Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Σπάστε την αδράνεια του συστήματος
  • [02] Σε δίκη για «ξέπλυμα χρήματος» ο Τάσος Μαντέλης
  • [03] Κινητοποιήσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΑΤΕΙΘ
  • [04] Σε κατάσταση πτώχευσης το ALTER
  • [05] Στην τελική φάση η κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο
  • [06] ΤΑΙΠΕΔ: Έντεκα επενδυτές για τις μαρίνες Χίου και Πύλου

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Σπάστε την αδράνεια του συστήματος

    Nα πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους για να ξεπεράσουν την κρίση, κάλεσε τους νέους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την απασχόληση, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από εννέα χώρες της Μεσογείου. Ο κ. Σαμαράς τόνισε για να υπάρξει ανάπτυξη χρειάζεται εξωστρέφεια, ανταγωνιστικότητα και καινοτομία και ζήτησε από τους νέους να "σπάσουν την αδράνεια της συστήματος".

    Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής: «Ολόκληρη η περιοχή μας έχει αποσταθεροποιηθεί. Κάποιες στιγμές πολλοί φοβούνται -όλοι φοβόμαστε- ότι είναι έτοιμη να αναφλεγεί. Για διαφορετικούς λόγους, σε διαφορετικά σημεία της, έχουμε αληθινούς πολιτικούς σεισμούς να αποσταθεροποιούν κοινωνικές ισορροπίες ακόμα και πολιτεύματα», είπε ο πρωθυπουργός.

    [02] Σε δίκη για «ξέπλυμα χρήματος» ο Τάσος Μαντέλης

    Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δείχνει στον πρώην υπουργό Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη, βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που διατάσσει την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση του χρηματικού ποσού το οποίο έλαβε από τη μητρική Siemens, σε δύο δόσεις, το 1998 και το 2000.

    Οι εφέτες, με το βούλευμά τους (αριθμ. 1828/2013), διατάσσουν επίσης την παραπομπή άλλων τεσσάρων συγκατηγορουμένων του πρώην υπουργού στην υπόθεση του επίδικου χρηματικού ποσού, που κατά τη δικαιοσύνη συνδέεται με την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρία για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

    Μαζί με τον κ. Μαντέλη, ο οποίος από την αρχή υποστηρίζει ότι το εν λόγω ποσό ήταν προεκλογική χορηγία, παραπέμπονται στο εδώλιο οι Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς. Το βούλευμα, απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση, τον Δημήτριο Νέγρη, ενώ παύει οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

    [03] Κινητοποιήσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΑΤΕΙΘ

    Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Βενιζέλου θα συμμετάσχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), όπως αποφάσισαν στις σημερινές γενικές συνελεύσεις των συλλόγων τους, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πενθήμερη απεργία, που κάλεσε για την προσεχή εβδομάδα, η πανελλήνια ομοσπονδία τους, ενάντια στη διαθεσιμότητα.

    Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν και οι συνάδελφοί τους στο ΑΤΕΙΘ, που θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα.

    Σήμερα διοικητικοί υπάλληλοι από τα τρία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ και ΑΤΕΙΘ) συγκεντρώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έκαναν πορεία διαμαρτυρίας, με μαύρες σημαίες και με μαύρες μπλούζες με εκτυπωμένα συνθήματα για δωρεάν παιδεία, ενώ σε τέσσερα σημεία της διαδρομής, θεατρική ομάδα των εργαζομένων του ΑΠΘ, ανέβασε δρώμενο με σατυρικούς διαλόγους για την κατάσταση στην εκπαίδευση.

    Η πορεία έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και στη συνέχεια επέστρεψε στο ΑΠΘ.

    [04] Σε κατάσταση πτώχευσης το ALTER

    Δεκτή έγινε από το Πρωτοδικείο η αίτηση την εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ προκειμένου να κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης η ιδιοκτήτρια του καναλιού, ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ" με διακριτικό τίτλο "Alter Channel".

    Το Πολυμελές Πρωτοδικείο με την υπ΄αριθμόν 1026/12.9.2013 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία φέρεται να έχει πρόθεση να υποβάλει έφεση κατά της απόφασης ώστε η υπόθεση να κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

    Εφόσον η υπόθεση τελεσιδικήσει η εταιρία θα πρέπει να επιστρέψει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) την άδεια λειτουργίας και εκπομπής της συχνότητας του καναλιού ώστε να διατεθεί με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

    [05] Στην τελική φάση η κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν «οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες θα προβλέπουν την κατάργηση των πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προσωπικού που προήλθε από αξιολόγηση».

    Όπως είχε προαναγγελθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση οργανικών θέσεων, από όπου και θα προέλθουν περίπου 2.000 υπάλληλοι, που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

    Πάντως, σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο οποίο προήδρευσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εγκρίθηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια στελέχωσης υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων.

    [06] ΤΑΙΠΕΔ: Έντεκα επενδυτές για τις μαρίνες Χίου και Πύλου

    Έντεκα διεθνή και εγχώρια επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας και τμήματος του λιμένα Χίου ή/και της μαρίνας και τμήματος του λιμένα Πύλου.

    Στο πλαίσιο της αξιοποίησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες, που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος των περιοχών αυτών και, κατ' επέκταση, στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Η επιλογή των υποψηφίων, που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του μήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 September 2013 - 16:30:24 UTC