Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέκυψε ο 34χρονος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο Κερατσίνι
  • [02] Απεργιακό μπλακ άουτ στο Δημόσιο
  • [03] Ορκίστηκε πρωθυπουργός της Αυστραλίας ο Τόνι Άμποτ
  • [04] Μπ. Ομπάμα: Ανάγκη για πολιτική μετάβαση στη Συρία
  • [05] Εκατόν δύο χρόνια γιορτάζει στο Ηρώδειο το Λύκειο Ελληνίδων

  • [01] Υπέκυψε ο 34χρονος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο Κερατσίνι

    Υπέκυψε τις πρωινές ώρες στα τραύματά του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ο 34χρονος ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν 55χρονο, σε καφετέρια, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι.

    Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Μέχρι στιγμής τα αίτια της αιματηρής συμπλοκής δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστης και θύμα διαπληκτίστηκαν αρχικά για το ποδόσφαιρο αλλά στη συνέχεια υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση.

    [02] Απεργιακό μπλακ άουτ στο Δημόσιο

    Με τη γενική πανδημοσιοϋπαλληλική 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα και αύριο κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας. Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ νωρίτερα, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

    Στην κινητοποίηση θα μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει 4ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

    Η ΑΔΕΔΥ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, εξήγγειλε τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ και τους κοινωνικούς εταίρους.

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται η απεργία των καθηγητών και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που πραγματοποιούν, από την περασμένη Δευτέρα, επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ απεργούν και σήμερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

    Εξάλλου, αναταραχή επικρατεί και στον χώρο της υγείας, λόγω της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

    Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου». Από τα καθήκοντά τους απέχουν και σήμερα οι δικηγόροι.

    Προβλήματα στις μετακινήσεις με το τρένο και τον προαστιακό σιδηρόδρομο θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

    Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξαν για σήμερα από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στον κλάδο της ενημέρωσης.

    [03] Ορκίστηκε πρωθυπουργός της Αυστραλίας ο Τόνι Άμποτ

    Ο Τόνι Αμποτ ορκίστηκε το πρωί της Τετάρτης νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας, με πρώτη κυβερνητική υπόσχεση να σταματήσει αμέσως τον φόρο διοξειδίου του άνθρακα που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως και άλλα μέτρα για την αλλαγή του κλίματος.

    Ο συντηρητικός συνασπισμός του Άμποτ κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στις 7 Σεπτεμβρίου με μια σταθερή πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά στο κυβερνητικό του έργο θα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από μικρότερα κόμματα με τα οποία θα πρέπει να έρθει σε συμβιβασμό για να υπάρξει ισορροπία στη Γερουσία και να περάσει το νομοθετικό του έργο μέσω του κοινοβουλίου.

    Ο Άμποτ πάντως ευθύς εξ αρχής έχει επικριθεί μέσα στο ίδιο του το κόμμα, για την επιλογή να τοποθετήσει μόνο μια γυναίκα στο κυβερνητικό σχήμα, την υπουργό Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ. Ο ηγέτης των εργατικών Κρις Μπόουεν, δήλωσε μάλιστα ότι το Αφγανιστάν έχει περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση από ότι η Αυστραλία.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [04] Μπ. Ομπάμα: Ανάγκη για πολιτική μετάβαση στη Συρία

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες Τρίτη ότι θα χρειαστεί να υπάρξει μία πολιτική μετάβαση στη Συρία στο πλαίσιο της οποίας ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα παραιτηθεί από την εξουσία στον απόηχο της συμφωνίας να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το συριακό χημικό οπλοστάσιο.

    "Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε ότι ο (συριακός) εμφύλιος θα σταματήσει αν ο Άσαντ παραμένει στην εξουσία", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Telemundo.

    Ο ίδιος είπε ότι παραμένει στόχος του να "απομακρύνει (τον Άσαντ) από την εξουσία με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτούν οι θρησκευτικές μειονότητες στη Συρία και να εξασφαλιστεί ότι δεν κερδίζουν έδαφος στο εσωτερικό της χώρας οι ισλαμιστές εξτρεμιστές.

    "Αλλά, ξέρετε, αυτό θα το πράξουμε σταδιακά. Το πρώτο βήμα αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να χειριστούμε το θέμα του χημικού οπλοστασίου", δήλωσε ο Ομπάμα.

    Στη συνέχεια, είπε, το επόμενο βήμα θα είναι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στη συριακή κρίση και χώρες που έχουν στηρίξει τη Συρία, όπως η Ρωσία, να πουν 'πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή (την κατάσταση)'.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] Εκατόν δύο χρόνια γιορτάζει στο Ηρώδειο το Λύκειο Ελληνίδων

    «Η προσφορά του Λυκείου Ελληνίδων είναι διαφορετική ανάλογα με την εποχή. Το 1911 που ιδρύθηκε το Λύκειο, ένας από τους στόχους της Καλλιρρόης Παρέν ήταν η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού. Σήμερα κρατάμε το ζήτημα της μόρφωσης κάνοντας εδώ και 15 χρόνια μαθήματα γλώσσας και ιστορία της Ελλάδος σε μετανάστριες. Ξεκινήσαμε με 10 μαθήτριες και έχουμε σήμερα πάνω από 400 από όλες τις εθνικότητες. Επίσης στόχος μας είναι η διατήρηση της παράδοσης, των εθίμων της χώρας μας, των χορών και τραγουδιών του τόπου μας. Μέσα στην παγκοσμιοποίηση καλό είναι να κρατήσουμε τα στοιχεία της διαφορετικότητάς μας, της παράδοσής μας και να γνωρίζουμε από που κρατάει η σκούφια μας» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος και ψυχή του Λυκείου Ελληνίδων για πάνω από τρεις τετραετίες, Ελένη Τσαλδάρη.

    Πέντε χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση, το Λύκειο Ελληνίδων επιστρέφει στο Ηρώδειο στις 21 Σεπτεμβρίου, με μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση που περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια που βασίζονται στην αγάπη και τη σχέση του λαϊκού ανθρώπου με τα ά-λογα πλάσματα που ζουν ανάμεσά μας. «Πέρδικες στήνουνε χορό κι αηδόνια τραγουδούνε» είναι ο τίτλος της παράστασης που επιμελήθηκε ο δάσκαλος και ερευνητής παραδοσιακών χορών, Λευτέρης Δρανδάκις και στην οποία πρωταγωνιστούν ζώα -σύμβολα, ενώ μέσω του δημοτικού τραγουδιού θα εκφραστούν σκέψεις και νοήματα που ο άνθρωπος δεν μπορούσε ή δεν επιτροπόταν να τα πει με ευθύ τρόπο, τα εξέφραζε όμως με λόγο ποιητικό χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα πλάσματα της φύσης.

    Η δράση του Λυκείου Ελληνίδων δεν περιορίζεται μόνο στην Αθήνα αλλά αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα, καθώς διαθέτει 51 παραρτήματα, ένα σε κάθε νομό και 16 γραφεία στο εξωτερικό με ένα κοινό στόχο, τη διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 September 2013 - 4:30:23 UTC