Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επεισόδια με τέσσερις συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές στην Πάτρα
  • [02] Κάψουλα με ζωντανούς οργανισμούς ταξίδεψε στο διάστημα
  • [03] Βρέθηκαν νεκρά δύο αδελφάκια που είχαν εξαφανιστεί στην Ολλανδία
  • [04] Eπιβεβαίωσε ο Τέρενς Κουίκ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την υποβολή παραίτησής του
  • [05] Πολιτικό κόμμα το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου
  • [06] Προς πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» στα κατεχόμενα της Κύπρου
  • [07] Τουλάχιστον ένας νεκρός από ανεμοστρόβιλο στις ΗΠΑ
  • [08] Πυρά προερχόμενα από τη Συρία έπληξαν τομέα των υψιπέδων του Γκολάν
  • [09] Ένας «μεγάλος»18 χρονος πιανίστας έρχεται σήμερα για ρεσιτάλ στην Αθήνα
  • [10] Ο όμιλος Yahoo! εξαγόρασε την πλατφόρμα μπλογκ Tumblr
  • [11] Μαραθώνιος σε Ελλάδα και Αυστραλία για τα αδέσποτα ζώα
  • [12] Η Πόρτο πρωταθλήτρια Πορτογαλίας για 27η φορά
  • [13] Ο Αντσελότι θέλει να φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν για να δουλέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης

  • [01] Επεισόδια με τέσσερις συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές στην Πάτρα

    Σε τέσσερις συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές ατόμων προχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες η Αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης. Αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν ενισχυθεί με διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα, βρίσκονταν σε επιφυλακή, από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, για να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου και μέλη της Χρυσής Αυγής, λόγω παράλληλων εκδηλώσεων.

    Όμως, τόσο η ανοικτή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην οδό Γερμανού, με ομιλητή του κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Χρήστο Παππά, όσο και η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, χωρίς να σημειωθούν απρόοπτα.

    Ωστόσο, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου παρέμεναν έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή. Λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα σημειώθηκε ένταση, όταν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου κινήθηκαν προς ξενοδοχείο της πόλης, όπου είχαν καταλύσει αστυνομικές δυνάμεις από άλλες περιοχές. Στο σημείο βρέθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

    [02] Κάψουλα με ζωντανούς οργανισμούς ταξίδεψε στο διάστημα

    Μια ρωσική διαστημική κάψουλα που παρέμεινε στο διάστημα επί έναν μήνα έχοντας για επιβάτες της ποντίκια, σαύρες και σαλιγκάρια, στο πλαίσιο επιστημονικών πειραμάτων για την προετοιμασία μιας επανδρωμένης πτήσης στον πλανήτη Άρη, επέστρεψετην Κυριακήστη Γη.

    Η κάψουλα Bion-M προσεδαφίστηκε με την βοήθεια ενός αλεξίπτωτου στην περιοχή του Όρενμπουργκ, περίπου 1200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας.

    Μέσα στο σκάφος βρίσκονταν 45 ποντίκια, 8 γερβίλοι (τρωκτικά της Μογγολίας), 15 σαύρες, 20 σαλιγκάρια και άλλα ζώα, τα οποία παρακολουθούνταν διαρκώς κατά τη διάρκεια της "αποστολής" τους.

    "Είναι η πρώτη φορά που στέλνονται μόνα τους ζώα στο διάστημα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossia ο Βλαντιμίρ Σίτσοφ του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών που ήταν επικεφαλής του προγράμματος. Χαρακτήρισε το πρόγραμμα "επιτυχημένο" αν και παραδέχτηκε ότι δεν επέζησαν όλα τα ζώα.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [03] Βρέθηκαν νεκρά δύο αδελφάκια που είχαν εξαφανιστεί στην Ολλανδία

    Δύο αδέλφια που είχαν εξαφανιστεί πριν από δύο εβδομάδες στην Ολλανδία βρέθηκαν νεκρά, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

    Ο Ρούμπεν 9 ετών και ο Τζούλιαν 7, είχαν εξαφανιστεί στις 6 Μαΐου όταν έμεναν με τον πατέρα τους Γερούν Ντένις, 38 ετών, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου. Είχε αυτοκτονήσει μέσα στο αυτοκίνητό του σε εθνικό πάρκο της κεντρικής Ολλανδίας.

    Εκατοντάδες εθελοντές συμμετείχαν εδώ και δύο εβδομάδες στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγοριών.

    Χθες Κυριακή, αεροσκάφη F-16 και ελικόπτερα πέταξαν πάνω από ορισμένες περιοχές στην κεντρική Ολλανδία. Δύτες ερεύνησαν τις κοντινές λίμνες.

    [04] Eπιβεβαίωσε ο Τέρενς Κουίκ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την υποβολή παραίτησής του

    Την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέβαλε την Κυριακήο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

    Σε συνομιλία του με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Κουίκ επιβεβαίωσε την υποβολή της παραίτησής του, αλλά απέφυγε να αναφερθεί στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την κίνηση, ενώ δεν διευκρίνισε εάν απέστειλε επιστολή παραίτησης.

    Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα από τη Νίσυρο, είπε σε στενό του συνεργάτη ότι δεν έχει ενημερωθεί επισήμως για την παραίτηση του Τέρενς Κουίκ, και πως δεν έχει σταλεί καμία επιστολή στον ίδιο ή στο κόμμα, ούτε υποβλήθηκε προφορικά καμία παραίτηση.

    [05] Πολιτικό κόμμα το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου

    Το «Σχέδιο Β», μία πρωτοβουλία του Α. Αλαβάνου που πρόβαλε κατά κύριο λόγο την ανάγκη εξόδου της χώρας από το ευρώ, είναι απότην Κυριακήπολιτικό κόμμα και φέρει τον ίδιο τίτλο.

    ΧθεςΚυριακή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης για τη συγκρότηση του «Σχεδίου Β» ως πολιτικού φορέα. Η πρόταση για την συγκρότηση και τις πολιτικές του «Σχεδίου Β» εγκρίθηκε ομόφωνα με 2 λευκά.

    [06] Προς πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» στα κατεχόμενα της Κύπρου

    Εξελίξεις για διεξαγωγή πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» στα κατεχόμενα φαίνεται ότι δρομολογούνται, γεγονός το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπές στις διεργασίες και την πιθανή ημερομηνία επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

    Σύμφωνα με ανταπόκριση του ΡΙΚ από την Κωνσταντινούπολη, 10 « βουλευτές» του κόμματος «Εθνικής Ενότητας», με επικεφαλής τον Αχμέτ Κασίφ, συμφώνησαν με τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης να ρίξουν την «κυβέρνηση» του Ιρσέν Κουτσιούκ, ο οποίος έχει την στήριξη της Άγκυρας, ώστε να διεξαχθούν πρόωρες «εκλογές», στις 29 Σεπτεμβρίου.

    Η πρόταση μομφής αναμένεται να κατατεθείσήμερα στην «βουλή» και σε μια εβδομάδα να γίνει η ψηφοφορία. Ο «πρωθυπουργός», ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα στα κατεχόμενα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ότι οι πρόωρες «εκλογές» είναι αναπόφευκτες.

    [07] Τουλάχιστον ένας νεκρός από ανεμοστρόβιλο στις ΗΠΑ

    Ισχυρή καταιγίδα στις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ προκάλεσαν ανεμοστρόβιλους στο Κάνσας, την Οκλαχόμα και την Αϊόβα καταστρέφοντας κατοικίες, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.

    Στο Σόουνι, ανεμοστρόβιλος παρέσυρε τροχόσπιτα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

    Την Πέμπτη, δέκα ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Τέξας προκαλώντας τον θάνατο σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες.

    [08] Πυρά προερχόμενα από τη Συρία έπληξαν τομέα των υψιπέδων του Γκολάν

    Πυρά προερχόμενα από τη Συρία έπληξαν χθες τη νύχτα έναν υπό ισραηλινή κατοχή τομέα των υψιπέδων του Γκολάν χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επρόκειτο πιθανότατα για αδέσποτα πυρά ελαφρών όπλων. Ο ίδιος εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν τα πυρά ερρίφθησαν κοντά σε ισραηλινή στρατιωτική περίπολο, όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ. Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε στα πυρά αυτά και το Ισραήλ κατήγγειλε το συμβάν στη δύναμη του ΟΗΕ που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή από το 1974.

    Από την έναρξη της κρίσης στη Συρία, η κατάσταση είναι τεταμένη στα υψίπεδα του Γκολάν, ωστόσο τα επεισόδια που έχουν σημειωθεί εκεί μέχρι σήμερα είναι σχετικά περιορισμένα.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [09] Ένας «μεγάλος»18 χρονος πιανίστας έρχεται σήμερα για ρεσιτάλ στην Αθήνα

    Αναγνωρισμένος από την κριτική για το ώριμο και ποιητικό παίξιμό του, ο Γιαν Λισέτσκι, έχει μοιραστεί τη σκηνή όχι μόνο με την Μάρθα 'Αργκεριχ, αλλά και με τον Εμανυέλ Αξ, τον Γιο-Γιο Μα, τον Πίντσας Τσούκερμαν. Εχει αντικαταστήσει τον Νέλσον Φρέιρε σε τέσσερα κοντσέρτα στη Γαλλία, έχει περάσει από τις μεγάλες αίθουσες μουσικής στην Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική και την Ιαπωνία και έχει ήδη ηχογραφήσει δύο δίσκους ακτίνας με την Ντόιτσε Γκράμοφον έναν με τα κοντσέρτα 20 και 21 του Μότσαρτ και έναν με τις Σπουδές του Σοπέν.

    Ο Λισέτσκι έχει την τεχνική ωριμότητα ενός πιανίστα που παίζει πιάνο για δεκαετίες και διαθέτει μια εντυπωσιακή ικανότητα να αποκρυπτογραφεί τους κώδικες της μουσικής.

    Μετά την Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής), ο Καναδός πιανίστας έχει στην ατζέντα του μια περιοδεία στη Γερμανία, μια άλλη στην Ιαπωνία, εμφανίσεις στις ΗΠΑ, μια ευρωπαϊκή περιοδεία με ρεσιτάλ με την Κοντσέρτχεμπάου του 'Αμστερνταμ, την Ορχήστρα της Ακαδημίας Αγίας Καικιλίας στη Ρώμη, με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, εμφανίσεις στα φεστιβάλ του Βερμπιέ, του Σλεσβιγκ-Χολστάιν και της Βαρσοβίας.

    [10] Ο όμιλος Yahoo! εξαγόρασε την πλατφόρμα μπλογκ Tumblr

    Το διοικητικό συμβούλιο του αμερικανικού ομίλου Yahoo! ενέκρινε την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργίας μπλογκ Tumblr έναντι 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερετην Κυριακήστην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

    Ο όμιλος θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη Τύπου, όπως είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή χωρίς όμως να διευκρινίσει το θέμα.

    Το Tumblr δημιουργήθηκε το 2007 και σήμερα έχει 175 υπαλλήλους. Είναι διαθέσιμο σε 12 γλώσσες και έχει 107,9 εκατομμύρια μπλογκ με 50,7 δισεκατομμύρια δημοσιεύσεις.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [11] Μαραθώνιος σε Ελλάδα και Αυστραλία για τα αδέσποτα ζώα

    Τον Ιούλιο του 2012, μία μικρή ομάδα από παθιασμένους φιλόζωους έτρεξαν αλλά και ποδηλάτησαν από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, την πιο ζεστή μέρα του έτους. Σκοπός τους ήταν να αφυπνιστούν όλοι για τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων της Ελλάδος αλλά και εκτός της χώρας. Ενθαρρυμένοι από την εμπειρία οι οργανωτές αποφάσισαν να το καθιερώσουν ως μία ετήσια διοργάνωση με ομάδες που θα τρέξουν μαραθώνιους, τόσο σε Ελλάδα όσο και Αυστραλία. Το Penny Marathon 2012, όπως ονομάστηκε, ολοκληρώθηκε σε 4 ώρες και 30 λεπτά και οι δρομείς είχαν την χαρά να τερματίσουν μέσα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

    Εκτός από την ευαισθητοποίηση για τα προγράμματα υιοθεσίας και στείρωσης, καθώς και την εκπαίδευση του κόσμου για την αποδεκτή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς, το Penny Marathon είναι ένας φόρος τιμής προς όλους τους εθελοντές που προσπαθούν και σώζουν τις ζωές αυτών των ζώων, ακόμα και όταν τα απάνθρωπα και απαθή κρατικά συστήματα αποτυγχάνουν.

    To Penny Marathon πήρε το όνομα του από ένα αδέσποτο σκυλί. «Η Penny ήταν ένα μικροκαμωμένο αξιαγάπητο σκυλάκι που ζούσε μόνη της στους δρόμους της Αθήνας. Δυστυχώς το νήμα της ζωής της κόπηκε νωρίς, αλλά αυτός ο μαραθώνιος είναι ένας τρόπος να μείνει ως ανάμνηση αυτή και όλα τα άλλα αδέσποτα που δεν τους δόθηκε μία δίκαιη ευκαιρία στην ζωή.»

    Το 2013, το Penny Marathon θα γίνει την Κυριακή 14 Ιουλίου στην Αθήνα και το Σίδνεϊ.

    [12] Η Πόρτο πρωταθλήτρια Πορτογαλίας για 27η φορά

    Για 27η φορά στην ιστορία της η Πόρτο κατέκτησε το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, καθώς την 30η και τελευταία αγωνιστική νίκησε εκτός έδρας 2-0 την γειτονική Πάσος Φερέιρα και παρέμεινε πρώτη στη βαθμολογία.

    [13] Ο Αντσελότι θέλει να φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν για να δουλέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης

    Την επιθυμία να φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν, εξέφρασε ο Κάρλο Αντσελότι, μετά από συνάντηση που είχε με τον ιδιοκτήτη των πρωταθλητών Γαλλίας, Νασερ Ελ Κελαϊφι.

    «Θέλω να φύγω από τον σύλλογο και το ζήτησα από την διοίκηση. Θα περιμένω την απάντηση τους τις επόμενες ημέρες. Συναντήθηκα με τον πρόεδρο και τον Λεονάρντο», δήλωσε σχετικά ο Ιταλός τεχνικός, ενώ αναφορικά με το μέλλον του, πρόσθεσε: «Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες. Μία είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Ομως έχω συμβόλαιο και θα περιμένω την απόφαση του συλλόγου».

    Από την πλευρά του, ο αθλητικός διευθυντής της Παρί, Λεονάρντο, σχολίασε: «Ο Κάρλο ζήτησε να φύγει για να πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Θέλουμε να τον κρατήσουμε. Δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 May 2013 - 6:30:24 UTC