Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπ. Ομπάμα: Δεν πρέπει να μείνει σιωπηλή η διεθνής κοινότητα
  • [02] Επέκταση του Μετρό προς Πειραιά
  • [03] Τηλεδιάσκεψη στα ελληνικά δικαστήρια
  • [04] Ρεκόρ ομογενών υποψηφίων στην Αυστραλία
  • [05] Ερό: Η μη επέμβαση κατά της Δαμασκού θα στείλει λάθος μήνυμα στην Τεχεράνη

  • [01] Μπ. Ομπάμα: Δεν πρέπει να μείνει σιωπηλή η διεθνής κοινότητα

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα από τη Σουηδία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να παραμείνει «σιωπηλή» μπροστά στη «βαρβαρότητα» της χημικής επίθεσης στη Συρία.

    «Φυσικά και συζητήσαμε τη φοβερή βία στην οποία υποβάλλονται οι Σύροι από το καθεστώς (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ, μέρος της οποίας ήταν και η φρικώδης προσφυγή στα χημικά όπλα πριν δύο εβδομάδες» δήλωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον σουηδό πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελτ στη Στοκχόλμη.

    «Ο πρωθυπουργός κι εγώ συμφωνήσαμε ότι για να αντιμετωπίσει μια τέτοια βαρβαρότητα η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή» πρόσθεσε ο Ομπάμα, σύμφωνα με τον οποίο «αν δεν αντιδράσουμε σε αυτή την επίθεση θα αυξηθεί ο κίνδυνος να σημειωθούν και άλλες (παρόμοιες) επιθέσεις, αλλά και ο κίνδυνος άλλες χώρες να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα».

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, που τον Αύγουστο του 2012 είχε αναφερθεί σε μια «κόκκινη γραμμή» την οποία δεν πρέπει να περάσει το συριακό καθεστώς, σημείωσε δεν είναι ο ίδιος, αλλά «ο κόσμος» που έχει θέσει αυτά τα όρια υιοθετώντας διεθνείς κανόνες που απαγορεύουν την χρήση χημικών όπλων.

    «Δεν κινδυνεύει η δική μου αξιοπιστία. Η αξιοπιστία της διεθνούς κοινότητας είναι αυτή η οποία κινδυνεύει, όπως και η αξιοπιστία των ΗΠΑ και του Κογκρέσου», υπογράμμισε ο Ομπάμα.

    Ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι στην περίπτωση της Συρίας δεν σκοπεύει να επαναλάβει τα σφάλματα των υπηρεσιών πληροφοριών που έγιναν στο Ιράκ, αλλά επισήμανε ότι τα στοιχεία που δείχνουν πως η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε χημικά όπλα είναι ξεκάθαρα.

    Στόχος του Ομπάμα είναι να σταλεί ένα «πραγματικό, δυνατό μήνυμα» στον Άσαντ και να «μειωθεί» η ικανότητά του συριακού καθεστώτος να χρησιμοποιήσει ξανά χημικά όπλα με μια επέμβαση που θα είναι περιορισμένη στους στόχους και τη χρονική της διάρκεια.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι πιστεύει πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει την πρότασή του για ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας, όμως υπογράμμισε ότι ως ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων διατηρεί το δικαίωμα να δράσει για να προστατεύσει το εθνικό συμφέρον.

    Διαβάστε επίσης:

    Ερό: Η μη επέμβαση κατά της Δαμασκού θα στείλει λάθος μήνυμα στην Τεχεράνη

    "Η Συρία δεν θα υποκύψει ακόμη κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος"

    Χωρίς μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, το καθεστώς θα χρησιμοποιήσει ξανά χημικά όπλα, προειδοποιεί ο Κάμερον

    [02] Επέκταση του Μετρό προς Πειραιά

    Σε περίπου 2,5 χρόνια θα ολοκληρωθεί η κατασκευή της σήραγγας για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά που ξεκίνησε ο μετροπόντικας «Ιππόδαμος» από την Αγία Βαρβάρα.

    Ο μετροπόντικας θα διανύσει 6,5χλμ. και θα περάσει από τους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

    «Η εκκίνηση σήμερα του μετροπόντικα από την Αγία Βαρβάρα προς τον Πειραιά σηματοδοτεί την ύπαρξη μιας Ελλάδας που δουλεύει, παράγει και μπορεί να ελπίζει. Τα μεγάλα έργα αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας» δήλωσε ο γεν. γραμματέας Δημοσίων Εργων Στρ. Σιμόπουλος.

    [03] Τηλεδιάσκεψη στα ελληνικά δικαστήρια

    Ανοίγει ο δρόμος για την τηλεοπτική συνεδρίαση στα ελληνικά δικαστήρια. Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί σχέδιο προεδρικού διατάγματος με θέμα: «Εφαρμογή της τηλεοπτικής συνεδρίασης (εικονοτηλεδιάσκεψης), σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας», το οποίο έχει διαβιβασθεί στο ΣτΕ για επεξεργασία και την αποστολή της σχετικής γνωμοδότησης. Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «ευνόητο είναι, ότι η ουσιαστική εφαρμογή του καινοτόμου αυτού θεσμού θα πραγματοποιηθεί σταδιακά καθώς απαιτείται εξοικείωση του προσωπικού με τις νέες τεχνολογίες και υλικοτεχνική υποστήριξη των δικαστηρίων και των λοιπών υπηρεσιών».

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες. Σχετικά με την τεχνική και υλικοτεχνική υποστήριξη του θεσμού της Τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια της χώρας και τη διασύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης και με άλλα κτίρια (π.χ. αστυνομικά τμήματα, σωφρονιστικά καταστήματα), το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να εντάξει το συγκεκριμένο έργο στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

    [04] Ρεκόρ ομογενών υποψηφίων στην Αυστραλία

    Ρεκόρ υποψηφίων ελληνικής καταγωγής κατέρχονται ως υποψήφιοι στις εκλογές για βουλή και γερουσία που διεξάγονται το Σάββατο στην Αυστραλία αλλά υπάρχει κίνδυνος στη νέα βουλή που θα προκύψει η ελληνική παρουσία να είναι περιορισμένη.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Φιλελεύθερος γερουσιαστής, Αθανάσιος Συνοδινός, κινδυνεύει από τις δεύτερες προτιμήσεις της υποψήφιας του ακροδεξιού κόμματος «Ένα Έθνος», Πολί Χάνσον.

    H κα Χάνσον αποφάσισε να «ανταλλάξει» όλες τις δεύτερες προτιμήσεις με τα άλλα (πολλά) μικρά κόμματα και αυτό ενδέχεται να εμποδίσει την επανεκλογή του κ. Συνοδινού.Σε περίπτωση που ο Συνασπισμός κερδίσει τις εκλογές και ο κ. Συνοδινός επανεκλεγεί ο ίδιος αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.Αν όντως επικρατήσει ο Συνασπισμός δεν αποκλείεται στη νέα κυβέρνηση υπό το Τόνι 'Αμποτ, να υπάρχουν δυο ομογενείς υπουργοί.

    [05] Ερό: Η μη επέμβαση κατά της Δαμασκού θα στείλει λάθος μήνυμα στην Τεχεράνη

    Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε σήμερα πως εάν δεν υπάρξει μία απάντηση στις πιθανολογούμενες επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία ελλοχεύει ο κίνδυνος η απραξία αυτή να δώσει λάθος μήνυμα και στο Ιράν αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

    «Το να μη δράσουμε θα σήμαινε ότι βάζουμε σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα σε όλην την περιοχή. Ποιά θα είναι λοιπόν η αξιοπιστία της διεθνούς δέσμευσής μας για τη μη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, περιλαμβανομένων και των πυρηνικών όπλων;» αναρωτήθηκε ο Ερό κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση για το Συριακό.

    «Τι είδους μήνυμα θα στείλουμε και προς τις άλλες κυβερνήσεις και όπως κι εσείς σκέπτομαι το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα; Το μήνυμα αυτό θα είναι προφανές: μπορείτε να συνεχίσετε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 September 2013 - 16:30:24 UTC