Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιο αυστηρές οι ποινές για ρατσισμό
  • [02] Φρ. Ολάντ: Εάν η Ευρώπη δεν προχωρήσει, θα αποτύχει
  • [03] Εγκαινιάζεται η 18η Art Athina
  • [04] Α. Μέρκελ: Η Γερμανία μπορεί να ευημερεί μόνον εφόσον η Ευρώπη πηγαίνει καλά
  • [05] Δεκαπέντε νεκροί από επίθεση εναντίον οχημάτων του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ
  • [06] Ο Μπέκαμ αποχώρησε από την ενεργό δράση
  • [07] Εγκρίθηκε ο διορισμός του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ

  • [01] Πιο αυστηρές οι ποινές για ρατσισμό

    Αυστηροποιούνται οι ποινές και προβλέπονται μεγάλα χρηματικά πρόστιμα για τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας, σύμφωνα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

    Σε πολιτικό επίπεδο, εξάλλου, για τους παραβάτες του επίμαχου νομοσχεδίου προβλέπεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, αλλά και άρση της άδειας λειτουργίας τους.

    [02] Φρ. Ολάντ: Εάν η Ευρώπη δεν προχωρήσει, θα αποτύχει

    Η Γαλλία θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε "να βγάλει την Ευρώπη από τον μαρασμό" δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρ. Ολάντ, τονίζοντας ότι το Παρίσι θέλει να δημιουργηθεί μια "πολιτική ένωση" μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

    Ένα χρόνο μετά την εκλογή του στην προεδρία, ο Ολάντ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία ζήτησε να ενισχυθεί η οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να έχει τον δικό της προϋπολογισμό, το δικαίωμα να εκδίδει ομόλογα και ένα εναρμονισμένο φορολογικό σύστημα.

    "Εάν η Ευρώπη δεν προχωρήσει, θα αποτύχει, θα σβηστεί από τον χάρτη. Καθήκον μου είναι να βγάλω την Ευρώπη από το μαρασμό και να περιορίσω την αποξένωση των λαών που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόνισε.

    Ο Ολάντ ανακοίνωσε μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία "τεσσάρων σημείων" διευκρινίζοντας ότι οι άξονές της θα περιστρέφονται γύρω από την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, τη νεολαία, την ενέργεια και ένα νέο βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

    [03] Εγκαινιάζεται η 18η Art Athina

    Μικρή σε συμμετοχή αλλά ενδιαφέρουσα σε περιεχόμενο, εγκαινιάζεται απόψε η Art-Athina, στο γήπεδο Ταε Κβον Ντο του Π. Φαλήρου. Κέρδισε την «παρτίδα» κι επανήλθε, μετά την περσινή της απουσία, αφού εξασφάλισε για την διοργάνωσή της 480.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ. Στόχος της είναι να προβάλει τη σύγχρονη ελληνική τέχνη και το «διάλογο» με την διεθνή εικαστική σκηνή.

    Τι γίνεται όμως με τις πωλήσεις; Υπάρχουν μέσα στην κρίση αγοραστές τέχνης; Γιατί οι φουάρ έχουν εμπορικές δραστηριότητες. Τι προσδοκά η 18η διοργάνωση; «Να επισκεφθεί την έκθεση πολύς κόσμος και να αποκτήσει σημαντικά ερείσματα. Δεν είναι αυτοσκοπός οι πωλήσεις. Αν προκύψουν, έχει καλώς. Όλα είναι ρευστά και δύσκολα», υποστηρίζει ο καινούργιος διευθυντής της Αλέξης Κανιάρης (γιος του Βλάση Κανιάρη). «Πρέπει να εκπαιδεύσουμε μια νέα γενιά συλλεκτών», συμπληρώνει ο ίδιος.

    [04] Α. Μέρκελ: Η Γερμανία μπορεί να ευημερεί μόνον εφόσον η Ευρώπη πηγαίνει καλά

    «Η Γερμανία μπορεί να ευημερεί μακροπρόθεσμα μόνον εφόσον η Ευρώπη πηγαίνει καλά», επανέλαβε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, αυτή τη φορά από το βήμα ημερίδας για την Ευρώπη, την οποία διοργανώνει η Ραδιοφωνία Δυτικής Γερμανίας (WDR).

    Η καγκελάριος δήλωσε ακόμη βαθύτατα ανήσυχη για την άνοδο των ποσοστών ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, αλλά επανέλαβε ότι «η ανάπτυξη θα έλθει ως αποτέλεσμα λογικών μεταρρυθμίσεων και σταθερών προϋπολογισμών».

    [05] Δεκαπέντε νεκροί από επίθεση εναντίον οχημάτων του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ

    Δεκαπέντε άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους δύο ξένοι στρατιωτικοί, τέσσερις πολίτες που απασχολούνταν από το ΝΑΤΟ ως εργολάβοι, καθώς και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στην Καμπούλ σε μια επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο, η οποία ήταν η πιο πολύνεκρη που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και ένα χρόνο στην αφγανική πρωτεύουσα.

    Η διεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ (ISAF) δεν ανακοίνωσε τις εθνικότητες των έξι μελών του προσωπικού της που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτή, η οποία είχε στόχο δύο οχήματα του συνασπισμού στη συνοικία Σαχ Σαχίντ, στη νοτιοανατολική Καμπούλ. Ωστόσο δύο ανώτεροι αξιωματούχοι, ένας Αφγανός και ο άλλος από την ISAF, δήλωσαν πως οι δύο στρατιώτες και οι τέσσερις εργολάβοι ήταν Αμερικανοί.

    Εννέα αφγανοί άμαχοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά ηλικίας 6 και 10 ετών, βρήκαν επίσης το θάνατο απ' αυτή την ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 37 ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά που πήγαιναν στο σχολείο, σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές. Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 8 π.μ. (06:30 ώρα Ελλάδας), κατά την πρωινή ώρα αιχμής.

    Η οργάνωση Χεζμπ-ι-Ισλάμι του αφγανού πρώην πρωθυπουργού και πολέμαρχου Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ, η οποία δρα κυρίως στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, στόχος της οποίας δήλωσε πως ήταν αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοί των αφγανικών μυστικών υπηρεσιών.

    [06] Ο Μπέκαμ αποχώρησε από την ενεργό δράση

    Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση γνωστοποίησε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

    «Αισθάνομαι ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή για να τελειώσω την καριέρα μου, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο, τονίζει ο «Μπεκς» σε δηλώσεις του που φιλοξενεί σχετικήανακοίνωση της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, τους σπουδαίους προπονητές, από τους οποίους είχα την ικανοποίηση να μάθω πολλά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, οι οποίοι με στήριξαν και μου έδωσαν τη δύναμη να πετύχω», συνεχίζει.

    [07] Εγκρίθηκε ο διορισμός του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ

    Οριακά, με 7 ψήφους υπέρ, 6 όχι και δύο απουσίες, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ο διορισμός του Θόδωρου Αμπατζόγλου στη θέση του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ.

    Υπέρ της πρότασης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για τον νέο διοικητή, τάχθηκαν οι 6 βουλευτές της ΝΔ, καθώς και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ.

    Όχι δήλωσαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

    Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Οικονόμου και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

    Αναπτύσσοντας τους στόχους και τις προτεραιότητές του, ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ έδωσε έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας, χαρακτηρίζοντας ως σημαντικότερο σκοπό, την σύζευξη ανάμεσα στη προσφορά και στην ζήτηση εργασίας. Όπως είπε, είναι ήδη σε εξέλιξη 14 περίπου προγράμματα με πολύ σημαντικούς προϋπολογισμούς ενώ τόνισε ότι τελικός στόχος είναι η ποιότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 May 2013 - 16:30:25 UTC