Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα μπορεί να πιάσει τους στόχους της χωρίς νέα μέτρα"
  • [02] Τέσσερα μετάλλια για τη Φίλιου στην Καλαμάτα
  • [03] Κατάληψη στο Πολυτεχνείο από ομάδες φοιτητών
  • [04] Πέταξαν χειροβομβίδα σε πιλοτή πολυκατοικίας στο Γαλάτσι
  • [05] Κρούσματα ρατσισμού διαπιστώνει ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην Ελλάδα
  • [06] Σε 10μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο Τούρκος πιανίστας Φαζίλ Σάι

  • [01] "Η Ελλάδα μπορεί να πιάσει τους στόχους της χωρίς νέα μέτρα"

    Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας βρίσκεται στον σωστό δρόμο, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, επισημαίνοντας ότι επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης.

    Ο κ. Τόμσεν επισήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα μπορεί να πιάσει τους στόχους χωρίς νέα μέτρα σε επίπεδο μισθών και συντάξεων, εφόσον εξακολουθούν να τηρούνται οι στόχοι σε επίπεδο φοροδιαφυγής κλπ. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αυξήσεις φόρων, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τόμσεν.

    Αναφέρθηκε στις περικοπές του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που δεν αποδίδουν, λέγοντας ότι εξακολουθεί να αποτελεί θέμα ταμπού και επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων ανθρώπων, εξαιρετικά ταλαντούχων, που μπορούν να αντικαταστήσουν τους συγκεκριμένους υπαλλήλους.

    Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη καλύτερης αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Πολλοί, ακόμη, από τους πλούσιους δεν πληρώνουν τους φόρους τους, είπε χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχθηκε ότι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων δεν έχει οδηγήσει, ακόμη, στα αναμενόμενα αποτέλεσμα.

    Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τόμσεν είπε ότι "δεν θέλουμε η πολιτεία να διοικεί τράπεζες και η κυβέρνηση να κατανέμει τις πιστώσεις".

    [02] Τέσσερα μετάλλια για τη Φίλιου στην Καλαμάτα

    Τέσσερα μετάλλια (ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα) ήταν η εξαιρετική συγκομιδή της Βαρβάρας Φίλιου στο διεθνές γκραν πρι ρυθμικής γυμναστικής «Κύπελλο Καλαμάτας 2013», που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Καλή παρουσία είχε και η Κορίνα Αλευρογιάννη, που κατετάγη 6η στο σύνθετο ατομικό και συμμετείχε σε τρεις τελικούς οργάνων.

    Στη διοργάνωση της Καλαμάτας, που φιλοξενήθηκε για 21η συνεχόμενη χρονιά στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα», συμμετείχαν στο ατομικό γυναικών 25 αθλήτριες από 13 χώρες, στην πλειοψηφία τους νεαρές και ανερχόμενες, κερδίζοντας όλες τους το χειροκρότημα των θεατών.

    [03] Κατάληψη στο Πολυτεχνείο από ομάδες φοιτητών

    Στα κτίρια Διοίκησης και Δικτύων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη ομάδες φοιτητών, διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή λειτουργίας της ιστοσελίδας indymedia του αντιεξουσιαστικού χώρου, ιστοσελίδα που επί αρκετές ημέρες έχει σταματήσει να λειτουργεί.

    Μαζί με την ιστοσελίδα σταμάτησε να λειτουργεί και ο ραδιοφωνικός σταθμός των φοιτητών.

    Η ιστοσελίδα, αλλά και ο σταθμός, όπως είναι γνωστό, εξέπεμπε από server του Ιδρύματος. Οι φοιτητές υποστήριξαν ότι υπήρξε σχετική εισαγγελική εντολή, έπειτα από καταγγελία ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού ότι στη συχνότητά του παρεμβάλεται η συχνότητα του δικού τους ραδιφωνικού σταθμού.

    [04] Πέταξαν χειροβομβίδα σε πιλοτή πολυκατοικίας στο Γαλάτσι

    Χειροβομβίδα πέταξαν άγνωστοι στις 3.20 τα ξημερώματα, σε πιλοτή πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

    Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε δύο μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο, που ήταν παρκαρισμένα στην πιλοτή.

    Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής.

    [05] Κρούσματα ρατσισμού διαπιστώνει ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην Ελλάδα

    Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει αύριο την έκθεσή του ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, σχετικά με κρούσματα ρατσισμού και εγκλήματα μίσους που διαπίστωσε ότι συμβαίνουν στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα, από τις 28 Ιανουαρίου έως και την 1η Φεβρουαρίου του 2013.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, στην έκθεση σημειώνει ότι αρκετά από τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους, συνδέονται με μέλη, υποστηρικτές αλλά και βουλευτές του νεοναζιστικού- όπως το χαρακτηρίζει- πολιτικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», που εισήλθε στην ελληνική βουλή, τον Ιούνιο του 2012.

    Ωστόσο, ο επίτροπος Μούιζνιεκς υπογραμμίζει ότι «η Διεθνής Σύμβαση για την Κατάργηση Κάθε Μορφής Φυλετικών Διακρίσεων και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που έχουν επικυρωθεί και έχουν υπερνομοθετική ισχύ στην Ελλάδα, κάνουν δυνατή την επιβολή αποτρεπτικών, ποινικών και άλλων κυρώσεων και περιορισμών στις δραστηριότητες ατόμων που υποστηρίζουν και εμπλέκονται σε υποθέσεις ρατσιστικών και άλλων εγκλημάτων μίσους».

    Το ίδιο ισχύει και για τέτοιου είδους δραστηριότητες πολιτικών οργανώσεων, περιλαμβανομένων και κομμάτων όπως η νεοναζιστική -όπως τη χαρακτηρίζει- «Χρυσή Αυγή», στις οποίες είναι δυνατό να επιβληθούν αποτελεσματικές κυρώσεις ή απαγόρευση, εάν χρειάζεται, καταλήγει ο επίτροπος.

    [06] Σε 10μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο Τούρκος πιανίστας Φαζίλ Σάι

    Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε σήμερα τον διάσημο πιανίστα και συνθέτη Φαζίλ Σάι σε φυλάκιση δέκα μηνών με αναστολή για την ανάρτηση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δηλώσεων που θεωρήθηκαν υβριστικές για την μουσουλμανική θρησκεία.

    Ο Φαζίλ Σάι, ο οποίος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, κρίθηκε ένοχος για εξύβριση των θρησκευτικών πεποιθήσεων μέρους του πληθυσμού, αφού ανάρτησε στο Twitter προκλητικά για τους μουσουλμάνους και το ισλάμ μηνύματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

    Οι κατηγορίες εναντίον του προβλέπουν ποινή φυλάκισης έως ενάμισι έτους. Η συνήγορος του τούρκου βιρτουόζου δεν έκανε καμία δήλωση μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του δικαστηρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 April 2013 - 10:30:21 UTC