Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί την ελληνική προεδρία της ΕΕ»
  • [02] Κ. Χατζηδάκης: «Τσουχτερά» πρόστιμα για «πειραγμένα» ταξίμετρα
  • [03] Κριτική του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [04] Τέλη Ιουνίου ξεκινά η έκδοση λογαριασμών ΔΕΗ με το ΕΕΤΑ 2013
  • [05] Συνελήφθη ο 23χρονος Αλβανός, που φέρεται να έχει σχέση με την αρπαγή της 13χρονης
  • [06] Αποφασισμένος να φύγει από τη Μπαρτσελόνα ο Βαλντές

  • [01] «Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί την ελληνική προεδρία της ΕΕ»

    Το ενδεχόμενο να είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αυτή που θα ασκήσει την προεδρία της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε περίπτωση που γίνουν εκλογές εντός του τρέχοντος έτους, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση αριστερών οικονομολόγων στη Μαδρίτη με θέμα «Ποια Ευρώπη θέλουμε».

    Θέτοντας για πρώτη φορά το θέμα αυτό και απευθυνόμενος ουσιαστικά σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι, παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια που έχουν οι προεδρίες της ΕΕ έχουν περιοριστεί ασφυκτικά, εν τούτοις, «πιστεύουμε βάσιμα ότι, εφόσον η συγκυβέρνηση Σαμαρά επιλέξει ή εξωθηθεί σε πρόωρες εκλογές φέτος -και εμείς επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία- ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα έρθει στην εξουσία».

    Εκφράζοντας την ετοιμότητά του να αναλάβει την ευθύνη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας είπε στους Ισπανούς οικονομολόγους ότι «δεν σας υπόσχομαι ότι, σ' αυτήν την περίπτωση, το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα οικοδομήσουμε την Ευρώπη που θέλουμε και σας περιέγραψα». Σας υπόσχομαι όμως, σημείωσε, ότι «θα προσπαθήσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να αφήσουμε το έστω και μικρό αριστερό αποτύπωμα της ελπίδας στη διαχείριση των προβλημάτων της Ευρώπης».

    [02] Κ. Χατζηδάκης: «Τσουχτερά» πρόστιμα για «πειραγμένα» ταξίμετρα

    «Τσουχτερά» χρηματικά πρόστιμα θα επιβάλλονται στα ταξί που εντοπίζονται με αλλοιωμένα ταξίμετρα.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, απόφαση που τίθεται σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα προβλέπει ότι σε περίπτωση που εντοπίζεται ταξί με αλλοιωμένο ταξίμετρο θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπεται και ποινή φυλάκισης 3 μηνών.

    Το πρόστιμο θα επιβάλλεται σε αυτόν που αποδεικνύεται ότι προσπορίζεται το όφελος. Για παράδειγμα, αν ο οδηγός εργάζεται με σύμβαση που προβλέπει μισθό τότε το πρόστιμο θα επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη. Παράλληλα, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, προβλέπεται αφαίρεση αδείας και επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ για όποιον εμπορεύεται, παραχωρεί, κατασκευάζει ή εγκαθιστά τέτοιου είδους αλλοιωμένα ταξίμετρα. «Σ΄αυτά τα θέματα δεν θα κάνουμε κανένα συμβιβασμό. Έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση του επιβάτη, έχουν να κάνουν με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους αθέμιτες πρακτικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως σύμφωνη με τις ρυθμίσεις αυτές είναι και η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί. Πάντως σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα 58 ταξίμετρα που ελέγχθηκαν τα 27 βρέθηκαν να έχουν γίνει αντικείμενο καταδολίευσης.

    [03] Κριτική του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Διαστάσεις μείζονος πολιτικού ζητήματος τείνει να πάρει η αντιπαράθεση των κομμάτων για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με τα κόμματα να καταθέτουν -το ένα μετά το άλλο- τις δικές τους προτάσεις. Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου, ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ και την επιλογή της να καταθέσει δική της πρόταση, μιλά για «κρίση» και κάνει λόγο για «σαφείς ιδεολογικοπολιτικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων».

    Αφήνει μάλιστα βαρύτατους υπαινιγμούς κατά της ΝΔ, την οποία κατηγορεί, έμμεσα, για έλλειψη σεβασμού προς το Σύνταγμα. Ειδικότερα, σχετικά με την κατάθεση της πρότασης της ΝΔ αναφέρεται: «Αν δεν πρόκειται για απίστευτες προχειρότητες, τίθενται πολύ σοβαρά ζητήματα σεβασμού του Συντάγματος και του κράτους δικαίου».

    Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί «ακατανόητη και αντιφατική τη στάση της ΝΔ» και εκτιμά ότι «η ΝΔ εγκλωβίστηκε στην άρνησή της να συμφωνήσει σε μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρωτοβουλία, με το πολιτικό επιχείρημα ότι δεν εναρμονίζεται με τους εκλογικούς στόχους της η μετωπική σύγκρουση με την ΧΑ και το νομικό ισχυρισμό ότι η ισχύουσα νομοθεσία του 1979, όπως συμπληρώθηκε, είναι επαρκής». Καταλογίζει δε στη ΝΔ ότι «προκάλεσε έτσι μια εσωτερική σύγκρουση στην κυβερνητική πλειοψηφία, που προσέλαβε αξιακά χαρακτηριστικά και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην από κοινού με τη ΔΗΜΑΡ κατάθεση σχετικής πρόταση νόμου».

    «Eπί της ουσίας, δηλαδή στην ανάγκη καταπολέμησης του ναζισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, στην καταδίκη κάθε βίαιου επεισοδίου με βάση τέτοια κριτήρια, δεν υπάρχει καμία διαφωνία. Διαφωνία υπάρχει ως προς το απαιτούμενο εργαλείο. Η ΝΔ θεωρεί ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, με συγκεκριμένες προσθήκες, βελτιώσεις και με την επικαιροποίησή του, είναι επαρκέστατο. Η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ έχουν διαφορετική άποψη. Πιστεύω, λοιπόν, ότι στη συζήτηση στη Βουλή θα έχουν την ευκαιρία, νηφάλια να δουν ποιο είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο», δήλωσε στο ραδιοσταθμό ALPHA 9,89 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

    [04] Τέλη Ιουνίου ξεκινά η έκδοση λογαριασμών ΔΕΗ με το ΕΕΤΑ 2013

    Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, θα ξεκινήσει η έκδοση λογαριασμών που θα περιλαμβάνουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) 2013, ανακοίνωσε σημερα η ΔΕΗ ενημερώνοντας παράλληλα ότι στις 22 Ιουνίου θα προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) 2012.

    Δηλαδη, θα επιστρέψει στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη, όλα τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΗΔΕ 2012, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν έχουν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.

    Υπενθυμίζεται ότι η χρέωση για το ΕΕΤΑ 2013 είναι 15% χαμηλότερη σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ, ενώ έχουν θεσπιστεί μειώσεις και απαλλαγές για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.

    [05] Συνελήφθη ο 23χρονος Αλβανός, που φέρεται να έχει σχέση με την αρπαγή της 13χρονης

    Συνελήφθη λίγο μετά τις 14.00, ο 23χρονος Ajaji Marjon από την Αλβανία, που αναζητείτο, ως φερόμενος να έχει σχέση με την αρπαγή της 13χρονης, που είχε εξαφανιστεί την Κυριακή από το σπίτι της στα Σπάτα Αττικής.

    Ο 23χρονος εντοπίστηκε από την αστυνομία και συνελήφθη σε δασική περιοχή στα λουτρά Ελευθερών Καβάλας.

    Στην ίδια περιοχή, η αστυνομία βρήκε και τη 13χρονη αργά χθες το βράδυ.

    [06] Αποφασισμένος να φύγει από τη Μπαρτσελόνα ο Βαλντές

    Αποφασισμένος να φύγει από τη Μπαρτσελόνα μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα εξέφρασε στη διοίκηση ο Βίκτορ Βαλντές. Ο 31χρονος τερματοφύλακας, που αποτελεί την πρώτη επιλογή για την εστία της «Μπάρτσα» από το 2003, ήταν από τους βασικούς συντελεστές των Καταλανών στην κατάκτηση τριών Τσάμπιονς Λιγκ και έξι τίτλων στην πριμέρα ντιβιζιόν.

    Ο δεύτερος τερματοφύλακας της εθνικής Ισπανίας δεσμεύεται με συμβόλαιο στους «μπλαουγκράνα» μέχρι το 2014, ωστόσο, από τον περασμένο Ιανουάριο ο ατζέντης του έχει ξεκινήσει επαφές με διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 May 2013 - 12:30:26 UTC