Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι συντάξεις δεν πρόκειται να θιγούν, επανέλαβε ο Ιω. Βρούτσης
  • [02] Παρατείνεται έως 31/12 η ισχύς παλαιών κωδικών TAXISnet, χωρίς κλειδάριθμο
  • [03] Bυθίστηκε αλιευτικό στη Σκόπελο, νεκρός ο καπετάνιος
  • [04] Ο "Καραγκιόζης πολυτεχνίτης" και το "Ξυπόλητο Τάγμα", δια χειρός Κ. Καζάκου
  • [05] Παραδόθηκε στο ΣΔΟΕ λίστα με γιατρούς που υπερσυνταγογραφούσαν
  • [06] Είκοσι χρόνια μετά, 14.000 αγνοούμενοι
  • [07] Ο Έλληνας ποιητής-ψαράς στο Φεστιβάλ του Λορν
  • [08] Νεκρή βρέθηκε 87χρονη στο διαμέρισμά της, στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Όταν ο έρωτας συναντά τη φιλοσοφία με την οπτική του πολυσυζητημένου Αλαίν Μπαντιού

  • [01] Οι συντάξεις δεν πρόκειται να θιγούν, επανέλαβε ο Ιω. Βρούτσης

    Οι συντάξεις δεν πρόκειται να θιγούν, επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA", ενώ τόνισε ότι κύριο μέλημα του υπουργείου είναι να κινείται και να "κλείνει τρύπες και ανοιχτές πληγές του παρελθόντος, όπου υπάρχει διαρροή".

    Αναφερόμενος στις εργασίες της επιτροπής που θα συγκροτηθεί το δεύτερο 15μερο του Σεπτεμβρίου -και η οποία θα προετοιμάσει τη νέα ασφαλιστική διαδικασία- "θα έχει να κάνει με την προσαρμογή στο νέο θεσμοθετημένο περιβάλλον που είμαστε υποχρεωμένοι για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας να υιοθετήσουμε. Η επιτροπή θα ασχοληθεί με πολλά πράγματα, βασική της δουλειά θα είναι να προετοιμάσει όλο το σύστημα των δομών και των υπηρεσιών του υπ. Εργασίας, στη νέα μεγάλη δομική αλλαγή που γίνεται από 1/1/2015", όπως είπε.

    Μιλώντας για την ηλεκτρονική καταγραφή όλου του ιδιωτικού τομέα της Ελλάδας, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως 15 Νοεμβρίου, ενώ τόνισε ότι "ούτε στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα".

    "Θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις της Ελλάδας να μπουν στη Εργάνη και να καταγράψουν τους εργαζομένους τους. Και στις 16 Νοεμβρίου το πρωί θα τους έχουμε όλους. Η Εργάνη θα έχει ενσωματωμένους όλους τους εργαζόμενους, μισθό, είδος απασχόλησης..." τόνισε.

    Τέλος, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι απόλυτα κατοχυρωμένοι.

    [02] Παρατείνεται έως 31/12 η ισχύς παλαιών κωδικών TAXISnet, χωρίς κλειδάριθμο

    Έως την 31η Δεκεμβρίου παρατείνεται από το υπουργείο Οικονομικών η ισχύς των παλαιών κωδικών TAXISnet χωρίς κλειδάριθμο, η οποία έληγε σήμερα.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, η νέα παράταση δόθηκε για να περιοριστεί η ταλαιπωρία των πολιτών, με δεδομένες τις τρέχουσες υποχρεώσεις υποβολής δηλώσεων εισοδήματος Ε1 (λήξη 30/8), καθώς και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης Ε9 (λήξη 15/9).

    Πάντως, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να εκδώσουν νέους κωδικούς με χρήση του κλειδαρίθμου και με βάση τη γνωστή διαδικασία.

    Πληροφορίες για τη συγκεκριμένη διαδικασία δίδονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (http://www.gsis.gr), επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες» και μετά «Εγγραφή Νέου Χρήστη».

    [03] Bυθίστηκε αλιευτικό στη Σκόπελο, νεκρός ο καπετάνιος

    Ένας 77χρονος ανασύρθηκε νεκρός τα ξημερώματα, μετά τη βύθιση αλιευτικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Πλαρονήσι Σκοπέλου. Πρόκειται για τον καπετάνιο του αλιευτικού, ενώ στο σκάφος επέβαιναν άλλα τρία άτομα, ένας 61 χρονος, ένας 23χρονος και ένας 17χρονος, οι οποίοι περισυνελέγησαν σώοι από άλλο αλιευτικό και είναι καλά στην υγεία τους.

    Η σορός του 77χρονου μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Σκοπέλου, ενώ οι άλλοι τρεις επιβαίνοντες υπεβλήθησαν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

    Στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες, ενώ μέχρι στιγμής τα αίτια της βύθισης του σκάφους, η οποία έγινε πολύ γρήγορα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Στελέχη του λιμενικού αναμένεται να μεταβούν με πλωτό στη θαλάσσια περιοχή όπου βυθίστηκε το αλιευτικό.

    [04] Ο "Καραγκιόζης πολυτεχνίτης" και το "Ξυπόλητο Τάγμα", δια χειρός Κ. Καζάκου

    Την παράσταση για όλη την οικογένεια, «Ο Καραγκιόζης πολυτεχνίτης», παρουσιάζουν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στη Νέα Σμύρνη, ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας, αλλά και ένας εξαιρετικός θίασος ηθοποιών, υπό τη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Καζάκου.

    Πρόκειται για μία παράσταση που ανέβηκε τον χειμώνα στο θέατρο Τζένη Καρέζη, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές και πραγματοποιείται στα πλαίσια του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Νέας Σμύρνης «Ιωνικές γιορτές 2013»

    Ο Κώστας Καζάκος σκηνοθέτησε το «Ξυπόλητο Τάγμα» στη θεατρική απόδοση του «Καραγκιόζη πολυτεχνίτη» του Τάσου Κώνστα. Έτσι τα παθήματα του Καραγκιόζη, για να βρει μια δουλειά παρουσιάζονται στο μπερντέ από τον καραγκιοζοπαίχτη, αλλά και στη σκηνή από ηθοποιούς, οι οποίοι πλαισιώνονται από ζωντανή ορχήστρα. Πρόκειται για ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, στα παλιά πλανόδια επαγγέλματα, στην παλιά γειτονιά, με ξεναγό τον Καραγκιόζη και την παρέα του. Μέσα από το γέλιο και ευτράπελες καταστάσεις ξυπνά ηθογραφικά μια Ελλάδα που χάθηκε.

    Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Κώστας Φλωκατούλας, Γιάννης Ζουμπαντής, Τζένη Βαβαρούτα, ενώ στο ρόλο του Καραγκιόζη: ο Τάκης Βαμβακίδης. Πίσω απ' το μπερντέ: ο Τάσος Κώνστας. Επί σκηνής οι μουσικοί: Γιώργος Τζώρτζης, Σωτήρης Μαργώνης, Παναγιώτης Μπουζέας, Solis Barki, κλαρίνο: Νίκος Φιλιππίδης.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη με κάρτες εισόδου.

    [05] Παραδόθηκε στο ΣΔΟΕ λίστα με γιατρούς που υπερσυνταγογραφούσαν

    Λίστα με ονόματα ιατρών για έλεγχο, οι οποίοι εμφανίζονται πρώτοι σε συνταγογράφηση για τον μήνα Ιούνιο του 2013, παρέδωσε ο υπουργός Υγείας, Α.Γεωργιάδη, στον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), Σ. Στασινόπουλο.

    Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να είναι άμεση η διαδικασία και εάν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

    [06] Είκοσι χρόνια μετά, 14.000 αγνοούμενοι

    Είκοσι χρόνια έπειτα τη λήξη των συγκρούσεων της δεκαετίας του '90 στην πρώην Γιουγκοσλαβία εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 14.000 ατόμων, ανακοίνωσε το περιφερειακό συντονιστικό όργανο των ενώσεων των οικογενειών αγνοουμένων και κάλεσε τις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής να λάβουν μέτρα για την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

    Σε ειδική ανακοίνωση του οργάνου, που εκδόθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγνοουμένων Ατόμων (30 Αυγούστου), υπογραμμίζεται - μεταξύ άλλων - ότι "για περισσότερα από είκοσι χρόνια πολλές οικογένειες αναζητούν - χωρίς επιτυχία - τους αγαπημένους τους, που εξαφανίστηκαν στην Κροατία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο".

    [07] Ο Έλληνας ποιητής-ψαράς στο Φεστιβάλ του Λορν

    Πάντα έχουν τον τρόπο τους κάποιοι δαιμόνιοι Έλληνες. Σαν τον ψαρά-ποιητή, Χρήστο Ρασκάτο, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Τεχνών του παραλιακού και τουριστικού Λορν της Βικτώριας.

    Στο Φεστιβάλ Τεχνών του Λορν, από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, ο Χρήστος Ρασκάτος θα παρουσιάσει την παράσταση «Στρείδια και Ποίηση με τον Χρήστο».

    Η επιτυχία του είναι σίγουρη αφού ο Χρήστος είναι γνωστός τόσο ως ψαράς όσο και ως ποιητής στο Λορν. Γράφει και απαγγέλλει και στις δυο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά).

    [08] Νεκρή βρέθηκε 87χρονη στο διαμέρισμά της, στη Θεσσαλονίκη

    Νεκρή βρέθηκε 87χρονη, μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Την ηλικιωμένη γυναίκα εντόπισε, χθες το απόγευμα, συγγενικό της πρόσωπο.

    Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η 87χρονη έφερε εκδορές στο πρόσωπο και στα χέρια της, ενώ εκτιμάται ότι έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

    Όπως έγινε γνωστό, η εξωτερική πόρτα του διαμερίσματος δεν ήταν παραβιασμένη, ωστόσο οι εσωτερικοί χώροι ήταν άνω-κάτω, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρεθεί 600 ευρώ κι ένα δαχτυλίδι, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της δολοφονίας με κίνητρο τη ληστεία.

    Η ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκε από τον ανιψιό της 87χρονης, που πιθανότατα ανησύχησε, διαπιστώνοντας ότι η ηλικιωμένη δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Κλαυδιανού, εντόπισαν το πτώμα της ηλικιωμένης.

    Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και ιατροδικαστής, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

    [09] Όταν ο έρωτας συναντά τη φιλοσοφία με την οπτική του πολυσυζητημένου Αλαίν Μπαντιού

    Ποια σχέση μπορεί να έχει η φιλοσοφία με τον έρωτα; Με ποιον τρόπο η αποθέωση των αισθημάτων και η ύψιστη γιορτή του σώματος είναι δυνατόν να συνομιλήσουν με τον κόσμο των αφηρημένων ιδεών και της υψηλής σκέψης;

    Όπως ξέρουμε, ο έρωτας μπήκε συχνά στο κέντρο του ενδιαφέροντος των φιλοσόφων: από τα χρόνια της κλασικής εποχής και του Πλάτωνα μέχρι την περίοδο της νεωτερικότητας και τον Κίρκεγκωρ. Στον διάλογο της φιλοσοφίας με τον έρωτα θα προσέλθει κι ένας γάλλος στοχαστής των ημερών μας, ο πολυσυζητημένος Αλαίν Μπαντιού (Alain Badiou), ο οποίος θα αποκαλύψει σε μια συνέντευξη με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Le Monde» Nikolas Truong, τον Ιούλιο του 2008, πως εκείνο που πρωτίστως προσδοκά από τον έρωτα είναι η ενεργοποίηση της ικανότητάς του να υπερβεί το περιορισμένο πεδίο του εγώ.

    Η συνέντευξη του Μπαντιού έγινε βιβλίο το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Φ. Σιατίστα και Δ. Βεργέτη. Ο Μπαντιού ξεκινάει από το τι κατά τη γνώμη του δεν είναι έρωτας. Έρωτας δεν είναι ούτε η ρομαντική ένωση των εραστών σε μία και μοναδική οντότητα, ούτε, όμως, και η αλτρουιστική χειρονομία της αγάπης προς τον άλλον, όπως την εννοεί ο χριστιανικός στοχασμός. Έρωτας επίσης δεν είναι το σεξ, αν το σκεφτούμε ως αποκλειστική δραστηριότητα και επίδοση των ερωτευμένων. Όσο για τους τελευταίους, δεν είναι με τη σειρά τους όντως ερωτευμένοι αν το μόνο που επιδιώκουν είναι να μηδενίσουν το ρίσκο σε μιαν επαφή ως εξ ορισμού εκρηκτική και απρόβλεπτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 August 2013 - 8:30:23 UTC