Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ
  • [02] Ξεκινούν οι πωλήσεις ληγμένων τροφίμων
  • [03] Ζ. Γκάμπριελ: Λάθος του Γκ. Σρέντερ η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ
  • [04] Τριάντα τρία εκατ. Ιταλοί δεν πήγαν διακοπές ούτε για μια ημέρα
  • [05] ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η παρεμπόδιση του έργου των ειδικών του ΟΗΕ
  • [06] Σ. Κεδίκογλου: Κολλημένος στο χθες ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Στην Αίγυπτο στις 5 Σεπτεμβρίου ο Ευ. Βενιζέλος

  • [01] Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ

    Το Εποπτικό Συμβούλιο της «Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ιντερνετ και Τηλεόρασης» (ΝΕΡΙΤ ΑΕ) μετά τη συγκρότηση του σε σώμα, προχώρησε στη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των θέσεων του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

    Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο http://www.minpress.gr/, περιγράφονται τα κριτήρια επιλογής και επιλεξιμότητας των υποψηφίων.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν αποδεδειγμένη πείρα κατά προτίμηση στον τομέα των ραδιοτηλεοπτικών, διαδικτυακών ή/και οπτικοακουστικών υπηρεσιών και σε τομείς συναφείς προς αυτόν, ή και γενικότερα στους τομείς της οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, την ικανότητα να αναπτύσσουν και να μεταδίδουν ένα όραμα για τη λειτουργία της εταιρείας, να αντιλαμβάνονται σφαιρικά τα συστήματα και τις διαδικασίες και να προτείνουν συγκεκριμένες συστάσεις και πρακτικές λύσεις. Επίσης, ηγετικές ικανότητες για τη διοίκηση της εταιρείας, ιδίως ικανότητα να διευθύνουν, να θέτουν στόχους, να κινητοποιούν και να αναπτύσσουν ομάδες, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού της εταιρείας, ικανότητα να ενεργούν με την απαιτούμενη ανεξαρτησία, ευθυκρισία, εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και υπό συνθήκες στενών χρονικών περιθωρίων, επαρκή γνώση ξένων γλωσσών, λαμβανομένων υπόψη των απαιτήσεων επικοινωνίας με ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς.

    [02] Ξεκινούν οι πωλήσεις ληγμένων τροφίμων

    Επιτρέπονται από 1ης Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις προϊόντων «περασμένης διατηρησιμότητας», κάτω από συγκεκριμένους όρους, όπως προβλέπεται από τους «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) που αποτελούν μετεξέλιξη του Αγορανομικού Κώδικα.

    Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό έγγραφό του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, εφεξής επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από τη νομοθεσία ως ευαλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

    Ο χρόνος διάθεσης των προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:

    α.Τη μία εβδομάδα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.

    β.Τον ένα μήνα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους.

    γ.Τους τρεις μήνες στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.

    Την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής.

    Προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας απαγορεύεται να διατίθενται σε χώρους ομαδικής εστίασης.

    Απαγορεύεται η αντικατάσταση ή τροποποίηση της χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιονδήποτε.

    Τα παραπάνω προϊόντα πωλούνται μόνο σε χαμηλότερη τιμή.

    [03] Ζ. Γκάμπριελ: Λάθος του Γκ. Σρέντερ η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ

    Τις ευθύνες του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ για την ένταξη της Ελλάδας στην Νομισματική Ένωση αναγνώρισε ο αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

    «Η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν σίγουρα ορθή, αλλά η ένταξη στην ΟΝΕ ήταν σίγουρα σφάλμα» δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Der Spiegel» και τόνισε ότι ήταν μεν η κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων που αποφάσισε την ένταξη, αλλά και όλες οι συντηρητικές κυβερνήσεις είχαν τότε συμφωνήσει.

    [04] Τριάντα τρία εκατ. Ιταλοί δεν πήγαν διακοπές ούτε για μια ημέρα

    Τριάντα τρία εκατ. Ιταλοί φέτος δεν πήγαν θερινές διακοπές, σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών Codacons.

    Ο αριθμός των Ιταλών που δεν επισκέφθηκε κανένα απολύτως θέρετρο σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε κατά 6 εκατομμύρια ενώ ακόμη κι εκείνοι οι οποίοι κατάφεραν να «αποδράσουν» από τα μεγάλα αστικά κέντρα μείωσαν κατά 7,2% τα έξοδά τους σε σχέση με το 2012: Από τα περσινά 104 ευρώ ημερησίως, φέτος, ο καθημερινός «προϋπολογισμός» τους δεν ξεπέρασε τα 97 ευρώ.

    Ο επικεφαλής των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων που ανήκουν στην ένωση Confindustria, Νάντο Φιλιπετί, θεωρεί ότι η τουριστική περίοδος δεν μπορεί να θεωρηθεί ολωσδιόλου αρνητική, αφού «παρά την οικονομική κρίση 27 εκατομμύρια ιταλοί κατάφεραν να πάνε διακοπές».

    Είναι σαφές παράλληλα ότι οι τουριστικές εγκαταστάσεις κατάφεραν να εξασφαλίσουν σχετική πληρότητα, αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, κατά κύριο λόγο χάρη στις αφίξεις ξένων τουριστών, οι οποίοι στην Αδριατική Θάλασσα προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία και την Ρωσία.

    [05] ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η παρεμπόδιση του έργου των ειδικών του ΟΗΕ

    Με ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει «απολύτως απαράδεκτη» και «προκλητική» κάθε ενέργεια παρεμπόδισης του έργου των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, οι οποίοι διερευνούν τις πραγματικές συνθήκες διάπραξης του ειδεχθούς εγκλήματος της χρήσης χημικών όπλων.

    Η ανακοίνωση εξεδόθη, μετά από ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία.

    [06] Σ. Κεδίκογλου: Κολλημένος στο χθες ο ΣΥΡΙΖΑ

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για το θέμα της κινητικότητας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κολλημένος στο χθες και ότι δεν θέλει να αλλάξει καθώς είναι δέσμιος των χειρότερων συνδικαλιστών του παρελθόντος που - όπως είπε - αποτελούν την κυρίαρχη συνιστώσα του.

    «Τον έχει όμως ξεπεράσει η ίδια η κοινωνία. Μιλά για τσιφλίκια στο Δημόσιο, την ώρα που κάθε Έλληνας γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς αυτά τα τσιφλίκια υπερασπίζεται, επαναλαμβάνοντας μονότονα, ότι θα ακυρώσει κάθε μεταρρύθμιση», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

    Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση, παρά τη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα, εργάζεται με αποφασιστικότητα για μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση που θα αξιοποιεί εποικοδομητικά, προς όφελος της κοινωνίας το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της.

    [07] Στην Αίγυπτο στις 5 Σεπτεμβρίου ο Ευ. Βενιζέλος

    Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη στο Κάιρο, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου Ναμπίλ Φάχμι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 August 2013 - 16:30:23 UTC