Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup
  • [02] «Η Ελλάδα να κινηθεί γρήγορα ενάντια στον ρατσισμό»
  • [03] Αυλαία σήμερα στις πανελλαδικές εξετάσεις
  • [04] Ουρές στο ΙΚΑ από συνταξιούχους που δεν δήλωσαν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ
  • [05] Οι Έλληνες, οι πιο φανατικοί καπνιστές στην Ευρώπη
  • [06] Εξάλειψη της φτώχειας μέχρι το 2030 θέλει ο ΟΗΕ
  • [07] Επεξεργαστή της Intel θα έχει το νέο tablet της Samsung
  • [08] Ξεκινά σήμερα το Ράλι Ακρόπολις
  • [09] Ελαβαν άδεια Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα
  • [10] Κοντά σε Πασιένσια o ΠΑΟΚ
  • [11] Αποκλεισμός 9 μηνών στον αθλητικό διευθυντή της Παρί Σεν Ζερμέν, Λεονάρντο

  • [01] Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup

    Στην Αθήνα φθάνει σήμερα ο πρόεδροςτου Eurogroup.

    Ο Γέρουν Νταίσελμπλουμ θα συναντηθεί το μεσημέρι στις 13.00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Στην συνάντηση θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην ΕΕ και η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Μετά την συνάντηση θα ακολουθήσει γεύμα στο οποίο είναι προσκεκλημένοι και οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, αν και είναι αμφίβολο αν θα συμμετάσχει ο κ. Φώτης Κουβέλης λόγω προσωπικού κωλύματος.

    Στη συνέχεια ο κ. Νταισελμπλουμ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα όπου και εκεί θα εξεταστεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    [02] «Η Ελλάδα να κινηθεί γρήγορα ενάντια στον ρατσισμό»

    Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) απευθύνει έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα για την υιοθέτηση μέτρων με σκοπό την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και την προστασία των θυμάτων.

    «Καθώς άνθρωποι δέχονται επιθέσεις στον δρόμο, η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως να ενισχύσει την απάντηση της ποινικής δικαιοσύνης στα εγκλήματα μίσους» τόνισε η υψηλόβαθμη ερευνήτρια του Οργανισμού για την περιοχή της Δυτικής Ευρώπης, Τζούντιθ Σάντερλαντ.

    Αναφερόμενη στο επίμαχο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επισήμανε ότι «αυτό το νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνει κάποιες καλές προβλέψεις και θα πρέπει να βελτιωθεί περαιτέρω στο Κοινοβούλιο, αντί να καθυστερήσει περισσότερο».

    Στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Μεταξύ άλλων, διατυπώνεται η άποψη ότι το νομοσχέδιο θα προστατεύει μετανάστες-θύματα ή μάρτυρες επιθέσεων από πιθανή απέλαση, ενώ σημειώνεται ότι, με βάση έρευνα της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης, ο φόβος της απέλασης αποθαρρύνει πολλούς παράνομους μετανάστες από το να καταγγείλουν τις επιθέσεις στην αστυνομία.

    [03] Αυλαία σήμερα στις πανελλαδικές εξετάσεις

    Με το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, όλων των κατευθύνσεων πέφτει σήμερα η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για τους περισσότερους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων.

    Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 15-6 και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 17-6 ως και 28-6.

    Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν το Σάββατο 8-6-2013.

    Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3-6, για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές.

    Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013.

    [04] Ουρές στο ΙΚΑ από συνταξιούχους που δεν δήλωσαν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ

    Ουρές σχηματίζονται από το πρωί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ από συνταξιούχους οι οποίοι δεν δήλωσαν έγκαιρα τους αριθμούς ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

    Το Ίδρυμα ανακοίνωσε χθες,ότι οι συνταξιούχοι θα απευθύνονται στα Τμήματα Πληρωμών Συντάξεων των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ που βρίσκονται στον τόπο κατοικίας τους.

    Η ρύθμιση αφορά τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ) και ΤΑΠΙΛΤ, οι οποίοι θα μπορούν να πληρωθούν από το υποκατάστημα τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.

    Όσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου 2013 θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Εάν δηλώσουν τα στοιχεία τους μετά την 6η Ιουνίου θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και πάλι από το υποκατάστημα, μετά την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιουλίου στα πιστωτικά ιδρύματα.

    Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, τα ακόλουθα υποκαταστήματα θα λειτουργήσουν στις 30 και 31 Μαΐου από τις 8.00 πμ έως τις 5.00 μμ:

    - Περιφερειακό Θεσσαλονίκης και τοπικό Υποκατάστημα Τούμπας.

    - Περιφερειακό Υποκατάστημα Ηρακλείου-Κρήτης.

    - Περιφερειακό Υποκατάστημα Πειραιά.

    - Περιφερειακό Υποκατάστημα Αθηνών.

    - Τοπικά Υποκαταστήματα: Αλεξάνδρας, Ν. Ιωνίας, Καλλιθέας, Αγ. Παρασκευής, Γλυφάδας, Πατησίων, Αγ. Αναργύρων και Χαλανδρίου.

    [05] Οι Έλληνες, οι πιο φανατικοί καπνιστές στην Ευρώπη

    Δραματική μείωση των ελέγχων κατά του καπνίσματος και της επιβολής προστίμων για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, διαπιστώνεται από τα σχετικά στοιχεία που συλλέγει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που συλλέγει κάθε εβδομάδα η Γραμμή για το Κάπνισμα 1142, στο πρώτο τρίμηνο του 2013 διενεργήθηκαν από δημοτικές αστυνομίες, περιφερειακές ενότητες και λιμεναρχεία περίπου 3.500 έλεγχοι στην Ελλάδα, ενώ οι αντίστοιχοι έλεγχοι το ίδιο τρίμηνο του 2012 ανέρχονταν σε 13.450 και το 2011 ξεπερνούσαν τους 25.000!

    Οι Έλληνες, οι πιο φανατικοί καπνιστές στην Ευρώπη

    Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσοστά κατανάλωσης προϊόντων καπνού μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 2000, κάπνιζε το 37,6% του ενήλικου πληθυσμού (46,8% των αντρών και 29% των γυναικών).

    Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο πληθυσμός των καπνιστών, στην Ελλάδα, αυξήθηκε κατά τα έτη 2000 ? 2009, σε αντίθεση με την πτωτική τάση σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σε έρευνα του Euromonitor International διαπιστώθηκε ότι ο ετήσιος μέσος όρος κατανάλωσης ήταν 3.055 τσιγάρα ανά κάτοικο το 2008 και 2.942 το 2009, γεγονός που κατατάσσει τους Έλληνες καπνιστές στους πιο «φανατικούς» στην Ευρώπη.

    Ετησίως, πάνω από 19.000 Έλληνες πεθαίνουν από το κάπνισμα. Το εθιστικό κάπνισμα αποτελεί την κύρια αιτία πρώιμης αλλά αποτρεπτής θνησιμότητας στον ανεπτυγμένο κόσμο.

    [06] Εξάλειψη της φτώχειας μέχρι το 2030 θέλει ο ΟΗΕ

    Μια επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών παρουσίασε έκθεση με συστάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη στόχων, η οποία περιλαμβάνει την εξάλειψη της φτώχειας μέχρι το 2030 και τη δόμηση παγκόσμιων εταιρικών σχέσεων που θα οδηγήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Η Μετά το 2015 Αναπτυξιακή Ατζέντα, η οποία αποτελεί μια έκθεση που συντάχθηκε από ένα πάνελ υψηλού επιπέδου ηγετών 27 χωρών, συνιστά ένα σύνολο στόχων και στην ουσία είναι η συνέχεια των Αναπτυξιακών Στόχων έως το έτος 2015.

    Η έκθεση παρουσιάστηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, ο οποίος σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει στις συστάσεις του σχετικά με την ανάπτυξη για την περίοδο μετά το 2015. Η έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

    [07] Επεξεργαστή της Intel θα έχει το νέο tablet της Samsung

    Έναν επεξεργαστή της Intel Corp επέλεξε η Samsung Electronics για να «δώσει ζωή» στη νέα έκδοση των Android tablet της.

    Πρόκειται για τον επεξεργαστή της Intel για κινητές συσκευές, Clover Trial+, τον οποίο αναμένεται να χρησιμοποιήσει για τουλάχιστον μία έκδοση του Galaxy Tab 3 10.1.

    Οι προδιαγραφές για το νέο tablet δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

    [08] Ξεκινά σήμερα το Ράλι Ακρόπολις

    Ανοίγεισήμερα, με την τελετή εκκίνησης στο Ζάππειο (17:00), , η «αυλαία» του Ράλι Ακρόπολις για το 2013, το οποίο είναι ο έκτος αγώνας στο καλαντάρι του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

    Ο ελληνικός αγώνας του WRC θα διεξαχθεί το τριήμερο 31 Μαΐου-2 Ιουνίου, με το κέντρο του να βρίσκεται γι' ακόμη μια χρονιά στο Λουτράκι και το Service Park στη Σχολή Μηχανικού. Η οικονομική κρίση «έπληξε» το «Ράλι των Θεών», όπως αναφέρει το λογότυπο του αγώνα, καθώς φέτος περιλαμβάνει 14 ειδικές διαδρομές, έναντι των 22 που είχε πέρυσι.

    Το αγωνιστικό μέρος του 59ου Ράλι Ακρόπολις αρχίζει αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης, καθώς τα αυτοκίνητα θα αναχωρήσουν για την πρώτη ειδική, που είναι και η μεγαλύτερη σε μήκος του αγώνα (47,70 χιλιόμετρα), με την ονομασία Κινέτα-Πίσια.

    Στις 10:30 το πρωί θα διεξαχθεί μια κατατακτήρια ειδική (Qualifying Stage) μήκους 3,10 χιλιομέτρων, από την οποία θα κριθεί η σειρά εκκίνησης των οδηγών στον αγώνα.

    [09] Ελαβαν άδεια Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα

    Δεκτές έκανε τις εφέσεις των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ κι έτσι οι δύο ομάδες θα λάβουν κανονικά άδεια.

    Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα των Ιωαννίνων θα παίξει κανονικά στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ οι «πράσινοι» θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν κανονικά μεταγραφές.

    [10] Κοντά σε Πασιένσια o ΠΑΟΚ

    Ο 44χρονος τεχνικός, Ντομίνγκος Πασιένσια, φέρεται να συμφώνησε αργά το βράδυ της Πέμπτηςμε τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη για να αναλάβει τα ηνία του «δικεφάλου του Βορρά».

    Ξεκίνησε την καριέρα του στη δεύτερη ομάδα της Πόρτο, στη συνέχεια εργάστηκε στις Λεϊρία και Ακαντέμικα, πριν καταλήξει στη Μπράγκα. Πέρυσι κάθισε στον πάγκο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ στη διάρκεια της εφετινής σεζόν συνεργάστηκε για λίγες εβδομάδες με την ισπανική Λα Κορούνια.

    [11] Αποκλεισμός 9 μηνών στον αθλητικό διευθυντή της Παρί Σεν Ζερμέν, Λεονάρντο

    Με ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα για 9 μήνες τιμωρήθηκε από τη γαλλική λίγκα (LFP) ο αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λεονάρντο, διότι απώθησε βίαια τον διαιτητή, Αλεξάντρ Κάστρο, στη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με τη Βαλανσιέν (1-1).

    Οι τηλεοπτικές κάμερες δείχνουν το Λεονάρντο να κτυπάει τον ρέφερι του αγώνα με τον αριστερό του ώμο στην αναμέτρηση του Παρκ ντε Πρενς. Επίσης με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, με ανασταλτικό χαρακτήρα, τιμωρήθηκαν και οι πρωταθλητές Γαλλίας, για την αγωνιστική περίοδο 2013/2014.

    Από τηνν πλευρά του ο Λεονάρντο, η ποινή του οποίου άρχισε να μετρά από τις 8 Ναΐου, αρνήθηκε ότι έσπρωξε το διαιτητή, αλλά έπεσε πάνω από μετά από σπρώξιμο που δέχτηκε από αξιωματούχο του αγώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 May 2013 - 6:30:22 UTC