Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με την επίτροπο Μαρία Δαμανάκη
  • [02] Ιω. Μηλιός: Χρειαζόμαστε αλλαγή πορείας και πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης
  • [03] Με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας συναντήθηκε ο Φώτης Κουβέλης
  • [04] Η ελληνορωσική συνεργασία στο επίκεντρο των επαφών Ματβιένκο
  • [05] Συνελήφθη ο εγγονός για το φρικιαστικό έγκλημα της ηλικιωμένης γυναίκας, που βρέθηκε τεμαχισμένη στη Ραφήνα
  • [06] Σύσκεψη για τα 34 αθηναϊκά θέατρα που απειλούνται με λουκέτο

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με την επίτροπο Μαρία Δαμανάκη

    «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο. Έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Έχουμε, όμως, ακόμα δυσκολίες στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούμε θετικά ώστε να έχουμε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα», δήλωσε η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Ανέφερε επίσης ότι ήλθε για να ακούσει τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει και των αυριανών σημαντικών επαφών του πρωθυπουργού σε υψηλό επίπεδο στις Βρυξέλες.

    Σε ερώτηση αν το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα, απάντησε πως ο πρωθυπουργός θα είναι σαφής.

    «Η πρόοδος που έχει γίνει και οι θυσίες αναγνωρίζονται. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις μπροστά μας και πρέπει να κινηθούμε θετικά όλοι μας», επισήμανε η Μαρία Δαμανάκη.

    [02] Ιω. Μηλιός: Χρειαζόμαστε αλλαγή πορείας και πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης

    Πρόθεση μιας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να επαναπροσληφθούν όλοι όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς για τηδήλωση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ότι όλοι όσοι αντισυνταγματικά και παράνομα απολύθηκαν θα ξαναβρεθούν στις θέσεις εργασίας τους.

    «Θα εξετάσουμε όλες τις περιπτώσεις. Η πρόθεσή μας είναι να επαναπροσληφθούν διότι έχουμε ένα πολύ κακό δημόσιο που απαιτεί αναδιάρθρωση και χρειαζόμαστε ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας, υγείας, παιδείας κλπ» τονίζει ο Γιάννης Μηλιός.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα σταματήσει τις περικοπές μισθών και συντάξεων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και θα δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας για όλους εκείνους που έχουν τεθεί στο περιθώριο από τις πολιτικές της λιτότητας» και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να επαναφέρουμε τα εισοδήματα στο επίπεδο που βρισκόντουσαν το 2009, αλλά πρέπει πρώτα από όλα να επαναφέρουμε τα κατώτατα εισοδήματα, δηλαδή τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ. Αυτή είναι η κατάργηση του μνημονίου».

    Ερωτηθείς για το «κοστολόγιο» των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηλιός τονίζει:

    «Δεν τάζουμε τα πάντα στους πάντες, αλλά λέμε αντίθετα το αυτονόητο: Ότι χρειαζόμαστε δημόσια νοσοκομεία, ένα πρόγραμμα οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, χρειαζόμαστε μια αλλαγή πορείας που να σταματήσει τη λιτότητα και να πάμε σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης» σημειώνει ο κ. Μηλιός.

    Αναφερόμενος στην πολιτική της Γερμανίας και της ΕΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «θέλουν να συνδέσουν με ένα τρίτο μνημόνιο αυτή τη χρηματοδότηση.

    Εμείς λέμε ότι έτσι θα συνεχίσει ο κύκλος της ύφεσης και της υπερχρέωσης -ένας φαύλος κύκλος που ευνοεί μόνο μια μικρή ολιγαρχία μέσω της δραματικής αναδιανομής εισοδήματος και εξουσίας. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν μπορεί να το αντέξει αυτό άρα πρέπει η κατάσταση να αλλάξει».

    Σχετικά με την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες ο Γ. Μηλιός υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του βρίσκονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού με τους δανειστές. Επομένως δεν περιμένουμε ο πρωθυπουργός να κάνει κάποια διαπραγμάτευση».

    [03] Με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας συναντήθηκε ο Φώτης Κουβέλης

    Με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και ενημερώθηκε για τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει και για τα αιτήματα που προβάλλουν.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά και οι δάσκαλοι να αναλογιστούν τις κοινωνικές συνέπειες που θα επέλθουν, αλλά κράτησε και αποστάσεις, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρέμβει στις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων.

    Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χαράλαμπος Κόκκινος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι οι δάσκαλοι προχωρούν στις κινητοποιήσεις τους για «να ταράξουν τα νερά», λόγω της υποχρηματοδότησης της Παιδείας ,των προβλημάτων που προκαλούνται από τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών και για να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι θα πρέπει να επενδύσει στην Παιδεία για να ξεπεραστεί η κρίση.

    [04] Η ελληνορωσική συνεργασία στο επίκεντρο των επαφών Ματβιένκο

    Με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξιμου.

    Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μια ώρα, ήταν παρών και ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

    Νωρίτερα, η κα Ματβιένκο συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο.

    [05] Συνελήφθη ο εγγονός για το φρικιαστικό έγκλημα της ηλικιωμένης γυναίκας, που βρέθηκε τεμαχισμένη στη Ραφήνα

    Ταινία φρίκης θυμίζει η υπόθεση της ανατριχιαστικής δολοφονίας της ηλικιωμένης γυναίκας, το πτώμα της οποίας βρέθηκε τεμαχισμένο, στις 23 Αυγούστου, στη συμβολή των οδών Στεφοπούλου και Πράσινου Λόφου στη Ραφήνα, που εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

    Όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα, θύμα είναι 84χρονη που έμενε μόνη της σε διαμέρισμα στα Πατήσια και δράστης της δολοφονίας είναι ο 28χρονος εγγονός της, ο οποίος διαμένει σε σπίτι στην Αρτέμιδα, πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα.

    Η υπόθεση ήταν ένας μεγάλος γρίφος για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, αφού ο τεμαχισμός του πτώματος, η προσεκτική συσκευασία των τεμαχισμένων μελών, η απουσία ενδυμάτων και άλλων στοιχείων για την αναγνώρισή του, αλλά και η επιλογή της τοποθεσίας και του κάδου απορριμάτων που επέλεξε ο δράστης, έδειχναν από την αρχή ότι ήθελε να το εξαφανίσει, να μην αναγνωριστεί το θύμα και να καταστρέψει τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία.

    Για τον λόγο αυτό, η αστυνομία αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοινώσεις, αρχικά με τα βιομετρικά και άλλα σωματικά χαρακτηριστικά του θύματος, και στη συνέχεια με τη φωτογραφική απεικόνιση του προσώπου, όπως είχε προκύψει μέσα από επιστημονική μέθοδο ανασύνθεσης, με τη συνδρομή ανθρωπολόγου, ιατροδικαστών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά τη δημοσιοποίηση έγιναν πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες για παροχή πληροφοριών. Ωστόσο, η άκρη του νήματος, τελικά, βρέθηκε προχτές, όταν η κόρη της 84χρονης και μητέρα του δράστη, η οποία είχε πάνω από ένα μήνα να επικοινωνήσει με τη μητέρα της, πήγε στο διαμέρισμά της στα Πατήσια και επειδή δεν την βρήκε, κατήγγειλε εξαφάνιση στην αστυνομία.

    Το διαμέρισμα παρουσίαζε στοιχεία έρευνας και έδινε την εντύπωση ληστείας. Από τον συγκριτικό δακτυλοσκοπικό έλεγχο των αποτυπωμάτων της εξαφανισθείσας με αυτά του πτώματος, προέκυψε ότι ταυτίζονται. Η έρευνα στράφηκε στο στενό περιβάλλον του θύματος και οι αστυνομικοί δεν άργησαν να φτάσουν στον εγγονό της 84χρονης, ο οποίος έμενε πολύ κοντά στο σημείο όπου είχε βρεθεί το πτώμα.

    Ο 28χρονος προσήχθη ως ύποπτος στην Ασφάλεια Αττικής το βράδυ του Σαββάτου και από το δακτυλοσκοπικό έλεγχο προέκυψε ότι βρέθηκαν αποτυπώματά του, τόσο στα πειστήρια που κατασχέθηκαν στον τόπο ανεύρεσης του τεμαχισμένου πτώματος, όσο και στο διαμέρισμα του θύματος.

    Καθώς ξετυλιγόταν το κουβάρι προέκυψε, ότι τις πρωινές ώρες της 21ης Αυγούστου 2013 ο δράστης επισκέφθηκε τη γιαγιά του στο σπίτι της, όπου μετά από φιλονικία μεταξύ τους, τη μαχαίρωσε στο λαιμό και στη συνέχεια αποχώρησε, αφού μετέφερε το πτώμα στο μπάνιο. Το πρωί της επομένης ημέρας επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου αφού τεμάχισε με μαχαίρι και πριόνι το πτώμα, το τοποθέτησε μέσα σε νάυλον σακούλες και σακβουαγιάζ και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του, αρχικά στο σπίτι του και το ίδιο βράδυ στον κάδο απορριμμάτων όπου βρέθηκε. Μάλιστα, για να αποπροσανατολίσει την έρευνα της Ασφάλειας και να δημιουργήσει την εντύπωση ληστείας, ο δράστης ερεύνησε επιλεκτικά τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσε κοσμήματα, τα οποία πούλησε τις επόμενες ημέρες σε ενεχυροδανειστήρια της περιοχής.

    Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα κοσμήματα, ένα τσεκούρι και πέντε μαχαίρια, καθώς και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια.

    Ο 28χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε διαφορές με τη γιαγιά του, επειδή τον επέκρινε για τη ζωή που έκανε. Όπως έγινε γνωστό, είναι διαζευγμένος και πατέρας ενός μικρού παιδιού, δεν εργάζεται και συζεί με άλλη γυναίκα με τρία παιδιά. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι σκότωσε κατά λάθος τη γιαγιά του, όταν αυτή... έπεσε κατά λάθος πάνω στο μαχαίρι, την ώρα που καθάριζε ένα φρούτο. Πάντως, από πληροφορίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί φαίνεται ότι είχαν διαφορές κληρονομικής φύσεως, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ως κίνητρο του εγκλήματος.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

    [06] Σύσκεψη για τα 34 αθηναϊκά θέατρα που απειλούνται με λουκέτο

    Λύση στο θέμα της αδειοδότησης των 34 θεάτρων που βρέθηκαν να μη διαθέτουν άδεια λειτουργίας, αναζητούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος σε κοινή σύσκεψη που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, με τους αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη, τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τους εκπροσώπους των θεάτρων.

    Τα 34 θέατρα είχαν βρεθεί, από την περασμένη άνοιξη, να μη διαθέτουν άδεια λειτουργίας και τότε ο δήμος Αθηναίων είχε στείλει ειδοποιητήρια για επικείμενο κλείσιμο.

    Το κλιμάκιο ελεγκτών του δήμου είχε διαπιστώσει προβλήματα σε αρκετά θέατρα και δρομολόγησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

    Οι θεατρικοί επιχειρηματίες, από τη πλευρά τους, υποστήριξαν πως το καθεστώς λειτουργίας των θεάτρων βασίζεται σε έναν αναχρονιστικό νόμο της δεκαετίας του '30, ο οποίος δεν προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα.

    Ορισμένοι, μάλιστα, δηλώνουν ότι προσανατολίζονται στο να κλείσουν οι ίδιοι τις αίθουσές τους, προκειμένου να αποφύγουν το λουκέτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 September 2013 - 12:30:21 UTC