Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2014"
  • [02] Φ. Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές
  • [03] Μπ. Αρίντς: Λάθος η υπερβολική βία
  • [04] Επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου στο Άγιο Όρος
  • [05] Οι μαθητές αγνοούν το «σαβουάρ βιβρ» του διαδικτύου
  • [06] Ατρόμητος: Ανανέωσε ο Παράσχος
  • [07] Ο Χάινκες θα ξεκουραστεί τη νέα σεζόν

  • [01] "Ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2014"

    Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014 και κάνοντας λόγο για σαφή δείγματα αύξησης της εμπιστοσύνης έναντι της χώρας, εμφανίστηκε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος για θέματα Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Ελέγχου και Καταπολέμησης της Απάτης, Αλγκίρντας Σεμέτα.

    Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών, Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Σεμέτα αναγνώρισε ότι έχει γίνει σκληρό έργο, τόσο από τις ελληνικές αρχές όσο και από τον ελληνικό λαό, ώστε να επιτρέπονται αισιόδοξες προβλέψεις.

    Εξάλλου, ο κ. Σεμέτα τόνισε την ανάγκη αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος χαρακτηρίζοντας το ως σημαντικό μέτρο για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

    «Πρέπει να είναι απλό, δίκαιο, με μηχανισμό που να εντοπίζει και να τιμωρεί όσους παρανομούν» επισήμανε και εξέφρασε την άποψη ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που ζητά η Ελλάδα, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της.

    [02] Φ. Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές

    Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και τόνισε την ανάγκη να βρεθεί κοινός τόπος με τη Ν.Δ. ώστε να ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

    "Δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Η κυβέρνηση θα διανύσει τη θητεία που προβλέπεται από το Σύνταγμα. Η χώρα δεν έχει κανέναν λόγο να πάει σε διαδικασίες εκλογών. Έχουμε βγει στον δρόμο γα την έξοδο από την κρίση και αυτό το δρόμο πρέπει να τον διανύσουμε με επιτυχία. Δεν χρειάζονται εκλογές" απάντησε ο κ. Κουβέλης, σε ερώτηση για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου.

    [03] Μπ. Αρίντς: Λάθος η υπερβολική βία

    Συγγνώμη ζήτησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς από τους διαδηλωτές για την «υπερβολική βία που χρησιμοποίησε» η αστυνομία το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Έκανε πάντως διάκριση μεταξύ της αρχικής διαμαρτυρίας και του κύματος διαμαρτυριών που έχει απλωθεί πλέον σε ολόκληρη τη χώρα.

    «Ήταν λάθος η υπερβολική βία που χρησιμοποιήθηκε αρχικά εναντίον αυτών που κινήθηκαν με κριτήριο της ευαισθησία τους για το περιβάλλον. Ζητώ συγνώμη από τους ανθρώπους αυτούς, αλλά δεν νομίζω ότι χρωστάμε συγνώμη σε αυτούς που προκαλούν ζημιές». Αυτό ανέφερε ο Αρίντς, ο οποίος αναπληρώνει τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την ανησυχία που εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ο Αρίντς είπε ότι «ο Κέρι και οι υπόλοιποι θα πρέπει να κρίνουν τα γεγονότα στην Τουρκία με τον τρόπο που κρίνουν παρόμοια γεγονότα που συμβαίνουν στις χώρες τους».

    Όπως επισημαίνουν πολλοί αναλυτές, οπρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς «αφουγκράζονται τα σημεία των καιρών», σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν που δεν δείχνει να καταλαβαίνει αυτό που γίνεται.

    Επίσης συμφωνούν ότι «για πρώτη φορά η κυβέρνηση του Τ. Ερντογάν δέχεται τόσο σκληρή κριτική από τους πολίτες», όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο πολιτικός επιστήμονας Χουσεΐν Μπαγκσί.

    Η πολιτική ζωή στην Τουρκία δεν θα είναι η ίδια με αυτή πριν από το ξέσπασμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των περασμένων ημερών, όποιες και αν είναι οι άμεσες συνέπειες των διαμαρτυριών, εκτιμούν πολλοί πολιτικοί αναλυτές απ' όλους τους χώρους σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις.

    Αρκετοί αναλυτές συμφωνούν στην εκτίμηση ότι το κύμα αυτό διαμαρτυρίας εξέφραζε και επανδρώθηκε κυρίως από την νεολαία, από άτομα 18 έως 35 ετών, που έχουν μεγαλώσει σε περιβάλλον κοσμικό (λαϊκό) και δεν δείχνουν καμία διάθεση να απομακρυνθούν από τις αξίες αυτού του περιβάλλοντος.

    [04] Επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου στο Άγιο Όρος

    Στο Άγιον Όρος βρίσκεται από το μεσημέρι ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη τριήμερη επίσκεψη στη μοναστική πολιτεία του Άθωνα.

    Τον Ρώσο Πατριάρχη και τη συνοδεία του υποδέχτηκε στο λιμανάκι της Δάφνης, κατά την άφιξη του, στη μία το μεσημέρι, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, μοναχοί και προσκυνητές και τον συνόδευσαν οδικώς στις Καρυές.

    Ο κ. Κύριλλος έγινε δεκτός με τιμές στις Καρυές από τον πρωτεπιστάτη Μάξιμο, τα μέλη της ιεράς επιστασίας και τους αντιπροσώπους των είκοσι μονών του Αγίου Όρους και ακολούθησε δοξολογία στον Ι. Ναό του Πρωτάτου.

    [05] Οι μαθητές αγνοούν το «σαβουάρ βιβρ» του διαδικτύου

    Άγνοια των κανόνων συμπεριφοράς των ανηλίκων στο διαδίκτυο και των υποχρεώσεών τους online διαπιστώνουν δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr. Οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να δώσουν τη γνώμη τους για σημαντικά ζητήματα ορθής και ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου από τους μαθητές τους.

    Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά:

    -Παρόλο που το 72% των εκπαιδευτικών πιστεύουν πως οι ανήλικοι θεωρούν ότι γνωρίζουν περισσότερα για το διαδίκτυο από ότι οι δάσκαλοι και οι γονείς τους, το 68,6% από αυτούς πιστεύει, επίσης, πώς οι ανήλικοι δεν γνωρίζουν τι είναι το «netiquette», διεθνής όρος του κώδικα δεοντολογικής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.

    -Το 60,1% των εκπαιδευτικών επισημαίνει πως οι ανήλικοι δεν γνωρίζουν ότι η διαδικτυακή τους συμπεριφορά μπορεί να έχει συνέπειες στον φυσικό κόσμο. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αν αναλογιστεί κανείς πως οι ανήλικοι δεν γνωρίζουν ποια πράγματα και ποιες συμπεριφορές είναι παράνομες στο διαδίκτυο, σύμφωνα με περισσότερους από τους μισούς εκπαιδευτικούς (65,1%).

    -Οι ανήλικοι δεν ζητούν συγκατάθεση για να αναρτήσουν φωτογραφίες ή βίντεο τρίτων (φίλων, συμμαθητών, γνωστών, κ.λπ.), όπως υποστηρίζει το 61,5% των εκπαιδευτικών.

    [06] Ατρόμητος: Ανανέωσε ο Παράσχος

    Στον πάγκο του Ατρομήτου θα παραμείνει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Γιώργος Παράσχος.

    Ο έμπειρος τεχνικός συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Σπανό, παρουσία και του τεχνικού διευθυντή του συλλόγου, Γιάννη Αγγελόπουλου, και συμφώνησαν πλήρως σε όλους τους άξονες της συνεργασίας για τη νέα χρονιά.

    [07] Ο Χάινκες θα ξεκουραστεί τη νέα σεζόν

    Μπορεί τα διεθνή ΜΜΕ να... έστελναν τον Γιουπ Χάινκες στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο τεχνικός που οδήγησε φέτος την Μπάγερν Μονάχου στο τρεμπλ δήλωσε ότι θα ξεκουραστεί τη νέα σεζόν, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει τελεσίδικα την αποχώρησή του από την προπονητική.

    «Είμαι ακόμη εντυπωσιασμένος από αυτά που πετύχαμε» δήλωσε δακρυσμένος στους δημοσιογράφους ο 68χρονος, τον οποίο θα διαδεχθεί στον βαυαρικό σύλλογο ο Πεπ Γκουαρντιόλα, και συμπλήρωσε: «Από 1ης Ιουλίου δεν θα αναλάβω κάποιο σύλλογο, εδώ ή στο εξωτερικό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 June 2013 - 14:33:32 UTC