Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς εκπλήξεις και προβλήματα τα θέματα στις πανελλαδικές
  • [02] Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε κλέψει πάνω από 3.000 αυτοκίνητα
  • [03] «Τα εύκολα μειώθηκαν και έμειναν τα πιο ουσιαστικά»
  • [04] Πέρασε ο "χρυσός" κανόνας στη Σλοβενία
  • [05] Συνελήφθη για χρηματισμό o διευθυντής του Τμήματος Συντάξεων του ΙΚΑ Ρέθυμνου
  • [06] Συγχαρητήρια Ν. Δένδια σε αστυνομικούς που συμμετείχαν σε σύλληψη ληστών

  • [01] Χωρίς εκπλήξεις και προβλήματα τα θέματα στις πανελλαδικές

    Ως "αναμενόμενα", "μέτριας δυσκολίας" χαρακτηρίζουν οι επιστημονικές επιτροπές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής και της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας, τα θέματα που επέλεξαν σήμερα οι εξεταστές, για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων που διαγωνίζονταν στο μάθημα «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων».

    Όσον αφορά τα θέματα του μαθήματος της Ιστορίας, στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης, αυτά, σύμφωνα με τους φροντιστές, κάλυπταν το σύνολο της εξεταζόμενης ύλης του μαθήματος.

    [02] Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε κλέψει πάνω από 3.000 αυτοκίνητα

    Περισσότερα από 3.000 αυτοκίνητα έχουν κλέψει μέλη οργανωμένης σπείρας, σύμφωνα με υπολογισμούς της αστυνομίας. Τα μέλη της σπείρας αποσυναρμολογούσαν τα αυτοκίνητα και τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέσα από μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στη θέση Σκαλιστήρι Άνω Λιοσίων. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, κλάπηκαν και αποσυναρμολογήθηκαν συνολικά 14 ΙΧ αυτοκίνητα.

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σπείρα κλοπών οχημάτων στην Αττική, η οποία εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, συνολικά 10 άτομα (τρεις Έλληνες και επτά αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν) ηλικίας από 19 έως 42 ετών.

    Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 32χρονος, που φέρεται ως εγκέφαλος της σπείρας, ενώ για την υπόθεση, αναζητούνται ακόμη τέσσερις Έλληνες, μέλη του κυκλώματος.

    [03] «Τα εύκολα μειώθηκαν και έμειναν τα πιο ουσιαστικά»

    Με τα σημαντικότερα τραγούδια του, έρχεται ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης Γιάννης Σπανός, για δύο μοναδικές εμφανίσεις, «να γεμίσει τις ψυχές μας» στο πατάρι του βιβλιοπωλείου Ιανός, σήμερα 24 και αύριο 25 Μαΐου.

    Ο πολύ σημαντικός δημιουργός θα παρουσιάσει μια διαδρομή γεμάτη με τραγούδια που νίκησαν το χρόνο, σε ένα πρόγραμμα που όπως λέει ο ίδιος στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ : «θα είναι μία επιλογή από τραγούδια μου, από τη δεκαετία του 60, μέχρι τελευταία, άλλα όχι με σειρά ιστορική, για να διασκεδάσει ο κόσμος και να τραγουδήσει.» Από τις «Ανθολογίες» και την «Οδό Αριστοτέλους» μέχρι τη «Μαρκίζα», «Εκείνο το καλοκαίρι» και το «Σπασμένο καράβι», ο Γιάννης Σπανός ξεναγεί το κοινό στο μουσικό του κόσμο με ειλικρίνεια, καθαρότητα και απλότητα. Συνοδοιπόροι του στο διήμερο μουσικό αυτό ταξίδι θα είναι οι καλοί του συνεργάτες Πένυ Ξενάκη και Κώστας Τζιαγκούλας (τραγούδι).

    Ιδιαίτερα χαρούμενος δηλώνει για τις εμφανίσεις του στον Ιανό, τονίζοντας: «τον Ιανό τον θεωρώ μέσα στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας, ένα σπάνιο φαινόμενο πολιτισμού και αξιοπρέπειας», ενώ δεν παραλείπει να σχολιάσει τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού που συναντά, καθώς όπως εξηγεί: «Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι στο κοινό δεν συναντώ ανθρώπους μίας συγκεκριμένης ηλικίας. Έρχονται όλες οι ηλικίες, ακόμα και παππούδες με τα εγγόνια τους. Το χαίρομαι πολύ και αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει επειδή τα περισσότερα τραγούδια μου παραμένουν διαχρονικά.»

    [04] Πέρασε ο "χρυσός" κανόνας στη Σλοβενία

    Με ψήφους 78 υπέρ, η σλοβενική Βουλή ενέκρινε, στη σημερινή συνεδρίασή της, την εισαγωγή του "χρυσού" δημοσιονομικού κανόνα στο Σύνταγμα, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από το 2015, όπως είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Συγκεντρώνοντας τα 2/3 της πλειοψηφίας, ο "χρυσός" δημοσιονομικός κανόνας εγκρίθηκε από το σλοβενικό κοινοβούλιο και θα τεθεί σε ισχύ έπειτα από δύο έτη.

    Νωρίτερα, η πρωθυπουργός Άλενκα Μπράτουσεκ χαιρέτισε την πολιτική συμφωνία των κομμάτων για την εισαγωγή του "χρυσού" δημοσιονομικού κανόνα.

    [05] Συνελήφθη για χρηματισμό o διευθυντής του Τμήματος Συντάξεων του ΙΚΑ Ρέθυμνου

    Συνελήφθη ο διευθυντής του Τμήματος Συντάξεων του ΙΚΑ Ρέθυμνου, 55 ετών, κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία, απιστία σχετική με την υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος.

    Σύμφωνα με την έρευνα, ο διευθυντής, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, καθυστερούσε την εκκαθάριση συντάξεων και το επίδομα ΕΚΑΣ συνταξιούχων, με σκοπό να του καταβάλουν χρηματικό ποσό για την επίσπευση της διαδικασίας χορήγησής τους.

    Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα, συνεργάστηκαν με υπαλλήλους του ΙΚΑ και τελικά συνέλαβαν χθες τον διευθυντή, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χαρτονομίσματα που είχαν προσημειωθεί από το ταμείο του Ιδρύματος. Επιπλέον κατασχέθηκαν άλλα 1.535 ευρώ, ποσόν του οποίου η προέλευση διερευνάται.

    Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθεί το ύψος του χρηματισμού του συγκεκριμένου κρατικού λειτουργού.

    [06] Συγχαρητήρια Ν. Δένδια σε αστυνομικούς που συμμετείχαν σε σύλληψη ληστών

    Την ευγνωμοσύνη του ίδιου, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της ελληνικής κοινωνίας, εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στους 10 αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη και ένοπλη συμπλοκή χτες στο Παγκράτι, που κατέληξε στην αναίμακτη σύλληψη των δύο ληστών, μετά τις επιθέσεις σε τρία φαρμακεία στον Νέο Κόσμο, στον Υμηττό και στο Βύρωνα.

    Ο υπουργός δέχθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του τους αστυνομικούς, μεταξύ των οποίων και τον νεαρό αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, Γιώργο Μυστρίδη από την Κομοτηνή, ο οποίος δέχτηκε μια σφαίρα από το όπλο ενός εκ των δραστών, που τον βρήκε στο αλεξίσφαιρο γιλέκο, στην κοιλιά, μόλις δύο δάχτυλα πάνω από το ακάλυπτο μέρος. Απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, ο κ. Δένδιας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Στη ζόρικη εποχή που ζούμε, δύο είναι οι πυλώνες της κοινωνίας μας. Η οικονομία και η ασφάλεια του πολίτη. Εσείς επιτελείτε το δεύτερο, με τον καλύτερο τρόπο. Η κοινωνία γνωρίζει πόσο δυσανάλογο είναι αυτό που παίρνετε, με αυτό που δίνετε».

    Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι δύο συλληφθέντες είναι οδηγοί ταξί, οι οποίοι διέπραξαν τις ληστείες στα φαρμακεία χρησιμοποιώντας το ταξί, το οποίο νοίκιαζαν για να το δουλεύουν. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες είναι και οι δύο χρήστες ναρκωτικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 May 2013 - 12:30:22 UTC