Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρ. Σταϊκούρας: Εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος
  • [02] Ψηφίζεται απόψε το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες
  • [03] Σε μειώσεις του μισθολογίου μέχρι 100 εκατ. ευρώ στοχεύει η Τράπεζα Κύπρου
  • [04] Αποχωρεί ο Ν. Νανόπουλος από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank
  • [05] Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν την παρουσία του Εντ. Σνόουντεν στο Χονγκ Κονγκ
  • [06] Οι δυνάμεις του Άσαντ σκότωσαν 100 ανθρώπους που προσπαθούσαν να διαφύγουν
  • [07] Δώδεκα νεκροί από τρεις επιθέσεις σε αγορά βορείως της Βαγδάτης
  • [08] «Όχι» της Ντόρτμουντ σε Μπάγερν για τον Λεβαντόφσκι

  • [01] Χρ. Σταϊκούρας: Εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος

    Θετικότερα του αναμενομένου εξελίχθηκε η πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το πεντάμηνο Ιανουαρίου- Μαΐου, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 19.150 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 420 εκατ. ευρώ ή 2,2% έναντι του στόχου του Α' πενταμήνου 2013 (18.730 εκατ. ευρώ). Το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 17.432 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 61 εκατ. ευρώ ή 0,4%, έναντι του στόχου (17.370 εκατ. ευρώ).

    Όπως επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας, "με τη συμπλήρωση του 1ου πενταμήνου του έτους διαπιστώνεται ότι η δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας βελτιώνεται. Συνεπώς, καθίσταται εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από εφέτος. Η ελληνική κοινωνία, η οποία έχει σηκώσει τεράστια βάρη για την επίτευξη της επώδυνης, αλλά αναγκαίας, δημοσιονομικής προσαρμογής, μπορεί ρεαλιστικά πλέον να διαπιστώνει ότι οι θυσίες της βελτιώνουν τα δημοσιονομικά της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση, με αποφασιστικότητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά και μακριά από παίγνια μηδενικού αθροίσματος, εργάζεται για τη βιώσιμη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και τη συμπλήρωση του δημοσιονομικού εγχειρήματος με πολιτικές για την ανάταξη της οικονομίας".

    [02] Ψηφίζεται απόψε το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες

    Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται και ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για Ενήμερους Δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο Ν. 3869/2010». Κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε "ανοιχτός" σε κάποιες βελτιωτικές τροποποιήσεις, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί και σήμερα το ακανθώδες ζήτημα της άρσης των πλειστηριασμών, με δεδομένο ότι όλα τα κόμματα έχουν ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να ξεκαθαρίσει το θέμα. Ήδη από τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, την Ασημίνα Ξηροτύρη, το Νίκο Τσούκαλη, τον Δημήτρη Αναγνωστάκη και τη Νίκη Φούντα, έχει κατατεθεί τροπολογία με την οποία προτείνεται να δοθεί νέα παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 έναντι της 31ης Δεκεμβρίου 2013. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, πρέπει να υπάρξει νέα παράταση προκειμένου να μην δημιουργείται σύγχυση και αναστάτωση στους δανειολήπτες και να δημιουργηθεί αίσθημα δικαίου.

    [03] Σε μειώσεις του μισθολογίου μέχρι 100 εκατ. ευρώ στοχεύει η Τράπεζα Κύπρου

    Σε μείωση του μισθολογίου κατά 30% ή 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο στοχεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα Κύπρου. Το μισθολόγιο της Τράπεζας ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ τον μήνα, δηλαδή περίπου 325 εκατ. ευρώ ετησίως.

    Η διοίκηση της Τράπεζας επιδιώκει να πετύχει συμφωνία με την Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΥΚ) για τη μείωση του μισθολογίου. Η επίτευξη του στόχου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ελκυστικότητα του πακέτου που θα προσφέρει η Τράπεζα στους 5,5 χιλιάδες υπαλλήλους για να αφυπηρετήσουν πρόωρα.

    Αναλόγως του βαθμού αποδοχής του σχεδίου αφυπηρέτησης, η μείωση μπορεί να φθάσει σε ψηλότερα επίπεδα για να επιτευχθεί ο στόχος των 100 εκατ. ευρώ.Μία από τις πολλές δυσκολίες στις οποίες προσκρούουν οι σχεδιασμοί της Τράπεζας είναι η αβεβαιότητα σε σχέση με τα ταμεία προνοίας. Η κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει ότι θα διασφαλίσει μέχρι το 75% των χρημάτων που έχει να λαμβάνει ο κάθε υπάλληλος του ταμείου.

    [04] Αποχωρεί ο Ν. Νανόπουλος από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank

    Την επιθυμία του να μην είναι υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 27ης Ιουνίου, που θα εκλέξει νέο διοικητικό συμβούλιο λόγω λήξης θητείας του σημερινού, γνωστοποίησε ο έως τώρα κάτοχος της θέσης αυτής Νικόλαος Νανόπουλος, με επιστολή του στα μέλη του ΔΣ της τράπεζας.

    Ο κ. Νανόπουλος, ο οποίος θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Eurobank, αξιοποιώντας τα μοναδικά της προτερήματα και τις ικανότητες του προσωπικού της, θα μπορέσει, στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για το τραπεζικό μας σύστημα, να χτίσει μια νέα πορεία επιτυχιών και κατακτήσεων.

    [05] Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν την παρουσία του Εντ. Σνόουντεν στο Χονγκ Κονγκ

    Το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών και οι τοπικές αρχές αρνήθηκαν σήμερα να επιβεβαιώσουν την παρουσία στο Χονγκ Κονγκ του Εντουαρντ Σνόουντεν, του υπαλλήλου τεχνικής εταιρείας που συνεργάζεται με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, ο οποίος είναι η πηγή των διαρροών σχετικά με το αμερικανικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων των τηλεπικοινωνιών.

    Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Guardian, ο 29χρονος άνδρας δηλώνει ότι επέλεξε να καταφύγει σε ξενοδοχείο του Χονγκ Κονγκ στηριζόμενος στην "ισχυρή παράδοση (του Χονγκ Κονγκ) στην ελευθερία της έκφρασης" και προσθέτει ότι ελπίζει πως οι αρχές δεν θα τον εκδώσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ σκοπεύει να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ισλανδία, η οποία υποστηρίζει "όσους υπερασπίζονται την ελευθερία στο Ιντερνετ".

    "Δεν έχουμε κάτι για σας αυτήν τη στιγμή", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σκοτ Ρόμπινσον, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του αμερικανικού προξενείου στο Χονγκ Κονγκ.Η Υπηρεσία Ασφαλείας του Χονγκ Κονγκ, η οποία είναι επιφορτισμένη με θέματα μετανάστευσης, αστυνομίας και υπηρεσιών Πληροφοριών, αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει την υπόθεση.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [06] Οι δυνάμεις του Άσαντ σκότωσαν 100 ανθρώπους που προσπαθούσαν να διαφύγουν

    Συριακές καθεστωτικές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 100 ανθρώπους που διέφευγαν από την πόλη Κουσέιρ μετά την κατάληψή της από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ και της οργάνωσης Χεζμποπλάχ του Λιβάνου, κατήγγειλαν χθες ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης.

    Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από πυρά πολυβόλων και από τους συνεχείς βομβαρδισμούς των τελευταίων τριών ημερών καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν αυτοκινητόδρομο ανατολικά του Κουσέιρ για να φθάσουν σε ασφαλείς περιοχές. Η πληροφορία δεν έγινε δυνατόν να επιβεβαιωθεί, αφού οι συριακές αρχές απαγορεύουν την πρόσβαση σε ανεξάρτητα δημοσιογραφικά μέσα. Ο ακτιβιστής της συριακής αντιπολίτευσης Χάντι αλ-Αμπντάλα δήλωσε ότι βρισκόταν ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους που διέφυγαν από το Κουσέιρ και τελικά κατέληξε ανάμεσα σε μία ομάδα αμάχων και μαχητών που εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και περπάτησαν απόσταση 35 χιλιομέτρων μέσα από χωράφια για να φθάσουν σε περιοχή κοντά στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην πόλη Χομς.

    Με την κατάληψη του Κουσέιρ έπειτα από συνεχή και σφοδρό βομβαρδισμό της πόλης που κετέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της, αποκαταστάθηκε η εδαφική συνέχεια ανάμεσα στα εδάφη της Χεμζπολάχ στον Λίβανο, τις κατεχόμενες από τις συριακές καθεστωτικές δυνάμεις περιοχές της Δαμασκού και τα αλαουιτικά φιλοκαθεστωτικά παράλια της Συρίας μέχρι τη Λαττάκεια.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [07] Δώδεκα νεκροί από τρεις επιθέσεις σε αγορά βορείως της Βαγδάτης

    Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στη διάρκεια τριών επιθέσεων που σημειώθηκαν ταυτόχρονα σε αγορά της πόλης Τζουντάιντα αλ-Σατ της επαρχίας Ντιγιάλα, βορείως της Βαγδάτης, έγινε γνωστό από την αστυνομία και από νοσοκομειακή πηγή.

    Δυο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν αρχικά και στη συνέχεια βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του. Οι τρεις αυτές επιθέσεις, κατά τις οποίες τραυματίσθηκαν 48 άνθρωποι, σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής στη λαχαναγορά της πόλης αυτής, η πλειοψηφία των κατοίκων της οποίας είναι σιίτες.

    Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, ωστόσο ένοπλοι σουνίτες, συμπεριλαμβανομένης της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ, θέτουν συχνά στο στόχαστρό τους τη σιιτική κοινότητα. Η συχνότητα και η ένταση των βιαιοτήτων στο Ιράκ προκαλεί φόβους για επιστροφή στις θρησκευτικές συγκρούσεις της περιόδου 2006-2007.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [08] «Όχι» της Ντόρτμουντ σε Μπάγερν για τον Λεβαντόφσκι

    Δεν παραχωρείται ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο πρόεδρος της Ντόρτμουντ, Χανς Γιοακίμ Γουάτσκε, θέλησε να βάλει τέλος στη φημολογία περί πώλησης του Πολωνού σταρ στην Μπάγερν Μονάχου.

    Ο γερμανικός Τύπος επιμένει ότι η ομάδα του Μονάχου είναι αποφασισμένη να καλύψει το ποσό με το οποίο έχει «κοστολογηθεί» η μεταγραφή του Λεβαντόφσκι από τη Ντόρτμουντ, αλλά ο Γουάτσκε ήταν κατηγορηματικός: «Ο Ρόμπερτ δεν θα φύγει από την ομάδα και δεν θα πάει στην Μπάγερν. Αυτό είναι οριστικό», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της Μπορούσια και συνέχισε: «Εχουμε ενημερώσει σχετικά τον Ρόμπερτ και τον ατζέντη του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουμε στη μεταγραφή αυτή.»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 June 2013 - 8:30:23 UTC