Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα έχει μέσα της την ενέργεια, τη δύναμη να υπερβεί τις δυσκολίες» λέει ο Τζακ Λανγκ
  • [02] Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Φρανκφούρτη και τη Βιέννη
  • [03] Το "Costa Concordia" αναμένεται να ρυμουλκηθεί από το νησί του Τζίλιο την άνοιξη του 2014

  • [01] «Η Ελλάδα έχει μέσα της την ενέργεια, τη δύναμη να υπερβεί τις δυσκολίες» λέει ο Τζακ Λανγκ

    Ήταν και είναι, ακόμη και τώρα στα δύσκολα, πιστός φίλος της Ελλάδας.

    Ο λόγος για τον Τζακ Λανγκ, ο οποίος ξεκίνησε την κουβέντα μας με μια φράση από την Ιφιγένεια του Ευριπίδη και την τέλειωσε λέγοντας με υγρό βλέμμα «ζήτω η Ελλάδα».

    Μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με μεγάλο πάθος για την «ενέργεια» και τη «δύναμη» που έχει στα σπλάχνα της η χώρα, για να υπερβεί τις δυσκολίες και πιστεύει ότι αποτελεί μια αέναη πηγή έμπνευσης.

    Ο Τζακ Λανγκ, που διατέλεσε πολλές φορές υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας, επί προεδρίας Φρανσουά Μιτεράν, βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή την ονομασία μίας πλατείας στο Θησείο σε «Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί» και δήλωσε ευτυχής που «η Γη της Αθήνας κράτησε για τη Ζακλίν, μια τόσο όμορφη γωνιά, τόσο ζωντανή, γεμάτη κόσμο, με την ομορφότερη θέα στην Ακρόπολη».

    «Αγωνίστηκε, όπως και εγώ, να μπει η ελληνική γλώσσα στο γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα» λέει για την καλή του φίλη και αφηγείται ένα ανέκδοτο από κείνη: «Θυμάμαι, είμαστε σ' αυτό το ίδιο μέρος το 1994, όταν στην κηδεία της Μελίνας, ο Ζυλ Ντασέν μου ζήτησε να πω λίγες λέξεις για την τελετή. Ρώτησα τη Ρομιγί, να μου πει κάποια ιδέα και μου είπε ν' αρχίσω με ένα απόσπασμα από την Ιφιγένεια, στο οποίο αναφέρεται: «Μητέρα Γη με ανάθρεψες για να γίνω το φως της Ελλάδας».

    Αυτή η φράση τα λέει όλα, τονίζει ο Τζακ Λανγκ.

    [02] Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Φρανκφούρτη και τη Βιέννη

    Για το μεσημέρι της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί στη Φρανκφούρτη, η συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γκεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη πρώτα στη Φρανκφούρτη, όπου, εκτός από τη συνάντηση με τον κ. Άσμουσεν (στις 11.45 π.μ.) θα μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματος Die Linke (στις 15.00) και το βράδυ της Πέμπτης θα μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος της γερμανικής αριστεράς, με κεντρικό ομιλητή τον Οσκαρ Λαφοντέν.

    Την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Βιέννη, όπου το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας Mirko Messuer.

    Στη συνέχεια θα συναντηθεί με την αντιδήμαρχο Βιέννης Μαρία Βασιλάκου και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην αυστριακή πρωτεύουσα με ομιλία στο Ινστιτούτο Μπρούνο Κράισκι,με θέμα: «Πλεονασματικές έναντι ελλειμματικών χωρών: μια θανάσιμη απειλή για το μέλλον της Ευρώπης».

    [03] Το "Costa Concordia" αναμένεται να ρυμουλκηθεί από το νησί του Τζίλιο την άνοιξη του 2014

    Το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, η επιχείρηση ανόρθωσης του οποίου ολοκληρώθηκε και τέθηκε ξανά σε οριζόντια θέση στις 04:00 το πρωί (05:00, ώρα Ελλάδας), αναμένεται να ρυμουλκηθεί από το νησί Τζίλιο της κεντρικής Ιταλίας ως την άνοιξη του 2014.

    Το χρονοδιάγραμμα αυτό θεωρεί «ρεαλιστικό» και ο υπεύθυνος της πλοιοκτήτριας εταιρίας Costa Crociere, Φράνκο Πορτσελάκια.

    Το Costa Concordia αναμένεται να ρυμουλκηθεί πιθανότατα στο λιμάνι Πιομπίνο, στην κεντρική Ιταλία ή, ενδεχομένως, στο Παλέρμο της Σικελίας για να διαλυθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 September 2013 - 16:30:21 UTC