Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα»
  • [02] Στην Εθνική Τράπεζα μεταβιβάζεται το υγιές κομμάτι της Probank
  • [03] Τεταμένη η κατάσταση στο Κάιρο
  • [04] Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας

  • [01] «Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα»

    To ελληνικό πρόγραμμα παραμένει σε σωστή τροχιά, με γενική πρόοδο σε όλους τους τομείς, εκτίμησε ευρωπαίος αξιωματούχος, παρουσιάζοντας σήμερα στις Βρυξέλλες την τρίτη αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος της Ελλάδας.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΕ, σε ορισμένους τομείς η πρόοδος υπήρξε πιο περιορισμένη από ότι ήταν αναμενόμενο, αλλά στο δημοσιονομικό σκέλος, την ανταγωνιστικότητα και στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, η πρόοδος υπήρξε σημαντική.

    Όπως δε εκτίμησε, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, κυρίως δε στη δημόσια διοίκηση.

    Ο ίδιος αξιωματούχος αποσαφήνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα και ανέφερε ότι πρόθεση είναι η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος για τη διασφάλιση ελάχιστου εισοδήματος, που, εφόσον πετύχει, θα διευρυνθεί για το σύνολο των πολιτών.

    Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό στο πρόγραμμα, που υπολογίζεται σε 3,8-4 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2014, το οποίο προέρχεται κυρίως από την άρνηση κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης να μετακυλήσουν την περίοδο ωρίμανσης ορισμένων ομολόγων που διακατέχουν, θέμα που αναμένεται να επιλυθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης που θα αρχίσει το Σεπτέμβριο.

    [02] Στην Εθνική Τράπεζα μεταβιβάζεται το υγιές κομμάτι της Probank

    Ανακοινώθηκε τελικώς από την Τράπεζα της Ελλάδος η μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Probank στην Εθνική Τράπεζα.

    Η τράπεζα ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι δεν κατέστη δυνατό να αντλήσει εντός της ταχθείσας σχετικής προθεσμίας τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή της.

    Κατόπιν τούτου η Κεντρική Τράπεζα, επιδιώκοντας την διασφάλιση των καταθέσεων και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, διερεύνησε, στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης που προβλέπει ο νόμος 3601/2007, το ενδιαφέρον πιστωτικών ιδρυμάτων για την απόκτηση επιλεγμένων στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού της τράπεζας Probank και αποφάσισε τη μεταβίβασή τους στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έπειτα από σχετική πρόταση της τελευταίας που έλαβε την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    [03] Τεταμένη η κατάσταση στο Κάιρο

    Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο Κάιρο μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, καθώς ξεκινούν σε όλη τη χώρα οι διαδηλώσεις που οργανώνουν από τη μία ο στρατός και από την άλλη οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

    Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις καθώς υπάρχει ο κίνδυνος τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα να επιχειρήσουν να λύσουν τις διαφορές τους στους δρόμους. Από τις αρχές του μήνα, στις ταραχές που συνδέονται με την πολιτική κρίση έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

    Μετά το μεσημέρι διαδηλωτές συγκρούστηκαν στη συνοικία Σούμπρα, στα ανατολικά του Καΐρου, πετώντας πέτρες και μπουκάλια οι μεν στους δε. Νωρίτερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αντίπαλοι του Μόρσι είχαν κάψει πορτρέτα του πρώην προέδρου.

    [04] Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας

    Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, η 19η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με την παρουσίαση της βίντεο- εγκατάστασης του Δημήτρη Παπαϊωάννου, με τίτλο «Μέσα». Το φετινό φεστιβάλ χαρακτηρίστηκε από τη λειτουργία του νέου Μεγάρου Χορού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, που άνοιξε νέες προοπτικές για τον πολιτισμό στην Καλαμάτα.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο κτίριο πολιτισμού της Πελοποννήσου που χρειάστηκε 18 χρόνια για να ολοκληρωθεί και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 700 θεατές.

    Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, το 19ο Φεστιβάλ Χορού διατήρησε το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο των παραστάσεων του και κράτησε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη διεθνή και την ελληνική κοινότητα χορού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 July 2013 - 16:30:21 UTC