Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα επαναληφθούν αύριο οι συνομιλίες της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [02] Ανησυχεί τον Γ. Ντάισελμπλουμ η κατάσταση στην Πορτογαλία
  • [03] Συνεδριάζει εκτάκτως η στρατιωτική ηγεσία στην Αίγυπτο
  • [04] Κατά της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ οι Ενεργοί Πολίτες, η ΚΕΔΑ και η ΔΕΑ
  • [05] Επιτέθηκε και τραυμάτισε πολύ σοβαρά στα μάτια τη μητέρα του, ένας 38χρονος στην Πάτρα
  • [06] Νεκρός από ηλεκτροπληξία 37χρονος αγρότης
  • [07] Υποβαθμίστηκαν Deutsche Bank, Barclays και Credit Suisse Group από τον S&P
  • [08] Στα 317,8 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος
  • [09] Υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ TAP και ΔΕΣΦΑ
  • [10] "Εκτινάχθηκαν" τα πορτογαλικά ομόλογα μετά τις χθεσινές παραιτήσεις
  • [11] Υπογράφει στην Κούμπαν Κρασνοντάρ ο Σισέ

  • [01] Θα επαναληφθούν αύριο οι συνομιλίες της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Αύριο στις 10 το πρωί θα επαναληφθεί η συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Η τρόικα, που έφθασε στο υπουργείο στις 11 το πρωί, αποχώρησε στις 12.30, προκειμένου η διαπραγμάτευση να συνεχισθεί αύριο.

    Αύριο, επίσης, η τρόικα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών.

    Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, φλέγοντα θέματα είναι η παράταση της προθεσμίας για την κινητικότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και το θέμα του συνυπολογισμού ή όχι των 2.656 εργαζομένων της ΕΡΤ στον αριθμό των 4.000 απολύσεων, για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί.

    Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εσωτερικών, ζήτημα παραμένει το ενδεχόμενο αποχώρησης δημοτικών υπαλλήλων.

    [02] Ανησυχεί τον Γ. Ντάισελμπλουμ η κατάσταση στην Πορτογαλία

    Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι περιμένει πως η κατάσταση στην Πορτογαλία θα σταθεροποιηθεί και πως η χώρα θα παραμείνει προσηλωμένη στους όρους της διάσωσής της.

    "Η κατάσταση την Πορτογαλία είναι ανησυχητική", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ σε μια επιτροπή του ολλανδικού κοινοβουλίου όταν ερωτήθηκε για τις τελευταίες κρίσεις στην ευρωζώνη.

    "Υποθέτω πως η πολιτική κατάσταση στην Πορτογαλία θα σταθεροποιηθεί και πως η Πορτογαλία θα παραμείνει προσηλωμένη στις υποχρεώσεις της που αποτελούν μέρος αυτού του προγράμματος", πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

    [03] Συνεδριάζει εκτάκτως η στρατιωτική ηγεσία στην Αίγυπτο

    Η ηγεσία του αιγυπτιακού στρατού συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση διαχείρισης κρίσης, έγινε γνωστό από στρατιωτική πηγή.

    Οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές σύμμαχοι του Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι στην οργάνωση αλ-Γκαμάα αλ-Ισλαμίγια θέλουν απ' αυτόν να προκηρύξει πρόωρες προεδρικές εκλογές για να αποφευχθούν η αιματοχυσία και ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, δήλωσε ο Τάρεκ Αλ-Ζούμαρ, ανώτερο στέλεχος της οργάνωσης αυτής.

    Η αλ-Γκαμάα αλ-Ισλαμίγια, η οποία ήταν άλλοτε μια ένοπλη οργάνωση και παραμένει σήμερα ένας από τους λίγους συμμάχους που έχουν απομείνει στον Μόρσι, συμβουλεύει τον αρχηγό του κράτους να προκηρύξει πρόωρες προεδρικές εκλογές αφού ο στρατός όρισε στους πολιτικούς προθεσμία ως σήμερα, Τετάρτη, για να διευθετήσουν την πολιτική σύγκρουση.

    [04] Κατά της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ οι Ενεργοί Πολίτες, η ΚΕΔΑ και η ΔΕΑ

    Να αποσυρθεί από την προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους, τρείς συνιστώσες, οι Ενεργοί Πολίτες, η ΚΕΔΑ και η ΔΕΑ.

    Οι εκπρόσωποι των τριών συνιστωσών, Μανώλης Γλέζος, Γιάννης Θεωνάς και Αντώνης Νταβανέλλος αναφέρουν στην κοινή δήλωσή τους ότι παρακολουθούν με ανησυχία στην προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ «την επιμονή στο αδιέξοδο θέμα της "αυτοδιάλυσης" των συνιστωσών, στα πλαίσια του -αναγκαίου- μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

    Εμείς, προσθέτουν, «είμαστε υπέρ του ενιαίου Φορέα του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δράση και κοινές εμφανίσεις. Σημειώνουμε ότι η "αυτοδιάλυση" είναι μια εθελοντική διαδικασία που επαφίεται στην ελεύθερη απόφαση της κάθε μιας από τις συνιστώσες. Σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με επιβολή και με τελεσίγραφο».

    Επίσης, απευθύνουν πρόσκληση «σε όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες κάθε πλευράς, μέσα από μια ειλικρινή, έντιμη και έγκαιρη συνεννόηση, να αποσύρουμε από την προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα "αγκάθι" που - ενώ δεν λύνει κανένα υπαρκτό πρόβλημα - μπορεί να δημιουργήσει μια σοβαρή κρίση».

    [05] Επιτέθηκε και τραυμάτισε πολύ σοβαρά στα μάτια τη μητέρα του, ένας 38χρονος στην Πάτρα

    Οικογενειακό δράμα εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί σε συνοικία της Πάτρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 38χρονος επιτέθηκε, για άγνωστο, μέχρι στιγμής, λόγο στην 71χρονη μητέρα του και την τραυμάτισε πολύ σοβαρά και στα δύο μάτια.

    Περίοικοι που άκουσαν τις φωνές του γιου και της τραυματισμένης μητέρας του ειδοποίησαν την αστυνομία. Άνδρες της Άμεσης Δράσης που έφθασαν στο σπίτι, κατάφεραν να συλλάβουν τον 38χρονο, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από το παράθυρο.

    Την ίδια ώρα ασθενοφόρο παρέλαβε τη μητέρα, η οποία αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στην οφθαλμολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης έχει τραυματιστεί ελαφρά.

    [06] Νεκρός από ηλεκτροπληξία 37χρονος αγρότης

    Θανατηφόρο ηλεκτροπληξία υπέστη σήμερα το πρωί στην Άρβη του δήμου Βιάννου Ηράκλειου ένας 37χρονος αγρότης από τα Αμιρά.

    Ο 37χρόνος είχε πάει σε αγροτικές καλλιέργειες που είχε στην περιοχή της Άρβης. Κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή που βρίσκεται στο χωράφι και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

    Τον άτυχο άντρα βρήκε νεκρό ο πατέρας του.

    [07] Υποβαθμίστηκαν Deutsche Bank, Barclays και Credit Suisse Group από τον S&P

    O οίκος Standard & Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο τριών μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών - της γερμανικής Deutsche Bank, της βρετανικής Barclays και της ελβετικής Credit Suisse Group - στην κατηγορία Α από Α+, λόγω των νέων τραπεζικών κανόνων και των «αβέβαιων συνθηκών της αγοράς», αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

    Ο οίκος επιβεβαίωσε επίσης το αξιόχρεο της ελβετικής τράπεζας UBS στη βαθμίδα Α.

    Οι τέσσερις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι μεταξύ των πλέον εκτεθειμένων στις προτάσεις για τους νέους τραπεζικούς κανόνες, οι οποίοι μπορεί να μειώσουν τα έσοδά τους από εμπορικές και επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο S&P.

    [08] Στα 317,8 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος

    Αναλυτικά στοιχεία για το πώς διαμορφώνεται το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

    Το ύψος του χρέους της Κεντρικής Διοίκησης, λαμβανομένου υπόψη και του χαρτοφυλακίου των διαχειριστικών πράξεων (μετά swap), στις 31.5.2013 ανήλθε στο ποσό των 317.856.083.972,06 ευρώ.

    Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν από τον κ. Σταϊκούρα μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο ο οποίος είχε ζητήσει να ενημερωθεί σε ποιο ποσό ανέρχεται το συνολικό ελληνικό χρέος μέχρι 31.5.2013 και σε ποιους οφείλεται το χρέος αυτό.

    [09] Υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ TAP και ΔΕΣΦΑ

    Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του TAP (Trans Adriatic Pipe-line) και του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) για τη λειτουργία και συντήρηση του ελληνικού τμήματος του αγωγού TAP υπεγράφη σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών.

    Σχετικές αναφορές έκανε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Γιώργος Παπαρσένος λέγοντας ότι ο ΔΕΣΦΑ ενδιαφέρεται να αναλάβει τη συντήρηση του αγωγού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία, όπως και για μετοχική συμμετοχή στον αγωγό.Η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει επίσης την επιθεώρηση των σημείων διασύνδεσης με το σύστημα αγωγών του ΔΕΣΦΑ για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού και της τεχνικής συνεργασίας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός ΤΑΡ θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα (Κήποι Έβρου) και θα καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας και υποθαλάσσιου αγωγού στην Αδριατική. Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ξεκινήσει το 2014 και η ολοκλήρωση το 2018. Ο TAP επελέγη πρόσφατα από την Κοινοπραξία του Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν ως η βέλτιστη διαδρομή αγωγού για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

    [10] "Εκτινάχθηκαν" τα πορτογαλικά ομόλογα μετά τις χθεσινές παραιτήσεις

    Η απόδοση των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων εκτινάχθηκε πάνω από το 7% για πρώτη φορά εφέτος, μετά την παραίτηση δύο υπουργών της κυβέρνησης της χώρας εν μέσω αυξανόμενης κόπωσης από τη λιτότητα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Οι εξελίξεις στην Πορτογαλία παρέσυραν σε άνοδο και τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων για δεύτερη ημέρα, καθώς ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι προσπαθεί να διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησής του.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Πάουλο Πόρτας, που ηγείται του μικρού κόμματος CDS του κυβερνητικού συνασπισμού, παραιτήθηκε χθες διαμαρτυρόμενος για την ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική.

    [11] Υπογράφει στην Κούμπαν Κρασνοντάρ ο Σισέ

    Η Ρωσία θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Τζιμπρίλ Σισέ.

    Ο Γάλλος φορ, γνωστός στην Ελλάδα από την επιτυχημένη θητεία του στον Παναθηναϊκό, έμεινε ελεύθερος από την ΚΠΡ και έχει συμφωνήσει να φορέσει τη φανέλα της Κουμπάν Κρασνοντάρ.

    Ο Σισέ ήθελε να επιστρέψει στη Γαλλία, αλλά δεν βρήκε καλό συμβόλαιο και έτσι προτίμησε την πρόταση ύψους 1.2 εκατ. ευρώ από τη ρωσική ομάδα, με την οποία έχει ξεκινήσει, ήδη, προπονήσεις και σήμερα ή αύριο αναμένεται να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 July 2013 - 10:30:24 UTC