Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπ. Ομπάμα: Πηγή έμπνευσης ο Μαντέλα
  • [02] Τέσσερις ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι
  • [03] "Η Ελλάδα στην πρώτη θέση για διακοπές"
  • [04] Εκδηλώσεις στην Κροατία για την ένταξη στην ΕΕ
  • [05] Επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας

  • [01] Μπ. Ομπάμα: Πηγή έμπνευσης ο Μαντέλα

    "Να αντλήσει έμπνευση" από τη ζωή του Νέλσον Μαντέλα, κάλεσε τη νεολαία της Νότιας Αφρικήςο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    "Αναλογιστείτε αυτά τα 27 έτη του εγκλεισμού στη φυλακή. Αναλογιστείτε τα δεινά, αυτή τη σύγκρουση που βίωσε, λόγω της απομάκρυνσης από την οικογένεια και από τους φίλους του.Θα υπήρξαν, ασφαλώς, οι μαύρες στιγμές της κορυφαίας δοκιμασίας για την πίστη του Μαντέλα στον άνθρωπο" κι όμως, ο Μαντέλα δεν υπέστειλε, ποτέ, τη σημαία του αγώνα του, τόνισε ο Ομπάμα στην ομιλία του για τον ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, στην πανεπιστημιούπολη του ιστορικού Σοβέτο.

    [02] Τέσσερις ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

    Τέσσερις ελληνικές ταινίες προβάλλονται στην Τσεχία, στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, που άρχισε χθες και λήγει στις 6 Ιουλίου.

    Μια από τις ελληνικές ταινίες, ο «Σεπτέμβρης» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, γύρω από τα υπαρξιακά προβλήματα μιας μοναχικής γυναίκας, θα προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ.

    Η ταινία «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη προβάλλεται στο τμήμα «Μια άλλη όψη», ενώ η μικρού μήκους ταινία «The Capsule» της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη προβάλλεται στο τμήμα Imagina. Τέλος, η «Αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελένης Ψύκου, που πέρσι είχε προβληθεί στο τμήμα «Works in progress» του Κάρλοβι Βάρι, προβάλλεται φέτος στο πρόγραμμα των 10 ευρωπαϊκών ταινιών, που προτείνουν οι κριτικοί του περιοδικού του κλάδου «Variety».

    Το φεστιβάλ άρχισε με την προβολή της γαλλικής ταινίας «Μood Indigo» (L' ecume des jours) του Μισέλ Γκοντρί, μια ταινία γύρω από τη δύναμη του έρωτα, που συνδυάζει τη φαντασία και τον σουρεαλισμό με την πραγματικότητα, με πρωταγωνιστές την Οντρέ Τοτού και τον Ρομέν Ντιρίς.

    [03] "Η Ελλάδα στην πρώτη θέση για διακοπές"

    Η Ελλάδα σημειώνει εφέτος τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις των Αυστριακών για διακοπές, αύξηση που ξεπερνά και το 20 ο/ο, τονίζεται σε δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων.

    Η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα, «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμά της «Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση για διακοπές», επισημαίνοντας πως,παρά τις οικονομικές αναταράξεις, η Ελλάδα παραμένει για τους Αυστριακούς «το απόλυτο νούμερο ένα», ως τουριστικός προορισμός με αεροπλάνο.

    Χαρακτηριστικό είναι και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» με τίτλο,«Τάσεις στις διακοπές-Η Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση», στο οποίο υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα, ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών με αεροπλάνο, παρουσιάζει εφέτος το καλοκαίρι κατακόρυφη άνοδο και έπειτα από μια σημαντική πτώση των διανυκτερεύσεων μέσα στο 2011 και 2012,

    [04] Εκδηλώσεις στην Κροατία για την ένταξη στην ΕΕ

    Η κροατική ανώτατη ηγεσία και πολλοί ξένοι προσκεκλημένοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κοινοβούλιο στο Ζάγκρεμπ στο ξεκίνημα των εορτασμών επ ευκαιρία της κροατικής επικείμενης ένταξης στην ΕΕ με την ιδιότητα ισότιμου μέλους, του 28ου, από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου.

    "Δεν έχουμε πλέον δικαιολογίες, εάν κάποτε διακείμεθα εχθρικώς (απέναντι στην ΕΕ), στη βάση στερεοτύπων και με ρεαλιστικό --ή και μη ρεαλιστικό-- τρόπο, τώρα δεν διακατεχόμεθα από εχθρότητα. Τώρα, την επιτυχία την έχουμε στα χέρια μας κι ας ζήσει η Κροατία στην Ευρωπαϊκή Ενωση", τόνισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

    Στο κοινοβούλιο στο Ζάγκρεμπ συγκεντρώθηκαν 350 προσκεκλημένοι κι ανάμεσά τους η ανώτατη πνευματική ηγεσία της χώρας --μαζί με τη θρησκευτική.

    [05] Επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας

    Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ, στο κέντρο της Πάτρας.

    Ειδικότερα, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα αντεξουσιαστών επιχείρησε να προσεγγίσει την είσοδο κεντρικού ξενοδοχείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, με ομιλητή τον βουλευτή Αχαΐας, Μιχάλη Αρβανίτη.

    Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απωθήσουν τους αντεξουσιαστές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πετροπόλεμος και ρίψεις βομβών μολότοφ.

    Οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, ενώ ομάδες αντεξουσιαστών έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Το σκηνικό των επεισοδίων μεταφέρθηκε, λίγη ώρα αργότερα, στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 June 2013 - 18:30:22 UTC