Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να σταθεροποιηθεί άμεσα η πολιτική κατάσταση"
  • [02] ΥΠΟΙΚ: Aποζημιώσεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Αρχή του τέλους της κυβέρνησης
  • [04] Αναβάλλεται η επίσκεψη Κ. Παπούλια στη Λευκάδα
  • [05] Π. Καμμένος: Όλα γίνονται για το επόμενο μνημόνιο
  • [06] Έκλεισε και πάλι ο ΧΥΤΑ Φυλής
  • [07] Πτώση 6,11% στο χρηματιστήριο

  • [01] "Να σταθεροποιηθεί άμεσα η πολιτική κατάσταση"

    Την ανάγκη να σταθεροποιηθεί άμεσα η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, επανέλαβε σήμερα από το Λουξεμβούργο ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Ecofin.

    «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει άμεσα σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και όλη η ενέργεια να επικεντρωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν,

    [02] ΥΠΟΙΚ: Aποζημιώσεις στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

    Στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα, της πρώην ΕΡΤ, προχωρά η κυβέρνηση, σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

    Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης. Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.

    Τέλος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Αρχή του τέλους της κυβέρνησης

    «Με την καταλυτική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, η αρχή του τέλους της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού του μαύρου έχει ξεκινήσει» εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζεται ότι τα τραγικά αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της πλειοψηφίας της κοινωνίας διαμορφώνουν τους όρους για την ανατροπή της αυταρχικής κυβέρνησης και της πολιτικής της. Ακόμα και σήμερα, προσθέτει η ανακοίνωση, η εναπομείνασα κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί, κρατώντας το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Ο αγώνας των εργαζομένων, ωστόσο, έχει αποτελέσει αφορμή για τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού, αντιμνημονιακού, πλειοψηφικού μετώπου που απαιτεί να σταματήσει ο κατήφορος και να ανοίξουν νέοι δρόμοι ελπίδας και προοπτικής.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «όσοι αμφισβητούν την πορεία της κυβέρνησης οφείλουν να πάνε μέχρι το τέλος, χωρίς ήξεις αφήξεις. Το ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας το δρόμο της πλήρους υποταγής, γίνεται το απόλυτο δεκανίκι της δεξιάς του Σαμαρά».

    [04] Αναβάλλεται η επίσκεψη Κ. Παπούλια στη Λευκάδα

    Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Κυριακή και Δευτέρα επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στη Λευκάδα, λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

    Ο κ. Παπούλιας επρόκειτο να παραστεί στις εκδηλώσεις της Παναγίας της Φανερωμένης.

    [05] Π. Καμμένος: Όλα γίνονται για το επόμενο μνημόνιο

    Την εκτίμηση ότι «όλα αυτά γίνονται για να προετοιμαστεί το επόμενο μνημόνιο» εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφερόμενος στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

    Χαρακτήρισε «καταστροφή» πιθανές εκλογές μέσα στην τουριστική περίοδο, και είπε ότι «αν δεν φέρουν ως αποτέλεσμα αλλαγή πολιτικής, ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να διαλύσουν τη χώρα ακόμα παραπάνω».

    Προσέθεσε όμως ότι, εκτός από την πιθανότητα εκλογών, υπάρχει και η πιθανότητα δημιουργίας πλειοψηφίας μέσα στη Βουλή «από βουλευτές που θα αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να δεσμεύουν οι υπογραφές του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου το σύνολο του Κοινοβουλίου» και η νέα κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις για ένα εθνικό σχέδιο έξω από τα μνημόνια.

    Επίσης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την τελική στάση της ΔΗΜΑΡ απέναντι την κυβέρνηση, λέγοντας ότι βλέπει την αποχώρηση σαν «αποχώρηση με παραμονή».

    [06] Έκλεισε και πάλι ο ΧΥΤΑ Φυλής

    Έκλεισε και πάλι, από το μεσημέρι, ο ΧΥΤΑ Φυλής, μετά από νέο περιστατικό αθρόας εισόδου αγνώστων με σκοπό την περισυλλογή αντικειμένων, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής.

    Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού που απασχολείται στο ημερήσιο μέτωπο διάθεσης των απορριμμάτων τις πρώτες μεσημεριανές ώρες εισήλθαν στον ΧΥΤΑ παράνομα, περισσότερα από 100 άτομα, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η συνέχιση των εργασιών, αφού υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [07] Πτώση 6,11% στο χρηματιστήριο

    Δραματική υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων.

    Όπως επισημαίνουν χρηματιστηριακοί αναλυτές παρά το γεγονός ότι αποφεύγουμε τις πρόωρες εκλογές, η πολιτική σταθερότητα δεν θα είναι δεδομένο, κάτι που ανησυχεί την αγορά, ενώ αρνητικά επέδρασε και η επιδείνωση του κλίματος στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να φθάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών παραβίασε καθοδικά και τα επίπεδα των 850 μονάδων, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 8ης Απριλίου. Υποχώρησε στις 830,01 μονάδες σημειώνοντας μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 6,11%.

    Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε μεγάλη πτώση 9,69%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 8,58%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 68,97 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 June 2013 - 16:30:21 UTC