Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διευκρινίσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
  • [02] Την Ηγουμενίτσα επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Ο Ομπάμα στέλνει δυο γερουσιαστές στο Κάιρο
  • [04] Δίωρη καθυστέρηση στο δρομολόγιο του ΣΑΟΣ για Σαμοθράκη
  • [05] Υπέρ ενός «Σχεδίου Μάρσαλ Β'» για τις χώρες σε κρίση, ο Π. Στάινμπρουκ

  • [01] Διευκρινίσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

    Ως σαφή και ολοκληρωμένη χαρακτηρίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων την εγκύκλιο που εκδόθηκε για τη μείωση ΦΠΑ στην εστίαση.

    Διευκρινίζει με σημερινή ανακοίνωσή της, ωστόσο, ότι:

    "Η παράδοση των αναψυκτικών υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) σε όλες τις πράξεις που αφορούν την αλυσίδα διανομής τους (εισαγωγή, παραγωγή, χονδρική πώληση, λιανική πώληση) από οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση (πχ σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, περίπτερα, κυλικεία, κλπ). Ο συντελεστής αυτός ισχύει από 1.9.2011, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν. 3986/2011.

    Η παροχή υπηρεσίας εστίασης, και συνεπώς η κατανάλωση αναψυκτικών εντός του καταστήματος, με την πρόσφατη διάταξη υπάγεται από 1.8.13 έως 31.12.13 στον μειωμένο συντελεστή (13%).

    Κατά πάγια νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιου για την αυθεντική ερμηνεία των διατάξεων του κοινοτικού δικαίου, ως παροχή υπηρεσίας εστίασης θεωρείται η επιτόπια κατανάλωση εντός καταστημάτων με παράλληλη παροχή υπηρεσιών (διάθεση τραπεζοκαθισμάτων, επιτραπέζιων σκευών, σερβίρισμα, καθαρισμός χώρων, κλπ), ενώ στην περίπτωση που δεν παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες ως ανωτέρω, πρόκειται για παράδοση αγαθών, η οποία υπάγεται στον προβλεπόμενο συντελεστή για κάθε είδους αγαθό (Απόφαση της 10.3.2011 για τις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις C-497/09, C- 499/09, C-501/09 και C-502/09)".

    Όπως καταλήγει η ίδια ανακοίνωση: "Δεν είναι τέλος ακριβές ότι ο συντελεστής των έτοιμων φαγητών διαφοροποιείται ανάλογα με το αν καταναλώνονται στο κατάστημα ή εκτός (π.χ. με παράδοση κατ' οίκον). Στην παράδοση των εν λόγω αγαθών εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση ο μειωμένος συντελεστής (13%.)".

    [02] Την Ηγουμενίτσα επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας

    Την Ηγουμενίτσα θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όπου θα μιλήσει το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην πλατεία Δημαρχείου.

    Ο κ. Τσίπρας, αύριο θα συναντηθεί με φορείς της πόλης και γενικότερα του Νομού.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την χθεσινή του συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει πριν συνεχίσει το καταστροφικό της έργο, και η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

    [03] Ο Ομπάμα στέλνει δυο γερουσιαστές στο Κάιρο

    Δυο αμερικανοί γερουσιαστές θα επισκεφθούν την Αίγυπτο την προσεχή εβδομάδα ύστερα από αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσουν από το καθεστώς να διοργανώσει εκλογές, δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο ένας εξ αυτών.

    Οι γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ, δυο σημαντικά πρόσωπα της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης, θα ταξιδέψουν στο Κάιρο μετά την επίσκεψη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν 'Αστον.

    [04] Δίωρη καθυστέρηση στο δρομολόγιο του ΣΑΟΣ για Σαμοθράκη

    Με καθυστέρηση δυο ωρών απέπλευσε από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την Σαμοθράκη το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ, λόγω της απαγόρευσης απόπλου που ζήτησαν εργαζόμενοι οι οποίοι και κατέθεσαν αγωγή κατάσχεσης στην πλοιοκτήτρια εταιρία για μη καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει.

    Η δίωρη καθυστέρηση είχε ως συνέπεια να προκληθεί ένταση στο χώρο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης από επιβάτες που περίμεναν να ταξιδέψουν στο νησί. Το θέμα λύθηκε μετά από συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών που οδήγησε σε προσωρινή αναστολή της απόφασης κατάσχεσης.

    Το πλοίο που μετέφερε 264 επιβάτες και 65 οχήματα αναχώρησε τελικά στις 11πμ, ενώ λόγω της καθυστέρησης του απόπλου αναμένεται να υπάρξουν μικρές αλλαγές στην εκτέλεση των σημερινών δρομολογίων.

    [05] Υπέρ ενός «Σχεδίου Μάρσαλ Β'» για τις χώρες σε κρίση, ο Π. Στάινμπρουκ

    «Πολύ επιφυλακτικός» σε σχέση με μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δηλώνει ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ, τάσσεται ωστόσο υπέρ ενός «Σχεδίου Μάρσαλ Β'» για τις χώρες σε κρίση και επικρίνει την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική, έκδοση της γερμανικής Wall Street Journal, ο κ. Στάινμπρουκ επισημαίνει ότι, παρά το γεγονός ότι πολλοί οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει ζήτημα βιωσιμότητας του χρέους, ένα «κούρεμα» θα οδηγούσε σε απώλειες για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, ενώ θα απέτρεπε τους ιδιώτες επενδυτές από το να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα.

    Σε ό,τι αφορά την πολιτική της Άγγελας Μέρκελ, ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών σημειώνει ότι «η θεραπεία της είναι εξυγίανση, εξυγίανση, εξυγίανση- αλλά αυτός δεν είναι ο δρόμος προκειμένου αυτές οι χώρες να ανακάμψουν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 July 2013 - 10:30:24 UTC