Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση στο Eurogroup για τις εξελίξεις στην Ελλάδα
  • [02] Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία
  • [03] Συμφωνία για το Κατάρ
  • [04] Ernst & Young: Ενδεχόμενη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το β' εξάμηνο του 2014
  • [05] Η Άγκυρα απειλεί το Βερολίνο με αντίποινα

  • [01] Ικανοποίηση στο Eurogroup για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

    Κλίμα σχετικής ικανοποίησης για τις εξελίξεις στην Ελλάδα επικράτησε σήμερα στο Λουξεμβούργο, όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομίας της ΕΕ με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του Γιάννη Στουρνάρα.

    Όπως ανέφεραν ελληνικές διπλωματικές πηγές, ο Γ. Στουρνάρας ενημέρωσε σήμερα το πρωί τους ιθύνοντες του Εurogroup για τις χθεσινές εξελίξεις στην Αθήνα επισημαίνοντάς τους ότι αφενός μεν αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην Ελλάδα, αφετέρου δε, ότι υφίστανται πλέον συνθήκες σαφώς ευνοϊκότερες για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Και αυτό διότι, όπως ανέφερε ο Έλληνας υπουργός, το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει θα επιδείξει σαφώς μεγαλύτερη θέληση για την υλοποίησή τους χωρίς να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές αντιστάσεις που αντιμετώπισε το προηγούμενο.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι εταίροι της Ελλάδας στην ΕΕ εμφανίσθηκαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο θέμα της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και από τη σύνεση με την οποία αντιμετωπίζει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα.

    [02] Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία

    Μια Βραζιλιάνα 54 ετών έχασε τη ζωή της στην Μπελέμ ντο Πάρα της Αμαζονίας όταν υπέστη έμφραγμα από την έκρηξη οπλοβομβίδας που περιείχε δακρυγόνο αέριο κοντά της, αυξάνοντας σε δύο τον αριθμό των νεκρών κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών που συνταράσσουν τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ανέφερε εκπρόσωπος της δημαρχίας της πόλης αυτής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Η γυναίκα, δημοτική υπάλληλος του τομέα καθαριότητας, εργαζόταν σε έναν δρόμο μαζί με συναδέλφους της όταν στο σημείο έφθασε μια ομάδα διαδηλωτών κι εξερράγη μια βομβίδα που περιείχε δακρυγόνο. Η γυναίκα υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέληξε.

    Χθες Πέμπτη ένας διαδηλωτής 18 ετών είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο στην πολιτεία Σάου Πάουλου.

    [03] Συμφωνία για το Κατάρ

    Πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης για το εκκλησιαστικό ζήτημα του Κατάρ επικράτησε τελικά στην συνάντηση σήμερα στην Αθήνα ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, με τη συμμετοχή και αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετά από τη διαμεσολάβηση του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα.

    Ο υφυπουργός είχε απευθύνει πρόσκληση προς τις δύο πλευρές και το Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να έρθουν στην Αθήνα και να συζητήσουν γύρω από ένα τραπέζι σε βάθος και με ψυχραιμία το ζήτημα που δίχασε τους τελευταίους μήνες τα δύο πατριαρχεία σχετικά με την δικαιοδοσία τους στο Κατάρ.

    Κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΞ υπό την προεδρία του κ. Τσιάρα, επικράτησε κατανόηση με αποτέλεσμα να επιβεβαιωθεί ότι η κάθε Εκκλησία σέβεται τα όρια της δικαιοδοσίας της άλλης. Παράλληλα οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να μεταφέρουν συγκεκριμένες προτάσεις προς τις Ιερές Συνόδους της κάθε Εκκλησίας που υπηρετούν τον κοινό στόχο ενότητας της Ορθοδοξίας.

    [04] Ernst & Young: Ενδεχόμενη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το β' εξάμηνο του 2014

    Μια ακόμη χρονιά συρρίκνωσης της οικονομίας αναμένει η Ελλάδα,με ενδεχόμενη ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Eurozone Forecast (EEF) Summer 2013 της Ernst & Young.

    Ειδικότερα, όπως εκτιμά η έκθεση της Ernst & Young, η ελληνική οικονομία οδεύει για μια ακόμη χρονιά έντονης συρρίκνωσης, έχοντας ήδη χάσει τουλάχιστον το 20% του ΑΕΠ την προηγούμενη πενταετία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, η συνέχιση της λιτότητας σε συνδυασμό με την αύξηση της ανεργίας και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στον τραπεζικό τομέα θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του ΑΕΠ κατά 5,5% το 2013 και περαιτέρω κατά 0,3% το 2014.

    Παράλληλα, προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα αρχίσει σταδιακά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, καθώς, όπως εξηγεί, η ηπιότερη στάση έναντι της δημοσιονομικής εξυγίανσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο δημιουργεί συνθήκες χαλάρωσης της λιτότητας, ενώ η επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης οδηγεί σε ανάκαμψη των εξαγωγών, υποβοηθούμενη επίσης και από τη σημαντική μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας από την έναρξη της ύφεσης. Συνολικά, αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά μέσο όρο 1,5% - 2% στο διάστημα 2015-17.

    [05] Η Άγκυρα απειλεί το Βερολίνο με αντίποινα

    Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς προειδοποίησε σήμερα την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ να μην αποπειραθεί να εμποδίσει το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

    "Ελπίζω ότι θα διορθώσει το σφάλμα που έκανε τη Δευτέρα (...) ή αυτό θα οδηγήσει σε αντιδράσεις", δήλωσε ο Μπαγίς σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου με τις οποίες αυτή εξέφρασε τη λύπη της για την "υπερβολικά σκληρή" καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία.

    "Η Τουρκία δεν είναι μια οποιαδήποτε χώρα", συνέχισε ο Μπαγίς, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κι εξέφρασε την λύπη του για έναν "εύκολο προεκλογικό ελιγμό" από την πλευρά της καγκελαρίου Μέρκελ καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές στην Γερμανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 June 2013 - 18:30:21 UTC