηγεί στην απώλεια ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας στον αγώνα επιβίωσης και ανάπτυξής της, αυτό του δημόσιου Πανεπιστημίου».

    Οι πρυτάνεις επισημαίνουν ακόμη ότι το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημίων της χώρας τα τελευταία 6 χρόνια λόγω εφεδρείας, συνταξιοδότησης και α' φάσης της διαθεσιμότητας, έχει μειωθεί κατά το ήμισυ και βαίνει μειούμενο, ενώ τονίζουν ότι η πολιτική για τη διαθεσιμότητα στα Πανεπιστήμια τα οδηγεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ουσιαστική αναστολή λειτουργίας.

    Η σύνοδος ζητά την κατάργηση της διαθεσιμότητας «ώστε να παραμείνουν ανοικτά τα Ιδρύματα και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να «υπερασπίσει το μέλλον του δημόσιου Πανεπιστημίου». Οι πρυτάνεις ζητούν ακόμη από το υπουργείο τον άμεσο διορισμό των 402 διδασκόντων που έχουν εκλεγεί και τονίζουν ότι αδυνατούν «να καταρτίσουν ενδεικτικό προϋπολογισμό για το 2014, μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, όπως ζητά το Υπουργείο Παιδείας».

    [03] ΔΝΤ: Χρειάζονται «περιορισμοί στην ταχύτητα» εφαρμογής των σχεδίων λιτότητας

    Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι τα σχέδια λιτότητας στις αναπτυγμένες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα πρέπει να συνδυάζονται με "περιορισμούς στην ταχύτητα" εφαρμογής τους προκειμένου να μην είναι "αντιπαραγωγικά" συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη.

    Κάθε θεραπεία λιτότητας, η οποία είναι "άμεση, είναι πιο δικαιολογημένη στις χώρες που βρίσκονται υπό την πίεση των αγορών αν (. . .) υπάρχει ένας 'περιορισμός ταχύτητας' χωρίς τον οποίο οι προσπάθειες (δημοσιονομικής) σταθεροποίησης μπορούν να είναι αντιπαραγωγικές", ανέφεραν οι ειδικοί του ΔΝΤ σε έκθεσή τους.

    Λόγω του εύρους της ύφεσης στην Ευρωζώνη, κυρίως στην Ελλάδα, το ΔΝΤ αναγνώρισε στα τέλη του 2012 ότι υποτίμησε τον αντίκτυπο της λιτότητας στην ανάπτυξη και εισηγείται έκτοτε σε ορισμένες χώρες να επιβραδύνουν τον ρυθμό μείωσης των ελλειμμάτων τους.

    [04] Μπ. Ομπάμα: Χρειάζεται ένας καλύτερος τρόπος ελέγχου των αγοραστών όπλων

    Η πολύνεκρη επίθεση σε στρατιωτική βάση της Ουάσινγκτον δείχνει ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται έναν καλύτερο τρόπο ελέγχου της ψυχικής κατάστασης των αγοραστών όπλων, δήλωσε χθες Τρίτη ο πρόεδρος Ομπάμα.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβη σε αυτή τη δήλωση ενώ περισσότερες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον ¶αρον Αλέξις, τον 34χρονο φερόμενο ως δράστη της επίθεσης με 12 νεκρούς, στο Νέιβι Γιαρντ της Ουάσινγκτον, πριν από δύο ημέρες.

    "Οι πρώτες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι πρόκειται για άτομο που ενδεχομένως να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Telemundo για τον Αλέξις, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών. "Το γεγονός ότι δεν διαθέτουμε ένα επαρκές σύστημα ελέγχου των πληροφοριών (για τους αγοραστές όπλων) είναι κάτι που μας καθιστά πιο ευάλωτους σε τέτοιου είδους μαζικές δολοφονίες", είπε ο Ομπάμα.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Telemundo ότι έχει λάβει μέτρα "στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του" για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή, αλλά όπως πρόσθεσε, το Κονγκρέσο πρέπει να ψηφίσει νέους νόμους.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] Δεύτερη επέτειος του κινήματος Occupy Wall Street

    Το κίνημα Occupy Wall Street ( Καταλάβατε την Γουόλ Στριτ) επέστρεψε την Τρίτη στους δρόμους της Νέας Υόρκης, για να γιορτάσει τη δεύτερη επέτειο από τη «γέννησή» του και να καταγγείλει ακόμη μία φορά την απληστία του κόσμου των χρηματαγορών και την πολιτική διαφθορά. Το μεσημέρι , περίπου 250 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ζουκότι στην οικονομική περιοχή της Γουόλ Στρίτ, από όπου ξεκίνησε την ύπαρξη του το κίνημα πριν από δύο χρόνια , ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

    Η μικρή πομπή ανέβηκε προς την Ουάσιγκτον Σκουέαρ, υπό την αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας . Τουλάχιστον τρία άτομα συνελήφθησαν για μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις να μην μπλοκάρουν τη ροή των αυτοκινήτων. Μια άλλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στο Μανχάταν. Δεκάδες διαδηλωτές ζήτησαν τη δημιουργία ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές με τον τίτλο « Ρομπέν των Δασών » που για τους διαδηλωτές είναι το ισοδύναμο του χρηματοοικονομικού φόρου Τόμπιν.

    Το κίνημα Occupy γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 17 Σεπτεμβρίου , 2011, όταν μια χούφτα νέων ανθρώπων συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ζουκότι καταγγέλντας τις οικονομικές ανισότητες και έχοντας ως κεντρικό ένα σύνθημα σοκ, «Είμαστε το 99 %». Γρήγορα εξαπλώθηκε σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ , αλλά η κίνηση ατόνησε καθώς σε αυτό μέτρησε η έλλειψη ιεραρχίας και η μην θέσπιση σαφών αιτημάτων.

    [06] Σε «εικαστικό παλίμψηστο» μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη

    Ιστορίες ανθρώπινες και οικουμενικές συνάμα, ιστορίες βαθύτατα πολιτικές που ποτέ δεν γίνονται πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες, ιστορίες τόσο "δικές" αλλά και τόσο ξένες, σύγχρονες αλλά και χαμένες στο βάθος του χρόνου, μύθοι και πραγματικότητες από την Ελλάδα, από τη γείτονα Τουρκία και το Ισραήλ και την Τυνησία και τη Συρία και το Λονδίνο αλλά και τη μακρινή- τόσο κοντινή Βραζιλία, λέξεις, έννοιες και συναισθήματα που δεν "λέγονται" ούτε ίσως "γράφονται" γίνονται όμως τέχνη εικαστική (γίνονται βίντεο, εγκαταστάσεις, ζωγραφική, φωτογραφίες).

    Είναι όλες αυτές οι ιστορίες του σήμερα (τώρα) και του χθες, του εδώ αλλά και του εκεί και παντού που διασταυρώνει, συστεγάζει και συν-παρουσιάζει σ΄ ένα εντυπωσιακό "εικαστικό παλίμψηστο" η πόλη της Θεσσαλονίκης η οποία φιλοξενεί από σήμερa και για περίπου τέσσερις μήνες στο πλαίσιο της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της πόλης.

    Η Μεσόγειος ως γεωγραφικός χώρος και πεδίο έρευνας και μελέτης της σύγχρονης πολιτιστικής και κοινωνικής πραγματικότητας, η Μεσόγειος με το θολό, το νέο τοπίο της, που διαμορφώνεται από τις δραματικές αλλαγές που συντελούνται τα τελευταία χρόνια και με σαφείς ενδείξεις επιρροής του παγκόσμιου μοντέλου, παραμένει και φέτος η θεματική γύρω από την οποία θα αναπτυχθεί ολόκληρο το πρόγραμμα της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, κάτω από τον γενικό τίτλο "Παλιές Διασταυρώσεις - Make it Νew".

    [07] Η Microsoft κλείνει επειγόντως κενό ασφαλείας στον Internet Explorer

    Η εταιρεία Microsoft ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησε άμεσα μια ενημέρωση λογισμικού για να κλείσει ένα κενό ασφάλειας που εντοπίστηκε στο δημοφιλές, παγκοσμίως, πρόγραμμα πλοήγησης Internet Explorer και το οποίο ήδη έχουν εκμεταλλευτεί κάποιοι κακόβουλοι χάκερ.

    Το «μπάλωμα» με την ονομασία "Fix It" (το οποίο οι χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» από τη διεύθυνση http://support.microsoft.com/kb/2887505 και στη συνέχεια να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους), αφορά τις εκδόσεις 6 έως 11 του Internet Explorer.

    'Αγνωστος παραμένει ο αριθμός των χρηστών που δέχτηκαν κυβερνο-επίθεση μέσα από τη συγκεκριμένη «κερκόπορτα» του υπολογιστή τους. Η εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, έκανε λόγο για ορισμένες «υπερβολικά περιορισμένες και στοχευμένες επιθέσεις», παρόλα αυτά, προκειμένου να προστατεύσει τους πελάτες, προχώρησε επειγόντως στο κλείσιμο της «τρύπας». Η φύση του κενού ασφαλείας δεν αποκαλύφθηκε για να μη «δώσει ιδέες» σε άλλους χάκερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 September 2013 - 6:30:24 UTC