Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • [02] Στάση εργασίας και συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ
  • [03] Κολομβία: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί με τους αντάρτες του ELN, λέει ο Σάντος

  • [01] Ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ

    Σήμερα τοπρωί ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, δηλαδή μια ημέρα νωρίτερα απ' ό,τι είχε προγραμματίσει αρχικά το υπουργείο Παιδείας.

    Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τα χίλια μόρια.

    Η μεγαλύτερη «βουτιά» αναμένεται στις σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες αντίστοιχα) ενώ πτώση αναμένεται και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) όπου δεν αποκλείεται η Ιατρική Σχολή να πέσει ακόμη και κάτω από τα 19.000 μόρια.

    Πτώση, αλλά σαφώς μικρότερη, αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου (θεωρητικές επιστήμες).

    [02] Στάση εργασίας και συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

    Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο με στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12:00 το μεσημέρι και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ.

    Οι δράσεις αυτές ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της σύσκεψης των Οργανώσεων του Δημοσίου που πραγματοποιήθηκε χθες, στην οποία αποφασίστηκε «η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά των πολιτικών των Μνημονίων και της μονόπλευρης λιτότητας».

    Συγκεκριμένες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων θα ληφθούν κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, την Παρασκευή, όπου θα συζητηθούν και προτάσεις για πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατά το μήνα Σεπτέμβριο σε ολόκληρο το χώρο του Δημοσίου.

    [03] Κολομβία: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί με τους αντάρτες του ELN, λέει ο Σάντος

    Ο Πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος δήλωσε σήμερα έτοιμος να αρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το ELN, το δεύτερο μεγαλύτερο ανταρτικό κίνημα της χώρας μετά τις FARC.

    Σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Τετάρτη, το βράδυ, ο Σάντος χαιρέτισε την απελευθέρωση, την Τρίτη, από τον ELN (Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός), ενός καναδού ομήρου που κρατουσαν οι αντάρτες και δήλωσε πως "η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αρχίσει το διάλογο με το ELN το συντομότερο δυνατό".

    Το αντάρτικο του ELN, που αριθμεί σύμφωνα με τις αρχές περίπου 2.500 μαχητές, έχει δηλώσει επανειλημμένα έτοιμο να αρχίσει ένα διάλογο με την κυβέρνηση, ακολουθώντας το παράδειγμα των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τις FARC που διεξάγονται από τον Νοέμβριο στην Κούβα.

    Ο κολομβιανός πρόεδρος είχε θέσει πάντως ως προϋπόθεση για τις συνομιλίες την απελευθέρωση του Τζέρνοκ Γουόμπερτ, ενός Kαναδού μηχανικού που είχε απαχθεί τον Ιανουάριο στη βόρεια Κολομβία.

    Ο ELN (γκεβαριστές), που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960, και οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC, μαρξιστές) με δύναμη περίπου 8.000 ανδρών, είναι οι τελευταίες ανταρτικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 August 2013 - 4:30:21 UTC