Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ομπάμα δεν έχει λάβει ακόμα την τελική απόφαση για τη Συρία
  • [02] Εκκρεμούν επιστροφές ΦΠΑ άνω του 1 δισ. ευρώ
  • [03] Ερευνώνται τα αίτια θανάτου του Μ. Ασλάνη
  • [04] Νέα απεργία των εργαζομένων στα αμερικανικά φαστ - φουντ
  • [05] Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Σούπερ Καπ
  • [06] Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευ. Βενιζέλο
  • [07] Ο κινεζικός Τύπος καλεί σε μια παγκόσμια ένωση εναντίον των πληγμάτων στη Συρία

  • [01] Ο Ομπάμα δεν έχει λάβει ακόμα την τελική απόφαση για τη Συρία

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι δεν έχει λάβει απόφαση σχετικά με ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία, αλλά έκανε λόγο για μια "προειδοποιητική βολή" ενώ το Λονδίνο είπε ότι θέλει να περιμένει την έρευνα του ΟΗΕ για τη χημική επίθεση της 21ης Αυγούστου.

    Τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έκαναν από την πλευρά τους φανερές τις διαφωνίες τους όσον αφορά μια απόφαση που να δικαιολογεί μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία.

    "Δεν έχω λάβει ακόμη απόφαση" για ανάληψη δράσης στη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

    Επί μια εβδομάδα, ενώ αποκαλύπτονταν οι λεπτομέρειες της επίθεσης με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό που φέρεται ότι στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, οι ΗΠΑ σκλήρυναν σημαντικά τους τόνους εναντίον του συριακου καθεστώτος, σε σημείο μια ένοπλη επέμβαση να μοιάζει πλέον πιθανή βραχυπρόθεσμα.

    Σημειώνεται πωςανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα πρόκειται να ενημερώσουν σήμερα τα ηγετικά στελέχη του αμερικανικού Κογκρέσου σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, δήλωσε την Τετάρτη υπάλληλος του Κογκρέσου.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος, Φ. Καμπάση

    [02] Εκκρεμούν επιστροφές ΦΠΑ άνω του 1 δισ. ευρώ

    Επιστροφές ΦΠΑ άνω του 1 δισ. ευρώ εκκρεμούν την τελευταία εβδομάδα στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ υπάρχουν επιχειρήσεις που αναμένουν έως και περίπου 2,5 χρόνια (για την ακρίβεια 887 ημέρες) για να εισπράξουν από το Δημόσιο τον συγκεκριμένο φόρο. Με αποτέλεσμα, να δημιουργούνται προβλήματα ρευστότητας τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους δικαιούχους επιτηδευματίες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, έως και τις 26 Αυγούστου το κράτος δεν είχε ικανοποιήσει 6.164 αιτήσεις από το σύνολο των 11.269 αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ, με το οφειλόμενο ποσό των επιστροφών να ανέρχεται σε 1,01 δισ. ευρώ. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι οι 4.816 επιχειρήσεις απ' όλες όσες βρίσκονται στη «λίστα αναμονής» (ποσοστό 78,13%) περιμένουν την επιστροφή του ΦΠΑ για διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών.

    [03] Ερευνώνται τα αίτια θανάτου του Μ. Ασλάνη

    Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου του γνωστού σχεδιαστή μόδας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται σχετικές έρευνες.

    Ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός χθεςστο σπίτι του, στο Κολωνάκι.

    Έχοντας μικρασιάτικη καταγωγή, ο Μ. Ασλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, στο πλάι σπουδαίων καθηγητών, όπως οι ζωγράφοι Τέτσης, Μοσχίδης, Γούναρης, Πρέκα και Βακαλό.

    [04] Νέα απεργία των εργαζομένων στα αμερικανικά φαστ - φουντ

    Χιλιάδες εργαζόμενοι της McDonald's και άλλων αλυσίδων φαστ-φουντ απεργούν σήμερα στις ΗΠΑ για να ζητήσουν καλύτερους μισθούς και καλύτερη μεταχείριση.

    Οι απεργοί ζητούν ελάχιστο μισθό 15 δολαρίων την ώρα, δηλαδή περισσότερα από το διπλό του σημερινού ελάχιστου μισθού που είναι 7,25 δολάρια και καταβάλλεται από πολλά εστιατόρια ταχείας εστίασης, καθώς και να έχουν τη δυνατότητα να συνδικαλίζονται.

    Το κίνημα, το οποίο άρχισε το Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη με 200 απεργούς, έχει έκτοτε διευρυνθεί. Τον Ιούλιο, επτά πόλεις συμμετείχαν σ' αυτό, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Ντιτρόιτ, και σήμερα οι οργανωτές του κινήματος προέβλεπαν ότι θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα φαστ-φουντ μιας πενηνταριάς πόλεων. Συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των McDonald's Corp, Wendy's Restaurants LLC, Burger King Worldwide Inc και άλλων εταιρειών φαστ-φουντ.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Σούπερ Καπ

    Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Ισπανία, καθώς στον δεύτερο τελικό του Σούπερ Καπ, παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

    Οι Καταλανοί πήραν το τρόπαιο, χάρη στο γκολ που σημείωσαν στον πρώτο τελικό (1-1) που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Μαδρίτη.

    [06] Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευ. Βενιζέλο

    Υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος,σήμεραστις 14:00.

    Σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη, στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα τεθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, καθώς επίσης και τα θέματα που αφορούν στο διήμερο επιστημονικό-πολιτικό συνέδριο του Κινήματος για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη, στην παρουσία του κ. Βενιζέλου στη φετινή ΔΕΘ, αλλά και στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης.

    [07] Ο κινεζικός Τύπος καλεί σε μια παγκόσμια ένωση εναντίον των πληγμάτων στη Συρία

    Ο επίσημος κινεζικός Τύπος καλεί σήμερα σε διεθνή γενική κινητοποίηση για να εμποδισθεί μια ένοπλη δυτική επέμβαση στη Συρία. "Η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να δείξει υπομονή μάλλον, παρά να αφήσει να την σέρνουν από τη μύτη οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών", γράφει η εφημερίδα "China Daily" σε κύριο άρθρο με τίτλο: "Όχι δικαιολογίες για πλήγματα".

    "Πριν από δέκα χρόνια, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παρέκαμψαν τον ΟΗΕ για να επιβάλουν δια της ισχύος μια αλλαγή καθεστώτος στο Ιράκ, με το πρόσχημα ότι αυτό το καθεστώς είχε στην κατοχή του όπλα μαζικής καταστροφής. Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί και πάλι", προσθέτει η εφημερίδα.

    "Μια στρατιωτική επέμβαση χωρίς εντολή του ΟΗΕ το μόνο που θα επιτύχει θα είναι να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στη Συρία", προειδοποιεί η "China Daily"."Οι παγκόσμιες δυνάμεις που αντιτίθενται σε μια στρατιωτική επέμβαση πρέπει να ενωθούν και να εμποδίσουν αυτή τη δυτική επίθεση στη Συρία", τονίζει από την πλευρά της σ' ένα σχόλιο η εφημερίδα "Global Times".

    Σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο Kινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι προειδοποιεί εξάλλου εναντίον "οποιασδήποτε ανάμιξης" στην έρευνα που διεξάγει ο ΟΗΕ για τη χημική επίθεση της 21ης Αυγούστου.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 August 2013 - 6:30:22 UTC