Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρίσι και Βερολίνο ετοιμάζουν "Νέα Συμφωνία" κατά της ανεργίας των νέων
  • [02] «Θα περάσουμε τον κάβο αν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός»
  • [03] Στη Βοστόνη ο Κάμερον για να ενημερωθεί για τη βομβιστική επίθεση
  • [04] Ομιλία Δ. Κουτσούμπα για την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία
  • [05] Συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Παρίσι και Βερολίνο ετοιμάζουν "Νέα Συμφωνία" κατά της ανεργίας των νέων

    Παρίσι και Λονδίνο αναμένεται να παρουσιάσουν στα τέλη του μήνα ένα κοινό σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, μέσω δανείων προς τις επιχειρήσεις που θα τούς προσλαμβάνουν, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής ερφημερίδας Rheinische Post.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κοινή πρωτοβουλία του γάλλου υπουργού Εργασίας Μισέλ Σαπέν και της γερμανίδας ομολόγου του Ούρσουλα φον ντεν Λάιεν, με την ονομασία "Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη" κατά το "New Deal" (Νέα Συμφωνία) του 1933 του αμερικανού προέδρου Φρανγκλίνου Ντελάνο Ρούσβελτ, θα παρουσιαστεί σε διάσκεψη στο Παρίσι στις 28 Μαΐου που έχει οργανώσει ο γερμανο-αμερικανός επενδυτής Νίκολας Μπεργκρίν.

    Οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών Πιέρ Μοσκοβισί και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη αυτή, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται "πηγές προσκείμενες στις δυο κυβερνήσεις και τους οργανωτές της διάσκεψης".

    [02] «Θα περάσουμε τον κάβο αν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός»

    Στην προοπτική για νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας το πρωί στην κλειστή συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

    «Θα περάσουμε τον κάβο αν εκτελεστεί σωστά ο προϋπολογισμός και εμφανίσουμε ένα, έστω και λογιστικό, πρωτογενές πλεόνασμα. Γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω μείωση του διακρατικού δημόσιου χρέους μας», ανέφερε συγκεκριμένα. Πρόσθεσε όμως ότι η επίτευξη των στόχων αυτών κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι.

    Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε τον ΣΕΒ «ισότιμο εταίρο του πολιτικού συστήματος» ενώ αναφερόμενος στον ρόλο που καλείται να παίξει στα νέα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα, τόνισε ότι ο ΣΕΒ δεν είναι άβουλος θεατής αλλά ενεργός διαμορφωτής του δημόσιου βίου μας και πρόσθεσε:

    «Δεν είμαστε συντεχνία. Είμαστε ηγέτιδα τάξη της κοινωνίας. Δεν είμαστε οικονομοτεχνικοί σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης. Είμαστε δύναμη προόδου και διαμόρφωσης πολιτικής. Δεν είμαστε σωματείο περιορισμένης ευθύνης. Είμαστε μία διευθυντική ομάδα με εθνικό λόγο και ρόλο που συνομιλεί απ' ευθείας με την κοινωνία. Δεν νοείται μία πραγματικά σύγχρονη Ελλάδα χωρίς μία πραγματικά σύγχρονη επιχειρηματική τάξη».

    [03] Στη Βοστόνη ο Κάμερον για να ενημερωθεί για τη βομβιστική επίθεση

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα επισκεφθεί σήμερα τη Βοστόνη για να ενημερωθεί για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στον Μαραθώνιο, ύστερα από συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με στόχο την διαμεσολάβηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στη Συρία και τις προπαρασκευαστικές συνομιλίες για την σύναψη εμπορικής συμφωνίας ΕΕ - ΗΠΑ.

    Στην πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ από τότε που ο Ομπάμα εξασφάλισε δεύτερη προεδρική θητεία, ο Κάμερον θα ενημερωθεί λεπτομερώς από το FBI για την επίθεση στη Βοστόνη και για τον τρόπο που οι ΗΠΑ την αντιμετώπισαν.

    Θέματα διεθνούς διπλωματίας θα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της επίσκεψής του και ο βρετανός ηγέτης προσβλέπει στην βοήθεια του Αμερικανού προέδρου για την προετοιμασία της διάσκεψης της G8 που θα πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Ιρλανδία τον επόμενο μήνα, καθώς και στο ότι οι δύο ηγέτες, μαζί με τη Ρωσία, θα συμβάλλουν στην εξεύρεση πολιτικής διευθέτησης της συριακής κρίσης.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Ομιλία Δ. Κουτσούμπα για την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία

    «Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει την κοινωνική ασφάλιση με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Η ασφάλιση, η σύνταξη, η προστασία της υγείας είναι κοινωνικές ανάγκες και αποτελούν κοινωνικά δικαιώματα», υπογράμμισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη διάρκεια συνάντησής του με τις οργανώσεις συνταξιούχων και εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

    Η συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει το ΚΚΕ για το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης.

    Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν περιορίζεται στην επιτακτική ανάγκη να μπει φρένο στη σημερινή κατάσταση και να αποσπαστούν ορισμένες κατακτήσεις, αλλά απαιτεί «αγωνιστικά την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του λαού, παίρνοντας υπόψη την άνοδο της παραγωγικότητας, τις εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία, την επιμήκυνση του ορίου ζωής, όπως και τις ιδιαίτερες ανάγκες κατά κλάδο, φύλο, ηλικία, καθώς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες».

    [05] Συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

    Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμο, για θέματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη Μονή Πετράκη.

    «Έργο δικό μας είναι να βοηθήσουμε το λαό μας στις δυσκολίες του, να τον ενισχύσουμε ψυχικά, να του πούμε να έχει εγκαρτέρηση και να αγωνιστεί, όλοι μαζί αγωνιζόμενοι και ενωμένοι να μη μας πιάνει πανικός, αλλά να είμαστε αισιόδοξοι γιατί όπως περάσαμε πολλές κρίσεις στην ιστορία αυτού του τόπου θα ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση» δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος, μετά τη συνάντηση.

    Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «επειδή ο βασικός σκοπός της Εκκλησίας είναι η σωτηρία των ανθρώπων, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να εκπέμπεται ένα αισιόδοξο μήνυμα» και σημείωσε ότι «η χώρα μας, η κοινωνίας μας, που έχει περάσει και περνάει τόσα πολλά, έχει ανάγκη από θετικά μηνύματα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 May 2013 - 10:30:22 UTC