Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Ανάγκη να γίνει νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα και να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική
  • [02] Γιατρός καταδικάστηκε για "φακελάκι"
  • [03] "Oι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν παρακολουθούν τους απλούς ανθρώπους"
  • [04] Χωρίς μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, το καθεστώς θα χρησιμοποιήσει ξανά χημικά όπλα, προειδοποιεί ο Κάμερον
  • [05] "Η Συρία δεν θα υποκύψει ακόμη κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος"

  • [01] Φ. Κουβέλης: Ανάγκη να γίνει νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα και να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική

    Ως επιβολή ιδεολογικοπολιτικού χαρακτήρα θεωρεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης την απαίτηση της τρόικας να κλείσουν οι αμυντικές βιομηχανίες και η ΛΑΡΚΟ, χωρίς μάλιστα αποζημίωση των εργαζομένων. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Κουβέλης μίλησε για την ανάγκη να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική και να ξεκινήσει μία καινούργια διαπραγμάτευση με τους πιστωτές. Υποστήριξε ότι τα Εθνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) δεν πρέπει να κλείσουν και ανέφερε ότι υπάρχει και σχετική ειδική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λισσαβόνας, που επιτρέπει για τέτοιους φορείς τη χρηματοδότηση από το δημόσιο της κάθε χώρας. Ωστόσο, σημείωσε, ότι υπάρχει ανάγκη αναδιαρθρώσεων, αλλά καμία δεν δικαιολογείται με οριζόντιες απολύσεις και με κατάργηση των βασικών δικαιωμάτων του κάθε εργαζομένου.

    [02] Γιατρός καταδικάστηκε για "φακελάκι"

    Γιατρός καταδικάστηκε από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, επειδή έλαβε "φακελάκι" 400 ευρώ.

    Πρόκειται για 50χρονο ορθοπεδικό, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Κιλκίς, έπειτα από σχετική καταγγελία στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 50χρονος, διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Κιλκίς, αφού χειρούργησε επιτυχώς στο πόδι μία 85χρονη, έλαβε από τον 33χρονο γιο της μία φιάλη ουίσκι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Όταν, όμως, ο 33χρονος ζήτησε από τον γιατρό να μεσολαβήσει για να μεταφερθεί η ηλικιωμένη μητέρα του σε κέντρο αποκατάστασης, εκείνος ζήτησε 400 ευρώ.

    Ακολούθησε καταγγελία στους "αδιάφθορους" της ΕΛ.ΑΣ., που συνέλαβαν τον γιατρό, την ώρα που έπαιρνε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

    Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

    [03] "Oι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν παρακολουθούν τους απλούς ανθρώπους"

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε σήμερα από τη Σουηδία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν παρακολουθούν την ηλεκτρονική αλληλογραφία και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των απλών ανθρώπων.

    «Μπορώ να διαβεβαιώσω την κοινή γνώμη στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ότι δεν κατασκοπεύουμε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ανθρώπων, ούτε παρακολουθούμε τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες», δήλωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον σουηδό πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελντ.

    «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να στοχοθετούμε πολύ συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος», σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος προσθέτοντας ότι σε αυτούς τους τομείς περιλαμβάνονται η αντιτρομοκρατία, τα όπλα μαζικής καταστροφής και η καταπολέμηση της πειρατείας στο Διαδίκτυο.

    [04] Χωρίς μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, το καθεστώς θα χρησιμοποιήσει ξανά χημικά όπλα, προειδοποιεί ο Κάμερον

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον πιστεύει ότι το συριακό καθεστώς θα χρησιμοποιούσε ξανά χημικά όπλα εναντίον του συριακού λαού εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπαναχωρήσουν και δεν αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον της Δαμασκού.

    Όταν ερωτήθηκε από μια βουλευτίνα του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος εάν θα ασκήσει πιέσεις για κατάπαυση του πυρός στη Συρία αντί για βομβαρδισμούς, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε στο κοινοβούλιο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε προειδοποιήσει τον Σύρο ηγέτη Μπασάρ αλ Άσαντ για τα χημικά και έχει δίκιο να επιμείνει στην απόφασή του.

    [05] "Η Συρία δεν θα υποκύψει ακόμη κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος"

    Το συριακό καθεστώς δεν θα υποκύψει στις απειλές της Δύσης, "ακόμη κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος" δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φάισαλ Μόκνταντ.

    "Η συριακή κυβέρνηση δεν θα αλλάξει στάση ακόμη και αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Κανένας Σύρος δεν μπορεί να θυσιάσει την ανεξαρτησία της πατρίδας του" είπε ο Μόκνταντ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Ο Σύρος αξιωματούχος τόνισε ότι η Δαμασκός θα κινητοποιήσει τους συμμάχους της απέναντι στον γαλλοαμερικανικό άξονα και πρόσθεσε ότι το καθεστώς έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο πλήγμα από τη Δύση. "Δεν πρόκειται να δώσουμε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει η Συρία (...) Η Συρία έλαβε όλα τα μέτρα για να απαντήσει σε μια τέτοια επίθεση" είπε.

    "Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αυτή τη στιγμή κινητοποιούν τους συμμάχους τους ενόψει μιας επίθεσης εναντίον της Συρίας. Νομίζω ότι και η Συρία, από την πλευρά της, έχει το δικαίωμα να κινητοποιήσει τους δικούς της συμμάχους και αυτοί οι τελευταίοι θα της παράσχουν κάθε είδους υποστήριξη" συνέχισε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το θέμα αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 September 2013 - 14:30:21 UTC