Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση με αφορμή τα «συσσίτια μίσους»
  • [02] Μεγαλύτερη ύφεση και δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπει ο ΟΟΣΑ για την Ιταλία
  • [03] Ο Μπαρόζο θέλει άμεσα σχέδιο για καταπολέμηση της ανεργίας των νέων
  • [04] Στους 258.000 οι νεκροί από την πείνα στη Σομαλία
  • [05] Μείωση του βασικού επιτοκίου της αναμένεται να αποφασίσει η ΕΚΤ
  • [06] Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο πρωθυπουργός
  • [07] Οκτώ κιλά ηρωίνης μύρισε ο Ντιέγκο σε αυτοκίνητο στο τελωνείο Κήπων
  • [08] Τραυματίσθηκε 31χρονη από αδέσποτη σφαίρα, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών
  • [09] Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά σε πολυκατοικία στον Ταύρο
  • [10] Νεκρός βρέθηκε ο τερματοφύλακας της ΑΙΚ Στοκχόλμης, Ιβάν Τούρινα

  • [01] Ένταση με αφορμή τα «συσσίτια μίσους»

    Επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και των ΜΑΤ, σημειώθηκαν στον σταθμό Λαρίσης, όπου είχαν μεταβεί τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος, μετά τα πρωινά επεισόδια στο Σύνταγμα.

    Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, αποφάσισαν να μοιράσουν τα τρόφιμα σε Ελληνες, όπως είχαν προγραμματίσει, στα παλιά γραφεία τους, τα οποία βρίσκονται απέναντι από το παλιό Φρουραρχείο, που είναι σήμερα κοινωνική υπηρεσία του δήμου, όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα, ρούχα και άλλα αγαθά για άστεγους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν πήγε στο σημείο ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, γιανα ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό και άτομα που υπήρχαν εκεί, περίπου 40 άτομα από τη Χρυσή Αυγή, κινήθηκαν απειλητικά προς το κτίριο του δήμου, αλλά τους εμπόδισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκεί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής, κάνοντας χρήση της βουλευτικής του ιδιότητας πέρασε από το μπλόκο της αστυνομίας και μπήκε στο κτίριο του δήμου, όπου επιτέθηκε λεκτικά στον δήμαρχο Αθηναίων. Στη συνέχεια, ο βουλευτής αποχώρησε.

    Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν έγιναν προσαγωγές από τον τόπο των επεισοδίων, ενώ η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην περιοχή είναι ήρεμη.

    [02] Μεγαλύτερη ύφεση και δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπει ο ΟΟΣΑ για την Ιταλία

    Η ιταλική οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος περισσότερο από το αναμενόμενο και τα δημόσια οικονομικά της θα επιδεινωθούν το 2013 και το 2014, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

    Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ιταλία - στην οποία αναφέρεται ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα υπερβεί το επιτρεπόμενο από την ΕΕ όριο του 3% του ΑΕΠ εφέτος και τον επόμενο χρόνο - υπογραμμίζει τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα.

    Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 1,5% το 2013 έναντι 1% που προέβλεπε το Νοέμβριο, ενώ για το 2014 προβλέπει έναν αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης 0,4%. «Η δημοσιονομική προσαρμογή, η μείωση των επενδύσεων και η αποκατάσταση της αποταμίευσης των νοικοκυριών, σε συνδυασμό με τις σφιχτές πιστωτικές συνθήκες, είναι πιθανόν να μειώσουν την ανάπτυξη τους επόμενους μήνες», σημειώνει η έκθεση.

    Όλες οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για τα βασικά οικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη είναι πιο αρνητικές σε σχέση με τους επίσημους στόχους της προηγούμενης κυβέρνησης του Μάριο Μόντι. Παρά τα μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η τελευταία, το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αναμένεται να αυξηθεί στο νέο επίπεδο - ρεκόρ του 131,5% του ΑΕΠ εφέτος και στο 134,2% του ΑΕΠ το 2014, αντί της μείωσής του στο 129% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τους στόχους της Ρώμης.

    [03] Ο Μπαρόζο θέλει άμεσα σχέδιο για καταπολέμηση της ανεργίας των νέων

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έκανε σήμερα λόγο για την παρουσίαση "φιλόδοξου" σχεδίου για την απασχόληση των νέων κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Ιουνίου, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση εξαιτίας της επείγουσας κατάστασης που επικρατεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

    Αναφερόμενος στο σύμφωνο για την ανάπτυξη ύψους 120 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποφασίσθηκε τον περασμένο χρόνο από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των "27", ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η υλοποίησή του "βρίσκεται χαμηλότερα των προσδοκιών".

    Θα ήταν "εξαιρετικό εάν κατορθώναμε να ενισχύσουμε αυτήν την διάσταση μέχρι τον Ιούνιο, κυρίως ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων", πρόσθεσε.

    [04] Στους 258.000 οι νεκροί από την πείνα στη Σομαλία

    Σχεδόν 258.000 Σομαλοί πέθαναν από πείνα από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Απρίλιο του 2012, στη διάρκεια της σοβαρής επισιτιστικής κρίσης που προκάλεσαν έξι μήνες λιμού, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    "Ο λιμός και η ιδιαίτερα επισφαλής επισιτιστική κατάσταση στη Σομαλία σκότωσαν 258.000 ανθρώπους την περίοδο Οκτωβρίου 2010 - Απριλίου 2012, εκ των οποίων 133.000 ήταν παιδιά μικρότερα των πέντε ετών", σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ και το Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης για την Πείνα (Fews-Net) που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με αυτή την "πρώτη επιστημονική εκτίμηση" του απολογισμού της επισιτιστικής κρίσης, "4,6% του συνολικού πληθυσμού και 10% των παιδιών μικρότερων των πέντε ετών πέθαναν στη νότια και κεντρική Σομαλία".

    Η επισιτιστική κρίση που αρχικά προκλήθηκε από την οξεία ξηρασία που είχε πλήξει το Κέρας της Αφρικής στο σύνολό του εκείνη την εποχή, επιδεινώθηκε στη Σομαλία λόγω της καταστροφικής κατάστασης ασφαλείας στη χώρα που βυθίστηκε στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο μετά την πτώση του προέδρου Σιάντ Μπαρέ το 1991.

    [05] Μείωση του βασικού επιτοκίου της αναμένεται να αποφασίσει η ΕΚΤ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να μειώσει σήμερα το βασικό επιτόκιό της, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης βυθίζεται στην ύφεση και ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει σημαντικά. Έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς την περασμένη εβδομάδα,πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για τη μείωση του πληθωρισμού τον Απρίλιο, που έγινε μεταξύ 76 οικονομολόγων έδειξε ότι μία μικρή πλειοψηφία τους προέβλεπε μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ στο 0,50% από 0,75%. Σε έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg μεταξύ 70 οικονομολόγων, οι 44 από αυτούς προβλέπουν επίσης ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

    Οι προοπτικές ανάπτυξης της Ευρωζώνης έχουν γίνει πιο σκοτεινές τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει, εφόσον χρειασθεί. Η ανεργία έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ ο πληθωρισμός σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σε διάστημα μεγαλύτερο της 4ετίας, υποχωρώντας στο 1,2%, πολύ κάτω από το στόχο της ΕΚΤ που είναι 2% ή ελαφρά χαμηλότερος.

    Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι μία μείωση του επιτοκίου θα είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, που είναι σε εξέλιξη στη Μπρατισλάβα. Ωστόσο, οι αμφιβολίες για το αν η μείωση αυτή θα συνέβαλε σημαντικά στην ώθηση των ασθενέστερων οικονομιών της Ευρωζώνης, μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικές απόψεις στο ΔΣ της τράπεζας.

    [06] Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο πρωθυπουργός

    Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στις 13:30.

    [07] Οκτώ κιλά ηρωίνης μύρισε ο Ντιέγκο σε αυτοκίνητο στο τελωνείο Κήπων

    Οκτώ κιλά ηρωίνης εντόπισαν και κατέσχεσαν οι τελωνειακοί του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου, σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο υπήκοοι Αλβανίας.

    Τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα σε 15 αεροστεγείς σακούλες, που είχαν τοποθετηθεί σε κρύπτη μέσα στο ταμπλό του αυτοκινήτου που οδηγούσε 34χρονος Αλβανός, με συνοδηγό 30χρονο συμπατριώτη του.

    Η ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντοπίστηκε από τον σκύλο ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών Ντιέγκο, την ώρα που οι συλληφθέντες προσπαθούσαν να παραπλανήσουν τους υπαλλήλους, εμφανίζοντας για εκτελωνισμό δύο δέματα που περιείχαν υποδήματα. Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν, ενώ οι δύο Αλβανοί θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

    [08] Τραυματίσθηκε 31χρονη από αδέσποτη σφαίρα, κατά τη διάρκεια πυροβολισμών

    Μια 31χρονη γυναίκα τραυματίσθηκε στο πόδι από αδέσποτη σφαίρα, χθες το βράδυ, στην οδό Μιλάτου στο κέντρο του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια πυροβολισμών.

    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στις 3 τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι, ύστερα από διαπληκτισμούς, έβγαλαν τα όπλα και κυνήγησαν ένα άλλο άτομο. Μάλιστα δεν δίστασαν να πυροβολήσουν με αποτέλεσμα μια αδέσποτη σφαίρα να βρει την 31 χρονη που βρισκόταν στην περιοχή και να την τραυματίσει στο πόδι.

    Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τη νεαρή κοπέλα και τη μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ σήμερα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας. Παράλληλα, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [09] Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά σε πολυκατοικία στον Ταύρο

    Υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε χώρο πιλοτής τετραώροφης πολυκατοικίας, στην οδό Παύλου Μελά στον Ταύρο.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε σε τέσσερα αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας.

    Η πολυκατοικία εκκενώθηκε, ενώ στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες, με 6 οχήματα.

    Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής διενεργεί έρευνα σχετικά με τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

    [10] Νεκρός βρέθηκε ο τερματοφύλακας της ΑΙΚ Στοκχόλμης, Ιβάν Τούρινα

    Νεκρός βρέθηκε στο διαμέρισμά του ο Κροάτης τερματοφύλακας της ΑΙΚ Στοκχόλμης, Ιβάν Τούρινα.

    Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Πάτρικ Νους στην εφημερίδα «Aftonbladet», ο έμπειρος τερματοφύλακας είναι νεκρός, ενώ τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

    Ο Τούρινα ήταν 32 ετών και αγωνιζόταν στην ΑΙΚ από το 2010, ενώ την περίοδο 2007-2008 είχε αγωνισθεί στην Σούπερ Λίγκα με τα «χρώματα» της Ξάνθης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 May 2013 - 10:30:27 UTC