Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Μπερλουσκόνι: Θα κληθώ και πάλι να αναλάβω τον ρόλο του ηγέτη
  • [02] Άκαρπη και η νέα συνάντηση του Π. Καψή με τους εργαζομένους της ΕΡΤ
  • [03] Πυρκαγιά στον Διόνυσο Βοιωτίας

  • [01] Σ. Μπερλουσκόνι: Θα κληθώ και πάλι να αναλάβω τον ρόλο του ηγέτη

    Την επιθυμία του να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην ιταλική πολιτική σκηνή, εξέφρασε ο μεγιστάνας του Τύπου και ηγέτης της κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης RAI.

    «Το σημερινό σχήμα, ο Λαός της Ελευθερίας (PdL) θα συνεχίσει να υφίσταται, ως συμμαχία των δυνάμεων της κεντροδεξιάς. Το κόμμα μου θα ονομασθεί και πάλι Φόρτσα Ιτάλια και φοβάμαι ότι θα κληθώ και πάλι να αναλάβω τον ρόλο του ηγέτη» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, διαμηνύοντας έτσι ότι αψηφά τις καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων σε βάρος του.

    Ερωτηθείς σχετικά με την κατάληξη της δίκης για το σκάνδαλο Ρούμπι Γκέιτ, ο Μπερλουσκόνι είπε πως η καταδίκη του «θυμίζει το θέατρο του παραλόγου», αφού «γίνεται αναφορά σε κατάχρηση εξουσίας χωρίς να υπάρχει κανένας που να έχει υποστεί αυτή την κατάχρηση. Και αυτό συνέβη και με την κατηγορία για συμμετοχή σε προαγωγή στην πορνεία».

    [02] Άκαρπη και η νέα συνάντηση του Π. Καψή με τους εργαζομένους της ΕΡΤ

    Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η δεύτερη συνάντηση, που είχαν την Παρασκευή, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελής Καψής με εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με τη μορφή του ενδιάμεσουφορέα να παραμένει η κύρια διαφωνία.

    Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η πρόταση του κ. Καψή, όπως παρουσιάστηκε στη Γενική τους Συνέλευση ,αναφέρει ότι η λειτουργία του μεταβατικού σχήματος θα γίνει με 2.000 εργαζόμενους και τα κριτήρια επιλογής τους θα καθοριστούν εντός 10ημερου. Προβλέπει επίσης τη σύναψη δίμηνων συμβάσεων με δυνατότητα ανανέωσης τους και μισθολογικές απολαβές, σύμφωνα με την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους και το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες , καθώς και την υπόσχεση για ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος τους.

    Ακόμη θα καταβάλλονται αποζημίωσεις, με πλαφόν 15.000 ευρώ, που ισχύει σήμερα και για τίς οποίες το Υπ. Οικονομικών υπόσχεται -εφ όσον επιτευχθεί τελικά συμφωνία-να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση βελτίωσης τους,με βάση όμως το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις αλλες ειδικότητες και την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους, που θα ισχύσουν αναδρομικά από 1/1/2013. Σε ό,τι αφορά τον νέο φορέα προβλέπεται μικρότερο σχήμα με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, ανοικτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και πριμοδότηση για τους παλαιούς εργαζόμενους.

    Το χθεσινό ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, μετά τη νέα συνάντηση αναφέρει πως "το περίγραμμα πρότασης που παρουσίασε ο κ. Καψής, στερείται νομικής τεκμηρίωσης. Το μεταβατικό σχήμα δεν έχει καμία χρησιμότητα και επιπλέον είναι κενό θεσμικού και νομικού περιεχομένου. Το σημαντικότερο δε, θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο επιπλέον χαράτσια". Επιπρόσθετα οι εργαζόμενοι εμμένουν στη θέση τους "ότι μόνη εφικτή και λογική λύση έξω από εγκλωβισμούς σε πολιτικά αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν ερήμην τους είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ".

    Νέα συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα.

    [03] Πυρκαγιά στον Διόνυσο Βοιωτίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Διόνυσος Βοιωτίας. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί οικισμό. Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι και η φωτιά φαίνεται να κατευθύνεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρός το βουνό.

    Για την κατάσβεση επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 June 2013 - 16:30:21 UTC