Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η χώρα χρειάζεται ριζικές αλλαγές για να αποφύγει την καταστροφή"
  • [02] Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο φερόμενος ως δράστης της διπλής δολοφονίας στα Κτίσματα
  • [03] Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΟΛΜΕ

  • [01] "Η χώρα χρειάζεται ριζικές αλλαγές για να αποφύγει την καταστροφή"

    Διπλή οξύτατη κριτική προς την κυβέρνηση και προς τον ΣΕΒ άσκησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το μεσημέρι στην ετήσια συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), επικρίνοντας τη μεν κυβέρνηση για επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, τους δε βιομήχανους για την απουσία τους από τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

    Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του απευθυνόμενος στους βιομηχάνους, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση που παίρνει διαστάσεις εθνικής τραγωδίας και ανθρωπιστικής κρίσης και πρόσθεσε ότι από την κρίση δεν πρόκειται να βγούμε αν δε συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως μέχρι χθες.

    Η χώρα, είπε ο κ. Τσίπρας, χρειάζεται ριζικές ριζοσπαστικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα για να αποφύγει την ολική καταστροφή, σημειώνοντας ότι ευθύνη απέναντι στη χώρα και στις επόμενες γενιές έχουμε όλοι, πολιτικά κόμματα και παραγωγικές δυνάμεις.

    Στο πλαίσιο της θέσης αυτής, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η απουσία σας από τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι αδικαιολόγητη. Η άρνηση της συζήτησης για τον καθορισμό των μισθών και των όρων εργασίας δεν βοηθά κανένα». «Δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη, βαθαίνει το διχασμό», είπε και κάλεσε τον ΣΕΒ να επανεξετάσει αυτή την απόφαση.

    [02] Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο φερόμενος ως δράστης της διπλής δολοφονίας στα Κτίσματα

    Τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή, πήρε ο 30χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται ότι δολοφόνησε το βράδυ του Σαββάτου, το ηλικιωμένο ζευγάρι στα Κτίσματα Πωγωνίου, λήστεψε δύο γυναίκες και απείλησε με χειροβομβίδες τους κατοίκους του χωριού αλλά και τους αστυνομικούς κατά την σύλληψή του.

    Κατά τη μεταγωγή του κακοποιού από την Αστυνομία, στον εισαγγελέα, τα παιδιά και άλλοι συγγενείς του άτυχου ζευγαριού,επιχείρησαν να του επιτεθούν, αλλά εμποδίστηκαν από τους Αστυνομικούς. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, εκατοντάδες κάτοικοι του Πωγωνίου με πανό και συνθήματα, πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας και ζητούσαν μεγαλύτερη αστυνόμευση στα ακριτικά χωριά καθώς επίσης να ξαναλειτουργήσουν οι αστυνομικοί σταθμοί και τα στρατιωτικά φυλάκια, όπως παλιότερα, ώστε να νιώθουν ασφαλείς.

    Ο συλληφθείς κρατείται στο τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων.

    [03] Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΟΛΜΕ

    Να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει σήμερα, στις 7.00 το απόγευμα, η ΟΛΜΕ στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου 2) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην πλατεία Συντάγματος καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

    Το ίδιο κάλεσμα απευθύνει για τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 May 2013 - 12:30:23 UTC