Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ένας από τους δράστες της ληστείας στη Λάρισα
  • [02] Φρ. Ολάντ: Η Ελλάδα διασώθηκε
  • [03] "Να συνεχιστούν οι πιέσεις για να φύγει ο Άσαντ"
  • [04] Ευ. Βενιζέλος; Αναγκαία μια ισχυρή πολιτική οντότητα στην Ευρώπη
  • [05] Αντ. Μανιτάκης: Δεν υπάρχει βιομηχανία απολύσεων ή αργιών στο Δημόσιο

  • [01] Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ένας από τους δράστες της ληστείας στη Λάρισα

    Ο 36χρονος Μάριο Κόλα υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, που φέρεται να εμπλέκεται και στη δολοφονία της 25χρονης Κατερίνας, πριν λίγο καιρό στην περιοχή της Κορίνθου,είναι ένας από τους δράστες τηςένοπλης ληστείας με λεία ένα εκατ. ευρώ που έγινε στη Λάρισα στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

    Οδραπέτης αναγνωρίστηκε τόσο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της τράπεζας -αφού τα πρόσωπα των ληστών δεν ήταν καλυμμένα- όσο και από δακτυλικό αποτύπωμα το οποίο ταυτοποιήθηκε.

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

    [02] Φρ. Ολάντ: Η Ελλάδα διασώθηκε

    Εκτενείς αναφορές στην Ευρώπη, στις προόδους που επιτεύχθηκαν μέσα στο χρόνο που πέρασε και αυτές που πρέπει να ακολουθήσουν έκανε κατά την διάρκεια της δίωρης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε απόψε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

    Επεσήμανε την πρόθεση της Γαλλίας να προχωρήσει μαζί με τη Γερμανία, στην εμβάθυνση της πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη και μάλιστα μέσα στην ερχόμενη διετία.

    «Από την αρχή της εκλογής μου», είπε, «έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ευρώπη, και αυτή βελτιώθηκε. Κοιτώντας τον χρόνο που πέρασε βλέπω ότι η ευρωζώνη σταθεροποιήθηκε, τα απαραίτητα εργαλεία αλληλεγγύης υιοθετήθηκαν, η τραπεζική ένωση συμφωνήθηκε, έχουμε νέες ιδέες για την ΕΚΤ, η Ελλάδα που απειλείτο με έξοδο από την ευρωζώνη διασώθηκε, όπως και άλλες χώρες, το επιτόκιο δανεισμού που για πολλές χώρες ήταν δυσβάστακτο μειώθηκε» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

    «Αυτά τα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν γιατί η Γαλλία έπαιξε τον συνδετικό ρόλο ανάμεσα στην Ευρώπη του βορρά και αυτήν του νότου, στο πλαίσιο της απαραίτητης για την Ευρώπη Γαλλογερμανικής συνεργασίας, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος».

    Ο κ. Ολάντ επανέλαβε την εκτίμηση ότι «η κρίση είναι πίσω μας» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ελλοχεύουν ακόμα κίνδυνοι, όπως είπε.

    [03] "Να συνεχιστούν οι πιέσεις για να φύγει ο Άσαντ"

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία συμφωνούν στη συνέχιση των πιέσεων με σκοπό να εκδιωχθεί ο Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία και να τερματιστεί η εμφύλια διαμάχη στη Συρία, δήλωσαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, ενώ ο Τούρκος ηγέτης ανέφερε ότι θα επισκεφθεί τη Γάζα, αλλά και τη Δυτική Όχθη τον Ιούνιο.

    Η κατάσταση στη Συρία, η τρομοκρατία-ασφάλεια, οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις και τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, οι τουρκοϊσραηλινές σχέσεις, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Κυπριακό και τα ανθρώπινα δικαιώματα συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι συμφώνησαν να αυξήσουν τις πιέσεις προς το καθεστώς της Συρίας για να φύγει ο Άσαντ, ενώ ο κ. Ερντογάν επισήμανε ότι ήταν το πρώτο θέμα της συζήτησής τους και ότι στις επαφές που θα ακολουθήσουν απόψε στην Ουάσιγκτον θα συνεχιστούν οι συζητήσεις.

    Κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε επίσης ότι τα δύο έθνη έχουν "κοινό συμφέρον στην ειρήνη", και πως επιθυμία τους είναι η "εξομάλυνση των σχέσεων" της Τουρκίας με το Ισραήλ.

    [04] Ευ. Βενιζέλος; Αναγκαία μια ισχυρή πολιτική οντότητα στην Ευρώπη

    «Η καταλυτική αλλαγή που έχει συντελεστεί, αυτή που έχει αλλάξει το τοπίο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, είναι ουσιαστικά η θεσμική ενσωμάτωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην ευρωζώνη», τόνισε σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «αυτό ξεκίνησε από τη διάθεση υποβάθμισης του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία η γερμανική κυβέρνηση, αλλά και άλλες κυβερνήσεις ισχυρών κρατών-μελών, καταλόγιζαν μεγάλες ευθύνες, γιατί δεν προβλέφθηκε και δεν ανεκόπη η δημοσιονομική κρίση και συνακόλουθα η χρηματοοικονομική, μέχρι το 2009».

    Με θέμα: «H κρίση στην ευρωζώνη: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τον ευρωπαϊκό Νότο», ο κ. Βενιζέλος μίλησε σήμερα στο Κέντρο Γούντροου Γουίλσον στην Ουάσινγκτον, κάνοντας εκτεταμένη ανάλυση για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

    Μια ισχυρή οικονομία και ένα ισχυρό νόμισμα χρειάζονται από πίσω τους μια ισχυρή πολιτική οντότητα που έχει την ικανότητα να διασφαλίζει την ενότητα και τη σταθερότητά της μέσω θεσμικών μηχανισμών που λειτουργούν με δημοκρατική νομιμοποίηση, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, επισήμανε ο Ευ.Βενιζέλος.

    [05] Αντ. Μανιτάκης: Δεν υπάρχει βιομηχανία απολύσεων ή αργιών στο Δημόσιο

    «Δεν υπάρχει καμία "βιομηχανία απολύσεων" ή "βιομηχανία αργιών". Η αργία υπήρχε και προβλέπεται. Δεν την καθιέρωσε αυτός ο νομοθέτης, είναι ένας θεσμός που προϋπάρχει». Αυτό τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ηρούς Διώτη, με θέμα την «αυτοδίκαιη αργία για ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας».

    Ο κ. Μανιτάκης πρόσθεσε ότι «για το συμφέρον του υπαλλήλου, για το κύρος της άσκησης του λειτουργήματός του, όταν υπάρχει υπόνοια ή ενδείξεις ότι έχει διαπράξει ποινικό ή πειθαρχικό αδίκημα καλό είναι προσωρινά, και μέχρις ότου κριθεί οριστικά, να μην ασκεί τα καθήκοντά του».

    Επανέλαβε δε ότι «η ανάρμοστη συμπεριφορά είναι ένα πειθαρχικό αδίκημα που προβλέπεται στον κώδικα δημοσίων υπαλλήλων και όπως όλα τα πειθαρχικά αδικήματα δεν ορίζονται και δεν προσδιορίζονται».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 May 2013 - 18:30:22 UTC