Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Τσοχατζόπουλος: Δεν ζήτησα και δεν έλαβα ποτέ ανταλλάγματα
  • [02] "Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος"
  • [03] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με εκπροσώπους της IBM και της Νεστλέ
  • [04] ΔΗΜΑΡ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια
  • [05] Πυρκαγιά στα Κύθηρα

  • [01] Α. Τσοχατζόπουλος: Δεν ζήτησα και δεν έλαβα ποτέ ανταλλάγματα

    «Δεν έχω καμία σχέση με υπεράκτιες εταιρείες» είπε, απολογούμενος, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε πλήρως όσα του αποδίδονται στην ογκωδέστατη δικογραφία για την υπόθεση των «μιζών», που φέρεται να πήρε για εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας.

    Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση, ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε ότι έλαβε ανταλλάγματα για την άσκηση των καθηκόντων του και ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με τις εταιρείες, που, κατά το κατηγορητήριο, χρησιμοποιήθηκαν για να αποκρυβούν και να νομιμοποιηθούν, μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, που διακινήθηκαν με αφορμή αγορές όπλων.

    Ο πρώην υπουργός τόνισε στο δικαστήριο ότι ούτε η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, ούτε η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, έχουν οποιαδήποτε σχέση με όσα τους καταλογίζονται.

    Ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε στα μέλη του δικαστηρίου και σημειώνοντας πως δεν ξεχνά, είπε: «Όλες τις μέρες ήταν εντυπωσιακή η στάση σας: απορρίψατε όλες μας τις προτάσεις. Είναι πρωτοφανές». Αναφερόμενος δε στη μη κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ, υποστήριξε πως το δικαστήριο είναι εκτεθειμένο στην κοινή γνώμη.

    Επαναλαμβάνοντας όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει για τη σκευωρία που, όπως επιμένει, στήθηκε σε βάρος του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε ότι ξεκίνησε και στήθηκε «από τα κυβερνητικά κλιμάκια», από τους «προσκυνημένους του Γ. Παπανδρέου».

    [02] "Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος"

    Εξασφαλισμένη είναι η χρηματοδότηση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, δήλωσε, μεταφέροντας τη σχετική διαβεβαίωση της τρόικας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Κότχαους και σημείωσε ότι ισχύουν τα συμφωνηθέντα για νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και ενδεχόμενων επιπλέον αναγκών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

    «Δεν είμαι ψυχολόγος ούτε εκπρόσωπος άλλων υπουργών» σημείωσε ο κ. Κότχαους, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το κίνητρο των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος, σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο «κούρεμα» και έκανε λόγο για χρηματοδοτικό κενό ύψους 10 δισεκατομμυρίων για την περίοδο 2014-15.

    [03] Συναντήσεις του πρωθυπουργού με εκπροσώπους της IBM και της Νεστλέ

    Στο πλαίσιο της προσέλκυσης νέων επενδύσεων και υποβοήθησης της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και πάντα με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τους υπευθύνους της IBM και της Nestle Ελλάδας.

    Με τη Βιρτζίνια Ρομέτι Πρόεδρο και CEO της ΙΒΜ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της IBM Ελλάδας Σπύρο Πουλίδα, συζήτησαν την πρόθεση της κυβέρνησης να αναδείξει σταδιακά τη χώρα σε Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίαας για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, αναπτύσσοντας τις κατάλληλες δεξιότητες, προσελκύοντας επενδύσεις και αξιοποιώντας το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

    Η εταιρεία εμφανίζεται έτοιμη για συνεργασία με ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας εκπαίδευση και προγράμματα για την ενίσχυσή τους. Ένα ακόμη πρότζεκτ της εταιρίας είναι η δημιουργία κέντρου bussiness analytics για επενδύσεις στην Ευρώπη. Η επέκταση της δραστηριότητας της εταιρίας θα δημιουργήσει περί τις 120 νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού.

    Εξάλλου, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γενικό διευθυντή της Νεστλέ κ. Laurent Freiex συζητήθηκε το πρόγραμμα της εταιρείας για την επέκταση της επένδυσής της που αφορά την συνεργασία με έλληνες προμηθευτές για τα τέσσερα εργοστάσια που έχει στην χώρα μας. Η Νεστλέ έχει επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη 10.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

    Στη χώρα μας αντιστοιχεί η δημιουργία 600 θέσεων απασχόλησης και πρόκειται για προσωπικό που θα εκπαιδεύει και θα απασχολεί για τουλάχιστον τρία χρόνια η εταιρία.

    [04] ΔΗΜΑΡ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια

    Η ελάφρυνση των επιβαρύνσεων του χρέους με περικοπή μέρους του, η χρονική μετακύλιση των ομολόγων και μείωση των επιτοκίων, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης, είναι απαραίτητες τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα σενάρια περί νέου "κουρέματος" του δημοσίου χρέους, το οποίο, όπως αναφέρει, πρέπει να γίνει βιώσιμο και η χώρα να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

    Ωστόσο, σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, απαιτείται, ταυτόχρονα, ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει την ύφεση και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. "Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια που θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά μέτρα ελάφρυνσης των βαρών και υποστήριξης της ανάκαμψης" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

    [05] Πυρκαγιά στα Κύθηρα

    Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Πιτσινιάνικα στα Κύθηρα. Η φωτιά εκδηλώθηκε μέσα σε χαράδρα όπου πνέουν μέτριοι άνεμοι.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικίες. Για την κατάσβεση, στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες, με 7 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 August 2013 - 14:30:22 UTC