Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία με έναν νεκρό σε πυρκαγιά στον Κολωνό
  • [02] "Έπεσε" στην παράταση ο Παναθηναϊκός
  • [03] Φονικός σεισμός στο Ιράν
  • [04] "Καλή συνάντηση, αλλά είμαστε μόνον στην αρχή"
  • [05] Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του 15χρονου μαθητή
  • [06] Εισαγγελική έρευνα για τις υπεράκτιες εταιρείες
  • [07] ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει ρήξη με τον Αλ. Τουρκολιά
  • [08] Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 34-32 στο ημίχρονο

  • [01] Τραγωδία με έναν νεκρό σε πυρκαγιά στον Κολωνό

    Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη απόψε, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, μετά από πυρκαγιά στον Κολωνό. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από βενζινάδικο στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Λεβιδίου στον Κολωνό και στο οποίο διέμεναν ένας 46χρονος, που ήταν κατάκοιτος, με τη μητέρα του.

    Επί τόπου έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά περιορίζοντάς την στο διαμέρισμα. Ωστόσο, ο 46χρονος παραδόθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο ασθενοφόρο και σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι πιθανότατα νεκρός, ενώ η μητέρα του διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένη σε νοσοκομείο.

    Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.

    [02] "Έπεσε" στην παράταση ο Παναθηναϊκός

    Ο εξαιρετικός απόψε Παναθηναϊκός «άγγιξε» τον άθλο του 2011, αλλά τελικά ηττήθηκε στις... λεπτομέρειες και «έπεσε» 72-70 από την Μπαρτσελόνα στην παράταση (64-64κ.α.), στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι», πάντως, έχουν νέα ευκαιρία για το «break» την Πέμπτη (21:45) και πάλι στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

    Κορυφαίοι των «πρασίνων», που «πλήρωσαν» την αστοχία τους από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (46%), ήταν οι Λάσμε και Γκιστ, οι οποίοι σημείωσαν από 14 πόντους. Εξαιρετικός στο «μοίρασμα» απόψε ο Ούκιτς με 7 ασίστ, όπως και ο Διαμαντίδης, ο οποίος κράτησε στο δεύτερο ημίχρονο ζωντανό το όνειρο της ελληνικής ομάδας, καθώς με δικό του τρίποντο έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Από την Μπαρτσελόνα των 9/28 (!) τριπόντων ξεχώρισαν οι «συνήθεις-ύποπτοι», Σάδα, Ναβάρο και Τόμιτς με 13, 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

    Τα δεκάλεπτα: 11-21, 34-32, 45-51, 64-64κ.α., 72-70-παρ.

    [03] Φονικός σεισμός στο Ιράν

    Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 800 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 6,1 βαθμών, ο οποίος έπληξε το νότιο Ιράν νωρίτερα σήμερα, σε απόσταση περίπου 90 χλμ. νοτιοανατολικά του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου της Ισλαμικής Δημοκρατίας, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA.

    «Μέχρι στιγμής ο σεισμός έχει αφήσει πίσω του 30 νεκρούς και 800 τραυματίες», είπε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπουσέρ, ο Φερεϊντούν Χασανβάντ, σύμφωνα με το ISNA.

    [04] "Καλή συνάντηση, αλλά είμαστε μόνον στην αρχή"

    Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς συμμαχίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκε με τον ηγέτη της κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, για να συζητήσουν τρόπους προσέγγισης των δυο παρατάξεων, όσον αφορά την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας και την δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση.

    «Ήταν μια καλή συνάντηση, αλλά είμαστε μόνον στην αρχή» σχολίασε ο δεύτερος τη τάξει του Δημοκρατικού Κόμματος (κεντροαριστερά PD), Ενρίκο Λέτα.

    «Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν αναφερθήκαμε σε ονόματα, αλλά στην μέθοδο», πρόσθεσε ο Λέτα.

    [05] Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του 15χρονου μαθητή

    Σε θάλαμο της κλινικής του Ανόβερο μεταφέρθηκε το απόγευμα ο 15χρονος μαθητής από την Πάτρα, που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου.

    Ο μαθητής νοσηλευόταν από το βράδυ της Δευτέρας, όταν δηλαδή ολοκληρώθηκε η πολύωρη χειρουργική επέμβαση στη μονάδα ανάνηψης της κλινικής. Όμως, μετά τις νέες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο 15χρονος, οι γιατροί έκριναν ότι μπορούσε να μεταφερθεί σε θάλαμο, αφού τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν ως θετικά.

    Σχετικά με τον χρόνο που θα παραμείνει στην κλινική ο 15χρονος, οι γιατροί εκτιμούν ότι θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και ανάλογα πάντα με την πορεία της υγείας του μαθητή, θα ξεκινήσει η αποκατάσταση με φυσικοθεραπεία.

    [06] Εισαγγελική έρευνα για τις υπεράκτιες εταιρείες

    Μεγάλη εισαγγελική έρευνα με αφορμή τις αποκαλύψεις για εκτεταμένη φοροδιαφυγή μέσω υπεράκτιων (offshore) εταιρειών που συνδέονται με Έλληνες, ξεκινά με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου.

    Η παρέμβαση της εισαγγελικής λειτουργού έχει αφετηρία τα στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα» για τις δεκάδες εξωχώριες εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους που συνδέονται με φυσικά και νομικά πρόσωπα φορολογικά υπόχρεα στην Ελλάδα.

    Η εφημερίδα συμμετείχε σε παγκόσμια έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), σε συνεργασία με Μέσα Ενημέρωσης από 48 χώρες, που αποκάλυψε στοιχεία για τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία εκτιμώνται γύρω στα 25 τρισεκατομμύρια ευρώ, κρυμμένα και «σταθμευμένα» σε offshore εταιρείες.

    [07] ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει ρήξη με τον Αλ. Τουρκολιά

    Δεν υπάρχει επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των εταίρων μας και των αρμόδιων ελληνικών αρχών για τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank, υπάρχει όμως ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων που θέτουν ερωτήματα προς διευκρίνιση, όχι όμως ενστάσεις, για τη συγχώνευση των δυο τραπεζών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    Επισημαίνεται ότι, δεν υπάρχει καμιά απολύτως ρήξη ή πρόβλημα στις σχέσεις του υπουργείου Οικονομικών με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά.

    Σχετικά δημοσιεύματα είναι παντελώς αναληθή.

    [08] Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 34-32 στο ημίχρονο

    Τη Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 April 2013 - 20:30:23 UTC