Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιχειρησιακά έτοιμο το υπουργείο Παιδείας για το μέτρο της διαθεσιμότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • [02] Μπαρόζο: Φαίνεται η έξοδος από το τούνελ
  • [03] Στο 1,5 ευρώ το στρέμμα ο ελάχιστος φόρος για τα αγροτεμάχια
  • [04] Εκδίδεται στην Ελλάδα και ο Μιχάλης Μιχαηλίδης
  • [05] Πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων περίπου 15 προσωπικοτήτων του πολιτικού ισλάμ
  • [06] Α. Μέρκελ: Το 2014 θα αξιολογήσουμε μια νέα βοήθεια προς την Ελλάδα
  • [07] Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι στο Κολοράντο εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων

  • [01] Επιχειρησιακά έτοιμο το υπουργείο Παιδείας για το μέτρο της διαθεσιμότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

    Επιχειρησιακά έτοιμες δηλώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσουν το μέτρο της διαθεσιμότητας περίπου 1.700 διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ -και συνακόλουθα αυτό της ενδοπανεπιστημιακής κινητικότητας.

    Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή με τους πρυτάνεις, από τους οποίους έλαβε τη δέσμευση ότι θα παρέδιδαν εντός του Σαββατοκύριακου τις αξιολογήσεις του διοικητικού προσωπικού.

    Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, το τελευταίο είχε αποστείλει έγγραφο με δέκα σημεία- δείκτες για τον υπολογισμό των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που θα μπουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

    [02] Μπαρόζο: Φαίνεται η έξοδος από το τούνελ

    «H Ελλάδα ικανοποιεί τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής και το όποιο χρηματοδοτικό κενό το 2015 και 2016 δεν θα πρέπει να καλυφθεί με πρόσθετα μέτρα λιτότητας, αλλά με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και με τη στήριξη των εταίρων της ευρωζώνης», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι φαίνεται η έξοδος από το τούνελ, με σταδιακή επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα στην εφαρμογή του προγράμματος.Όπως σημείωσε, τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα είχε μεγάλη υστέρηση στην απορρόφηση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων, όμως σήμερα βρίσκεται τέταρτη στη σειρά του πίνακα των καλύτερων επιδόσεων, σε σχέση με την απορρόφηση αυτών των κονδυλίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα εξέρχεται από μία κρίση χωρίς προηγούμενο

    [03] Στο 1,5 ευρώ το στρέμμα ο ελάχιστος φόρος για τα αγροτεμάχια

    Στο 1,5 ευρώ το στρέμμα προβλέπεται να είναι ο βασικός συντελεστής φορολογίας για τα αγροτεμάχια που θα αυξομειώνεται ανάλογα με τη θέση του οικοπέδου, την έκταση, τη χρήση και άλλους παράγοντεςσύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση και αφού εγκριθεί από την τρόικα κατά τη νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, θα ψηφισθεί στη Βουλή.

    Ως γνωστόν ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που θα ισχύει το 2014 θα αντικαταστήσει το τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων που εισπράττεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ καθώς και τον ΦΑΠ. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους στους φορολογούμενους.

    Ειδικά για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τα ακόλουθα:

    Για τα γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού ο ενιαίος φόρος προκύπτει από τον Βασικό Συντελεστή Φορολογίας που ορίζεται σε 0,15 λεπτά του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ( 1,5 ευρώ το στρέμμα) σε συνδυασμό, κατά περίπτωση, με επιπλέον συντελεστές.

    [04] Εκδίδεται στην Ελλάδα και ο Μιχάλης Μιχαηλίδης

    Το Ανώτατο Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφασή του, απέρριψε την έφεση που άσκησαν οι δικηγόροι του Μιχάλη Μιχαηλίδη, γιου του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη, στην απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοσή του στην Ελλάδα, ως κατηγορούμενου στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άμυνας της Ελλάδας Άκη Τζοχατζόπουλου.

    Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης θα πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα το αργότερο εντός 10 ημερών από σήμερα και μέχρι την έκδοσή του θα παραμείνει υπό κράτηση.

    Αύριο είναι ορισμένη ενώπιον του εισαγγελέα στην Αθήνα η απολογία του πατέρα του, Ντίνου Μιχαηλίδη.

    [05] Πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων περίπου 15 προσωπικοτήτων του πολιτικού ισλάμ

    Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη διέταξε σήμερα το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των κυριότερων στελεχών των ισλαμιστών στη χώρα, και κυρίως των Αδελφών Μουσουλμάνων, στους οποίους ανήκει ο ανατραπείς από τον στρατό πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

    Μεταξύ των προσωπικοτήτων τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων πάγωσαν έπειτα από απόφαση της εισαγγελίας είναι ο Μοχάμεντ Μπαντίε, πνευματικός ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων και οι δύο αναπληρωτές του, Χάιρατ αλ Σάτερ και Ράσαντ αλ Μπαγιούμι, που κρατούνται με την κατηγορία της «υποκίνησης στη δολοφονία» διαδηλωτών κατά του Μόρσι.

    Η απόφαση αυτή της εισαγγελίας αφορά συνολικά περίπου 15 προσωπικότητες του πολιτικού ισλάμ στην Αίγυπτο.

    [06] Α. Μέρκελ: Το 2014 θα αξιολογήσουμε μια νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

    «Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να βοηθήσουμε την Ελλάδα, ώστε να μην αποσταθεροποιηθεί ολόκληρη η Ευρωζώνη», δηλώνει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και τονίζει ότι η βοήθεια δίδεται με αντάλλαγμα τις μεταρρυθμίσεις και τη λιτότητα.

    Επαναλαμβάνει δε ότι δεν «βλέπει» νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και ότι το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης θα αξιολογηθεί το 2014.

    «Οι πρώτες επιτυχίες αυτής της πολιτικής είναι εμφανείς- κάποια πράγματα έχουν εξελιχθεί καλύτερα από το αναμενόμενο, κάποια άλλα δεν αλλάζουν αρκετά γρήγορα. Πρέπει, λοιπόν, να διατηρήσουμε την πίεση, προκειμένου οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν», δηλώνει η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Magdeburger Volksstimme» και επιμένει ότι η βοήθεια που προσφέρει η Γερμανία «βασίζεται από την πρώτη στιγμή στην αρχή ότι η αλληλεγγύη υπάρχει μόνο έναντι της ευθύνης της ίδιας της χώρας» και οι παροχές δίδονται έναντι αντιπαροχών.

    «Κάθε χώρα που πλήττεται ιδιαίτερα από την κρίση μπορεί να λάβει βοήθεια, μόνον εφόσον ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της λιτότητας», αναφέρει.

    [07] Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι στο Κολοράντο εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων

    Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες την πολιτεία Κολοράντο των ΗΠΑ έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 8 ανθρώπους, ενώ περίπου 650 άνθρωποι εξακολουθούσαν να αγνοούνται την Δευτέρα το βράδυ και 11.700 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών χθες Δευτέρα επέτρεψε σε περίπου 20 ελικόπτερα, τα οποία μέχρι στιγμής ήταν καθηλωμένα εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται μειώθηκε από 1.200 την Κυριακή σε 658 το βράδυ της Δευτέρας.

    Παρά την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, βροχές αναμένεται να σημειώνονται σε κάποιες περιοχές της πολιτείας «για πολλές μέρες ακόμη», σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

    Οι πλημμύρες, από τις χειρότερες που έχουν πλήξει το Κολοράντο, έχουν επηρεάσει κυρίως 15 κομητείες.

    Περισσότερα από 1.500 σπίτια έχουν καταστραφεί και σχεδόν 18.000 έχουν υποστεί ζημιές, όπως και πολλοί δρόμοι και γέφυρες, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Κολοράντο.

    Ένας πρόχειρος απολογισμός κάνει λόγο για 8 νεκρούς, ενώ συνολικά 11.700 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Την ίδια ώρα άγνωστη παραμένει η τύχη εκατοντάδων ανθρώπων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 September 2013 - 14:30:23 UTC